Zobacz pełną wersję : Gra Ranking raz jeszcze
Proponuję, żeby wprowadzić ranking graczy.
Kryterium banalne - ilość expa i nic więcej.
Jako że BB boi się podawać rankingi bo jeszcze ktoś się dowie ilu jest graczy proponuję, żeby ranking objął tylko graczy od 51 poziomu wzwyż.
Nijak się nie da wyliczyć ilości graczy na serwerze:)
A tak naprawdę to 2 rankingi - jeden na serwerze dotyczyłby wszystkich graczy spełniających kryterium 51 poziomu i międzynarodowy, obejmujący wszystkich graczy ale tylko TOP 100.
PS. Jestem za :)
A jak nie Cyferka, to pewnie inny mod powstanie z niebytu i połączy lub usunie.
Jeśli chodzi o pomysł to też jestem za.
jagodziak
01.11.2015, 18:14
teraz jest ciśnienie na wbijanie lev za pół roku rok wiekszośc graczy i tak bdzie już miała 75 level
Wątpię żeby się znalazło kilka osób, które za pół roku wbiją 75lvl, a gdzie tu mówić o połowie graczy. Teraz to szybko leci, bo niewiele pd potrzeba, na wbicie z 74 na 75 potrzeba 10 razy więcej pd niż od początku gry do 57 poziomu.
misiasia
01.11.2015, 19:02
No właśnie też się zastanawiam jaki jest sens?
Na serwie widzę jaki kto ma level. Nie jestem mężczyzną, więc nie mam chęci rywalizacji zaprogramowanej genetycznie. Widzę, że ktoś mam wyższy level i myślę sobie "aha", ale nic więcej za ty nie idzie, bo ta gra nie ma celu, ani trofeum, ani nawet poklepania po ramieniu. Za "pół roku" będzie pierwsza osoba z 75 levelem, za kolejnych kilka miesięcy już 25% graczy będzie miała dokładnie to samo.
Czy ktokolwiek z was zagląda na rankingi pvp? A jeżeli tak, to czy wyciaganie z tego jakieś wnioski?
Osobiście do niczego nie potrzebuję takiego rankingu, ale nie jestem przeciwna pomysłowi, bo rozumiem, że może występować potrzeba porównywania długości :P
bo rozumiem, że może występować potrzeba porównywania długości :P
A wlasnie, ze moj golem jest wiekszy od Twojego :P
O ile jest parcie na 57 poziom (wszystkie wojska) to po osiągnięciu 57 poziomu chęć dalszego rozwoju siada, zwłaszcza jak się zobaczy prawie 5kk punktów do zdobycia do następnego poziomu (tym bardziej że jego osiągnięcie nic nie daje poza 900 SC) właśnie podtrzymaniu tej chęci gry (przynajmniej dla niektórych) ten ranking miałby również służyć.
Poza oczywiście zaspokajaniu potrzeby porównywania długości:)
Co do 75 poziomu - przypominam, że jest to 1.000.000.000 punktów.
Optymistycznie biorąc codziennie 1.000.000 punktów to bite 3 lata.
Naprawdę kogoś interesuje gra dla cyferek i przysłowiowe "brandzlowanie" się nimi ? Trochę to przykre... Z drugiej strony dzięki osobnikom którzy mają parcie na szkło i leca na łeb na szyje z expem (i dają 4k fasolek za drop w krawcach...) jest spory profit z ekonomicznego punktu widzenia. :)
misiasia
02.11.2015, 10:14
A wlasnie, ze moj golem jest wiekszy od Twojego :P
może i tak, ale ja mam wyższą wieżę wiedźmy :P
RedJul to ścigajmy się do 57 levelu! :D
(już wygrałeś, prawda? ;) )
Edycja:
RedJul jak wygrasz, to w nagrodę pozwolę ci wysłać mi buziaka i roczny zapas broni ekspedycyjnej ;)
Naprawdę kogoś interesuje gra dla cyferek i przysłowiowe "brandzlowanie" się nimi ?
Ze wszystkich cyferek, to ja najbardziej lubilam MOD_Cyferke :)
Masz nieaktualne info, misiasia ;)
58 już ma
Adamynas
02.11.2015, 11:48
Najpierw niech bb poprawi zarządzanie gildia co bym mógł spokojnie z tronu zejść bo gluchoniemego lidera nikt nie słucha ;-)
Odnośnie rankingu jestem za a nawet przeciw, większość z aktywnych graczy wie kto tu jest koks, kto zapitala jak parowozik czy siedzi na 48lvlu od dwóch lat pitoląc 3po3 na g1 :-SS
misiasia
02.11.2015, 11:55
Ze wszystkich cyferek, to ja najbardziej lubilam MOD_Cyferke :)
czekam z utęsknieniem na Młot_Numerek, mam nadzieję, ze jakiś ponętny będzie ^^
Hmm, to jak już wygrał, to muszę ustalić szybko nagrodę wstecznie, co by tu... o już wiem (dobrze, że istnieje funkcja edytuj :D)
W dobie zniechęcenia graczy którzy przekroczyli 62 poziom i nie mają nic w perspektywie kilku jak nie więcej miesięcy taki ranking dodałby bodźca do gry.
Wiem, że są osoby których to nie interesuje ale są i tacy którzy byliby zainteresowani rywalizacją.
Są gry, w których gracze wydają ciężkie pieniądze żeby być na szczycie, aż dziwne że BB o tym nie pomyślało.
BB_Penelopa
03.08.2016, 14:01
Witam!
Zapraszam do dyskusji i głosowania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ranking cenny chyba najbardziej dla pokazania jakie jest realne tempo levelowania graczy. A temat na forum warty uwagi chociazby ze wzgledu na takie komentarze :
teraz jest ciśnienie na wbijanie lev za pół roku rok wiekszośc graczy i tak bdzie już miała 75 level
:D
Post jest sprzed ponad 9 miesięcy.
Nie wiem, czy ktoś ma już 70 poziom, a nawet jeżeli ma oznacza to, ze ma 35% punktów potrzebnych na 75 poziom, niewiele ponad 1/3.
Czyli ewentualny lider osiągnie go (idąc tym samym tempem, co nie jest takie oczywiste) za 1,5 roku.
mucha ze zlotej gory ma 71 lvl
BB_Penelopa
05.08.2016, 12:53
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
05.08.2016, 15:17
osobiście to same cyferki, żaden prestiż. no i po za brakiem życia w realu ;p
BB_Penelopa
10.08.2016, 16:10
Witam!
Zachęcam do dalszej dyskusji i głosowania, ponieważ abym mogła przekazać pomysł deweloperowi, powinno być około 40 głosów na tak.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wprawdzie od zgłoszenia do realizacji droga daleka ale warto spróbować.
BB_Penelopa
11.08.2016, 13:36
Wprawdzie od zgłoszenia do realizacji droga daleka ale warto spróbować.
Witam!
Wasze pomysły na bieżąco są przekazywane do dewelopera. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dobrawa_old
07.10.2016, 18:28
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa