PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Ekspedycję- Pkt Walecznosci - Gwiezdne Monety

Milady84
18.01.2016, 16:32
Proste rozwiązania bywają czasem najskuteczniejsze. Teraz ekspedycje są podbijane tylko przez grupę zapaleńców lubiących je robić. Reszta uważa, że za mały z nich zysk. Wpadłam na prosty sposób uatrakcyjnienia ich, nie wymagający żadnej ingerencji w skrypt gry. Wystarczy dodać opcję u kupca wymiany Pkt Waleczności na Star Cointy. Przelicznik 1:1 - 2:1. Myślę, że zachęciło, by to dużą część graczy do podbijania ich. Proszę o konstruktywne opinie graczy, którzy robili, robią lub planują robić ekspedycję:)

sparkz
18.01.2016, 17:17
Myślę, że zachęciło, by to dużą część graczy do podbijania ich.

Mysle ze nie, bo wystarczajaca ilosc SC mozna juz teraz dostac z mini questow.

Problemem nie sa SC tylko cooldowny przedmiotow w sklepach.

Kolonie sa obecnie nie od odratowania z tego prostego powodu, ze ludziom ktorych stac na utrzymanie jednej dodatkowej armii (poza jedna na zwykle przygody i jedna elitarna) nie maja niczego do zaoferowania. Sladowe ilosci SC tego nie zmienia.

Milady84
18.01.2016, 17:21
No nie wiem, u nas sporo ludzi na braki SC narzeka. Krawce sypią prawie samymi ślubami, do 75 daleko. A poza tym śladowe ilości to by były z 1 lvl koloni ale z 3go już spore. Przykładowo za kolonie, którą podbiłam godzinkę temu dostałam 1988 pkt walki bez premium licząc...

BB_Penelopa
18.01.2016, 17:59
Witam.

Ciekawy pomysł. A co na to inni Gracze?

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Tornados
18.01.2016, 18:10
Inni gracze na to ze i tak tego nie wprowadzicie :(

BB_Penelopa
18.01.2016, 18:20
Inni gracze na to ze i tak tego nie wprowadzicie :(

Jak już niejednokrotnie pisałam, Wasze sugestie są dla nas bardzo cenne. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

KocurJarka
18.01.2016, 18:41
Jak najbardziej za, co prawda mało robie ale powoli cos dłubie. Gdyby tak było napewno wiecej bym robił ekspedycji.

sparkz
18.01.2016, 19:33
No nie wiem, u nas sporo ludzi na braki SC narzeka. Krawce sypią prawie samymi ślubami, do 75 daleko. A poza tym śladowe ilości to by były z 1 lvl koloni ale z 3go już spore. Przykładowo za kolonie, którą podbiłam godzinkę temu dostałam 1988 pkt walki bez premium licząc...

i myslisz, ze ile za taka kolonie dostaniesz SC ? bo wariant najbardziej prawdopodobny to 19-20.

Larxand
18.01.2016, 19:58
Na przelicznik 1:1 ani 2:1 bym nie liczył, ale nawet przy 20:1 chętnie bym wymieniał Waleczność na SC. Ekspedycje robię rzadko, chociaż w sumie mi się podobają (a jeszcze bardziej będą mi się podobać jak będzie można bardziej mieszać w ustawieniach obozów), ale nie widzę większego sensu w zbieraniu punktów waleczności i wydawaniu ich na bzdury typu twierdza jednostek jednego typu czy nawet na hodowanie strażników. Na pewno z większą ochotą bym je robił, gdybym mógł z nich mieć SC. Tyle ja. Za.

Milady84
18.01.2016, 20:01
19-20 to pewnie dadzą na małej 1go;) Do olbrzymich 3go wcale tak łatwo nie jest dotrzeć i do tego cała mapka była wyczyszczona. A poza tym powiedz w czym Ci pomysł szkodzi, ze tak uparcie szukasz dziury w całym? Handlujesz strzałkami za granit i nie chcesz, żeby inni mieli więcej SC czy co?

Larxand
18.01.2016, 20:52
19-20 to pewnie dadzą na małej 1go;) Do olbrzymich 3go wcale tak łatwo nie jest dotrzeć i do tego cała mapka była wyczyszczona. A poza tym powiedz w czym Ci pomysł szkodzi, ze tak uparcie szukasz dziury w całym? Handlujesz strzałkami za granit i nie chcesz, żeby inni mieli więcej SC czy co?

Nie, raczej Sparkz już dawno wyzbył się wszelkiej nadziei na to, że BB pójdzie z czymś w stronę graczy i zaproponuje nam coś, co będzie dawać wymierne korzyści ;)

nieweim
18.01.2016, 21:29
Jak już niejednokrotnie pisałam, Wasze sugestie są dla nas bardzo cenne. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

żarty się tutaj was trzymają pokazujecie to jak bardzo szanujecie na każdym kroku
wracając do tematu wymiana by była fajnym rozwiązaniem

sparkz
18.01.2016, 22:27

Pomysl mi nie szkodzi, po prostu nie kreci mnie koncepcja reanimowania trupa, ktory trupem byl juz w momencie wprowadzenia. Jak w przypadku wielu innch elementow tej gry uwazam, ze lepiej sie po prostu z tym pogodzic i zostawic jak jest.

