PDA

Zobacz pełną wersję : Częste znikanie serwera rozmów. (czat)

Adamczesku
19.01.2016, 10:05
Witam.
Używam przeglądarki Firefox. Od dłuższego czasu okno czatu non stop się restartuje.
Pytanie moje, czy tylko tak się dzieje u mnie czy też takie problemy występują u innych na Firefox-ie.
Pisałem do supportu - kazali oczyścić ciasteczka itp.

FF-v 43.0.4
Sys. - Win10

misiasia
19.01.2016, 10:29
sprawdź swoje połączenie, może net ci zrywa

nieweim
19.01.2016, 10:39
misia ma racje net ci żabkuje to zrywa (czat na tym cierpi najszybciej) niestety nie mam pojęcia jak to sprawdzić

set2g
19.01.2016, 15:40
sprawdz ping do jakiegokolwiek serwera np. do google.pl
jak bedzie stały nieprzerwany to i czatu nie powinno zrywać bo net w porzadku
win+r wpisz cmd
potem ping google.pl -t
i patrzysz

Adamczesku
19.01.2016, 23:02
Wszyscy piszą że to net, to czemu nie mam tego problemu na innych przeglądarkach. Albo mało osób przeczytało mój post lub nikt nie ma tego problemu lub używają innych przeglądarek niż FF

nieweim
19.01.2016, 23:15
ja mam FF ale na linuksie wersja ta sama nie mam tego problemu jak mam stały( w sensie przepływu ) net więc dlatego takie sugestie jeśli tobie coś przerywa na FF to przekompiluj program i będzie działać dobrze sądzę że się wypowiedzieli tylko ci którzy używają FF pewnie z wersją tą samą

co do pinga tu byłbym ostrożny 4 powtórzenia to mało by coś wyrokować ...

Betooniusz
20.01.2016, 05:19
Problemy z resetem # są od tak dawna, że skłonny jestem uwierzyć, że to cecha a nie wada tej gry ;)
Wersja FF ta sama system inny - i nie, nie jest to wina ,,mojego'' internetu bo ping jest stabilny i niski, a w innych aplikacjach, komunikatorach i czatach nie ma podobnych problemów. W zasadzie każdy powrót z wyspy przygody na domową daje adrenalinowego kopa, będzie co czytać na #, czy wyczyści je kolejnym razem ;)

Suneater
20.01.2016, 08:52
Moim zdaniem czasami za problemy z czatem odpowiada zbyt mocno obciążony komp przez przeglądarkę, co widać zwłaszcza przy zmianie mapy.

Milady84
20.01.2016, 10:59
Używam firefoksa i raczej nie zrywa czata. A właściwie zrywa tylko wtedy jak jestem dłużej zalogowana, latam po mapkach i zaczyna zamulać.