PDA

Zobacz pełną wersję : Nowe 1-dniowe zadania gildyjne i problemy z naliczaniem

fishol
22.01.2016, 11:56
Witam, po wprowadzeniu nowych zadań gildyjnych, które automatycznie kończą się po 1 dniu, pojawił się problem. Opiszę go na własnym przykładzie.

Zadanie polegało na wyprodukowaniu 1000 sztuk dobrego papieru. Zalogowałem się do gry około godziny dziesiątej, więc zadanie gildyjne trwa już około 8 godzin (ZG resetuje się o 2 w nocy, prawda ?).

Niestety po zalogowaniu nie miałem naliczonego papieru który wyprodukował się przez te 8 godzin, licznik był wyzerowany.

Jeżeli w środku tygodnia ktoś wróci wieczorem z pracy i zobaczy takie zadanie, a licznik będzie miał wyzerowany, w gruncie rzeczy nie będzie w stanie wykonać nigdy żadnego zadania gildyjnego - bo zawsze będzie miał za mało czasu.

Ponadto słyszałem że niektórym graczom licznik naliczał się poprawnie, co jest już wybitnie nie uczciwe i powinno zostać jak najszybciej naprawione.

Piwonia
22.01.2016, 12:09
A ile czasu minęło od poprzedniego logowania? Może ponad 24h i produkcja u Ciebie stanęła?

fishol
22.01.2016, 12:13
Nie, logowałem się wczoraj wieczorem

RedJul
22.01.2016, 15:35
Wszelkie naliczania zaczynają się od momentu zalogowania a nie od 2 czy 3 w nocy.

Tornados
22.01.2016, 15:44
Dokladniej to zadanie zaczyna naliczac w momencie zalogowania :) I tak chyba zawsze bylo

misiasia
22.01.2016, 18:04
hmm... no niekoniecznie.

we wczorajszym zadaniu miałam wyprodukować 100 desek egzo. licznik ruszył od momentu zalogowania się rano.
dzisiaj w zg miałam wyprodukować 350 sztabek tytanu. jak się rano zalogowałam do gry po raz pierwszy, na liczniku już miałam 250 sztuk. wczoraj wyłączyłam grę przed restartem, zanim wskoczyło nowe zadanie.

BB_Penelopa
22.01.2016, 18:13
Witam.

Zapraszam do zapoznania się z Pamiętnikiem Dewelopera, (przedstawi zakulisowe informacje i wyjaśnił decyzje dotyczące rozwoju nowego systemu Zadań Gildii.) który przedstawi zakulisowe informacje i wyjaśnił decyzje dotyczące rozwoju nowego systemu Zadań Gildii.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa