PDA

Zobacz pełną wersję : Gra zmiana czasu resetu zadan

Shadow_mk
29.01.2016, 06:42
czy jestes za tym aby reset zadan gildii byl w dzien np o 10 rano 12 w poludnie

A. Tak chcę aby można było nastawić trudniejszych produkcji surowców/broni na noc
B. Nie chcę tej zmiany jest dobrze jak jest

zmiana kosmetyczna ale gracze narzekaja ze jak sie loguja wieczorem to nie moga fizycznie zrobic zadania bo brak czasu inie wyprodukuje sie a nawet jak sie wyprodukuje to nie kazdy siedzi do 23-24 zeby zamknac u siebie zadanie gildii

dzieki zadaniu ktore by sie konczylo w dzien kazdy kto loguje sie wieczorem otrzymujac zadanie z wyprdukowaniem czegos czego produkcja wymaga wiecej czasu moze wieczorem zebrac surowce potrzebne do produkcji zadbac o to zeby jakis znajomy z prmeium wrzucil premke i jesli trzeba zeby sie zatrzymala produkcja np po 6 h jak bedzie jeszcze spal produkcja sie zatrzymala w sposob grawitacyjny ;) wtedy wstaje rano szybkie logowanie klika zaakceptuj zadanie rano i mozna sie wylogowac

(sposob grawitacyjny jesli ktos ma wyprodukowac np 100 sztabek tytanu a bufuje np bufkiem x 2 to zostawia 100 rudy tytanu w magazynie mozna 110 dla pewnosci a reszte wysylamy do znajomego za milion granitu i wiemy ze po przerobieniu 110 nie bedzie wiecej przerabiac po tym kursie ;) )

ps w sumie reset moze byc i wieczorem np o 20 - 21 wtedy ci co loguja się tylko wieczorem maja szansę zdarzyć na zmianę zg i maja 24h na zrobienie

Piotru70
29.01.2016, 09:22
A ja jestem zdania że jedyne co jest OK z tym nowym systemem ZG, to to ze nic. Jak dla mnie to o kant dupy rozbić. Ja wracam do domu z pracy o 23. Zadania z dupy. Ceny z kosmosu. Innym może się to podobać. Ale Polacy już tak mają, ze im bardziej ktoś ich kopnie w dupę tym bardziej zaprzeczają temu zajściu.

RedJul
29.01.2016, 10:17
Zrozum, że są ludzie i to wcale niemało którym generalnie te zmiany się podobają. ZG wymagają jeszcze kilku zmian i są ze strony graczy konstruktywne propozycje tych zmian.
Rozumiem i szanuję Twoją ocenę nowej wersji (jakiekolwiek wprowadzi się zmiany zawsze znajdą się ludzie którym się one nie spodobają) ale daruj sobie totalną krytykę i obrażanie ludzi, którym one się podobają.

Tornados
29.01.2016, 10:19
Same zmiany sa dobre :) Tylko ze jak zawsze wykonanie lezy...

Kriss80
29.01.2016, 10:37
Piotrze mnie nikt w cztery litery nie kopną ale jedynie widzę że co BB nie zrobi to masz ogromny żal za wszystko. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Też pracuję, do tego mam małe dziecko i jedynie w weekendy albo nocami mogę trochę pograć ale nie narzekam, że czegoś nie zrobię. Tak to już jest kto ma więcej czasu ten zawsze w grach online jest do przodu, po to one są.

Pozdrawiam ;-)

BB_Penelopa
29.01.2016, 14:40
Witam.

Zapraszam do głosowania i jeszcze raz podkreślę jak bardzo ważne są dla nasz Wasze sugestie. Dobry feedback, zły feedback, wszystko pomaga!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

GreenLands
29.01.2016, 17:30
Hej,
może 10 rano to przesada, ale coś pomiędzy 12-15, to dobry czas, może by tak dać +12 do GMT, i po kłopocie ;)
inne wyjście to zmniejszyć wymagania o co najmniej 50%, bo 500 sztuk prochu, to hoho...

nieweim
29.01.2016, 18:41
tak naprawdę zawsze znajdzie się osoba niezadowolona z ustalonej godziny wiec nie rozumiem po co to robicie? jak dacie 12 to ludzie którzy grają od rana będą protestować

Piotru70
29.01.2016, 22:31
Piotrze mnie nikt w cztery litery nie kopną ale jedynie widzę że co BB nie zrobi to masz ogromny żal za wszystko. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Też pracuję, do tego mam małe dziecko i jedynie w weekendy albo nocami mogę trochę pograć ale nie narzekam, że czegoś nie zrobię. Tak to już jest kto ma więcej czasu ten zawsze w grach online jest do przodu, po to one są.

Pozdrawiam ;-)

Czemu mam zal? Mam żal tylko w sprawie ZG... Dlaczego piszesz że ze wszystkim?

majsterpaulek60
30.01.2016, 00:10
A ja jestem zdania że jedyne co jest OK z tym nowym systemem ZG, to to ze nic. Jak dla mnie to o kant dupy rozbić. Ja wracam do domu z pracy o 23. Zadania z dupy. Ceny z kosmosu. Innym może się to podobać. Ale Polacy już tak mają, ze im bardziej ktoś ich kopnie w dupę tym bardziej zaprzeczają temu zajściu.

z tego co piszesz rozumie że pracujesz od 15 do 16 godz jesteś wytrzymały

majsterpaulek60
30.01.2016, 00:13
myślę że reset zadan między 2 a 4 w nocy byłby optymalny mało ludzi pracuje stale na noc choć wiem ze są i tacy ale zadania można zrobic rano a blokować przed wyjściem z domu

majsterpaulek60
30.01.2016, 09:14
Chciałbym zapytać się jaki jest teraz prestiż bycia w Gildii że dają takie zadania dziennie przygodę a dzisiaj nawet krawców ten co daje takie zadanie na pewno nie zna się na rzeczy zgodziłbym sie jeżeli w sklepie gildijnym były jakieś specjalne i nagrody ale tam są badziewia czekamkiedy będziecie dawać Ali Babe do zadan Gildijnych powodzenia

Tornados
30.01.2016, 09:22
Chciałbym zapytać się jaki jest teraz prestiż bycia w Gildii że dają takie zadania dziennie przygodę a dzisiaj nawet krawców ten co daje takie zadanie na pewno nie zna się na rzeczy zgodziłbym sie jeżeli w sklepie gildijnym były jakieś specjalne i nagrody ale tam są badziewia czekamkiedy będziecie dawać Ali Babe do zadan Gildijnych powodzenia

Na 66 lvlu podobno daja drwala w 2 zadaniach :D
A czy ja wiem czy opactwo to taki badziew dla kogos kto zaczyna gre

majsterpaulek60
30.01.2016, 09:35
Na 66 lvlu podobno daja drwala w 2 zadaniach :D
A czy ja wiem czy opactwo to taki badziew dla kogos kto zaczyna gre

zgadzam się że do niektórych nie ale jest jego ograniczenie mam 14 tyś monet i po co no i takie potrzebniejsze rzeczy są bardzo rzadko dawane

Tornados
30.01.2016, 09:37
zgadzam się że do niektórych nie ale jest jego ograniczenie mam 14 tyś monet i po co no i takie potrzebniejsze rzeczy są bardzo rzadko dawane

Niedlugo powinno byc nowe losowanie :) Jeszcze pewnie zatesknisz za opactwem :D

misiasia
30.01.2016, 10:03
W pierwszym tygodniu zg kończyło sie dość późno w nocy, ale od czwartku kończy się o 1 w nocy, co wydaje ok.

Shadow_mk, jeżeli zg miałoby się restartować w południe, to owszem, osoba która zasiada do kompa popołudniu, czy wieczorem, ma szanse zapuścić produkcję do zg, ale ona nie skończy się wcześniej niż rano. więc ten ktoś musi się pojawić przed 12, żeby odklikać, a skoro może się pojawić do odklikania, to czy nie może się pojawić do rano, żeby zapuścić produkcję i odklikać sobie wieczorem?
Na którą być godzinę nie nastawił, to i tak wypada, ze trzeba się zalogować dwa razy w odstępie iluś tam godzin.

Piwonia
30.01.2016, 10:33
Dobry pomysł ma RedJul, żeby można było kliknąć wydanie surowców od razu i niech system sam zalicza zadanie po wykonaniu. Ja bym się cieszyła ze zmiany godziny restartu ze względu na łatwiejsze monitorowanie wykonywania zadań. Teraz muszę pisać przed snem, żeby ludzie pisali mi wiadomość o wykonaniu, a rano odkopywać się ze skrzynki zawalonej wiadomościami.

majsterpaulek60
30.01.2016, 11:46
Dobry pomysł ma RedJul, żeby można było kliknąć wydanie surowców od razu i niech system sam zalicza zadanie po wykonaniu. Ja bym się cieszyła ze zmiany godziny restartu ze względu na łatwiejsze monitorowanie wykonywania zadań. Teraz muszę pisać przed snem, żeby ludzie pisali mi wiadomość o wykonaniu, a rano odkopywać się ze skrzynki zawalonej wiadomościami.

Piwonia a nie lepiej było aby dołożyli jedną rubrykę więcej i umieścić tam zadania wykonane poprzednio i wtedy nie trza było by pisać kto zrobił a kto nie

Piwonia
30.01.2016, 13:48
Piwonia a nie lepiej było aby dołożyli jedną rubrykę więcej i umieścić tam zadania wykonane poprzednio i wtedy nie trza było by pisać kto zrobił a kto nie
To by było fajne, ale pewnie opracowanie trwałoby lata i spowodowałoby lawinę bugów, zmiana godziny restartu jest na chwilę obecną najprostszym rozwiązaniem.

Milady84
30.01.2016, 15:44

Zdecydowanie nie musisz tylko sama chcesz:) Pierwszy raz słyszę, żeby ktoś aż tak wszystkich pilnował dla kilku monetek:)

Piwonia
30.01.2016, 16:18
Zdecydowanie nie musisz tylko sama chcesz:) Pierwszy raz słyszę, żeby ktoś aż tak wszystkich pilnował dla kilku monetek:)
Jeśli chce się dostawać ponad 200 monet za zadanie, to bez monitorowania nie da rady. Widać mało słyszałaś, więcej gildii monitoruje wykonywanie zadań. Po prostu są takie gdzie akcentuje się robienie zadań i takie gdzie po prostu się jest.

misiasia
30.01.2016, 16:25
ja tez monitoruję zg i to nie jest dla kilku monetek, a dla dobrego funkcjonowania gildii.
jak masz dużą gildię, to nie wyłapiesz "na oko" kto zg robi, a kto żeruje na innych. teraz system zmienili i kto nie zrobi zg, ten nie dostaje monet, ale z drugiej strony, zaniża ilość monet możliwą do ugrania.
bez notatek, nie wyłapiesz, kto notorycznie olewa zg, a komu tylko się przydarzyło.
jedna osoba bardzo nie zaszkodzi, ale więcej i owszem.

Milady84
30.01.2016, 21:47
Jeśli chce się dostawać ponad 200 monet za zadanie, to bez monitorowania nie da rady. Widać mało słyszałaś, więcej gildii monitoruje wykonywanie zadań. Po prostu są takie gdzie akcentuje się robienie zadań i takie gdzie po prostu się jest.

Ja to trochę inaczej rozdzielam. Są gildie gdzie się gra dla przyjemności i jest reszta. Ps nie piszę tego dlatego, że nie robię, bo przez ostatnie 7 miesięcy nie zrobiłam 2 zadań tylko po prostu lubię spokojne, bezstresowe gildie.

Piotru70
30.01.2016, 22:31
Ja to trochę inaczej rozdzielam. Są gildie gdzie się gra dla przyjemności i jest reszta. Ps nie piszę tego dlatego, że nie robię, bo przez ostatnie 7 miesięcy nie zrobiłam 2 zadań tylko po prostu lubię spokojne, bezstresowe gildie.
Ale to czy ta reszta gildii która nie opiera się na spokoju jest jakaś gorsza?

Milady84
30.01.2016, 23:34

Tego nie napisałam. Po prostu dla mnie gra jest dla relaksu. Ciśnienie w grze jakby mija się z celem samej gry:) A wysyłąnie codziennie pw z info o zrobieniu zadania to już coś jak przedszkole. Podziwiam osoby, które to robią za cierpliwość, ale nijak nie rozumiem po co:) Nie lepiej zamiast to podliczać porobić sobie jaja na czacie i uśmiechnąć się, zamiast się spinać o zadanka? Ps nie narzucam swojego zdania, wiem, ze niektórzy maja inne, ale o wysyłaniu codziennego potwierdzenia zrobienia to serio 1 raz tu usłyszałam:)

GreenLands
31.01.2016, 00:13
Tego nie napisałam. Po prostu dla mnie gra jest dla relaksu. Ciśnienie w grze jakby mija się z celem samej gry:) A wysyłąnie codziennie pw z info o zrobieniu zadania to już coś jak przedszkole. Podziwiam osoby, które to robią za cierpliwość, ale nijak nie rozumiem po co:) Nie lepiej zamiast to podliczać porobić sobie jaja na czacie i uśmiechnąć się, zamiast się spinać o zadanka? Ps nie narzucam swojego zdania, wiem, ze niektórzy maja inne, ale o wysyłaniu codziennego potwierdzenia zrobienia to serio 1 raz tu usłyszałam:)

to jeszcze wytłumacz mi jaki jest sens bycia w gildii ?
to co opisujesz nie wymaga mieć TAGa przed nickiem
a jeśli chodzi o czat/pisanie są inne sposoby IRC/FB/Onet ...

romsheff
31.01.2016, 00:20

Zapytam z ciekawości: a jak inni z Twojej gildii wypadają w temacie wykonywania zadań?
Jak często zadanie gildii wisiało przez kilka dni?

Milady84
31.01.2016, 01:01
to jeszcze wytłumacz mi jaki jest sens bycia w gildii ?
to co opisujesz nie wymaga mieć TAGa przed nickiem
a jeśli chodzi o czat/pisanie są inne sposoby IRC/FB/Onet ...

A taki, ze gildie sobie pomagają w drobnych rzeczach jak rzucenie premii czy pożyczka:)

Zapytam z ciekawości: a jak inni z Twojej gildii wypadają w temacie wykonywania zadań?
Jak często zadanie gildii wisiało przez kilka dni?

A tak z ciekawości to Ci odpowiem, ze tak ze 2 w tygodniu schodziły i nie słyszałam, żeby ktoś z tego powodu lamentował:) Baaaaaaa jak jestem w tej gildii 7 miesięcy tak nigdy nie widziałam 1go sporu. Za to w poprzedniej gildii robiącej zadania wytrzymałam aż tydzień, co się weszło to akurat o coś się kłócili:) Nie na moje nerwy... A co do monetek jak braknie to się kupi, jak niższemu lvlowi braknie też mu się skołuje, żaden problem.

romsheff
31.01.2016, 02:27
A tak z ciekawości to Ci odpowiem, ze tak ze 2 w tygodniu schodziły i nie słyszałam, żeby ktoś z tego powodu lamentował:) Baaaaaaa jak jestem w tej gildii 7 miesięcy tak nigdy nie widziałam 1go sporu. Za to w poprzedniej gildii robiącej zadania wytrzymałam aż tydzień, co się weszło to akurat o coś się kłócili:) Nie na moje nerwy... A co do monetek jak braknie to się kupi, jak niższemu lvlowi braknie też mu się skołuje, żaden problem.

Dla mnie 2 zadania w tygodniu to porażka, ale każdy gra jak lubi. Kwestia zebrania osób o podobnych celach.
Są osoby, które nie należą do żadnej gildii i też się da grać.
Na początku mojej gry trafiłem do gildii, gdzie nawet szefowa nie robiła zadań i sobie wisiały w nieskończoność.

A jaki macie procent wykonania zadań po wprowadzeniu zmian?

Milady84
31.01.2016, 03:42
Przy 54 osobach średnio coś koło 100 jest rozsyłanych. Póki co to wiadomo nie każdy wszystkie budynki ma:) Sama w tej chwili postawiłam już kilka badziewnych budynków, których nie miałam od 2 lat tylko dla tych zadań:)

Shadow_mk
31.01.2016, 08:36

ale czasem musi zebrac surowce czasem musi znalezc znajomego z premka zeby wrzucil jakiegos bufa czasem postawic budynek jak nie ma i upnac na ten 2-3 lvl ;)
wiec to wymaga czasu a gdyby to mozna bylo nastawic na noc to po 1 rano musi sie zalogowac i dwa klikniecia i po sprawie po 2 nie zawsze rano musi sie logowac bo wie kiedy ma nastawiona produkcje i kiedy musi zamknac zadanie - moze se nawet przypomnienie nastawic a wedlug twojej propozycji zasze musi sie rano logowac sprawdzac zadanie i kombinowac stawiac budynek i spoznic sie do pracy czy olac setlersow i zg ale koszem innych czlonkwo gildii ...

misiasia
31.01.2016, 10:15
[...]... A co do monetek jak braknie to się kupi, jak niższemu lvlowi braknie też mu się skołuje, żaden problem.

yhm... kupi się, pod warunkiem, ze ktoś inny zg zrobi i dostanie monety, które wystawi na sprzedaż. one nie biorą się z nikąd.

RedJul
31.01.2016, 11:24
yhm... kupi się, pod warunkiem, ze ktoś inny zg zrobi i dostanie monety, które wystawi na sprzedaż. one nie biorą się z nikąd.

I o tym warto, żeby niektórzy dyskutanci pamiętali.

majsterpaulek60
31.01.2016, 11:26
Czy reszta jest gorsza na pewno nie ale jak sie wchodzi do do gildi to każda a jak nie każda to większa ilość Gidli ma taki mały regulamin i powinno sie go przestrzegać a nie potem marudzić

Piwonia
31.01.2016, 12:04
ale czasem musi zebrac surowce czasem musi znalezc znajomego z premka zeby wrzucil jakiegos bufa czasem postawic budynek jak nie ma i upnac na ten 2-3 lvl ;)
wiec to wymaga czasu a gdyby to mozna bylo nastawic na noc to po 1 rano musi sie zalogowac i dwa klikniecia i po sprawie po 2 nie zawsze rano musi sie logowac bo wie kiedy ma nastawiona produkcje i kiedy musi zamknac zadanie - moze se nawet przypomnienie nastawic a wedlug twojej propozycji zasze musi sie rano logowac sprawdzac zadanie i kombinowac stawiac budynek i spoznic sie do pracy czy olac setlersow i zg ale koszem innych czlonkwo gildii ...
Napisałeś dość chaotycznie i nie za bardzo potrafię zrozumieć co masz na myśli. Ja jestem za zmianą godziny restartu, ale uważam ze optymalna by była jakaś popołudniowa godzina, może 20, właśnie dlatego że sporo osób gra tylko wieczorami, czyli po godzinie 20 może ustawić sobie odpowiednią produkcję, a w następnym dniu po pracy kliknąć zaliczenie zadania. Po takiej zmianie gracze by faktycznie mieli dobę na wykonie zadania. Teraz jest tak że większość osób śpi w czasie restartu i o zadaniu dowiaduje się po 7-8h, idzie spać też wcześniej niż o pierwszej w nocy, czyli kolejne godziny odchodzą i na zadanie zostaje pewnie max 14h.
Ponadto pomysł z innego wątku w żaden sposób nie utrudnia sytuacji, tylko ułatwia. Przykładowo dostajesz zadanie: wyprodukuj 500 chleba i wydaj 100 chleba, zgodnie z pomysłem klikasz wydanie chleba, i możesz sobie iść spać, gdy zrobi się odpowiednia ilość chleba, to zadanie samo się zalicza, Ty nie musisz być przy tym online i nic więcej klikać.

Piotru70
31.01.2016, 14:30
Czy reszta jest gorsza na pewno nie ale jak sie wchodzi do do gildi to każda a jak nie każda to większa ilość Gidli ma taki mały regulamin i powinno sie go przestrzegać a nie potem marudzić

Ale co to ma do mojej wypowiedzi?

kinia19910
21.04.2016, 18:18
Zmiana godziny resetu zadań to dobry pomysł, aczkolwiek bardziej podoba mi się wersja Piwonii. (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41027-Zmiana-godziny-restartu-zada%C5%84-gildii)

misiasia
05.05.2016, 09:18
podbijam. przełączanie zadań o 2 w nocy, nie wiem dla kogo jest, ale na pewno nie dla graczy

Androm3da
05.05.2016, 09:35
Tak ogólnie, to mi pasuje nawet ta 2 w nocy, jedynie co bym zmienił, to możliwość "podglądnięcia" jakie będzie następne zadanie. Jeżeli w zadaniu jest wyprodukuj/wydaj surowce to jeszcze jest ok, gorzej gdy robię jakąś przygodę, a tu wyskakuje "ukończ taką a taką przygodę", tak bym mógł się jakoś na to zadanie z ukończeniem konkretnej przygody przygotować, bez spieszenia się z zakończeniem aktualnej którą robię.

misiasia
05.05.2016, 11:46
ja to widzę troszeczkę inaczej, mam np. wyprodukować 500 prochu. mając pełne 24h nie ma problemu,a le jak ktoś ma młyn na niższym poziomie, nie ma molziwosci zalogowania się przed wieczorem, to potem nawet premka x4 nie wystarczy.

Dobrawa_old
10.06.2016, 00:19
Witam,

z dniem 9 czerwca 2016, godzina resetu Zadań Gildii została zmieniona. Pomysł został zrealizowany, w związku z tym zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
Mod Dobrawa