Zobacz pełną wersję : Nowy Scenariusz- Storm Recovery
akerman1
04.10.2015, 18:01
Chcialem tutaj przekazac wszyskim gracza oraz BB aby nie robic nowego scenariusza jak wam wpadnie. Nie idzie go skonczyc. A mianowicie, kiedy zrobimy pierwsze kilka questow z niego i wyburzymy budynki, nastepne quest o nazwie "Reconstruction". Quest ten jest z automatu niezaliczony poniewaz nie ma zadnego miejsca zeby wybudowac Tavern, Residence, Noble oraz School.
Tak wiem prosze o uwazanie od czwartku na ten scenariusz bo mozna sie narazic na spore straty w surowcach a dropa nie dostaniemy!
Jesli usuniecie ten quest z automatu konczy sie scenariusz i jedynie dostaniecie 1k punkow doswiadczenia, a z premka 1,5k.
Na testowym wszystko szło prawidłowo, tylko trzeba stawiać w odpowiedniej kolejności żeby nie zabrakło miejsca.
akerman1
04.10.2015, 23:03
Piwonia nie otwieral bym nowego watku w tym temacie gdybym sie nie upewnil ;). Ale dobrze by bylo gdyby ktos tez to przetestowal i sie wypowiedzial. Dzisiaj zrobilem 3 te scenariusze i ten sam problem.
Orzech-ndk
06.10.2015, 18:48
jak rada jest rada?? sprzedac to w cholere poki w cenie:D
GreenLands
08.10.2015, 00:45
Na testowym wszystko szło prawidłowo, tylko trzeba stawiać w odpowiedniej kolejności żeby nie zabrakło miejsca.
Nie tyle co w kolejności, ale...
Klikamy w gwiezdzie na przygotowane budowle i patrzymy gdzie się podświetlają place do postawienia...
zapamiętujemy gdzie w miejscach jest różnica, jak ktoś ma dobre oko i pamięć to da radę,
zaczynamy od stawiania w tych miejscach gdzie dla pozostałych nie można było,
jeśli dobrze pamiętam to 2-3 miejsca zostają jeszcze wolne, ot cała filozofia...
niestety odbudowa jest nie do skończenia
właśnie się przez nią ugotowałam
robiłam wg rozpiski z wiki, doszłam do stawiania budynków, zaczęłam od postawienia szkoły, postawiłam tawerny domy i 1 rezydencję
mam podświetlone miejsce na budynek i ni cholery 2 rezydencji postawić nie mogę, szkoda czasu i SUROWCÓW, bo trochę tego poszło niestety.
Kolejny niedopracowany scenariusz!
Scenariusz działa bez problemu, zrobiłem go 2x na testowym i obydwa razy go ukończyłem z powodzenie, to nie jest jakiś kolejna przygoda co sprowadza się do bezmyślnego klikania tego co nam podświetli, trzeba też trochę pomyśleć.
Poniżej scr z przykładowym rozmieszczeniem budynków, które zaliczają zadanie
http://i.imgur.com/YB3h01w.jpg
no cóż, zrozumiałam, że należy zacząć od postawienia szkoły i tak zrobiłam, stoi w tym samym miejscu co u Cb na screenie, natomiast nie sądziłam, że inne budynki muszą być postawione wg określonego ordunku, po prostu kolejne stawiałam jak mi się miejsca podświetlały, a wygląda na to , że obowiązuje jedynie słuszna droga.