PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Nowa premia bojowa w Specjalnym Magazynie Prowiantu do zaliczania łupów: Złoty bełt

Czlowiek_Lasu
16.10.2015, 13:14
Zdaje się były pomysły ze specjalnym szybkim generałem do kupowania łupów, a ja tu mam pomysł na specjalną premię do tego rodzaju zastosowań.
Oczywiście premie do ubijania przeciwników już mamy: strzały i skrytobójca.
Ale ubijają one sporo przeciwników i są drogie, słabo dostępne.

Możnaby więc zaproponować stosowną premię do wytwarzania w Specjalnym Magazynie Prowiantu.

Surowcem do wytwarzania premii mogłoby być przykładowo złoto, bo osobiście uważam, że na dlaszym etapie gry brakuje zastosowań dla tego towaru, a produkcja jest raczej spora. Prowadzi to do hiperinflacji. Mogłoby to pomóc ograniczyć problem.

nazwa: Złoty bełt

Produkcja:
- koszt: 400 monet
- czas: 15 min.

Działanie:
- 20-30 obrażeń
- atakuje najsłabsze jednostki

Takie wartości pozwoliłaby załatwić jakąś słabszą jednostkę typu konie, jednostki strzeleckie, ale raczej nie w krawcach, gdzie jednostki bywają silniejsze, ani nowych przygodach epickich, których jeszcze nie robiłem, ale tak przypuszczam.
Dlatego mogłaby też być wersja droższa i silniejsza do takich zastosowań:

nazwa: Złota włócznia (lub Złoty oszczep)

Produkcja:
- koszt: 1200 monet
- czas: 30 min.

Działanie:
- 60-80 obrażeń
- atakuje najsłabsze jednostki

Wartości są oczywiście przykładowe, chciałem zapodać pomysł na tego typu premię. Można wpisywać w komentarzach swoje propozycje parametrów takiej premii.

Receptura na to mogłaby być do kupienia za prezenty podczas wydarzenia Bożonarodzeniowego.

GbrL
16.10.2015, 13:42
pomysl fajny tylko ta nazwa "zloty belt"... jakas taka malo ekskluzywna ;)

sparkz
16.10.2015, 13:43
Sprzedawanie zaproszen to nie planowany feature gry tylko skutek uboczny nieudolnego designu, wiec nie spodziewalbym sie zeby kiedykolwiek do gry weszlo cokolwiek co ten proces wspomaga.

Tak czy inaczej nie ma powodu zeby nie zaglosowac na TAK, bo nikt by na tym nie stracil.

Rosadamascena
16.10.2015, 14:48
pomysl fajny tylko ta nazwa "zloty belt"... jakas taka malo ekskluzywna ;)

To zależy jak rozumieć słowo "bełt" :P Jeśli uznac, że chodzi o "strzałę do kuszy" wcale nie brzmi to źle :) Jak dla mnie pomysł niegłupi, nazwy też ok.

browar69
16.10.2015, 19:52
I 200 dropów na jednodniowym premium? Propozycja uderza w graczy aktywnych i kupujących premium za klejnoty. Poza tym przygody kilkuosobowe powstały by robić je wspólnie, a nie by nimi handlować więc udział 15 minutowy i tak jest małym wkładem we wspólną rozgrywkę.

Nie.

Hakardrag
16.10.2015, 20:34
Jestem na TAK.

Chciałbym aby spec magazyn produkował także i inne premie np.: x4 czy x5 na 12, 24 i 48 godz. Aby wilk był syty i owca cała... to niechby BB sprzedawał na nie stałe licencje - jak to robi ostatnio. Skład surowcowy do ich produkcji jest mi obojętny :)

BB_Penelopa
19.10.2015, 12:27
Witam. :)

Sugestia została przekazana deweloperowi.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Achazu
21.10.2015, 14:25
Bełt to mało trafiona nazwa :/

Rosadamascena
21.10.2015, 14:38
Bełt to mało trafiona nazwa :/

Jejku... A to nazwa jest najważniejsza? :) Akurat to jest do ustalenia, w BB mogą wymyślić zupełnie inną... Wg mnie bardziej liczy się sama idea niż takie drobiazgi jak to czy będzie to "złoty strzał" czy "złoty bełt" :)

Uranos_old
15.02.2016, 23:52
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 21.10.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos