Zobacz pełną wersję : Gra Inne Bajkowe przygody za mapki
Witam,
Myślę, że korzystnym w obecnej sytuacji (lvl, brak gwiezdnych) rozwiązaniem byłoby wprowadzenie u handlarza pozostałych Bajkowych przygód za mapki. Cena np. 3x tyle co za Dzielnego Krawca czyli ok 1500-2000 wydaje się sprawiedliwa. Kto za, niech popiera:)
Zwłaszcza DMK i Synowie po 1500 mapek byłoby cool:)
Rosadamascena
26.11.2015, 21:27
Hiheat, popieram :) chociaż byłabym za wyższymi cenami, gdzieś po 3,5k. I dodaj ankietę.
Uranos_old
26.11.2015, 22:22
Witam,
Bardzo proszę, o dodanie ankiety ---> Jak dodać ankietę. (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37669-Poradnik-Jak-doda%C4%87-ankiet%C4%99)
Jeśli ankieta nie zostanie zamieszczona, temat zostanie zamknięty.
Pozdrawiam
MOD_Uranos
Mariusz7709
26.11.2015, 22:31
hehe ciekawy pomysl ale czasem troche sie pomeczyc mozna a nie na tacy wszystko,
A ja mysle ze to bez sensu.
Po pierwsze, odgórnienarzuciłoby to wolnorynkową cenę za te przygody.
Po drugie, bez sensu zostałoby pominięte to że zdobycie ich wiaże się z ich zrobieniem.
Chcecie kupować ? Za monety gildii są dostępne.
zrobienie niższych cen, bezsensownie spowoduje nieatrakcyjnosc tej oferty.
cena ma byc wysoka, zaporowa. a pare tysiecy mapek w sytuacji gdzie groszowe jest ich wytworzenie, to bez sensu.
Zwłaszcza DMK i Synowie po 1500 mapek byłoby cool:)
a zagladałeś kiedyś do Kupca ?
DMK jest tam od początku.za 595 mapek.
reszta, bez sensu. robic aby wpadały. taki jest projekt i tak to działa.
Zdecydowanie nie - handel drop'ami by umarł.
Zdecydowanie nie - handel drop'ami by umarł.
hmmmm... wcześniej były dostępne za gwiezdne i jakoś handel dropami nie padał. Owszem ceny były niższe, ale też dlatego, że mini nie wpadały i exp.
No jest dostępna, ale tylko jedna i to ta, co za mapki. Ale może to jest myśl, aby były dostępne za monety gildii, porównywalnie cena ich będzie podobna jak kupowanie ich wcześniej za gwiezdne, nawet trudniej zdobyć mg (choć można handlować). Ale to temat chyba na osobną ankietę, może jak ta zgaśnie...:)
(...)
(...)
Oczywiście chodziło mi o Zdradzonego a nie o Dzielnego.
browar69
27.11.2015, 17:58
Również jestem na nie. Mapki są zbyt tanie, może gdyby usunięto możliwość ich produkcji wtedy taki pomysł miałby sens. Niedługo ktoś wypali z pomysłem żeby alibaby były u kupca po 500 mapek. Żenada.
Piotru70
27.11.2015, 18:15
Bez sensu... Przecież po to dropią one z DMK żebyście robili DMK. Taks amo jest z najazdem wikingów który niby dropi z wikingów, a jak chcesz mieć szybciej to masz za 1500 klejów w Sklepie. Jak chcecie to BB da wam za klejki Zdradzonego i będziecie mieć w sklepie. Idąc waszym tokiem ambicji to dojdziemy do momentu kiedy w sklepie za monety gildii można będzie kupić expa.
Rosadamascena
27.11.2015, 19:43
Mogą być i za klejnoty :) chodzi o jakieś dodatkowe źródło. Ewentualnie jak za mapy to z limitem jak klejki/premium za gwiezdne - w tygodniu 1 szt (w sensie po 1 każdego rodzaju) na gracza, bez możliwości podarowania. Do tego poniżej lvlu, na którym odblokowuje się robienie krawca - niedostępne. W ten sposób pojawiłoby się parę sztuk więcej, ale raczej nie doszłoby do załamania rynku.
głupi pomysł. po co tak bezsensownie upraszczać grę?
Również jestem na nie. Mapki są zbyt tanie, może gdyby usunięto możliwość ich produkcji wtedy taki pomysł miałby sens. Niedługo ktoś wypali z pomysłem żeby alibaby były u kupca po 500 mapek. Żenada.
Akurat podstawowy Alibaba mógłby być za mapki, tak jak można DMK za mapki kupić. Też jakiś prosty scenariusz.
Zdecydowanie tak.
Przygod za mapki powinno byc jak najwiecej (jesli nie wszystkie).
Piotru70
28.11.2015, 17:51
Zdecydowanie tak.
Przygod za mapki powinno byc jak najwiecej (jesli nie wszystkie).
Skoro mają być wszystkie za mapy to jaki jest sens dropienia przygód? Chyba tutaj chodzi o co innego, czyż nie?
LordCrucader
28.11.2015, 18:25
Popieram aby pojawiły się w sklepie ale musiałaby mieć adekwatną cenę czyli np ze 20k map za synki czy zdradka .
Piotru70
28.11.2015, 20:16
Wyczuwam u was ten ból... kiedy to trzeba expić ale z DMK nie za bardzo dropią Pandy... Hahaha...
Rosadamascena
28.11.2015, 22:38
Wyczuwam u was ten ból... kiedy to trzeba expić ale z DMK nie za bardzo dropią Pandy... Hahaha...
To że ty expisz nie znaczy, że wszyscy muszą. Nie każdy ma parcie na 75. Po prostu dla odmiany mogę mieć ochotę zrobić Bohaterskiego a nie 5., 7. czy też 21368486. DMK (niepotrzebne skreślić). A kupić go w kantorze ciężko...
Tornados
28.11.2015, 22:45
To że ty expisz nie znaczy, że wszyscy muszą. Nie każdy ma parcie na 75. Po prostu dla odmiany mogę mieć ochotę zrobić Bohaterskiego a nie 5., 7. czy też 21368486. DMK (niepotrzebne skreślić). A kupić go w kantorze ciężko...
Bo malo kto robi sprytnego :D Wiekszosc to tylko synow i zdradzonego trzaska a innych olewa
Rosadamascena
28.11.2015, 23:49
Bo malo kto robi sprytnego :D Wiekszosc to tylko synow i zdradzonego trzaska a innych olewa
Hmm... Ile można Zdradka? ;) Poza tym one też powoli stają się deficytowym towarem :)
robson241
29.11.2015, 05:18
I naprawde masz ochote zrobic przygode z najwiekszymi stratami wsrod krawców? Czy to moze kolejny glupi argument za tym zeby wszystko dawali na tacy?
Za chwile bedziesz jeczec za Ali baby tez za mapki.. Bo nie dosc ze ciezko o przygody z którcyh dropi to jeszce dropi dość mizernie.
Rosadamascena
29.11.2015, 13:05
I naprawde masz ochote zrobic przygode z najwiekszymi stratami wsrod krawców? Czy to moze kolejny glupi argument za tym zeby wszystko dawali na tacy?
Za chwile bedziesz jeczec za Ali baby tez za mapki.. Bo nie dosc ze ciezko o przygody z którcyh dropi to jeszce dropi dość mizernie.
Aj czepiłeś się słówka... Bohaterski był tylko przykładem, równie dobrze możesz sobie tam wstawić Sprytka. Alibaby póki co nie tykam, długo jeszcze nie będę go robić bo nie ścigam się do 75 jak niektórzy.
I widzę, że mamy różne doświadczenia. Z krawców dawno przestały dropić mi kontynuacje i minizadania. Jak już znajdę chwilę na przygodę, odkopię z zapasów BMK albo ZMK oraz któregoś zrobię, jak na razie ZAWSZE mam pierwszego Alego w dropie. Żeby tak lecieli Synowie w DMK a potem z nich Zdradek...
Piotru70
29.11.2015, 13:39
Aj czepiłeś się słówka... Bohaterski był tylko przykładem, równie dobrze możesz sobie tam wstawić Sprytka. Alibaby póki co nie tykam, długo jeszcze nie będę go robić bo nie ścigam się do 75 jak niektórzy.
I widzę, że mamy różne doświadczenia. Z krawców dawno przestały dropić mi kontynuacje i minizadania. Jak już znajdę chwilę na przygodę, odkopię z zapasów BMK albo ZMK oraz któregoś zrobię, jak na razie ZAWSZE mam pierwszego Alego w dropie. Żeby tak lecieli Synowie w DMK a potem z nich Zdradek...
Zero argumentów, same zachcianki. Jakoś nie wierze w twoje słowa, nadal wydaje mi się ze zależy ci na expie.
Rosadamascena
29.11.2015, 14:17
Zero argumentów, same zachcianki. Jakoś nie wierze w twoje słowa, nadal wydaje mi się ze zależy ci na expie.
Zapraszam na Złotą - sprawdzisz sobie mój lvl (od wczoraj aż 52), wyspę (nie kupuję dużych pakietów klejków, czasem poleci sms, ani nie manipuluję handlem, więc raczej bez szału), porównasz z tymi, którzy expią 24/7 i bawią się w wystawianie przez cały dzień dziesiątek ofert albo kupują regularnie hurtowe ilości niebieskich...
Co do argumentów - jest jeden chyba wcale nie taki mało istotny. Obecnie praktycznie nie ma skąd dobierać Gwiezdnych Monet. Ok, są szczątkowe ilości za lvle, jeśli dobrze pamiętam, coś wpada z mini zadań. Ale to okruszki w porównaniu do tego co było. Przed XXL jak komuś bardzo zależało to mógł kupić sobie daną kontynuację lub kontynuację kontynuacji za GM. Obecnie nie jest to takie proste, nie każdy ma zapasy (a nawet jeśli to w ofercie Przedmiotów Epickich są przecież też inne, może dla danej osoby atrakcyjniejsze, przedmioty), a nadrobić te 1500 GM to już nie 1-2 dni tylko sporo dłuższy okres.
robson241
29.11.2015, 14:41
Rozumiem wage Ci wylaczyli? I jaki mozg trzeba miec zeby za GMy przygody kupowac.. Naprawde.. Sie nie dziwie ze tylko jeczenie zeby dali to czy tamto jak na tacy.
Rosadamascena
29.11.2015, 15:15
Rozumiem wage Ci wylaczyli? I jaki mozg trzeba miec zeby za GMy przygody kupowac.. Naprawde.. Sie nie dziwie ze tylko jeczenie zeby dali to czy tamto jak na tacy.
Ta, znajdź na wadze (u nas dziś gość za 1 Zdradka wołał 20k fasoli)... To po pierwsze. Po drugie mówię jak było do niedawna - jak komuś bardzo ale to bardzo zależało to brał za GM i nadganiał kolejnego dnia paroma bykami (pomijam już fakt, że wtedy więcej osób sprzedawało te przygody zamiast robić). Po trzecie to gdzieś wyżej pisałam, to nie mają być nielimitowane przygody za grosze. Mogą wrzucić je za klejnoty jak najazd (Ok, może ja nie skorzystam ale jakby miało to komuś ułatwić życie to czemu mam nie poprzeć?) albo, jeśli za mapki, to drogo i z limitem 1szt/tydzień. A po czwarte - ja nie robię prywatnych wycieczek i nie obrażam cię podważając twój intelekt. Więc byłabym wdzięczna za to samo.
Piotru70
29.11.2015, 15:33
Zapraszam na Złotą - sprawdzisz sobie mój lvl (od wczoraj aż 52), wyspę (nie kupuję dużych pakietów klejków, czasem poleci sms, ani nie manipuluję handlem, więc raczej bez szału), porównasz z tymi, którzy expią 24/7 i bawią się w wystawianie przez cały dzień dziesiątek ofert albo kupują regularnie hurtowe ilości niebieskich...
Też mam 52 lvl... poruszasz kwestię gwiezdnych monet... czyli brakuje ci maksymalnego lvlu...
Skoro już tak bradzo zależy Ci na tych przygodach to czemu nie zrobisz ankiety aby BB zwiększyło procent dropienia przygód w DMK tylko z miejsca chcesz uniknąć jego robienia?
Rosadamascena
29.11.2015, 15:56
Też mam 52 lvl... poruszasz kwestię gwiezdnych monet... czyli brakuje ci maksymalnego lvlu...
Skoro już tak bradzo zależy Ci na tych przygodach to czemu nie zrobisz ankiety aby BB zwiększyło procent dropienia przygód w DMK tylko z miejsca chcesz uniknąć jego robienia?
Wypowiedziałam się pod pomysłem kogoś innego i tyle. Gwiezdnych mi nie brak, na klejnoty jeszcze mam, a na inne rzeczy mi nie potrzeba. Za to DMK powoli zaczyna się przejadać - co nie znaczy, że jak już się zabiorę wreszcie za przygodę to go nie robię. Zwiększenie szans na kontynuacje faktycznie byłoby dobrym alternatywnym pomysłem. Może to ja mam pecha ale ostatnio Synowie wcale mi nie dropią, jeśli już po tych X przygodach wpadnie coś to tylko Sprytek bez obstawy minizadań.
Tornados
29.11.2015, 15:57
Czemu tylko w DMK? w sprytnym i synach tez by wypadalo zwiekszyc :)
Rosadamascena
29.11.2015, 16:21
Czemu tylko w DMK? w sprytnym i synach tez by wypadalo zwiekszyc :)
Ogólnie mogliby trochę podnieść szansę na kontynuacje tam gdzie są one dostępne. Chyba, że dana przygoda jest u kupca za klejnoty. Jeśli jedynym źródłem "II częsci" ma być zrobiona "I część" to nie obrażę się za wiecej II w I :)
Warunkiem tego zeby jakiekolwiek sposrod najpopularniejszych krawcow byly dostepne na wadze jest to, ze istnieje grupa kilkunastu (na kazdy egzemplarz przygody z wyzszej kategorii) do kilkudziesieciu osob farmiacych DMK.
Ten system z miejsca jest absurdalny i niewydolny, bo jesli sie posypie farmienie na nizszych tierach (np ktos otrzezwieje i wpadnie na pomysl, ze ma wieksze profity ze zrobienia dobrej przygody niz ze sprzedania jej za pare ogolnodostepnych fasol)to przygod ktore chcecie kupic w ogole na handlu nie zobaczycie.
I dlatego jesli z jednej strony wprowadza sie aktualizacje w ktorej oczekuje sie od graczy wbicia miliarda expa to powinno za tym pojsc zwiekszenie dostepnosci przygod z ktorych mozna faktycznie farmic exp - a nie fallback do DMK za ktore przy szczesciu mozna wyjac 150k expa dziennie.
Tornados
29.11.2015, 21:43
Przy ogromnym szczesciu mozna dostac kolo 200k z DMK bez premki :) (tylko trzeba trafic 3 zaproszenia na slub)
Boletus_Edulis
06.01.2016, 12:52
Powinien być nowy rodzaj mapek z najlepszego papieru. I z tych mapek do kupienia Ali Baba. Bo w tej chwili drewno egzo jest całkowicie bezwartościowe. A tak przerabiałoby się na najlepszy papier a potem na kupno Ali Baby.
aTenSion
06.01.2016, 14:54
Jak już coś to jestem za dodaniem budynku w którym po wykupieniu patentu (w odpowiedniej cenie ) można przerabiać exp który mamy na sc ( przelicznik ten sam co był zanim dodane zostały 75 lv )
Misiorww
06.01.2016, 15:40
Przy ogromnym szczesciu mozna dostac kolo 200k z DMK bez premki :) (tylko trzeba trafic 3 zaproszenia na slub)
dolicz premkę i przy farcie graniczącym z 0 trafiasz 6 ślubów-> 249k + z przygody ~117k = 366k
Tornados
06.01.2016, 16:09
dolicz premkę i przy farcie graniczącym z 0 trafiasz 6 ślubów-> 249k + z przygody ~117k = 366k
A jak jeszcze pandy wpadna zamiast slubow to juz wogole xD
misiasia
06.01.2016, 16:29
Powinien być nowy rodzaj mapek z najlepszego papieru. I z tych mapek do kupienia Ali Baba. Bo w tej chwili drewno egzo jest całkowicie bezwartościowe. A tak przerabiałoby się na najlepszy papier a potem na kupno Ali Baby.
Drwali przynoszą odkrywcy i to całkiem przyzwoicie.
Jednym przynoszą, innym nie przynoszą :/ u mnie ciągle tylko czarni, dmk i kooperacyjne, wysyłani po przygody codziennie, tylko raz przynieśli drwala....
BB_Penelopa
19.01.2016, 17:00
Witam.
Ciekawy pomysł, zapraszam do głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
ArturGrab
20.01.2016, 19:11
Jaka paranoja.
Mapki za tanie, grubasy przynoszą każdy myśli tylko o sobie.
To w jakim celu są te mapy? Chyba nie po to aby kupować bagienna czy okradać, wprowadzili jakiś czas temu krawce dali DMK, wprowadzili alibaby nie dali nic tylko za MG i to jest 4k MG co jak dla mnie jest to lekka przesadą.
Są ludzie którzy grają i nie są w gildii skupowanie MG graniczy z cudem dla niektórych.
Są tutaj gracze co nie mają milionów surowców pochowanych w gwieździe.
Nigdy wszystkim się nie dogodzi.
PS a co do grubasów to nie wiem misiasia ale mnie tak przyzwoicie nie przynoszą. Ciągle jakieś ZE CR i scenariusze.
dżejdżej666
21.01.2016, 14:23
na najdłuższych poszukiwaniach od 56 poziomu praktycznie tylko ali albo odbudowę po burzy przynoszą. Cena krawców jest obecnie absurdalna, a za mapki co najwyżej cr i byki można kupować których i tak każdy ma setki. Mapy obecnie nie mają żadnego zastosowania. Argumenty że to załamie rynek jest absurdalny ponieważ to teraz ten rynek jest właśnie załamany. Fasole straciły zupełnie na wartości, granit powoli też traci z powodu coraz większej liczby ludzi na 60 poziomie. Ceny za synów 6k i 10k fasol. Dla gracza który gra 24/7 to jest nic. Jednak dla graczy którzy by chcieli sobie raz na parę dni zrobić krawca(nie koniecznie poraz enty dmka) jest to cena kosmiczna. Dlatego jeśli chodzi o mnie to taka zmiana jest jak najbardziej na +
Dla gracza który gra 24/7 to jest nic. Jednak dla graczy którzy by chcieli sobie raz na parę dni zrobić krawca(nie koniecznie poraz enty dmka) jest to cena kosmiczna.
Nie zgodzę się. Robiąc zdradka jeden raz jesteś w stanie zarobić na fasolach na dwa kolejne zdradki :)
dżejdżej666
22.01.2016, 15:31
To jest właśnie patologia rynku. Cena dropu jest parę razy większa niż sam drop. Na kolonii za drop ze zdradzonego dostaniesz 7-8k fasol, a cena przygody jeśli w ogóle jest dostępna to 12k+ wiec nie wiem jak chcesz nawet sprzedając dropy kupić za to dwóch zdradzonych.
bez sensu. taki system jest dobry. bardziej adekwatny system cen.
przeciez niektore z tych przygod dzieki temu kosztuja krocie. a dodanie do sklepu... zabicie cen. zdecydowanie nie.!
Podbijam : )
I co, poszlo do developera?...
BB_Penelopa
10.01.2017, 12:53
Podbijam : )
I co, poszlo do developera?...
Witam!
Właśnie poszło! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Mariusz7709
16.01.2017, 08:50
A ja mysle ze to bez sensu.
Po pierwsze, odgórnienarzuciłoby to wolnorynkową cenę za te przygody.
Po drugie, bez sensu zostałoby pominięte to że zdobycie ich wiaże się z ich zrobieniem.
zrobienie niższych cen, bezsensownie spowoduje nieatrakcyjnosc tej oferty.
cena ma byc wysoka, zaporowa. a pare tysiecy mapek w sytuacji gdzie groszowe jest ich wytworzenie, to bez sensu.
reszta, bez sensu. robic aby wpadały. taki jest projekt i tak to działa.
a moze niektorzy by chcieli bo ich nei stac nie kazdy jest takim koxem jak ty Hor4cy !!!!
jestem na tak , pod warunkiem ze synkowe czy zdradek beda kosztowaly np 40k map
To jest właśnie patologia rynku. Cena dropu jest parę razy większa niż sam drop. Na kolonii za drop ze zdradzonego dostaniesz 7-8k fasol, a cena przygody jeśli w ogóle jest dostępna to 12k+ wiec nie wiem jak chcesz nawet sprzedając dropy kupić za to dwóch zdradzonych.
No ceny jak z bajki :) dziś na złotej górze przygoda to już blisko 40k fasol :)
Widać teraz jak bardzo fasole zalegają w magazynie? Prawie 4-krotny spadek jej wartości w niecały rok? Tak naprawdę te ceny są podobne od września kiedy pękło magiczne 30k za zdradka :)
Dziś za 7k to może, podkreślam może, dostaniesz dropa z dmk
Ogr21345
21.08.2017, 12:49
Hmm okej... tylko jeśli koszt przygody to będzie np 50k mapek.Nie chcecie robić dmk ażeby otrzymać np.synków? Poczekajcie tydzień żeby wam się mapki zrobiły :>
Zapomniałbym nie płaczcie o to ze drop z bajkowych jest taki drogi...płacicie za możliwość wydropienia mini-zadania czyli w sumie darmowego expa bez robienia żadnej przygody.
Elelkal_
21.08.2017, 20:53
O zdradku czy synkach za mapki to można zapomnieć, wtedy już nie trzeba byłoby klepać DMK dla synków bo można byłoby sobie kupować za mapki, tym samym skupić się na produkcji mapek a jak wiadomo łatwiej zdobyć mapki niż klepać przygody. Nawet ta cena 50k jakoś wysoka nie jest, fakt dla niektórych to może i dużo ale nie takie ilości się już widziało na handlu.
Ogr21345
21.08.2017, 21:43
O zdradku czy synkach za mapki to można zapomnieć, wtedy już nie trzeba byłoby klepać DMK dla synków bo można byłoby sobie kupować za mapki, tym samym skupić się nie produkcji mapek a jak wiadomo łatwiej zdobyć mapki niż klepać przygody. Nawet ta cena 50k jakoś wysoka nie jest, fakt dla niektórych to może i dużo ale nie takie ilości się już widziało na handlu.
Bardziej chodziło o czas na zrobienie mapek chociaż i tak się z Tobą zgadzam :>
(...) Nawet ta cena 50k jakoś wysoka nie jest, fakt dla niektórych to może i dużo ale nie takie ilości się już widziało na handlu.
Fakt, ale dlatego, że nie ma zbytu.
Będzie zbyt, pojawi się popyt to i dziwne ofki znikną a cena pójdzie w górę.