PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zmiana w Zadaniach Gildyjnych

RedJul
29.01.2016, 10:43
W ZG polecenia podzieliłem sobie na 2 typy - wydaj i pozostałe (wyprodukuj, znajdź itp)
W tej chwili dopóki nie wykonam jednego polecenia nie mogę wykonać polecenia typu "wydaj".
Dlatego proponuję, żeby można było je zaliczyć przed wykonaniem drugiego polecenia.
Samo w sobie nie miało by to sensu ale mam drugą, chyba ważniejszą propozycję.
Żeby zadania typu wyprodukuj, znajdź zaliczało automatycznie po wykonaniu.
Jak by to miało wyglądać?
O godzinie 1 w nocy skrypt sprawdza wykonanie zadania.
Jeżeli polecenia zostały wykonane a my nie klepnęliśmy zadania bo stało się to pod naszą nieobecność lub przegapiliśmy to, system zalicza nam zadanie.
Pojawia się kolejny problem - jak kontrolować wykonalność zadań przez graczy - myślę, że dobrym rozwiązaniem byłaby informacja wraz z przyznanymi punktami kto zadanie wykonał.

nieweim
29.01.2016, 10:58
pomysł ciekawy ale znając BB skopią coś więc jestem na nie za dużo zamieszania by mogło być

RedJul
29.01.2016, 11:01
pomysł ciekawy ale znając BB skopią coś więc jestem na nie za dużo zamieszania by mogło być

Nie gniewaj się, ale rozbawiła mnie Twoja argumentacja :)
Idąc Twoim tokiem myślenia nie warto dawać żadnych propozycji bo i tak BB to skiepści :)

Tornados
29.01.2016, 11:06
Idąc Twoim tokiem myślenia nie warto dawać żadnych propozycji bo i tak BB to skiepści :)

No przeciez zawsze tak jest :D To jest dopiero zabawne jak ktos mysli ze nie bedzie bledow po konserwacji :D

BB_Penelopa
29.01.2016, 13:27
Witam.

Zapraszam do głosowania i jeszcze raz podkreślę jak bardzo ważne są dla nasz Wasze sugestie. Dobry feedback, zły feedback, wszystko pomaga!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

RedJul
29.01.2016, 13:35
Fakt, że błędów czy po konserwacji (tyle że akurat nie o niej mowa:)) czy po wprowadzeniu nowych funkcji jest od groma. Ale nie myślę, że ich nie będzie tylko że to nie jest argument żeby gracze nie prezentowali nowych pomysłów.
Nowe ZG są pełne wad nie tylko technicznych ale przede wszystkim logicznych, zdroworozsądkowych.
Jeśli nie będziemy ich wytykać i proponować rozwiązań to albo tak zostanie albo tak "poprawią" że będzie gorzej.

Piwonia
29.01.2016, 15:10
Bardzo dobry pomysł, już nie raz ludzie nie zrobili zadania bo zapomnieli kliknąć wydaj, a wcześniej nie mogli tego zrobić. Automatyczne zaliczanie zadania też słuszne.

Dobrawa_old
24.09.2016, 14:40
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
Mod Dobrawa