Zobacz pełną wersję : Gra Zmiana dropów w scenariuszach
W związku ze zmianą naliczania osiągnięcia "zbierz 1.000.000 zasobów w scenariuszach" (nie zlicza już pd i gm), proponuję zmianę dropów w scenariuszach.
Zmiana polegałaby na dodaniu jakichkolwiek zasobów (choćby kamieni czy ryb), tak aby pokrywało to ilość pd jaką się otrzymuje za scenariusz, dzięki czemu osiągnięcie będzie możliwe do zaliczenia. Obecnie za "bliźnięta" nie dostaje się nic do osiągnięcia, a za "bogactwo gór" 200/500 zasobów.
jareks1984
19.11.2015, 10:22
Tak !!! :)
Zachteon
19.11.2015, 13:36
Nie robię jeszcze scenariuszy, ale skoro faktycznie jest aż MILION przy takich dropach - to jak najbardziej.
Rosadamascena
19.11.2015, 17:00
Nawet jeśli nie dadzą zapchajdziury w postaci ryb równych ilości expa to mogliby dawać np saletrę albo proch (które w końcu ostatnio zyskują na wartości) ostatecznie nawet w takim przeliczeniu jak Exp:GM (100:1). Na 1:1 nie ma raczej co liczyć (chociaż to znacznie podniosłoby wartość takich "bliźniąt") ale za 20:1 czy chociaż 50:1 nie pogniewałabym się :) Wiem, że to szczątkowe ilości. Ale biorąc pod uwagę wydatki jakie mamy w związku ze scenariuszami (poza "bogactwami góry" i "odbudową po burzy") opłacałoby się poświęcić te parę minut :)
jareks1984
19.11.2015, 23:16
Przepraszam Piwonia że tutaj napisze ale nadal jest problem z osiągnięciem: ,,LEGENDA,, odkrywcy na (b.długie) przynoszą scenariusze, które nie są zliczane do głównej puli...
gdyby były jakieś pytania od góry (BB) to:
- tak chodzi o scenariusz ,,odbudowa po burzy,,
- na 28 przyniesionych żaden nie został dodany ( na chwilę obecną ) chyba że to inna kategoria?
- nie, nie pomyliłem się
p.s. akurat lubię osiągnięcia i jestem czujny w tym temacie
p.s.1. po raz kolejny za utworzonym wątkiem, w tej chwili na 544 scenariusze mam zebrane 146128 zasobów
pozdrawiam
Piotru70
19.11.2015, 23:33
A w jakim czasie chcecie zdobyć to osiągnięcie? Zapewne w jak najszybszym co przyczynia się do zwiększenia ilości osób które je zdobędzie... Wniosek jest jeden... Wartość takiego czegoś jak osiągnięcia maleje i przestaje być prestiżowe. Jestem na nie.
jareks1984
20.11.2015, 00:14
Z jednej strony się z Tobą zgadzam Piotru, ale z drugiej strony troszeczkę nie. Gdybyś zagłębił się w temat to wiedziałbyś że osoby, które na poziomie niższym niż 50 robiły scenariusze mają już zaliczone osiągnięcie zasoby 1000000. Dlaczego? a właśnie dlatego że zliczało im pd do zasobów. Nie uważasz że było to niesprawiedliwe w stosunku do graczy na 50 lvl?
p.s 84 bogactwa na premium ( zliczyłem Ci na szybko samo pd, 125 bez premium ) wystarczyły ,,wtedy,, do zaliczenia osiągnięcia dla graczy poniżej 50 lvl-> jak pewnie wiesz w chwili obecnej pd nie jest zliczane do osiągnięć.
pozdrawiam
Piotru70
20.11.2015, 01:35
No to niech zalicza wszystkim to osiągnięcie i po płaczu. Typowy socjalizm... on ma to mi też się należy...
Piotru wyjaśnij mi jak zaliczyć osiągnięcie, jeśli z bliźniąt do osiągnięcia zalicza ZERO.
Co to za prestiż gdy gracze mieli nierówne szanse i dla jednych to osiągnięcie oznaczało zrobienie kilkudziesięciu bogactw gór, a dla innych zrobienie tysiąca nadal by nie wystarczyło.
SeptimusFlu
20.11.2015, 09:09
Z jednej strony się z Tobą zgadzam Piotru, ale z drugiej strony troszeczkę nie. Gdybyś zagłębił się w temat to wiedziałbyś że osoby, które na poziomie niższym niż 50 robiły scenariusze mają już zaliczone osiągnięcie zasoby 1000000. Dlaczego? a właśnie dlatego że zliczało im pd do zasobów. Nie uważasz że było to niesprawiedliwe w stosunku do graczy na 50 lvl?
p.s 84 bogactwa na premium ( zliczyłem Ci na szybko samo pd, 125 bez premium ) wystarczyły ,,wtedy,, do zaliczenia osiągnięcia dla graczy poniżej 50 lvl-> jak pewnie wiesz w chwili obecnej pd nie jest zliczane do osiągnięć.
pozdrawiam
Robiłem bliżniaków i nie zliczało żadnych pd zanim wbiłem 50 lvl a teraz to w sumie na jedno wychodzi i też nie zlicza :D
W sondzie brakuje mi guziczka - "Nie interesują mnie bzdurne scenariusze i osiągnięcia" :)
Jak nie interesują to się nie udzielaj tutaj.
Jak nie interesują to się nie udzielaj tutaj.
Po prostu bawi mnie achievement whoring ot co - nie ma nic bardziej kuriozalnego :)
Piotru70
20.11.2015, 14:22
Piotru wyjaśnij mi jak zaliczyć osiągnięcie, jeśli z bliźniąt do osiągnięcia zalicza ZERO.
Co to za prestiż gdy gracze mieli nierówne szanse i dla jednych to osiągnięcie oznaczało zrobienie kilkudziesięciu bogactw gór, a dla innych zrobienie tysiąca nadal by nie wystarczyło.
Jak dla mnie jest trudniej to niech tak pozostanie, lubię wyzwania. A jak chcesz mieć równe szanse to napisz do BB żeby ci odblokowali poprzez support to się męczyć nie będziesz musiała. Mi zalicza z bliźniąt. Pozdrawiam.
Mi zalicza z bliźniąt. Pozdrawiam.
To ciekawe, a jaki to zasób z bliźniąt zdobywasz i ile ich zalicza?
Piotru70
20.11.2015, 15:39
To ciekawe, a jaki to zasób z bliźniąt zdobywasz i ile ich zalicza?
Na swoim koncie mam najłatwiejsze scenariusze "Spór o ziarno" i "Bliźnięta" i z tych najłatwiejszych wyciągnąłem tyle ile na screenach.
Śmieszne ilości ale może dlatego że nie robię scenariuszy?
Chcesz to Ci mogę screeny powrzucać.
http://zapodaj.net/73a3ae228401c.png.html
http://zapodaj.net/12669bdfdc6c8.png.html
http://zapodaj.net/f7d02f86f970c.png.html
Mam nadzieję że o to się kłócimy i pozostaje przy wniosku ze osiągnięcie powinno być prestiżowe i nie do zaliczenia przez tych którzy zrobili jedynie 50 czy 100 sztuk takich przygód.
Rosadamascena
20.11.2015, 17:06
Tu nie chodzi o 50-100 sztuk... Niech będzie zaliczalne np przy 400... Poza tym zapomniałeś chyba o jednym - na wielkanoc były też całkiem dobre scenariusze, potrzebne m.in. do osiągnięć na ulepszenie "jajcownika". I z nich całkiem zacnie dropiło różne rzeczy. Zaś jeśli coś dostajesz z Bliźniąt to ciesz się bo masz jakiegoś fajnego buga. Każdy, z kim rozmawiałam, twierdzi, że nie dostaje nic za Bliźnięta. Sama też sprawdziłam z 5-10 razy - pasek na osiągnięciu ani drgnął
Piotru70
20.11.2015, 17:12
Tu nie chodzi o 50-100 sztuk... Niech będzie zaliczalne np przy 400... Poza tym zapomniałeś chyba o jednym - na wielkanoc były też całkiem dobre scenariusze, potrzebne m.in. do osiągnięć na ulepszenie "jajcownika". I z nich całkiem zacnie dropiło różne rzeczy. Zaś jeśli coś dostajesz z Bliźniąt to ciesz się bo masz jakiegoś fajnego buga. Każdy, z kim rozmawiałam, twierdzi, że nie dostaje nic za Bliźnięta. Sama też sprawdziłam z 5-10 razy - pasek na osiągnięciu ani drgnął
A jednak mam rację... Może to nie ja mam tylko wy macie jakieś bugi... bo sądząc po surowcach i osiągnięciach to u mnie wszystko jest w porządku... To wy macie jakiś problem... Ja jedynie nasuwam moją myśl ze osiągnięcia powinny być prestiżowe a nie ze klikne dwa razy i 18k pkt osiągnięć już mam... Troche powinno się namęczyć przy osiągnięciach.
Rosadamascena
20.11.2015, 17:21
A jednak mam rację... Może to nie ja mam tylko wy macie jakieś bugi... bo sądząc po surowcach i osiągnięciach to u mnie wszystko jest w porządku... To wy macie jakiś problem... Ja jedynie nasuwam moją myśl ze osiągnięcia powinny być prestiżowe a nie ze klikne dwa razy i 18k pkt osiągnięć już mam... Troche powinno się namęczyć przy osiągnięciach.
A czy ja twierdzę coś innego? Niech po prostu będą dla mnie osiągalne w ciągu paru miesięcy. A nie że może moim wnukom się uda... (Tak, wiem, że lekko przesadzam. Chodzi mi po prostu o to żeby BB brało pod uwagę, że nie każdy siedzi na grze po 12h na dobę). I to ciekawe, bug obejmujący niemal wszystkich graczy a akurat ty go nie masz... Jesteś jakimś B(B)ożym wybrańcem czy co?
Piotru70
20.11.2015, 17:25
A czy ja twierdzę coś innego? Niech po prostu będą dla mnie osiągalne w ciągu paru miesięcy. A nie że może moim wnukom się uda... (Tak, wiem, że lekko przesadzam. Chodzi mi po prostu o to żeby BB brało pod uwagę, że nie każdy siedzi na grze po 12h na dobę). I to ciekawe, bug obejmujący niemal wszystkich graczy a akurat ty go nie masz... Jesteś jakimś B(B)ożym wybrańcem czy co?
Może po prostu jestem boski ;P
Rosadamascena
20.11.2015, 17:32
Z tego co wiem, to "boskiego" mam u mnie na serwerze ;)
Zrób na spokojnie bliźnięta, sprawdź pasek osiągnięcia z 1000 000 surowców przed odpaleniem scenariusza i po zakończeniu go. Jestem pewna, ze nie ruszy... Z tego co wiem, obecnie zlicza tylko surowce z dropów. A w bliźniakach masz jedynie premie itp...
Piotru70
20.11.2015, 18:25
Z tego co wiem, to "boskiego" mam u mnie na serwerze ;)
Zrób na spokojnie bliźnięta, sprawdź pasek osiągnięcia z 1000 000 surowców przed odpaleniem scenariusza i po zakończeniu go. Jestem pewna, ze nie ruszy... Z tego co wiem, obecnie zlicza tylko surowce z dropów. A w bliźniakach masz jedynie premie itp...
A drewno egzotyczne? Jak niema surowców to po co robić? Skasowac albo sprzedać i albo znaleźć albo kupić taki z którego coś dropi do osiągnięcia.
Rosadamascena
20.11.2015, 18:33
A drewno egzotyczne? Jak niema surowców to po co robić? Skasowac albo sprzedać i albo znaleźć albo kupić taki z którego coś dropi do osiągnięcia.
Dosypki też się przydają. A jak już odpalam i niszczę sobie oczy szukaniem znajdek to chciałabym żeby ten paseczek w osiągnięciu chociaż drgnął o te +50...
Piotru70
20.11.2015, 18:40
Dosypki też się przydają. A jak już odpalam i niszczę sobie oczy szukaniem znajdek to chciałabym żeby ten paseczek w osiągnięciu chociaż drgnął o te +50...
Wszystko przy okazji mówisz? to niech zrobią przygodę która zalicza wszystkie osiągnięcia. Wszyscy będą zadowoleni.
Rosadamascena
20.11.2015, 18:49
nie musisz być złośliwy... dobra, widzę, że rozmowa z tobą nie ma sensu
Piotru70
20.11.2015, 18:52
nie musisz być złośliwy... dobra, widzę, że rozmowa z tobą nie ma sensu
Czemu złośliwy? No taka jest prawda, są różne przygody, różne scenariusze, różne osiągnięcia... To byłoby smutne gdyby zamiast geologa, odkrywcy i wszelkiego rodzaju gienków była jedna jednostka - "wielobranżowiec"... to nie jest złośliwość... To jest normalna dyskusja i szacowanie argumentów...
Jak tak bardzo Cie zależy na tym że mało surowców dropi w tych przygodach, no to niech już zmienią. Mi to rybka, i tak nierobie ;)
Daniel44
21.11.2015, 12:11
Fajnie by było, jakby się zmieniło, specjalna kopalnia złota przestała by kosztować grosze, a mam tego trochę :P, poza tym przydało by się więcej zaprawy, bo czym tu rozwijać budynki
Uranos_old
17.02.2016, 19:47
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 21.11.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos