PDA

Zobacz pełną wersję : Kolosalne bugi po ostatniej konserwie

Genciak
30.01.2016, 05:06
Witam serdecznie wszystkich uczestniczących na forum,

Nie wiem co się dokładnie stało ale od czasu ostatniej konserwy zaczęły się dziać bardzo dziwne rzeczy, a to co się stało dzisiaj już osiągnęło meritum. Zaczynając od tego, że mając uruchomioną przygodę Synów Małego Krawca, nie dane mi było jej dokończyć. Po przejściu 95% procent przygody i pozostaniu 2 obozów do zakończenia gra stwierdziła, że wystąpił błąd w przygodzie i nie było możliwości kontynuacji, zaś informacje, że poczynania i przygoda zostaną mi zwrócone po jej anulowaniu spełzły na pustym mailu z brakiem jakiejkolwiek refundacji ze strony gry (na poniższym screenie widać nieaktywne przyciski...).

http://icons.cryosoft.pl/settlers/SMK-BUG.png

Co ciekawsze po po powrocie na wyspę i zakolejkowaniu wojska do trenowania, a w szczególności "długich łuczników" pojawił się błąd o "uszkodzeniu obszaru" i od tej pory nie mogę się zalogować do gry.

http://icons.cryosoft.pl/settlers/LONGBOWMAN-BUG.png

Nie wiem co się stało ale jeszcze nigdy wcześniej nie było aż tak poważnego błędu w aplikacji, jak w owym czasie po ostatniej konserwie.
Bardzo proszę moderatorów o nie przekierowywanie mnie do supportu i pisania bezpośredniego maila na skrzynkę supportu, ponieważ już to zrobiłem. Błąd z logowaniem pojawia się bez względu na przeglądarkę / komputer czy też sieć, z której się loguje. Czy komuś udało się temu zaradzić własnymi siłami? Wyczyszczenie cache'a oraz inne trywialne rzeczy, które można zrobić we własnym zakresie nie pomogły.

Jurek12345
30.01.2016, 05:50
Jeśli masz uszkodzony obszar serwera, i conocny skrypt nie pomógł, to tutaj tylko suport może coś zaradzić. Napisałem może, bo nie musi i w najgorszym przypadku możesz być pozbawiony gry przez parę tygodni/miesięcy.

Ma_gosia
30.01.2016, 07:43
Przyłączam się do tematu, w moim przypadku był to Dzielny Mały Krawiec. Gra zachowała się dokładnie tak samo jak u Ciebie. I dalej nie mogę się zalogować. Pisałam do supportu, nie mam żadnej zwrotnej informacji świadczącej o tym, że dostali mojego maila.

Tornados
30.01.2016, 08:57
Jak pisaliscie w piatek w nocy do supportu to zycze powodzenia w tym ze od razu odpisza :(

set2g
30.01.2016, 09:14
Komuś coś takiego przydarzyło sie na starych przygodach tzn. nie bajkowych?

togum
30.01.2016, 09:18
Przydarzyło :-( Słońce tropików. Efekt ten sam.

zuzinek
30.01.2016, 10:49
Wyspa TikiTiki

Genciak
30.01.2016, 12:14
Przyłączam się do tematu, w moim przypadku był to Dzielny Mały Krawiec. Gra zachowała się dokładnie tak samo jak u Ciebie. I dalej nie mogę się zalogować. Pisałam do supportu, nie mam żadnej zwrotnej informacji świadczącej o tym, że dostali mojego maila.

Generalnie powinnaś dostać na skrzynkę automatycznie wygenerowaną informację zwrotną. Na reakcję musimy poczekać do przyszłego tygodnia, ponieważ w weekendy support nie pracuje.

Muss
30.01.2016, 12:19
haha 4 lata tej gry w kółko te same problemy nie naprawione masakra :P

Shadow_mk
30.01.2016, 13:34
z serii fajnych obrazkow czesc dalsza na wyspie glownej zadanie z synow krawca ZALICZONE !!!

http://screenshooterusnortheu.blob.core.windows.net/engine4files/mspmbaffmqyzvcsczszneysvxqwaszisjshhbjhtzqchsyjvll qlcnawvotbrmvuiqxlvzcipsvfpwjmzkxfzmxvygponnkjtqmt

pozatym lagi sa masakryczne do tego stopnia ze niektore bugi z kolonii mozna zaadoptowac do przygod xD

Squminek
31.01.2016, 02:39
u mnie generały nie startuja na przygode na przyklad

baqslaw
31.01.2016, 02:51
No i się niestety przyłączę. Widzę jeden wspólny mianownik - odpalona przygoda około 2 w nocy. Nowe skrypty które mają zastąpić konserwację psują nam konta.
Ja też mam obszar serwera uszkodzony. Jak w sensownym czasie nie odzyskam dostępu do wyspy będę się domagał wszystkich pieniędzy które w grę włożyłem.

Brawo BB

Muss
01.02.2016, 13:46
Ali Baba i Skarb Mądrości

BB_Penelopa
01.02.2016, 13:59
Witam.

Opisane niedogodności zostały przekazane do działu technicznego.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

baqslaw
01.02.2016, 15:42
Czy ktoś wysyłał dziś złgoszenie do supportu?Ja słałem ok. 10 i do tej pory nie dostałem nawet zwyczajowego potwierdzenia o otrzymaniu wiadomości.

sirAdriangold
01.02.2016, 22:32
Mam ten sam problem. Wczoraj w nocy wywalilo mnie z dzielnego przed samym koncem przygody, a w wiadomosci o zakonczeniu nawet doswiadczenia nie dostalem. Po ponownym wywaleniu mnie z serwera nie moge wejsc na wyspe do tej pory. komunikat : "obszar serwera uszkodzony"
Jak sie tak palą do naprawy jak do poinformowania nas o problemie to smialo mozna zaczac szukac innej gry u konkurencji ;)

ceer52
02.02.2016, 18:32
Witam! U mnie zablokowało 3 genków na wyspie, nie mogę wydać im polecenia przemieszczenia się. Dostałem odpowiedź od suportu, aby wyczyścić ciasteczka, albo spróbować innej przeglądarki, nic nie pomogło. Trzech stoi a ja czekam na reakcję suportu. Na razie po wysłaniu zgłoszenia, odpowiedzi nie ma.

MikusM
02.02.2016, 22:07
Strasznie zniszczyli tym grę.Teraz prawie już nikt nie wykonuje zadań gildii

Muss
02.02.2016, 23:11
Strasznie zniszczyli tym grę.Teraz prawie już nikt nie wykonuje zadań gildii
co ty piszesz przecież jest lepiej niż było ;)
teraz przynajmniej jest jakieś urozmaicenie a nie w kółko 2przygody, czarni rycerze, oddaj 40 armat ;)

Jedyne co im nie wyszło to http://static.pokazywarka.pl/i/6293601/771224/uszkodzony.jpgkomunikat dla każdego kto jest zalogowany i ma odpaloną przygodę o 1 w nocy jak się zadania zmieniają

Dan_sing
03.02.2016, 04:56
Przylaczam sie. Ten sam problem mialem z Dzielnym Malym Krawcem.

Teraz tez nie moge sie zalogowac, bo ciagle jest komunikat o uszkodzeniu serwera.

BB_Penelopa
03.02.2016, 17:23
Witam.

Uprzejmie informuję, że jutro będzie miała miejsce aktualizacja mająca na celu zmniejszenie występowania błędu: uszkodzony obszar serwera.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Kouta_Aoi
03.02.2016, 17:55
Ciekawe czy zmniejszenie kiedyś zamieni się w "wyeliminowanie" ;/

majsterpaulek60
03.02.2016, 18:50
"Koniec z konserwacjami " ale nocnymi teraz przenieśli je na godz ranne nie wieże że będzie lepiej nadzieja matka głupich a każda matka kocha swoje dzieci

Lord_Crain
03.02.2016, 19:41
Czyli rano na gre nie wejdziesz, wrócisz z roboty i dostaniesz zadanie zrób sporo prochu albo kilka przygód w gildijnych xD

Shadow_mk
03.02.2016, 19:45
"Koniec z konserwacjami " ale nocnymi teraz przenieśli je na godz ranne nie wieże że będzie lepiej nadzieja matka głupich a każda matka kocha swoje dzieci

teraz nie konserwacja tylko aktualizacja a rozni sie to tym co wersja beta gry od obecnej xD