Zobacz pełną wersję : Kolosalne bugi po ostatniej konserwie
Witam serdecznie wszystkich uczestniczących na forum,
Nie wiem co się dokładnie stało ale od czasu ostatniej konserwy zaczęły się dziać bardzo dziwne rzeczy, a to co się stało dzisiaj już osiągnęło meritum. Zaczynając od tego, że mając uruchomioną przygodę Synów Małego Krawca, nie dane mi było jej dokończyć. Po przejściu 95% procent przygody i pozostaniu 2 obozów do zakończenia gra stwierdziła, że wystąpił błąd w przygodzie i nie było możliwości kontynuacji, zaś informacje, że poczynania i przygoda zostaną mi zwrócone po jej anulowaniu spełzły na pustym mailu z brakiem jakiejkolwiek refundacji ze strony gry (na poniższym screenie widać nieaktywne przyciski...).
http://icons.cryosoft.pl/settlers/SMK-BUG.png
Co ciekawsze po po powrocie na wyspę i zakolejkowaniu wojska do trenowania, a w szczególności "długich łuczników" pojawił się błąd o "uszkodzeniu obszaru" i od tej pory nie mogę się zalogować do gry.
http://icons.cryosoft.pl/settlers/LONGBOWMAN-BUG.png
Nie wiem co się stało ale jeszcze nigdy wcześniej nie było aż tak poważnego błędu w aplikacji, jak w owym czasie po ostatniej konserwie.
Bardzo proszę moderatorów o nie przekierowywanie mnie do supportu i pisania bezpośredniego maila na skrzynkę supportu, ponieważ już to zrobiłem. Błąd z logowaniem pojawia się bez względu na przeglądarkę / komputer czy też sieć, z której się loguje. Czy komuś udało się temu zaradzić własnymi siłami? Wyczyszczenie cache'a oraz inne trywialne rzeczy, które można zrobić we własnym zakresie nie pomogły.
Jurek12345
30.01.2016, 05:50
Jeśli masz uszkodzony obszar serwera, i conocny skrypt nie pomógł, to tutaj tylko suport może coś zaradzić. Napisałem może, bo nie musi i w najgorszym przypadku możesz być pozbawiony gry przez parę tygodni/miesięcy.
Ma_gosia
30.01.2016, 07:43
Przyłączam się do tematu, w moim przypadku był to Dzielny Mały Krawiec. Gra zachowała się dokładnie tak samo jak u Ciebie. I dalej nie mogę się zalogować. Pisałam do supportu, nie mam żadnej zwrotnej informacji świadczącej o tym, że dostali mojego maila.
Tornados
30.01.2016, 08:57
Jak pisaliscie w piatek w nocy do supportu to zycze powodzenia w tym ze od razu odpisza :(
Komuś coś takiego przydarzyło sie na starych przygodach tzn. nie bajkowych?
Przydarzyło :-( Słońce tropików. Efekt ten sam.
Przyłączam się do tematu, w moim przypadku był to Dzielny Mały Krawiec. Gra zachowała się dokładnie tak samo jak u Ciebie. I dalej nie mogę się zalogować. Pisałam do supportu, nie mam żadnej zwrotnej informacji świadczącej o tym, że dostali mojego maila.
Generalnie powinnaś dostać na skrzynkę automatycznie wygenerowaną informację zwrotną. Na reakcję musimy poczekać do przyszłego tygodnia, ponieważ w weekendy support nie pracuje.
haha 4 lata tej gry w kółko te same problemy nie naprawione masakra :P
Shadow_mk
30.01.2016, 13:34
z serii fajnych obrazkow czesc dalsza na wyspie glownej zadanie z synow krawca ZALICZONE !!!
http://screenshooterusnortheu.blob.core.windows.net/engine4files/mspmbaffmqyzvcsczszneysvxqwaszisjshhbjhtzqchsyjvll qlcnawvotbrmvuiqxlvzcipsvfpwjmzkxfzmxvygponnkjtqmt
pozatym lagi sa masakryczne do tego stopnia ze niektore bugi z kolonii mozna zaadoptowac do przygod xD
Squminek
31.01.2016, 02:39
u mnie generały nie startuja na przygode na przyklad
No i się niestety przyłączę. Widzę jeden wspólny mianownik - odpalona przygoda około 2 w nocy. Nowe skrypty które mają zastąpić konserwację psują nam konta.
Ja też mam obszar serwera uszkodzony. Jak w sensownym czasie nie odzyskam dostępu do wyspy będę się domagał wszystkich pieniędzy które w grę włożyłem.
Brawo BB
Ali Baba i Skarb Mądrości
BB_Penelopa
01.02.2016, 13:59
Witam.
Opisane niedogodności zostały przekazane do działu technicznego.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Czy ktoś wysyłał dziś złgoszenie do supportu?Ja słałem ok. 10 i do tej pory nie dostałem nawet zwyczajowego potwierdzenia o otrzymaniu wiadomości.
sirAdriangold
01.02.2016, 22:32
Mam ten sam problem. Wczoraj w nocy wywalilo mnie z dzielnego przed samym koncem przygody, a w wiadomosci o zakonczeniu nawet doswiadczenia nie dostalem. Po ponownym wywaleniu mnie z serwera nie moge wejsc na wyspe do tej pory. komunikat : "obszar serwera uszkodzony"
Jak sie tak palą do naprawy jak do poinformowania nas o problemie to smialo mozna zaczac szukac innej gry u konkurencji ;)
Witam! U mnie zablokowało 3 genków na wyspie, nie mogę wydać im polecenia przemieszczenia się. Dostałem odpowiedź od suportu, aby wyczyścić ciasteczka, albo spróbować innej przeglądarki, nic nie pomogło. Trzech stoi a ja czekam na reakcję suportu. Na razie po wysłaniu zgłoszenia, odpowiedzi nie ma.
Strasznie zniszczyli tym grę.Teraz prawie już nikt nie wykonuje zadań gildii
Strasznie zniszczyli tym grę.Teraz prawie już nikt nie wykonuje zadań gildii
co ty piszesz przecież jest lepiej niż było ;)
teraz przynajmniej jest jakieś urozmaicenie a nie w kółko 2przygody, czarni rycerze, oddaj 40 armat ;)
Jedyne co im nie wyszło to http://static.pokazywarka.pl/i/6293601/771224/uszkodzony.jpgkomunikat dla każdego kto jest zalogowany i ma odpaloną przygodę o 1 w nocy jak się zadania zmieniają
Dan_sing
03.02.2016, 04:56
Przylaczam sie. Ten sam problem mialem z Dzielnym Malym Krawcem.
Teraz tez nie moge sie zalogowac, bo ciagle jest komunikat o uszkodzeniu serwera.
BB_Penelopa
03.02.2016, 17:23
Witam.
Uprzejmie informuję, że jutro będzie miała miejsce aktualizacja mająca na celu zmniejszenie występowania błędu: uszkodzony obszar serwera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Kouta_Aoi
03.02.2016, 17:55
Ciekawe czy zmniejszenie kiedyś zamieni się w "wyeliminowanie" ;/
majsterpaulek60
03.02.2016, 18:50
"Koniec z konserwacjami " ale nocnymi teraz przenieśli je na godz ranne nie wieże że będzie lepiej nadzieja matka głupich a każda matka kocha swoje dzieci
Lord_Crain
03.02.2016, 19:41
Czyli rano na gre nie wejdziesz, wrócisz z roboty i dostaniesz zadanie zrób sporo prochu albo kilka przygód w gildijnych xD
Shadow_mk
03.02.2016, 19:45
"Koniec z konserwacjami " ale nocnymi teraz przenieśli je na godz ranne nie wieże że będzie lepiej nadzieja matka głupich a każda matka kocha swoje dzieci
teraz nie konserwacja tylko aktualizacja a rozni sie to tym co wersja beta gry od obecnej xD