Zobacz pełną wersję : Problem z zadaniem "Komitet Powitalny"
misiasia
16.10.2015, 17:31
Po wskoczeniu na 51 level pojawia się łańcuch z 4 zadaniami. Ostatnie "Komitet powitalny", polega na zniszczeniu 2 obozów strasznych bandytów.
Szczęśliwi, ci, którzy do tego czasu nie podbili archipelagu. Ja "niestety" zaczęłam od podboju nowych wysp, a BB nie wzięło pod uwagę, że taka "dewiacja" może się zdarzyć i obozy zniknęły zanim pojawił się level, a wraz z nim zadanie :(
Zgłoszenie do supportu poszło i nastała cisza. Może po weekendzie coś się ruszy ;)
W każdym razie, jak podbijacie archipelag, to weźcie pod uwagę to zadanie, bo stracicie okazję na otrzymanie nagrody w postaci 65 platyny i 1k chleba ^^ (i 11,5k expa też ;)
mi sie na 51szym jeszcze dwa takie obozy ostały - tylko pytanie, czy gdzies pozniej nie ma podobnych zadan z "okrutnymi" i "krwiozerczymi" bandytami, moze ktos z 55tek i wyzszych opowie? :)
Lord_Crain
17.10.2015, 10:52
Pisałem do supportu w poprzedni piątek, we wtorek z rana ekipa techniczna siedziała mi na koncie. Niestety nic nie zrobili, muszę jeszcze raz napisać wraz z zrzutami także tego, że nie mam już żadnych obozów do pobicia, bo jak napisałem to nie zrozumieli....
MANOLO_PL
17.10.2015, 11:18
ślimak idzie powoli i ZAWSZE ZDĄŻA :)
Tornados
17.10.2015, 11:31
Ja o tym czytalem juz tydzien temu wiec podpisalem pakt o nieagresji z arabami dopoki 51 nienabije :D
Pisałem do supportu w poprzedni piątek, we wtorek z rana ekipa techniczna siedziała mi na koncie.
Mozesz rozwinac te mysl, bo jakos nie moge uwierzyc, ze nic przy okazji nie popsuli ;)
Ale przecież zadanie jest dobrze zrobione, mam zaliczone, skończone. Czy ktoś kazał od razu cały archipelag podbijać ? Nie wiem w czym macie pretensje do twórców gry.
duquette
17.10.2015, 23:46
Ale przecież zadanie jest dobrze zrobione, mam zaliczone, skończone. Czy ktoś kazał od razu cały archipelag podbijać ? Nie wiem w czym macie pretensje do twórców gry.
Gdyby bylo zrobione jak nalezy - zaliczac powinno 'z automatu' jezeli wymagane obozy sa pokonane, a co do pytania: dlaczego gracze maja byc karani za to ze nie chca miec mgly na wyspie??? Dano mozliwosc podbicia calej dodatkowej wyspy - jak dla mnie statystycznie jest jasne ze ktos z tej mozliwosci bedzie chcial skorzystac.
misiasia
18.10.2015, 21:35
A czy ktoś powiedział, że nie mogę sobie całego archipelagu podbić zanim wbiję 51 level?
Zadanie nie jest dobrze zrobione. Gdyby było to albo a) tak jak sugeruje duquette powinno zaliczyć z automatu, albo b) nie powinno być możliwości podboju danego obszaru archipelagu przed wbiciem konkretnego levelu.
Podobne rozwiązanie jest na pierwszych levelach z osadnikami i narzędziami. Jak masz zadanie z zakupem za klejnoty w sklepie, to cały sklep jest zablokowany, oprócz tego jednego, konkretnego przypadku, dopóki nie wykonasz zadania. Żebyś nie roztrwonił klejek, a potem nie marudził, ze nie masz jak zadania zrobić. Więc da się? Da. Da, da, da :P
Siemka, ja tez miałem ten problem, ale po wgraniu eventu "helołinowego " , został naprawiony. Zaliczyło mi zadanie z automatu .
Kurde_Mole
23.10.2015, 12:56
Siemka, ja tez miałem ten problem, ale po wgraniu eventu "helołinowego " , został naprawiony. Zaliczyło mi zadanie z automatu .
Potwierdzam, mi też zaliczyło to zadanie po wgraniu eventu Halloween.
Zadanie nie jest dobrze zrobione. Gdyby było to albo a) tak jak sugeruje duquette powinno zaliczyć z automatu, albo b) nie powinno być możliwości podboju danego obszaru archipelagu przed wbiciem konkretnego levelu.
Podobne rozwiązanie jest na pierwszych levelach z osadnikami i narzędziami. Jak masz zadanie z zakupem za klejnoty w sklepie, to cały sklep jest zablokowany, oprócz tego jednego, konkretnego przypadku, dopóki nie wykonasz zadania. Żebyś nie roztrwonił klejek, a potem nie marudził, ze nie masz jak zadania zrobić. Więc da się? Da. Da, da, da :P
Podobny problem byl tez z podbiciem wyspy bez uzycia pakietu medycznego. U mnie to zadanie zaliczylo teraz dopiero, jak wyleczylam generala w trakcie podbijania archipelagu.
O, to mile. Mam nadzieje, ze tak sie stalo u wszystkich :)
MOD_Victoria
25.11.2016, 21:21
Dzień dobry,
w związku z tym, że w wątku aktywność ustała przeszło rok temu i nie pojawiają się żadne wpisy potwierdzające dalsze istnienie opisanego problemu - temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria