PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Nowe narzędzie do obsługi specjalistów / przeniesienie przycisku rankingów

Czlowiek_Lasu
03.12.2015, 14:21
Witam,
moja dzisiejsza propozycja zmiany, to:

Usunięcie ikony rankingów z miejsca na dolnym panelu, obok gwiazdy.
Zamiast tego przycisk do wyświetlania rankingów można zrobić gdzieś na górnym lewym panelu, pod awatarem, taki mniejszy, pasujący do tego co tam jest.
Po zwolnieniu miejsca na dolnym panelu, obok gwiazdy, można tam umieścić nowe narzędzie do sterowania specjalistami - specjaliści nie byli by już obsługiwani z menu gwiazdy.

Problem w tym jakby to nowe narzędzie miało wyglądać i co robić.

Moich kilka proponowanych wymagań:

mogły by być karty podobne do tych w menu gwiazdy:
Wszyscy | Generałowie | Marszałkowie | Odkrywcy | Geolodzy | Ukryci
możliwość usunięcia lub przesunięcia do zakładki "Ukryci" specjalisty, którego już nie chcemy mieć na widoku
możliwość ustawiania specjalistów w wybranej kolejności
widoczność indywidualnych nazw specjalistów
możliwość załadowania wojskiem/rozładowania generała/marszałka bez rozbijania namiotu na wyspie
możliwość zaznaczenia miejsca na wyspie, w którym generał miałby rozbijać namiot, takiego indywidualnego "miejsca namiotowego". Jeśli generał/marszałek ma określone takie miejsce, to ląduje, jeśli nie ma określonego, to siedzi w tym nowym menu
mi by pasowała możliwość grupowego wysyłania odkrywców, bo codziennie wysyłam 12 odkrywców naraz na poszukiwanie skarbów

Jeszcze jakieś propozycje?

Piwonia
03.12.2015, 15:36
Nawet bez dodatnia nowego przycisku, niech ten ranking przeniosą, ile razy nie wcelowałam w wagę i mi nowa karta wyskakiwała, bardzo irytujące. Osobny panel dla specjalistów to też ciekawy pomysł, tym bardziej że sporo się ich zrobiło.

Eowina1
03.12.2015, 15:39
Mnie by pasowało najbardziej wysyłanie grupowe geologów i odkrywców, coś na wzór tego jak się wysyła generałów na przygodę, np. padło mi 10 marmurów, zaznaczam 10 wybranych geologów, wybieram, że mają szukać marmuru i zatwierdzam, podobnie odkrywcy. To by ułatwiło co rano monotonne klikanie w każdego.

BB_Penelopa
09.12.2015, 16:21
Witam.

Świetny wątek, czy macie jeszcze jakieś propozycje?

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Ranhea
09.12.2015, 19:14
Mnie by pasowało najbardziej wysyłanie grupowe geologów i odkrywców, coś na wzór tego jak się wysyła generałów na przygodę, np. padło mi 10 marmurów, zaznaczam 10 wybranych geologów, wybieram, że mają szukać marmuru i zatwierdzam, podobnie odkrywcy. To by ułatwiło co rano monotonne klikanie w każdego.

Albo opcja "wykonuj (to samo) do odwolania"

konkur4
09.12.2015, 19:43
Już to widzę, 8 wesołych geologów na kamień w trybie "wykonuj do odwołania", 480 żądań do serwera w godzinę, niech 1000 graczy zrobi to samo. Server is dead. Game in unavailable.

Piotru70
10.12.2015, 01:55
Albo opcja "wykonuj (to samo) do odwolania"

Bez sensu... Już nawet nie chodzi tutaj o możliwości serwerowe... Ale o sam sensu zabicia handlu w grze. Niech wprowadza jeszcze samoistne odbudowywanie się kopalni, studni i pól pszenicy to wtedy każdy będzie miał wszystko i nie trzeba będzie handlować, niepotrzebne byłyby nawet silosy, manufaktury i młyny wodne.

Uranos_old
17.02.2016, 20:18
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 10.12.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos