PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Wyprzedaż w targowisku gildii

Piwonia
19.11.2015, 10:19
Mam propozycję na wyczyszczenie magazynów graczy z monet gildii. Polega on na wystawieniu ciekawej, drogiej i nielimitowanej oferty w targowisku gildii.
Większości graczy brakuje nieruchomości dlatego proponuję zaoferowanie:
15k mg lodowa posiadłość
7k mg wieża wiedzmy
7k mg kościana katedra

Adamynas
19.11.2015, 11:16
Jestem na tak, dodałbym jeszcze:
czat unban service - 100k mg :D

Ranhea
19.11.2015, 12:24
Jestem ZA tym, aby oferta za monety gildii byla duzo ciekawsza niz obecnie proponowane glosowania (kto w ogole proponuje akurat takie produkty do glosowan?). I czesciej zmieniana, albo na tyle atrakcyjna i uniwersalna, by trzymanie jej bez zmiany np przez rok mialo sens.
Kiedys ponoc bylo dodatkowe miejsce w slocie budowlanym - cos takiego tez byloby mile :)

Piwonia
19.11.2015, 12:48
No dodatkowy slot był prawie na samym początku i kosztował około 10k mg, to człowiek aż parł do zadań. Obecnie to absurd jakiś. Kto kupi bagienną za 485 monet gildii gdy może kupić za 95 fragmentów map? Albo dzielnego za 3025 mg, jak można za 595 fm.
Może by jednak BB utworzyło wątek i zbierało propozycje od graczy.

Ranhea
19.11.2015, 12:50
Kto kupi bagienną za 485 monet gildii gdy może kupić za 95 fragmentów map? Albo dzielnego za 3025 mg, jak można za 595 fm.
Może by jednak BB utworzyło wątek i zbierało propozycje od graczy.

Kto kupi, to pikus, ale KTO na to glosowal??

Watek od BB na propozycje od graczy - swietny pomysl. Miejmy nadzieje, ze to zrobia :)

Piwonia
19.11.2015, 12:55
Kto kupi, to pikus, ale KTO na to glosowal??

Watek od BB na propozycje od graczy - swietny pomysl. Miejmy nadzieje, ze to zrobia :)

Jedną rzecz trzeba wybrać, część mogło nie chcieć niczego i kliknęło losowo na dowolny jeden przedmiot.

Jedno to zrobić wątek, drugie to czerpać z tych propozycji.

Tornados
19.11.2015, 13:02
Slot do kolejki budowania byl w 2 rotecji targowiska za 10,5k gildijnych :)
Jest to fajny bajer ale przydaje sie glownie do stawiania pol/studni/kopalni wiec wiekszosc starych graczy i tak go nie uzywa :D

Najlepiej jakby dali uniwersalny dodatkowy slot na przygode (swoja albo z zaproszenia) za powiedzmy 20k mg :)
Ci ktorzy aktywnie handluja dropami napewno by kupili

Ranhea
19.11.2015, 13:20
(...) ale przydaje sie glownie do stawiania pol/studni/kopalni wiec wiekszosc starych graczy i tak go nie uzywa :D

Najlepiej jakby dali uniwersalny dodatkowy slot na przygode (swoja albo z zaproszenia) za powiedzmy 20k mg :)
Ci ktorzy aktywnie handluja dropami napewno by kupili

Uzywa, uzywa :P

A trzeci slot za mg kupilabym nawet za duzo wiecej niz 20kmg :D (ktore mi sie wlasnie skonczyly, wiec ogolnie idea z zablokowaniem handlu mi sie chwilowo nie podoba, powinno tak jednak byc od samego poczatku)

Adamynas
19.11.2015, 13:29
Slot do kolejki budowania byl w 2 rotecji targowiska za 10,5k gildijnych :)
Jest to fajny bajer ale przydaje sie glownie do stawiania pol/studni/kopalni wiec wiekszosc starych graczy i tak go nie uzywa :D

Huh? wydaje mi się, że jest dokładnie odwrotnie, zwłaszcza jak dołożyli kop na archipelagu
ja mam wykupione wszystkie sloty i nadal brakuje żeby postawić całe żelazo za jednym zamachem, a gdzie złoto i miedź...

RedJul
19.11.2015, 13:36
To już wnikanie w szczegóły typu co i za ile dać na wyprzedaży.
Sam pomysł z wyprzedażą uważam za bardzo dobry zwłaszcza z połączeniu z pomysłem, że po wyprzedaży wycofujemy MG z handlu.

Tornados
19.11.2015, 13:43
Huh? wydaje mi się, że jest dokładnie odwrotnie, zwłaszcza jak dołożyli kop na archipelagu
ja mam wykupione wszystkie sloty i nadal brakuje żeby postawić całe żelazo za jednym zamachem, a gdzie złoto i miedź...

Tyle ze kopka zelaza buduje sie 5 minut :)
To co 15 minut mozna dodawac kolejne bez wiekszego problem :) Ale jak kto woli :)

Wasptak
19.11.2015, 13:51
Ja bym się zajął na początku nad przebudową samych zadań bo ją idiotyczne - kto w ogóle je robi dla marnych paru monetek gildii ? Zawsze mnie to zastanawiało...

Piwonia
19.11.2015, 15:47
Ja bym się zajął na początku nad przebudową samych zadań bo ją idiotyczne - kto w ogóle je robi dla marnych paru monetek gildii ? Zawsze mnie to zastanawiało...

Wprowadzają zmiany w zadaniach, są już wgrane na testowym. Jeśli się z tym puszyli, to może warto dalej temat zadań pociągnąć.

Ranhea
19.11.2015, 15:50

(17+119mg) za wrzucenie 3500 miesa do zloza - nie mam nic przeciwko :)

Jasne, ze mogloby ich byc wiecej, zeby nie bylo ryzyka, ze dzien po dniu wpada to samo. Jasne, ze czesc z nich mozna by przebudowac (jak teraz, czy dali BW zamiast WP).
Ale te zadania sa *dobrowolne*, przypominam :)

Ja cenie sobie mg, i mam nadal nadzieje, ze oferta targu gildii bedzie w przyszlosci bardziej atrakcyjna :)

Tornados
19.11.2015, 15:52
Tylko ze sa tez zadania z wydawaniem prochu lub wozow :( A te surowce sa juz jednak warte wiecej niz te monety ktore sie dostanie
Tak samo ukonczenie 2 przygod jest uciazliwe jak sie ma malo czasu na gre :)

Piwonia
19.11.2015, 15:57
Tylko ze sa tez zadania z wydawaniem prochu lub wozow :( A te surowce sa juz jednak warte wiecej niz te monety ktore sie dostanie
Tak samo ukonczenie 2 przygod jest uciazliwe jak sie ma malo czasu na gre :)

No obecnie armaty są sroższe niż te monety gildii z zadania, ale to już kwestia marnej oferty, że monety nie mają wartości. Dwie przygody łatwo zrobić, wystarczy pyknąć 2 scenariusze, takie bliźnięta to szybciej niż wysłanie wojska się robi, tyle ze mogłyby częściej wpadać.

Ciekawa jestem co mają przeciw osoby głosujące na nie, mogliby konstruktywnie powiedzieć co złego jest w tym pomyśle.

Adamynas
20.11.2015, 11:15
Tyle ze kopka zelaza buduje sie 5 minut :)
To co 15 minut mozna dodawac kolejne bez wiekszego problem :) Ale jak kto woli :)

Zgadza się, 5 minut razy xx kop żelaza + kopy złota + kopy węgla i wychodzi nam ze 2h :)
Ja zdecydowanie wole to załatwić jednym ruchem i wrócić do przygód itp
ale wróćmy do wyprz bo tego się tyczy ten temat

zaproponuje komplet: manuskrypt, tom, księga - xx mg :)

Misiorww
20.11.2015, 11:38
dobry pomysł, jestem na tak

konkur4
20.11.2015, 12:18
Zaproponowane ceny są zdecydowanie za niskie. Zgadzam się, że na cztery oferty targowiska w roku można na placach jednej ręki policzyć rzeczy, które warto kupić, ale czy od razu musi oznaczać to, że dostępne ma być wszystko co najlepsze i najdroższe? Oferta jednak powinna być zróżnicowana i mocno limitowana, żeby chomiki nie nachapały się zbytnio ponad to, co już mają. Dlatego według mnie tego typu decyzje zostawmy jednak w rękach BB, bez zbędnego kombinowania.

Piwonia
20.11.2015, 13:36
Tyle że brak kombinowania i fatalna oferta podważa sens zadań gildii.

Piotru70
20.11.2015, 16:07
Myślę ze ten pomysł donosi sie tylko i wyłącznie w powiązaniu z tym:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/40605-Wycofanie-monet-gildii-z-handlu
Wycofanie monet bez wyprzedaży jest bez sensu, siłowa wyprzedaż uwzględniając że monety z handlu zostaną wycofane jest bez sensu bo to będzie wzmagało jedynie handel u tych zamożniejszych graczy aby zapchać sobie bardziej magazyny na przyszłość. A sama wyprzedaż bez wycofania monet z handlu nie przejdzie bo Lodowe posiadłości są cenne, i jak już miałyby pojawić się na handlu to pewnie 17k to jest cena minimalna a do tego dochodzi kwestia ankiety między-serwerowej. Oczywistym jest że lodowa posiadłość by przeszła, ale opiewałaby tylko na wysoką sumę co miałoby wpływ na wykupienie jej nawet w ilości limitowanej tylko przez bogatszych graczy.
Trzeba uwzględnić też fakt że lodowe posiadłości wzmagają sprzedaż pudeł architekta i najazdu w sklepie. To może nie przejść w takiej formie, prędzej dadzą magazyny i stawy rybne.

Uranos_old
17.02.2016, 19:44
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 20.11.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos