PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Pojedynki Gildii

MobiL
04.01.2016, 20:40
Witam mam spora propozycje do udogodnienia gry. A mianowicie wyspa gildii.
Oczywiście dostępna tylko dla gildii.
Trzeba by stworzyć na niej budynki, umocnienia wojskowe, mury, bramy, wieże, jakieś budynki produkcyjne itd.
Każda gildia po założeniu dostaje automatycznie takową wyspę.
do rozwoju trzeba wysyłać surowce, monety itd. do obrony wojsko itd,a żeby było ciekawiej wyspy gildii można by atakować. używane by było do tego wojsko stacjonujące na wyspie agresora, do zdobycia oczywiście surowce, pkt doświadczenia, może pkt pojedynków gildii ranking, osiągnięcia itd.

Oczywiście opcji jest bardzo dużo można stworzyć z tego duży nowy element gry, który wprowadziłby coś nowego dałby możliwość zbierania expa, nie tylko z przygód.

Rosadamascena
04.01.2016, 21:37
Był już podobny pomysł ale chyba umarł śmiercią naturalną. Cóż, mogłoby to być ciekawe urozamicenie i lepsze niż "pefałpe", które obecnie funkcjonuje. Ze swojej strony mam 2 zastrzeżenia:
1) Niech będą jakieś progi liczone np. po liczebności aktywnych graczy w gildii i ich średnim lvlu - żeby nie było tak, że gildia 100 osób 54+ zacznie farmić się kosztem gildii 15-20 osobowej ze średnim lvlem poniżej 50.
2) Zaatakowanie gildii raz za razem byłoby niemożliwe. Np po wygranej ma się 3 dni na odbudowę wyspy i wojska, po przegranej tydzień.

nabuchodonozor1
04.01.2016, 22:07
Mozna przewidywać że:
- opracowanie tego czegoś zajmie BB 2-3 lata
- będzie do tego nowe wojsko, nowi generałowie, nowa broń, nowe łańcuchy proukcyjne i oczywiscie nowe koszary
- możliwe ze produkcja wojska będzie sie opierac na nowych surowcach w miare mozliwosci płatnych czyli konsumujących klejnoty (metale mamy juz obsadzone az do platyny - sugeruje produkcje mieczy świetlnych bezpośrednio z klejnotów)

Pomysł jest sensowny. Zwłaszcza dla uzasadnienia istnienia gildii. W tej chwili jedyny ekonomiczny profit z uczestniczenia w gildii to zbieranie monet przy pomocy zadań. Obawiam się jednak, że realizacja rozczaruje wszystkich

misiasia
05.01.2016, 11:05
Boże broń mnie przed gra kolejne 3 lata ;/
a jak będzie trzeba wydawać realna kasę, żeby coś tam produkował i tym walczyć, to z mojej strony już olewka.
Sam pomysł czegoś, co mogła by tworzyć gildia jest fajny i bardzo mi się podoba (tak jak poprzednie tego typu :P ), bardzo sceptycznie podchodzę do walki. Gdybym miała czas i ochotę na prawdziwe pvp, to nadal grałabym sobie w ********.

browar69
05.01.2016, 16:05
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/35688-GvG-Alternatywna-Wersja-PvP

Piotru70
05.01.2016, 19:43
Boże broń mnie przed gra kolejne 3 lata ;/
a jak będzie trzeba wydawać realna kasę, żeby coś tam produkował i tym walczyć, to z mojej strony już olewka.
Sam pomysł czegoś, co mogła by tworzyć gildia jest fajny i bardzo mi się podoba (tak jak poprzednie tego typu :P ), bardzo sceptycznie podchodzę do walki. Gdybym miała czas i ochotę na prawdziwe pvp, to nadal grałabym sobie w ********.

No to albo gramy w settlersy albo gramy w gwiazdki... Jak nie chcesz normalnego PVo to idź sobie grac w coś innego.

Hakardrag
05.01.2016, 20:08
Pomysł bym poparł gdyby to było giga zadanie dla każdej Gildii, służące do "zmielenia" zasobów zalegających Gwiazdy.
Nagrodą wtedy mogłyby być wspólne dla członków Gildii jakieś mega budynki dające jakieś mega premie dla graczy. Oczywiście te mega budnki najpierw cała Gildia musiałaby postawić w odpowiednim czasie.

Uranos_old
17.02.2016, 20:44
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 05.01.2016 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos