PDA

Zobacz pełną wersję : Znikające miejsce dla magazynu wyspy na archipelagu

Adamynas
21.01.2016, 12:32
Pytanie głownie do BB
Czy mi się zdaje czy dotychczasowe wolne miejsca pod magazyn wyspy zostały usunięte? Jeżeli tak to dlaczego, gdzie mamy o tym info?
Widzę, że niektórzy zdążyli przed tymi tajemniczymi planami i magazyn postawili, a ci którzy nie zdążyli mają w o kilka miejsc mniej na wyspie... Czy to jest w porządku? pytam się Ja

Trusia
21.01.2016, 12:53
Dokładnie, dlaczego mam być pozbawiona dodatkowego miejsca na archipelagu? wcześniej można było postawić magazyn wyspy w miejscu niedostępnym dla innych budynków, teraz muszę stawiać ów magazyn w miejscu, gdzie mogłabym postawić np. rezydencje lub inny budynek co automatycznie daje mi mniejsze pole manewru przy planowaniu wyspy.

Rosadamascena
25.01.2016, 13:57
A ja mam inne pytanie chociaż też związane z tematem. Osoby, które mają magazyny wyspy w dodatkowych miejscach - czy te magazyny obsługują Wam budynki? Mam 2 magazyny postawione pod kopalniami żelaza, w miejscach dodatkowych, które istniały tylko dla nich. Do konserwy bez problemu obsługiwały kopanie. Po ostatniej przerwie okazało się, że górnicy z kopalń z towarem latają aż do ulepszonego magazynu prawie na drugim końcu sektora.

http://prntscr.com/9ukmt8

Czy ktoś jeszcze tak ma?

Hor4cy
26.01.2016, 02:09
to ze sie dało stawiac tam gdzie sie teraz nie da, to był bład.
został naprawiony.
ktos ma, jego szczescie. ktos nie ma, prawo nie działa wstecz ;) a powaznie, niefart.
jak to z wiekszoscia bledow, jedni skorzystaja, inni nie zdaza. ot takie życie.

Rosadamscena - blad polegam miedzy innymi na tym, ze te dodatkowe pola, nie wszystkie działały poprawnie. w niektorych miejscach jak sie stawioało, to nie dochodzili do tych magazynow osadnicy. nic nie poradzisz, jedynie usuniecie jesli nie sa obslugiwane i postawienie na poprawnym miejscu.

Rosadamascena
26.01.2016, 20:36
to ze sie dało stawiac tam gdzie sie teraz nie da, to był bład.
został naprawiony.
ktos ma, jego szczescie. ktos nie ma, prawo nie działa wstecz ;) a powaznie, niefart.
jak to z wiekszoscia bledow, jedni skorzystaja, inni nie zdaza. ot takie życie.

Rosadamscena - blad polegam miedzy innymi na tym, ze te dodatkowe pola, nie wszystkie działały poprawnie. w niektorych miejscach jak sie stawioało, to nie dochodzili do tych magazynow osadnicy. nic nie poradzisz, jedynie usuniecie jesli nie sa obslugiwane i postawienie na poprawnym miejscu.

Z tego co pamiętam, nigdy nikt z Niebieskich nie odniósł się do tego, czy taka możliwość jest błedem czy nie. Ot, po prostu było, a teraz bez słowa zmienili.

Co do mojego, konkretnego przypadku - gdyby konserwa nie zmieniła działania tych magazynów nie pisałabym o nich. Problem w tym, że działały normalnie, osadnicy (przynajmniej u mnie) tuptali do nich z towarami. Zmiana nastąpiła dopiero w ubiegły czwartek. Szkoda tylko, że nie notowałam sobie pojemnośći magazynów - nie jestem teraz pewna, czy mi się zmniejszyła czy nie. Bo jeśli te 2 budynki istnieją tak jakby jedynie w formie grafik na wyspie, zjadając prz okazji patent to trochę szkoda je trzymać :) Zaryzykowałabym zburzenie jednego by sprawdzić ale trochę szkoda materiałów na ulepszenia i miejsca, które po zmianach będzie już niedostępne ;)