Zobacz pełną wersję : Gra Zadanie eventowe "Kryjówka- ukończ przygodę z zasobami"
Heniek300
18.12.2015, 12:46
Zadanie "Kryjówka" jest za trudne dla początkujących graczy. Nie można go odhaczyć i przejść do kolejnych zadań eventu, blokuje dalszy postęp w wykonywaniu zadań związanych z wydarzeniem. Zadanie wymaga posiadania przygody z zasobami, którą przynosi odkrywca. Początkujący gracz ma jednego odkrywcę i na poczet poszukiwania przygody musi zapomnieć o prezentach. Kupienie przygody na wadze(jeżeli jest) to koszt 50 prezentów( wykonanie zadania 10, wykonanie głównego zadania Złoczyńca to 80 prezentów czyli koszt kupienia przygody od innego gracza to ponad połowa zysku z wykonania zadań), czyli całkowicie nieopłacalny. Potrzebne zasoby do produkcji armii, patenty na rozbudowę populacji i gospodarki, liczba odkrywców i czas są przeszkodą praktycznie nie do pokonania albo bardzo trudną dla gracza na poziomie niższym niż 30. Dobrze by było, gdyby developerzy pomyśleli nad opcją usunięcia, odhaczenia tego zadania lub wymiany go na łatwiejsze dla graczy na niższych poziomach. W chwili obecnej nie ma możliwości obejścia tego zadania, co blokuje postęp w zadaniach eventowych i tym samym odbiera początkującym graczom frajdę z eventu oraz możliwość zdobycia cennych przedmiotów w zamian za prezenty.
Tornados
18.12.2015, 13:00
Zobaczylem na wiki zadania eventowe i powiem ci tylko tyle ze to jest ostatni lancuszek zadan :)
Do stycznia spokojnie zdazysz zrobic
I populacje i tak predzej czy pozniej musisz podniesc do conajmniej 6k zeby sprawnie robic lzejsze przygody :)
I kup odkrywcow z tawerny :) Majac 3 juz nieco szybciej ci pojdzie szukanie przygod/skarbow
Aha i za zloczynce dostajesz jeszcze 30 prezentow z osiagniec :)
najprostsza z zasobami to wyspa piratów, nie wiem jak z jej dostępnością i ceną ale odkąd jest znerfiony drop to znajduje sie ona w kat. badziewnych czyli tanich
w trakcie całego eventu jest chyba tylko w tym łańcuchu przygoda więc spokojnie w 2 tyg powinieneś sobie poradzić
Rosadamascena
18.12.2015, 16:18
Zawsze możesz próbwoać kupić dropa z Wiktora. NIe pamiętam jakie są ceny ale ostatnim razem jak widziałam był tańszy od CR. Teraz mógł podrożeć ze względu na event ale dalej nie będzie to wielki koszt. I pomyśl o wejściu do jakiejś dobrej gildii - pomogą np dając za darmo przygodę.
Tornados
19.12.2015, 10:24
O wlasnie :D Rosa ci pomoze i da ci dropika z wiktora :D
Rosadamascena
19.12.2015, 11:46
Tornados na razie musze odbudować wojsko po przygodach, co najmniej 2 dni się zejdzie :D Poza tym już ktoś proponował, że da Heńkowi Piratów, co za dużo to niezdrowo :p
Tornados
19.12.2015, 11:52
To cos ty robila ze 2 dni odnowy :D Ja po krawcu sie dzien zbieram :D
Heniek300
19.12.2015, 12:46
Mi nie potrzeba, bo ja przygotowany na to jestem. W dwa dni zebrałem sobie armię i dziś zrobię tą misję( i jeszcze swojej dziewczynie pomogę). Założyłem posta by zwrócić uwagę na to zadanie i by pomóc tym, którzy nie będą w stanie go sami zrobić. Zasoby, sama przygoda i drop od zaawansowanych graczy na bank się przyda tym, którzy tego nie przewidzieli :D
Tornados
19.12.2015, 12:48
Z zalozenia na 26lvl powinienes juz robic najprostsze przygody :)
Wyspe podbijesz majac okolo 32lvla i tak czy siak musisz je robic zeby wbijac poziomy i samodzielnie lapac granit
Heniek300
19.12.2015, 13:14
Wyspe już podbiłem, ale nie interesowałem się przygodami wcześniej. Teraz wiem, że sporo expa i towaru można dostać, ale trzeba mieć dużą liczbę populacji i dużą armię. Chciałem najpierw podbić wyspę, żeby mieć lepszą gospodarkę i więcej patentów.
Tornados
19.12.2015, 13:22
No niestety ale tak to wyglada :) Polecam ci zaczac kupowac rezydki na handlu (nie zabieraja patentow)
A potem jak sie dorobisz to wieze wiedzmy i lodowe rezydencje :)
po rezydkach wież nie warto od razu lodowe
Tornados
19.12.2015, 13:58
Nowego raczej nie bedzie stac zeby od razu lodowe kupowac :)
nowego na nic nie stać chodziło bardzie o to że wieże są stratą czasu i surowców
niekoniecznie, zważywszy ze lodowych nikt nie sprzedaje a kazdy by chciał kupic, dostępność jest tak marna ze wieże nadal sa wartościowym budynkiem
lepsze od wiezy jest wspaniała rezydka, ale ja ciężko wkomponować w zabudowane wyspy
Rosadamascena
19.12.2015, 19:39
To cos ty robila ze 2 dni odnowy :D Ja po krawcu sie dzien zbieram :D
Zależy czy ma się premie, jaki poradnik i jaką populację :D ja jestem cieniutka ^^
Heniek300
20.12.2015, 03:04
w sumie to mam pytanie, jak powinien wyglądać taki drop do kupienia by zaliczyło to zadanie, wszystkie zasoby ze slotów 1-15 czy np 1 jakiś przedmiot? jest jakiś temat dotyczący handlu na forum objaśniający drop z przygód i oznaczenia na czacie handlowy, np co znaczy drop z dmk ryba waga?(dzielny maly krawiec to wiem)?
tzn ze ktos wystawił oferte na wadze ryba za cos tam, jak dmk to najczesciej fasola, osoba zainteresowana kupuje taką oferte, potem szepta do oferenta i sie dogadują dalej
odnośnie dropu zaliczającego zadanie z przygodą z zasobami, to jedyna wieloosobowa to wiktor, ale bardzo rzadko robiona, nie ma znaczenia co masz w dropie, a jaki jest to typ przygody, każda przed odpaleniem ma opis i jest tam napisane czy to np. mini, z zasobami, z doświadczeniem itp.
Nie ma mozliwosci jawnego handlowania zaproszeniami do przygod, wiec ludzie robia tak ze zainteresowany najpierw placi (wyjasnione wyzej) a potem jest zapraszany do znajomych przez sprzedajacego i nastepnie do przygody.
aTenSion
21.12.2015, 05:52
w sumie to mam pytanie, jak powinien wyglądać taki drop do kupienia by zaliczyło to zadanie, wszystkie zasoby ze slotów 1-15 czy np 1 jakiś przedmiot? jest jakiś temat dotyczący handlu na forum objaśniający drop z przygód i oznaczenia na czacie handlowy, np co znaczy drop z dmk ryba waga?(dzielny maly krawiec to wiem)?
na handlu ktoś napisze drop xxx za xxx monet/granitu ty wtedy kupujesz ofertę z wagi i na szepcie się dogadujesz
do robienia dmk masz daleką drogę (wet / mma ) i dobra produkcja chleba napitku mieczy brąz ;)
SeptimusFlu
21.12.2015, 09:00
odnośnie dropu zaliczającego zadanie z przygodą z zasobami, to jedyna wieloosobowa to wiktor, ale bardzo rzadko robiona, nie ma znaczenia co masz w dropie, a jaki jest to typ przygody, każda przed odpaleniem ma opis i jest tam napisane czy to np. mini, z zasobami, z doświadczeniem itp.
Jeszcze Okradać Bogatych
Tornados
21.12.2015, 12:25
Jeszcze Okradać Bogatych
Ty patrz rzeczywiscie
Musieli to niedawno zmienic bo dawniej to byla przygoda za exp :p
SeptimusFlu
21.12.2015, 13:22
Ja gram już rok i od poczatku mojego grania taka była
EX_Dante
02.01.2016, 13:22
Brak ankiety. Temat zamykam i przenoszę do Archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Dante