Zobacz pełną wersję : Problem z kolekcjami
Przed nadchodzącym ewentem chciałem zaznaczyć, iż jest grupa osób której ilość pojawiających znajdek nie przekracza 11szt. Support wiele razy był o tym informowany po czym kontakt się urywa. Uważam że jest to błąd gdyż znaczna część graczy znajduje o wiele więcej. Chciałbym poruszyć ten temat aby dowiedzieć się jak duża skala jest tego problemu.
Adamynas
11.12.2015, 11:14
14 w tej chwili ale kto by się po to schylał :)
kiciak2409
11.12.2015, 11:27
Dzisiaj 9szt, takie ilości od dwóch miesięcy. Pisałam do supportu, kazali kupić premkę do znajdywania znajdek hehe
U mnie od 9 do 24 do znalezienia, odnoszę wrażenie, że ilość zależy od częstości logowania.
Zawsze jak mam dłuższą przerwę to ilość znajdek się zmniejsza na kilka dni.
U mnie od kilku miesięcy 7-9, ale potrafi być 5-6, 11 to chyba max. Loguję się codziennie i mam grę przez wiele godzin online.
U mnie od kilku miesięcy 7-9, ale potrafi być 5-6, 11 to chyba max. Loguję się codziennie i mam grę przez wiele godzin online.
Ja podobnie.
Nie dość że obszar poszukiwań większy to jeszcze mniej znajdek.
pysia753
11.12.2015, 16:41
Zapowiedź zmian/ulepszeń w grze, które miały nastąpić 10.12, czyli wczoraj: "Elementy kolekcjonerskie: Prawidłowa ilość przedmiotów kolekcjonerskich została rozprowadzona na wyspie macierzystej."
Tradycyjnie coś komuś nie wyszło...
Jurek12345
11.12.2015, 17:28
Myślałem że po ostatniej konserwie się zmieni, niestety jak było, tak jest czyli od 7 do 9 - jak dotychczas na 4 zmiany. Wstrzymywałem się z napisaniem do suportu, myśląc że ta konserwa to załatwi. Proponuję żeby wszyscy, którym się nie zmieniło, napisało do suportu. Proponuję także żeby niebiescy BB (jakoś sporo ich ostatnio widzę na forum, i na czatach), również zechcieli w tej sprawie interweniować.
kiciak2409
13.12.2015, 09:43
Dzisiaj tyle mam http://scr.hu/0t3d/vdx3d jak można wyprodukować np. skunksa, nie mówiąc o innych produktach.
Fleotria
13.12.2015, 13:04
Nie mam pojęcia, ale po ostatniej konserwie coś się zmieniło, wcześniej żadko liczba przekraczała 10, teraz od 19 do 20 iluś. z tym ze akurat zauwayłam, na archipelagu nie znajduje ani jednego elementu. Wygląda to jakby powrót do jakiś poprzednich wersji nie obejmujących nowo dodanych terenów... mogę sie mylić mowie tylko co zaobserwowałam na swojej wyspie.
Nie mam pojęcia, ale po ostatniej konserwie coś się zmieniło, wcześniej żadko liczba przekraczała 10, teraz od 19 do 20 iluś. z tym ze akurat zauwayłam, na archipelagu nie znajduje ani jednego elementu. Wygląda to jakby powrót do jakiś poprzednich wersji nie obejmujących nowo dodanych terenów... mogę sie mylić mowie tylko co zaobserwowałam na swojej wyspie.
Mam dokładnie tak samo.
Mam dokładnie tak samo.
rowniez.
U mnie przez ostatnie dni po 7 szt
gosiak15
15.12.2015, 11:23
Po konserwie z ubiegłego tygodnia przedmiotów kolekcjonerskich przybyło, ale nie pojawiają się już ani jeden na archipelagu. Nawet dziś, gdy zaczął się event nie pojawił się żaden
A faktycznie na archipelagu nic się nie pojawiło, u mnie niestety nadal bieda, 13 sztuk rano, już z eventowymi.
Jurek12345
15.12.2015, 15:45
U mnie aż 11 dzisiaj rano wraz z rozpoczęciem eventu.
To samo z eventem świątecznym
W popołudniowym rzucie, szaleństwo 10 sztuk, to mam 14 elementów do zrobienia kosza, na 75 potrzebnych. czyli na jeden kosz 5,5 dnia, to do zaliczenia osiągnięcia pięć koszy potrzeba by miesiąca.
ech algorytmy losowe ciekawe jakiego używają do wyznaczenia ilości znajdek na użytkownika
No ciekawa jestem co ta dodatkowa konserwa przyniesie, jak zidentyfikowali problem, to już pół sukcesu.
Adamynas
16.12.2015, 10:05
Nie wiem dlaczego ale u mnie zawsze jest ponad 20 znajdek, wczoraj 27, dziś 26... Zauważyłem, że gdy inni maja problemy z grą, nowościami czy nawet ze znajdkami u mnie w sumie jest ok, nawet na archipelagu wczoraj mialem kilka znajdek, gdzie ktoś pisał zupełnie co innego. Może jako jeden z pierwszych na serwerze ( migracja z en) moje konto jest omijane szerokim łukiem przez bugi :) Może, to tylko gdybanie i szukanie przyczyny takich akcji bo to nie pierwszy raz gdy omijają mnie problemy o których tu czytamy co i rusz
czuj czuwaj
Rosadamascena
16.12.2015, 10:19
Nie wiem dlaczego ale u mnie zawsze jest ponad 20 znajdek, wczoraj 27, dziś 26... Zauważyłem, że gdy inni maja problemy z grą, nowościami czy nawet ze znajdkami u mnie w sumie jest ok, nawet na archipelagu wczoraj mialem kilka znajdek, gdzie ktoś pisał zupełnie co innego. Może jako jeden z pierwszych na serwerze ( migracja z en) moje konto jest omijane szerokim łukiem przez bugi :) Może, to tylko gdybanie i szukanie przyczyny takich akcji bo to nie pierwszy raz gdy omijają mnie problemy o których tu czytamy co i rusz
czuj czuwaj
Nie mam starego konta a jednak jestem w podobnej sytuacji :) jedyne na co wczoraj narzekałam to stosunek znajdek eventowych do zwykłych (wieczorem na 29 ogółem 4 lizaki i koniec)
Edit:
Dziś rano troszkę lepiej, na 23 ogółem 6 eventowych. I wreszcie doczkałam się pierników na wyspie.
Adamynas
16.12.2015, 10:34
Zgadza się, ale to nie jest błąd a losowość wg bebe :)
Tak "losowość" według BlueByte :)
Misiorww
16.12.2015, 13:52
u mnie dzisiaj na 27 tylko 1 szt. eventowa :(
Mi z porannych znajdzek doszły 4 dzwonki. W tym tempie to nawet na jeden kosz nie uzbieram.
Fleotria
16.12.2015, 15:05
Wczoraj i dzisiaj rano nie mam ani jednej sztuki piernika :) dzwonkow mi akurat nie brakuje tylko co mi po nich jak znajduje tylko 2 czesci kolekcji...
Po konserwacji u mnie cud, 24 elementy kolekcji.
Adamynas
17.12.2015, 10:12
dziś z rana 26 z czego 6 świątecznych
http://vignette1.wikia.nocookie.net/villains/images/7/7a/Triple-facepalm-picard-812.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/640?cb=20140613204334
Spox2525
18.12.2015, 21:47
Czy u was też nadal nie wyskakują elementy na archipelagu? Była już aktualizacja która miała rozwiązać problem ale nic się nie zmieniło...
Bartexio
18.12.2015, 22:53
A co źle ci że ich nie ma na archipelagu, mniej szukania.
A serio no niestety konserwa nic nie poprawiła i tyle
Jutro będzie tydzień jak event trwa, a ja jeszcze pierników i dzwonków nie mam uzbierane do zadania. Pierników to aż 15 jeszcze potrzebuję. W osadzie dwa razy w ciągu dnia kolekcje zbieram, dwa dni byly jak tylko raz. W tym tempie to ja nie wiem czy choć jeden kosz prezentów zdołam zrobić. A co z resztą? I znów ani zadanie nie będzie zaliczone, ale pal licho te osiągnięcia, dalszych zadań eventowych nie mogę robić, bo stoję przy tym, które już pierwszego dnia mi wyskoczyło. A w zeszłych latach tak pięknie było, dwa góra trzy dni i kolekcje do zadania zebrane. Jeszcze można było nimi znajomych poratować :(
BB_Penelopa
22.12.2015, 19:42
Witam.
Jutrzejsza przerwa techniczna (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/40748) powinna rozwiązać problem.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Tornados
22.12.2015, 19:45
Zbierajcie poki mozecie bo po konserwie bedzie tylko gorzej :D
a osoby, ktore mialy z tym problemy, dostana jakies wyrownanie? ;)
aTenSion
23.12.2015, 00:02
Zalogowałem się właśnie do gry , patrzę i mam 34 znajdki :)
ontologia
03.03.2016, 17:42
Po jednej z ostatnich zmian nie znajduje na wysp[ie sztandarów. Sztandary pojawiają się w ilości 2-3 sztuk raz na 2-3 dni. Miało być zbilansowane a nie ograniczone!