PDA

Zobacz pełną wersję : problem ze wszytkim

Kminiacy
09.09.2015, 01:02
Witam,7.09 gra muliła do bólu, lagi na przygodach wieszanie wyspy i inne , konserwa 8.09 diametralnie poprawiła stan gry ,niestety do godziny 20 -potem padł rekord 4 godziny zajęło mi włączenie bajkowego zamku, każda operacja jak np wysłanie lub przyjecie oferty wymagała re loga bo inaczej nie zmieniał się zasób towarów w magazynie a re logi trwały od 10 do 25 minut, analogicznie włączenie lub wyłączenie budynku, zresztą lista jest długa. Mam pytanie jak suport wyobraża sobie zapewnienie jakiekolwiek "pływalności" gry w momencie dołożenia nowości i eventu , nie wspominam o rozłączaniu połączenia z serwerem, zawieszaniu się w czasie zmiany mapy na przygodę lub innego gracza , i stałe problemy z wtyczkami. Najdziwniejsze jest ze im dłuzej działa gra tym jej jakość spada, co jest chyba jedynym znanym mi przypadkiem, uważam, ze skrajna bezczelnością jest ogłaszanie promocji klejnotów.

set2g
09.09.2015, 09:02
W ostatnich dniach niczego podobnego na Nowej Ziemi nie zaobserwowałem. Gra działa normalnie. Problemy wymienione przez Ciebie pojawiają sie czesto jak ma sie coś skopane łącze internetowe. Sprawdz szybkość i stabilność łącza w momencie jak masz problemy z grą. Jeśli to nic nie pokaże trzeba będzie szukać rozwiązania gdzie indziej. Być może to problem jednostkowy bo nie widać wysypu tematów o podobnej treści.

Rosadamascena
09.09.2015, 11:58
Ja także nie mam żadnych problemów, wczoraj wieczorem tylko raz wywaliło mi grę a raz sam czat. Nie jest to jednak związane z przeciążeniami serwera, po prostu mam na ten moment kiepskie łącze. Parę dni temu było gorzej ale regularne czyszczenie cache flasha i przeglądarki (dwie różne sprawy) oraz wyłączenie animacji na wyspie załatwiło problem. Wiem jednak, że ludzie na Złotej zgłaszali podobne problemy na Pomocy.
Co do jakości rozgrywki pogarszającej się w miarę upływu czasu od zalogowania - gra robi regularne zapisy, może to zbyt obciąża? Wiele zależy też od jakości Twojego sprzętu i łącza, nie tylko od tego, co ma nam zapewnić BB. Na początku roku zapesuł mi się laptop, musiałam przerzucić się na 2 miesiące na starego PC - odpalenie gry zajmowało pół godziny, lagi miałam nawet podczas pisania na czacie. Obecnie używam komputera 3-letniego i nie mam na co się skarżyć. Podobnie z łączem - obecnie "ciągnę" internet z telefonu, dodatkowo w mojej miejscowości trudno nawet o zasięg 3G. W akademiku mam internet z kabelka i wtedy wszystko śmiga, mogę odpalić kilka gier online na raz i nic nie wiesza, nie zwalnia.

Lipek
09.09.2015, 13:45
TSO chodzi na flashu a ten lubi poczęstować się dużą ilością RAMu. Dla poprawnego działania np Win7 potrzeba minimum 2GB RAM. Gdy na kompie uruchomimy TSO w Chromie to drastycznie spada ilość dostępnej pamięci RAM. Komputer radzi sobie z brakiem pamięci RAM poprzez tymczasowe używanie zarezerwowanego miejsca na dysku HDD. Niestety HDD w działaniu są o wiele, wiele wolniejsze niż RAM i przez to mogą pojawić się problemy z lagowaniem czy innymi cyrkami. Proponuję sprawdzić ilość dostępnego RAMu w komputerze/laptopie i ewentualnie dokupić lub zmienić.
Mój komp to C2D E8400 3GHz; 4GB RAM (dual - 2x4GB), GF GTX 660 1GB i wszystko mi śmiga płynnie (łącznie z nowymi grami - średnie > wysokie detale) - to tak dla porównania.

Tatuń
09.09.2015, 16:39
Coś jest na rzeczy, u nas w gildii kilka osób miało wczoraj potworne problemy z lagami (oczekiwanie 10 minut na załadowanie mapy, po rzuceniu kosza zaczynał owże kosz działać po kilku minutach), kilka w ogóle nie dało rady wejść do gry, a u kilku chodziło bez problemów. Tak więc trudno uwierzyć w słabe łącza lub słabe kompy, szczególnie że dziś rano wszystko było ok. Ja akurat też miałem wczoraj wieczór lagi nie z tej ziemi, a net hulał jak lala, sprawdzałem.

Fleotria
09.09.2015, 16:47
Mam podobnie od wczoraj okolo godziny 17, nie dało sie nic zrobic, tak jaby gra była zawieszona, przelogowonie trwalo parenascie minut i nic nie zmienialo w dzialaniu gry ppozatym ze np widzialam ze to co zaznaczylam, np pprzestawienie obozu generala ktory sie nie ruszyl z miejsca wczzesniej teraz jjest na wskazanym miejscu..
Ogolnie zauwazylam spore problemy po wgraniu wersji z nowymi opcjami... Dzisiaj rano działał, po jakimś czasie problemy wracaja.. nie jest to problem z łączem ani ramem..

johnybimber
09.09.2015, 17:08
Podobny problem jaki mają przedmówcy powyżej. Wydanie jakiegokolwiek polecenia wiąże się z kilkuminutowym oczekiwaniem na reakcję w grze. Wykluczam problem z łączem (60 Mb/s i taki też wynik na "speed test net"). Taki stan w grze utrzymuje się od około 2 dni.

Fleotria
09.09.2015, 17:23
A i nowośc dzisiaj, co chwile rwie się połączenie z serwerem :)

qieer
09.09.2015, 17:41
Potwierdzam problem,logowanie trwa u mnie 5 min,przy czym oby cokolowiek zatwierdzic na wyspie potrzebny relog i tak w koło....rano jest ok,dotyczy u mnie popołudniowych wejsc na TSO

Tatuń
09.09.2015, 17:52
Potwierdzam, do południa działało ok, teraz się znowu zepsuło. Logowanie trwa długo, jakakolwiek akcja przynosi rezultat po dłuuugim czasie. Prawdopodobnie serwer nie przysyła na czas efektów akcji - podejrzewam, że rozkazy docierają jak trzeba, bo u znajomego na przygodzie mój gienek ruszył na czas, znajomy widział że lezie a ja nie.

Wysłałem wiadomość do supportu, ale może MOD swoje doda, problem wygląda na powszechny.

Bankaixyz
09.09.2015, 17:57
Macie rację. Coś jest nie tak. U mnie długo się loguje a potem bardzo długo wczytuje mapy i są straszne opóźnienia nie idzie grać np odnowić pola itd dlatego z przygodami nawet nie próbowałem. Zaczęło się jakoś wczoraj

qieer
09.09.2015, 18:36
i o dziwo 18:20 wszystko wraca do normy,juz u mnie jest ok,o co biega???

Tatuń
09.09.2015, 18:56
U mnie też lepiej, ale nie idealnie. Pisałem do supportu m.in. "Problem pojawił się wczoraj po południu i dziś po południu, nie zależy
od przeglądarki ani systemu, sieć działa poprawnie (sprawdzałem przepustowość - w normie).", to support odpisał "Jeżeli korzysta Pan z oprogramowania Windows 10, zalecam odinstalowanie i ponowne zainstalowanie programu Adobe Flash Player - powinno to pomóc w rozwiązaniu problemu." echch...

qieer
09.09.2015, 18:57
18:55,problem powraca,relog,5 min czasu oczekiwania na wejscie i nic sie nie da zrobic:(

no i taka ciekawostka dla supportu,oczywiscie bo w zgłoszeniu podałem ten link do forum, z pozdrowieniami godz.19:14 gra juz działa u mnie idealnie,bez relogów itp.

Fleotria
15.09.2015, 19:56
Nie wiem jak u innych, ale u mnie znowu zaczyna sie to samo, wyslanie nawet gienkow jest niemożliwe... może ktoś sie wreszcie tym zajmie, co chwile problemy z działaniem i co chwile konserwacje serwera logowania jak grać się nie da...

jarekpolak1
15.09.2015, 20:08
****a fajansiarze gra muli a oni adobe zaktualizuj////

Tatuń
15.09.2015, 20:33
Owszem, znowu muli, znaczy odpowiedzi serwera dochodzą z opóźnieniem. A support uporczywie wysyła bezsensowne rady. Jeśli muli niezależnie od systemu, przeglądarki ani historii grania, to reinstalacje flasha, zmiana przeglądarki ani czyszczenie cache'a nie pomogą. A jakoś nic innego nie potrafią zaproponować.

jarekpolak1
15.09.2015, 20:35
juz nie muli juz calkiem wywala :D

Fleotria
15.09.2015, 20:39
Owszem, znowu muli, znaczy odpowiedzi serwera dochodzą z opóźnieniem. A support uporczywie wysyła bezsensowne rady. Jeśli muli niezależnie od systemu, przeglądarki ani historii grania, to reinstalacje flasha, zmiana przeglądarki ani czyszczenie cache'a nie pomogą. A jakoś nic innego nie potrafią zaproponować.

Mi zaproponowali przeinstalownie systemu, ktorego i tak nie zrobilam a gra po dwuch dniach zaczela dzialac.. teraz znowu nie dziala, czyli co pare dni koloptow i znowu bedzie dobrze?? az strach sie bać co bedzie po nastepnej aktualizacji..

Tatuń
15.09.2015, 21:24
Mi zaproponowali przeinstalownie systemu, ktorego i tak nie zrobilam a gra po dwuch dniach zaczela dzialac.. teraz znowu nie dziala, czyli co pare dni koloptow i znowu bedzie dobrze?? az strach sie bać co bedzie po nastepnej aktualizacji..

U mnie rano i przed południem zawsze działa ok, w niektóre dni po południu lub wieczorem klęska. Stawiam na przeciążenie serwerów, a nie kłopoty po stronie użytkowników, co uporczywie support sugeruje. U mnie w gildii już co najmniej 3 osoby się skarżą.

Fleotria
15.09.2015, 21:58
Mnie wreszcie wywalilo i teraz się wczytuje.... bez konca
Gram już dośc dlugo, były rożne kłopoty, ale tego typu doświadczyłam dopiero pierwszy raz tydzien temu, teraz sytuacja sie powtarza..

szymongrad
15.09.2015, 22:13
mam to samo
idę spać

majsterpaulek60
15.09.2015, 22:26
niech częściej robią te konserwy to szybciej wykończą tę grę

Kminiacy
15.09.2015, 23:14
problemy powróciły żeby dodać wojsko do generała trzeba po 3 relogi robić 30 minut zajęły mi 3 ataki w 4rech miecznikach 2 ma paski postepu dwa nie maja nic i nie pokazuje statutu, żeby włączyć lub wyłączyć produkcje konieczny relog , co ciekawe problemy pojawiają się raz na mozili raz na chrome a support milczy

Mistamus
15.09.2015, 23:31
U mnie muliło i wywalało na UPC, po przełączeniu na Playa było zdecydowanie lepiej (mimo kilka razy mniejszej szybkości).

Tatuń
16.09.2015, 07:09
U mnie muliło i wywalało na UPC, po przełączeniu na Playa było zdecydowanie lepiej (mimo kilka razy mniejszej szybkości).

Ciekawe, to może być to. Też mam UPC, popytam w gildii kto miał kłopoty, może się coś wyjaśni...

Fleotria
16.09.2015, 10:54
Przynam sie ze i ja mam UPC. Jeżeli faktycznie tu jest "pies pogrzebany" to co z tym zrobic??

dario_j
16.09.2015, 12:07
Ja mam net od Netii (dawniej Dialog), radiowy 4 Mb/s w godzinach popołudniowych i wieczornych przeciążony do granic absurdu (przed fuzją było o niebo lepiej), gra jednak i na takim necie mi chodzi zaskakująco dobrze, choć epizodycznie zdarzają się zacinki. Ostatnio na przygodzie puszczałem blok i atak i w tym momencie padło połączenie, pojawił się gość młotkujący kompa, gdy zniknął pojawiło się okno wyboru awatara, znalazłem swojego i zatwierdziłem, awatar jednak zmienił się na zupełnie inny. Dopiero po relogu wszystko wróciło do normy.

Tomi1801
16.09.2015, 16:50
Witam!!! Nie mogę wejść na grę, ma kto jeszcze takie problemy?

kuzyn_cosiek
16.09.2015, 17:09
Mnie muli i wywala. Mam łącze Play Online - więc jednak to nie pomaga :(
Zauważyłem, że kiedy zaczyna mulić i wyskakuje młotek walący młotkiem w serwer - jest tak, jakby gra zajmowała/blokowała całe łącze, inne strony też się nie otwierają.

doradz
16.09.2015, 22:16
Ostatnio na przygodzie puszczałem blok i atak i w tym momencie padło połączenie, pojawił się gość młotkujący kompa, gdy zniknął pojawiło się okno wyboru awatara, znalazłem swojego i zatwierdziłem, awatar jednak zmienił się na zupełnie inny. Dopiero po relogu wszystko wróciło do normy.

To samo mi się dziś przytrafiło, jakieś zmiany awatara się szykują?

http://i.imgur.com/Xx5S1on.jpg