A tak glupi zeby wydawac towar limitowany (SC) za dostepny w nieograniczonych ilosciach to ja z calym szacunkiem, ale nie jestem ;p

Milady84
19.01.2016, 22:21
Pomysl mi nie szkodzi, po prostu nie kreci mnie koncepcja reanimowania trupa, ktory trupem byl juz w momencie wprowadzenia. Jak w przypadku wielu innch elementow tej gry uwazam, ze lepiej sie po prostu z tym pogodzic i zostawic jak jest.

A tak glupi zeby wydawac towar limitowany (SC) za dostepny w nieograniczonych ilosciach to ja z calym szacunkiem, ale nie jestem ;p

Jakie nieograniczone ilości? Robiłeś w ogóle kolonie wyższych lvl, że tak piszesz? Jak dla mnie PW są odpowiednikiem SC w koloniach. Jest to podobny surowiec. Nawet jeśli gorszy będzie przelicznik to i tak do 75lvl części graczy się to przyda. Nikt nikogo przy tym nie zmusza do robienia koloni, nie podoba się to nie i już. Zrobienie tego nawet w takim przeliczniku jaki podałam według moich doświadczeń z 3cimi lvl koloni nie spowodowało, by posiadania nie ograniczonych ilości SC (no może chwilowo u tych graczy co nie nie kupują wieżyczek i maja ich sporo) lecz powrót do tych ilości jakie przed XXL robili gracze klepiący non stop byki, wikingi itp. Praktycznie ciężko jest wyprodukować dziennie więcej wojska niż na 1 największą kolonie i to na premii x3. Do tego trzeba jeszcze wtedy dokupywać broń, bo nawet przy 2 zbrojowniach na 6 premiowanych x2 w magazynach jej ciągle ubywa:) Przedtem ludzie potrafili po 3, a nawet więcej byków dziennie robić i mogli mieć sporo SC to niby czemu teraz byśmy nie mogli?

sparkz
19.01.2016, 22:57
Czytaj ze zrozumieniem.

Granit jest dostepny w nieograniczonych ilosciach, bo mozna go uzyskac z dowolnej liczby przygod ktore kazdy robi, a od 60 lvl (ktory nie jest znowu tak trudno uzyskac) produkowac samemu sladowym kosztem. Pomysl zeby sprzedawac SC (i samemu sobie stwarzac problemy zajmujac kilkudniowe cooldowny w sklepie) za granit uwazam za kpine.

PW nie sa odpowiednikiem SC bo nie da sie za nie kupic nic co by mialo jakakolwiek przydatnosc w kontekscie ogolnym, a nie tylko kolonii. To jest jeden z najwiekszych absurdow tego systemu - to ze to jest obieg zamkniety ktory glownej czesci gry (czyli wyspie) ma do zaoferowania wylacznie surowce.

Przelicznik jest taki jakiego mozna sie spodziewac. Exp byl przeliczany na SC w stosunku 100:1 wiec trudno oczekiwac ze PW pozwola Ci klepac SC w sensownej ilosci.

Reszta posta mnie niespecjalnie interesuje, bo na kolonie zwyczajnie nie trace czasu (z powodow wyzej wymienionych) ;p

Milady84
20.01.2016, 01:37
Czytaj ze zrozumieniem.

Granit jest dostepny w nieograniczonych ilosciach, bo mozna go uzyskac z dowolnej liczby przygod ktore kazdy robi, a od 60 lvl (ktory nie jest znowu tak trudno uzyskac) produkowac samemu sladowym kosztem. Pomysl zeby sprzedawac SC (i samemu sobie stwarzac problemy zajmujac kilkudniowe cooldowny w sklepie) za granit uwazam za kpine.

PW nie sa odpowiednikiem SC bo nie da sie za nie kupic nic co by mialo jakakolwiek przydatnosc w kontekscie ogolnym, a nie tylko kolonii. To jest jeden z najwiekszych absurdow tego systemu - to ze to jest obieg zamkniety ktory glownej czesci gry (czyli wyspie) ma do zaoferowania wylacznie surowce.

Przelicznik jest taki jakiego mozna sie spodziewac. Exp byl przeliczany na SC w stosunku 100:1 wiec trudno oczekiwac ze PW pozwola Ci klepac SC w sensownej ilosci.

Reszta posta mnie niespecjalnie interesuje, bo na kolonie zwyczajnie nie trace czasu (z powodow wyzej wymienionych) ;p

Niby gdzie wpadłam na pomysł sprzedawania SC za granit? Coś chyba tez masz problem z rozumieniem:) Jedynie zażartowałam, ze się czepiasz, bo sprzedajesz strzałki i nie chcesz, żeby ludzie mieli więcej SC:) Nigdy tego nie robiłam i nie będę robić. Co do przelicznika to niech sobie nawet wychodzi podobny do tego w przygodach. I tak będę zadowolona.

Uranos_old
17.02.2016, 21:03
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 20.01.2016 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos