Zobacz pełną wersję : Gra Zmiany w dropach - stare nowe przygody.
ArturGrab
10.01.2016, 10:30
Tak od pewnego czasu obserwuje i w sumie nic nowego nie napisze, ale BB raczy nas tylko zmianami kosmetycznymi.
Event z eventu robi się coraz mniej ciekawy. Fajnie że odblokowali lvl ale to nic nie zmienia dalej to tylko klepanie 1 dającej PD przygody a co z resztą.
Pewnego czasy z dropów zabrali broń z wyspy piratów czy matczynej granit robiąc te i inne przygody jako "nieopłacalne" ( w tso mało co jest :))
Moje pytanie jest takie:
Czy jesteś za zmianami w dropach w przygodach które do tej pory są tylko trzymane w gwieździe tj: Dzieci sawanny, wiktor, wyspa, matczyna i inne które leżą i leżą.
To pytanie tyczy się też zmian w dropach w nowych przygodach, gdyż w przypadku Alibaby drwala i złodzieja to wygląda to jeszcze znośnie, ale taki skarb wiedzy cały dzień chodzenia bardzo wysokie straty w dropie najwięcej czego dostajemy to rudy platyny ok 17k
co do starych nieopłacalnych przygód to się zgadzam powinny być zmienione dropy co do alibabek drop nowych surowców powinien być mniejszy w większości ale za to powinna być możliwość zdobycia czegoś ekstra i od razu zaznaczę nie o coś typu posiadłość piratów jak teraz ale pokroju lodowej posiadłości i ludzie by się o te przygody bili a nie robili drwala jak już trzeba
Tornados
10.01.2016, 10:45
co do starych nieopłacalnych przygód to się zgadzam powinny być zmienione dropy co do alibabek drop nowych surowców powinien być mniejszy w większości ale za to powinna być możliwość zdobycia czegoś ekstra i od razu zaznaczę nie o coś typu posiadłość piratów jak teraz ale pokroju lodowej posiadłości i ludzie by się o te przygody bili a nie robili drwala jak już trzeba
W alibabach nawet nie chodzi o nowe surowce... Tylko z drwala dostajesz bodajze 200 zaprawy w slocie + szanse na zlodziei ktorzy ladnie dropia mini zadania. A z takiej lampy oliwnej ktora ma duzo wieksze straty dostajesz ... 50 zaprawy w slocie....
Temu wiekszosc woli drwali meczyc bo sa latwi w pozyskaniu i dosc oplacalni :)
W alibabach nawet nie chodzi o nowe surowce... Tylko z drwala dostajesz bodajze 200 zaprawy w slocie + szanse na zlodziei ktorzy ladnie dropia mini zadania. A z takiej lampy oliwnej ktora ma duzo wieksze straty dostajesz ... 50 zaprawy w slocie....
Temu wiekszosc woli drwali meczyc bo sa latwi w pozyskaniu i dosc oplacalni :)
raczej wątpię aby ludzie robili alibabki starym wojskiem no ale cóż mogę się mylić :) te mini zadana to też nie jestem pewien czy to taki aż rarytas by je robić. Faktycznie drwala łatwo dostać i więcej zaprawy (chociaż ja wole na ewent poczekać niż po te 200 zaprawy latać ) dla mnie to i tak mało przekonujący argument by je robić na umór
ArturGrab
10.01.2016, 11:01
nieweim tak jak Torandos napisał zobacz jakie masz straty w alibaba i skarb wiedzy ile czasu poświęcisz na zrobienie tej przygody a co z niej dostajesz?
w tym czasie zrobisz kilka drwali.
To będzie tak jak z ryczącym było, gdzie robiło się tej przygody od zatrzęsienia tylko dlatego że straty były przystępne za fajny drop.
Tornados
10.01.2016, 11:04
raczej wątpię aby ludzie robili alibabki starym wojskiem no ale cóż mogę się mylić :) te mini zadana to też nie jestem pewien czy to taki aż rarytas by je robić. Faktycznie drwala łatwo dostać i więcej zaprawy (chociaż ja wole na ewent poczekać niż po te 200 zaprawy latać ) dla mnie to i tak mało przekonujący argument by je robić na umór
Starym nie :) Ale nawet z drwala wyrobisz na produkcje wojska :) Mini zadania sa banalnie proste a daja od 40k do 115k expa w pare minut wiec jak sie chce szybko expic to warto :) A w evencie to wole kupic nowe fanty typu specjalisci i budynki niz zaprawe :) Ale co kto woli
nie żartujcie że nie zostało ci prezentów
Tornados
10.01.2016, 11:10
nie żartujcie że nie zostało ci prezentów
Po kupieniu kwatermistrza, 2 manufek, 15 mlynow, 10 chatek, 3 nowych recept i 2,6k zaprawy owszem nie zostalo prezentow :D
te mini zadana to też nie jestem pewien czy to taki aż rarytas by je robić. Faktycznie drwala łatwo dostać i więcej zaprawy (chociaż ja wole na ewent poczekać niż po te 200 zaprawy latać ) dla mnie to i tak mało przekonujący argument by je robić na umór
Mini zadania to jakies 30% do nawet 75% expa jaki wbijasz robiac przygody w zaleznosci od tego o ktorych przygodach mowimy. Biorac pod uwage ilosc expa na kolejne levele to jest obecnie najbardziej wartosciowa rzecz jaka wypada z przygod.
edit: do tego pandy i monety sa obecnie glownym zrodlem SC.
Powod do robienia drwali na umor jest taki ze a) sa jedynymi nowymi przygodami dostepnymi z poszukiwania przygod (a wiec mozna je zdobywac w ilosci kilka razy wiekszej niz pozostale alibaby) i b) sa na dobra sprawe najtansza z nowych przygod czyli najlepsza metoda alokowania nowych zasobow i czasu pracy drugich koszar.
Oczywiscie lepiej byloby gdyby byly jakies dobre alternatywy, ale jak widac BB to przerasta skoro z pozniejszych przygod nie dosc ze nie dostajesz tyle dropa ile powinno byc biorac pod uwage straty, to jeszcze ktos celowo zrobil tak, ze odstajemy mniej niz w drwalu.
Ich game design coraz bardziej przypomina trolling ;p
Ich game design coraz bardziej przypomina trolling ;p
I to sie nie zmieni, dopoki gracze masowo nie zaczna glosowac "nogami", czyli odchodzic od gry (ryzyko takie, ze wtedy po prostu zwina polskie serwery i tyle).
Dopoki zostajemy i tylko narzekamy na forum, to po co maja cos zmieniac? :P
Gregorius74
11.01.2016, 12:07
Bardzo dobry temat . W 100 % popieram Artura . Robię przygodę z ogromnymi stratami a w dropie nie mam nic poza expo . Lotnicy otrzymują przygody i budynki ... coś tu nie jest tak jak powinno być .
Shadow_mk
11.01.2016, 13:54
po 1 z drwala mozna nie dostac wogole zaprawy a mozna tez dostac 2 sloty po 400 plus premium czyli 1200 zaprawy a w najgorszym wypadku jak wpadnie 2 x 1500 fasoli z premium 4,5k fasoli to na 500-600 zaprawy powinno starczyc ;)
po 2 z wprowadzeniem zmian ze surka typu saletra ruda tytanu egzo czy granit pozyskuje sie z wyspy dla mnie te surowce stracily wartosc ...wydobywa sie milion granitu w 2 tygodnie i wszystkiego w opor bez sensu robic przygody dla czegokolwiek poza expem czyli oplacalnosc czasowa przygoda ktora ma najkrodszy czas koszar w przeliczeniu na 1k expa czyli najpierw zlodzieje madrosc drwal ......
Tornados
12.01.2016, 19:24
Na testowym juz poprawli lampe oliwna :) Teraz daje kosmiczna ilosc 70 zaprawy :D
Adventure: In Aladdin and the Oil Lamp the grout reward has been changed to 70
Uranos_old
17.02.2016, 20:49
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 12.01.2016 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos