Zobacz pełną wersję : problem z logowanie
NIe mogę dostać się do gry, wyświetla się:
"ten serwer został wyłączony z przyczyn technicznych, prosimy spróbować później"
Później to kiedy, od godziny próbuje i nic, też tak macie?
Betooniusz
25.01.2016, 19:11
ta, sporadycznie od kilku dni, głównie przy próbie logowania wieczorem
BB_Penelopa
26.01.2016, 11:42
Witam.
Napisz w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
By nie tworzyć nowego tematu
"Drodzy Gracze,
Z radością informujemy Was o ogromnej zmianie:
Nie będzie więcej cotygodniowych konserwacji
Od teraz nie będzie już cotygodniowych przerw w grze!
Stary dobry Pracownik przeszedł na emeryturę i wróci raz na jakiś czas: W czasie wgrywania specjalnych skryptów i aktualizacji gry.
Poszczególne skrypty będą ruszać każdego dnia około 2 CET podczas działania gry, zamiast cotygodniowej przerwy konserwacyjnej.
Nowy czas wdrożenia gry
Od tej chwili pojawi się nowy przedział czasowy, podczas którego gra będzie aktualizowana. Dokładny czas podamy w ogłoszeniu, 1 dzień przed jednak pamiętajcie o tym, iż aktualizacje będą odbywały się około godziny 08:00 - 12:00 CET
Mamy nadzieję, że będziecie cieszyć się grą bez przerw technicznych!
Wasz zespół "The Settlers Online"
Zaś dziś nie mogę się zalogować bo
"
Serwery: Wszystkie (1-7) będą niedostępne
Cel: Poprawki w celu zmniejszenia liczby stref zamkniętych
Data: Czwartek, 4 lutego
Start: 8:00 rano, czasu polskiego
Koniec: 12:00, czasu polskiego
Czas przygód i Premium: zostanie przedłużony"
Pytanie.
No to będą przerwy w grach? Ja się nie mogę zalogować, choć według pierwszej informacji raczej taka możliwość jest.
Przerwa konserwacyjna w nocy była i super bo raczej w nocy śpię a nie gram. No chyba, że jestem w mniejszości :)
Mam możliwość wejść do gry rano, a w wypadku 8-12 to teraz sobie mogę dopiero wieczorem wejść :)
Właśnie jestem przeogromnie radosna, że nie ma już tych okropnych cotygodniowych konserwacji w godzinach kiedy spałam.
Obstawiam że teraz co tydzień będą robić "aktualizacje" trwające pół dnia, po prostu przenieśli konserwacje z nocy na dzień.
rreewwaa
04.02.2016, 10:25
tez mam problem z zalogowaniem się- 0 7:00 było wszystko oki teraz kicha :)
Shadow_mk
04.02.2016, 10:28
tez mam problem z zalogowaniem się- 0 7:00 było wszystko oki teraz kicha :)
a co pisze na głównej : aktualizacja gry (czytaj. konserwacja) znudzilo im sie nocami to teraz na legalu se przychodza w dzien i zapuszczaja BB_BugMaker-a
serio ktoś myślał że teraz gra będzie zawsze online? lol
konserwacje w nocy były dobre bo wtedy tak nie przeszkadzały
Shadow_mk to niech nie piszą, że teraz nie będzie przerw w grze
Shadow_mk
04.02.2016, 10:39
ale oni nie napisali ze nie bedzie przerw :D tylko ze w dawnej formie im sie znudzilo chca spac w nocy i nie beda robili tego w nocy bo im wygodniej w dzien pozatym oszczednosc na dodawaniu premium bo tak co tydzien musieli dodac po te 8 h a teraz to jak im sie zechce zrobic konserwacje (czytaj aktualizacje) to moze zrobia zeby gra deczko sie przeczyscila i szybciej chodzila i dodadza pewnie te 4 h zaplanowane a jak sie nie bedzie chcialo to nie zrobia bedzie mulilo i nic nie dodadza xD
Nie wiem czemu nie mogę się dziś zalogować, dodam że wczoraj logowałem się normalnie :rolleyes:
http://i.imgur.com/KPjm0zv.png
http://i.imgur.com/hdqkcH7.png
Czy mogę się dowiedzieć co się stało z moją ukochaną grą :confused:
Witam,
Ja trochę z innej beczki.
Czy może mi ktoś wytłumaczyć co w tej grze oznaczają strefy zamknięte?
Czyli konserwa przeniesiona... Zobaczymy jak się wczasie zmieści :)
Witam,
Oznacza to że nie są otwarte... :cool:
Witam,
To tak sytuacja podczas, której w momencie logowania do gry otrzymujesz taki komunikat:
http://static.pokazywarka.pl/i/6293601/771224/uszkodzony.jpg
:)
ArturGrab
04.02.2016, 11:15
BB_penelopa może w końcu rozwiejesz nasze wątpliwości i pomożesz nam ten rebus rozwiązać.
Nie będzie więcej cotygodniowych konserwacji
Serwery: Wszystkie (1-7) będą niedostępne
To jak to jest kłamiecie czy nie kłamiecie, jak coś ma być otwarte to chyba nie może być zamknięte.
Napisz po polskiemu że aktualizacja = konserwacja bo BB nie chce już nocami siedzieć.
serio ktoś myślał że teraz gra będzie zawsze online? lol
konserwacje w nocy były dobre bo wtedy tak nie przeszkadzały
Ja tak nie myślałam (nikomu bym nie uwierzyła, a już BB to zupełnie), ale gdy słyszę że coś jest radosną wiadomością, to spodziewam się że ma być lepiej- czyli dłuższe przerwy tylko raz na jakiś czas, a tak to tylko co jakiś czas chwilowe przerwy. Na razie wygląda na to że cotygodniowe nocne konserwy zmienili na cotygodniowe dzienne.
to znaczy że autor postu(BB_Penelopa) nie powinien komentować poradników co się zdarza nagminnie.
A tłumacząc tą informacje co chciała przekazać na język używany w grze i w komunikatach z gry "obszar serwera uszkodzony"
Pewnie pracodawca się doczepił że za mało brata się z plebsem, to nabija sobie statystykę na forum wklejając coś z kilku gotowych szablonów.
Shadow_mk
04.02.2016, 11:21
BB_penelopa może w końcu rozwiejesz nasze wątpliwości i pomożesz nam ten rebus rozwiązać.
To jak to jest kłamiecie czy nie kłamiecie, jak coś ma być otwarte to chyba nie może być zamknięte.
Napisz po polskiemu że aktualizacja = konserwacja bo BB nie chce już nocami siedzieć.
tak to teraz po prostu dyplomatycznie określone xD
"dyplomacja to powiedzieć komuś spier*** w taki sposób by poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży."
ArturGrab
04.02.2016, 11:27
Jedyne co mnie trzyma w tej grze to humor graczy :D
BB_Penelopa
04.02.2016, 14:03
Witam.
Uprzejmie informuję, że aktualizacja mająca na celu zmniejszenie występowania błędu: uszkodzony obszar serwera, została zakończona.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
ArturGrab
04.02.2016, 18:07
BB_Penelopa
to jaki cel maja aktualizacje to mało nas interesuje, raz piszesz że gra będzie dostępna a później że serwery będą wyłączone.
Widzisz tutaj jakąś nie prawidłowość?
Poza tym te konserwy co były też coś miały na celu efekt każdy zna.
Tornados
04.02.2016, 18:22
Ja to sie normalnie dziwie ze wy sie dziwicie ze sa "konserwacje w dzien". Przeciez prawie co tydzien w konserwie byla zawarta jakas drobna aktualizacja gry :)
Saruman_74
04.02.2016, 19:05
Czarci Gaj
Ten serwer został wyłączony z przyczyn technicznych. Prosimy spróbować później.
Tez tak ktoś ma czy to tylko u mnie ?
Edit :Zaskoczył :)
misiasia
04.02.2016, 19:13
Nowy Świat wchodzi poprawnie, wiec chyba tylko wy na tyle nabroiliście, ze was odcinają ;)
ale oni nie napisali ze nie bedzie przerw :D tylko ze w dawnej formie im sie znudzilo chca spac w nocy i nie beda robili tego w nocy bo im wygodniej w dzien pozatym oszczednosc na dodawaniu premium bo tak co tydzien musieli dodac po te 8 h a teraz to jak im sie zechce zrobic konserwacje (czytaj aktualizacje) to moze zrobia zeby gra deczko sie przeczyscila i szybciej chodzila i dodadza pewnie te 4 h zaplanowane a jak sie nie bedzie chcialo to nie zrobia bedzie mulilo i nic nie dodadza xD
Jak by napisali prosto i jasno to by było jasne ;)
Nowy Świat wchodzi poprawnie, wiec chyba tylko wy na tyle nabroiliście, ze was odcinają ;)
O 8 rano? 04.02.2016? :)
Hej
od rana nie mogę wejść na gre gdyż wyskakuje mi ze serwer został wyłączony z przyczyn technicznych. Mam spróbować później tylko nie wiem kiedy to później nastąpi :((
Nie ma nigdzie napisane, że nie będzie przerw w grze. Napisano, że nie będzie cotygodniowych. Ponadto napisano:
"Od tej chwili pojawi się nowy przedział czasowy, podczas którego gra będzie aktualizowana. Dokładny czas podamy w ogłoszeniu, 1 dzień przed jednak pamiętajcie o tym, iż aktualizacje będą odbywały się około godziny 08:00 - 12:00 CET"
Więc następna taka przerwa może być jutro, a może być za miesiąc w zależności od potrzeb i błędów w grze.