PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zwiększenie podstawowej ilości marmuru

Luxui
08.08.2015, 15:55
Witam,
Chciałbym zaproponować zwiększenie podstawowej ilości marmuru w złożach ( nie uwzgledniajac umiejetnosci geologa),
sama produkcja marmuru jest niewielka , i wzrasta zapotrzebowanie jego przez samo stawianie kop zlota lub wyrabiania odznak.
zwiekszenie ilosci do chociaz 600-700 zwiekszy ilosc wydobywanego kruszcu.
Ewentualnie wprowadzenie "dodaj X marumru" za gwiezdne monety ( syboliczny koszt )
I co o tym myślicie ? :)

Suneater
08.08.2015, 20:39
Postaw wiecej marmurarzy, wbij ich na lvl6, dawaj lepsze premie.
Postaw wiecej kamieniarzy, wbij ich na lvl6, dawaj lepsze premie, przerabiaj na marmur w prowiancie.

pasqdek
08.08.2015, 22:52
Postaw wiecej marmurarzy, wbij ich na lvl6, dawaj lepsze premie.
Postaw wiecej kamieniarzy, wbij ich na lvl6, dawaj lepsze premie, przerabiaj na marmur w prowiancie.

jak ktos siedzi 24h na dobe to moze sobie pozwolic na wbjanie premii
Ogolnie jestem za pomyslem

Misiorww
09.08.2015, 09:41
jak ktos siedzi 24h na dobe to moze sobie pozwolic na wbjanie premii
Ogolnie jestem za pomyslem

premia uczta cioci irmy trwa 24h, więc nie trzeba siedzieć 24h/dobę.
a jak jesteś w gildii to napewno ktoś ci wrzuci i już masz 36h buffu.

można wyszkolić geologa, żeby znajdował większe pokłady marmuru

co do pomysłu jestem na nie.

sparkz
09.08.2015, 09:55
można wyszkolić geologa, żeby znajdował większe pokłady marmuru

Wyszkolony czy nie, przy rozbudowanych kamieniarzach i tak 2x dziennie musi latac.

Btw zawsze mnie zastanawialo jaka logika kieruja sie ludzie bedacy przeciwni pomyslom ktore wszystkim daja zysk nikomu nic nie odbierajac ..

Tornados
09.08.2015, 10:07
Btw zawsze mnie zastanawialo jaka logika kieruja sie ludzie bedacy przeciwni pomyslom ktore wszystkim daja zysk nikomu nic nie odbierajac ..

Tu raczej chodzi o zdolnosci BB
Oni zamiast zwiekszyc moga przypadkiem zmniejszyc:D
Albo rozwalic przy okazji cos co dobrze dziala

Suneater
09.08.2015, 10:57
Tez jestem na nie. Nie mozna miec wszystkiego podanego na tacy pod nos. Przeciez sa tez kolonie z marmurem, jak i magiczna zakladka Handel. Marmur to nie jest jakis mega kosztowny surowiec.
Aaa, jeszcze przeciez mozna w specjalnym prowiancie robic dobitki marmuru, wiec nie rozumie skad nagle pomysl, zeby jeszcze BB zwiekszylo zloza.

Lipek
09.08.2015, 15:45
Tez jestem na nie. Nie mozna miec wszystkiego podanego na tacy pod nos. Przeciez sa tez kolonie z marmurem, jak i magiczna zakladka Handel. Marmur to nie jest jakis mega kosztowny surowiec.
Aaa, jeszcze przeciez mozna w specjalnym prowiancie robic dobitki marmuru, wiec nie rozumie skad nagle pomysl, zeby jeszcze BB zwiekszylo zloza.
Nie kazdy ma czas by sleczec godzinami na handlu, klikaniem tu, siam i sram by zdobyc troche marmuru. Nie kazdy chce sie bawic w kolonie. Poza tym nowi/slabsi gracze raczej na handlu wiele nie ugraja. Nikt nikomu nie chce pod nos podawac gotowca. Nie mam pojecia o czym mowisz. Chodzi tylko o zwiekszenie zloza marmuru, a nie zapelnienie magazynow nieskonczona ilosca tego surowca. Przykladowe zwiekszenie zloz marmuru z bazowych 300+ na okolo 600, jak juz sparkz wspomnial wyzej, nikomu nie zaszkodzi (poza wiecznymi malkontentami marudzacymi dla samej zasady marudzenia).

Aruzus
09.08.2015, 17:11
Oczywiście że na TAK, nowi przy początku gry walczą nieustannie o to gdzie wysłać swoich geologów, po kamień, rudę miedzi czy marmur o inny potrzebach nie mówiąc
Więc niech sobie go będzie więcej w złożu-komuś to przyniesie ''ulgę'' a BB specjalnie nie pozbawi dochodów z dosypek i różnych cudownych pakietów, których nikt myślący nie kupuje (125 klejnotów za 100 marmuru?? WTF!)

zaraz kolejny piszący NIE dla NIE powie, ze on miał trudne dzieciństwo nie tylko w grze a teraz jest łatwiej więc NIE z dodatkowego powodu, oj jaki to musi być straszny ból :D

Suneater
09.08.2015, 17:35
Jak nowi maja tak trudno, to niech dolacza do jakiejs porzadnej gildii, a tam ich zasypia marmurem. Raz,dwa wbiją budynki na lvl3 i pozniej juz nie potrzebuja tyle marmuru.
Jezeli nie maja czasu, zeby wystawic ofki na handel, czy 2x w ciagu dnia sie lognac i poslac geologow, to jak beda robic przygody, ktore zajmuja znacznie wiecej czasu ??
Idac Waszym tropem najlepiej niech dorzuca do kazdego rodzaju zloza po kilka k, bo przeciez nowi maja tak "ciezko".

Predzej bym zwiekszyl zloza zel, bo to jest teraz najcenniejsza kopalina dla robiacych kolonie, ale to nie o tym watek.

Aruzus
09.08.2015, 18:31
Predzej bym zwiekszyl zloza zel, bo to jest teraz najcenniejsza kopalina dla robiacych kolonie, ale to nie o tym watek.

a niby czemu nowym z 3 geologami nie może być nieco lżej, a tym zaawansowanym z silnymi gospodarkami mieli by ''ułatwiać'' życie dodając coś do żelaza, bo niektórzy mają czas i ochotę robić kolonie? :D
Niech zgadnę, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia? Zawsze tak trzeba patrzeć, przez punkt usadowienia własnego tyłka? Nie zawsze chyba ;)

Lipek
09.08.2015, 21:11
Jak nowi maja tak trudno, to niech dolacza do jakiejs porzadnej gildii, a tam ich zasypia marmurem. Raz,dwa wbiją budynki na lvl3 i pozniej juz nie potrzebuja tyle marmuru.
Jezeli nie maja czasu, zeby wystawic ofki na handel, czy 2x w ciagu dnia sie lognac i poslac geologow, to jak beda robic przygody, ktore zajmuja znacznie wiecej czasu ??
Idac Waszym tropem najlepiej niech dorzuca do kazdego rodzaju zloza po kilka k, bo przeciez nowi maja tak "ciezko".

Idac twoim tokiem rozumowania sam siebie negujesz. Nie chcesz zwiekszonej pojemnosci zloz marmuru bo tak i siak, ale zloza zelaza maja byc wieksze bo TOBIE sie one przydadza. Otoz powiem ci ze jak potrzebujesz rudy zelaza to dolacz do dobrej gildii gdzie zasypia cie ruda zelaza. Idac Twoim tropem najlepiej niech dorzuca do kazdego rodzaju zloza po kilka k, bo przeciez ty masz tak ciezko...
Nie rozumiem w czym Tobie i Tobie podobnym przeszkadza 100, 200 czy 300 sztuk marmuru wiecej w zlozu??? Bo twierdzenie ze ja mialem ciezko to inni niech tez maja ciezko jest po prostu durne. Ja mialem ciezko i wcale nie chce zeby nowi mieli tak samo jak ja. Mnie tam marmur w sumie do niczego nie jest potrzebny, ale nie widze przeszkody by w zlozu bylo go troche wiecej (nie tysiace Suneater, tylko troszke wiecej).
No i pieknie dorzucil puente Aruzus:

Niech zgadnę, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia? Zawsze tak trzeba patrzeć, przez punkt usadowienia własnego tyłka? Nie zawsze chyba

Gianni
10.08.2015, 11:44
oczywiście, że NIE
są doładowania do marmuru - wystarczy

Rosadamascena
10.08.2015, 13:41
a niby czemu nowym z 3 geologami nie może być nieco lżej, a tym zaawansowanym z silnymi gospodarkami mieli by ''ułatwiać'' życie dodając coś do żelaza, bo niektórzy mają czas i ochotę robić kolonie?

Hmm... Tylko popatrz na ceny marmuru i rudy żelaza - młody dużo szybciej podbuduje gospodarkę sprzedając rudę a kupując marmur (handel za monety lub wymienić bezpośrednio) niż idąc w produkcję marmuru. No i z żelazem skorzysta też później a marmur po upgrade produkcji na 3 lvl praktycznie nie jest potrzebny. Aha, nikt mi nie wmówi, że w kantorze trzeba siedzieć godzinami. Wystawienie ofki to max 5-7 minut jak już ktoś strasznie chce wyliczyć cenę co do najmniejszego okruszka, jak wycenia się na oko to aż jakieś 20-30 sekund na ofkę. A jak już ktoś wyżej pisał - wystarczy wejść do dobrej gildii i można utonąć w marmurze, deskach, chlebie itp. Z żelazem gorzej, to za drogi surowiec i nawet najwięksi potentaci serwera nie wysyłają na prawo i lewo nowo poznanym graczom paczek po 100k

Suneater
10.08.2015, 14:32
Otoz powiem ci ze jak potrzebujesz rudy zelaza to dolacz do dobrej gildii gdzie zasypia cie ruda zelaza.

Ciekawe, kto bedzie rozdawal rude zel :D Zwlaszcza w takich ilosciach jak marmur.
Przeciez mozna produkowac dobitki w spec prowiancie. Za chwile napiszesz, ze przeciez to trzeba zbierac kolekcje, a nie kazdy ma czas.
Jak ktos ma problem z czasem, to niech zmieni gre lub wpakuje PLN w gre i problem z głowy.

Odnosnie zel, to owszem, ze ucieszylbym sie jakby zwiekszyli zloza, ale nie bede zakladal ankiety, przekonywal ludzi czy pisal petycji do BB. Jest jak jest i trzeba sobie radzic.

Gianni
10.08.2015, 18:13
dokładnie. jak ktoś sobie nie radzi może zawsze zmienić gre na 'łatwiejsza'

pasqdek
10.08.2015, 20:21
Ja sobie radze co wiedza ci ktorzy mnie znają.
Mimo wszystkich opcji ktore wymienili malkontenci i tak jestem za zwiekszeniem ilosci surowcow w zlozach.
Wytlumacze moze pokrotce dlaczego.
Otoz jestem w pracy czy tez poza domem powyzej 12 godzin dziennie
Oprocz tego nie mam jak niektorzy dostepu do internetu w pracy i zajmuje sie PRACA a nie sledzeniem zawartosci swoich zloz na wyspie i wysylaniem geologow
Mam nadzieje ze dotrze ta prosta prawda do wiecznych wakacjowiczow i do tych ktorzy sobie z nudow siedza calymi dniami na TSO czy innych giercach od switu do nocy.
Mysle ze takich jak ja jest wiecej ale po prostu nie maja czasu udzielac sie na forum

Lipek
10.08.2015, 23:41
Ja sobie radze co wiedza ci ktorzy mnie znają.
Mimo wszystkich opcji ktore wymienili malkontenci i tak jestem za zwiekszeniem ilosci surowcow w zlozach.
Wytlumacze moze pokrotce dlaczego.
Otoz jestem w pracy czy tez poza domem powyzej 12 godzin dziennie
Oprocz tego nie mam jak niektorzy dostepu do internetu w pracy i zajmuje sie PRACA a nie sledzeniem zawartosci swoich zloz na wyspie i wysylaniem geologow
Mam nadzieje ze dotrze ta prosta prawda do wiecznych wakacjowiczow i do tych ktorzy sobie z nudow siedza calymi dniami na TSO czy innych giercach od switu do nocy.
Mysle ze takich jak ja jest wiecej ale po prostu nie maja czasu udzielac sie na forum
Niestety pasqdek, ci sami malkontenci powiedza ci zebys zmienil gre na taka gdzie bedziesz mial czas, albo na latwiejsza...

dokładnie. jak ktoś sobie nie radzi może zawsze zmienić gre na 'łatwiejsza'
Ja sobie radze calkiem niezle i mimo wszystko chcialbym miec wieksze zloza marmuru (zelaza tez, a co...). Szach-Mat. Nie mam zamiaru loowac sie do gry kilka razy dziennie tylko po to aby geologow na poszukiwania marmuru wysylac. Nie i uj... Nie bedzie mi taki/a Gianni czy inny Suneater mowil jak i co mam grac!

Suneater
11.08.2015, 08:00
Jest masa sposobow na zdobycie marmuru, ktore zostaly przedstawione i nie wymaga to duzo czasu czy wielkiego wysilku. Niestety widzę, ze one nie trafiaja, bo przeciez łatwiej jak BB zwiekszy zloza i po problemie. Ludzie, to jak wyście sobie radzili rok temu czy jeszcze wcześniej, gdzie nie bylo dobitek, skilli geologow i marmur byl drozszy ??

Niestety pasqdek, ci sami malkontenci powiedza ci zebys zmienil gre na taka gdzie bedziesz mial czas, albo na latwiejsza...

Ja sobie radze calkiem niezle i mimo wszystko chcialbym miec wieksze zloza marmuru (zelaza tez, a co...). Szach-Mat. Nie mam zamiaru loowac sie do gry kilka razy dziennie tylko po to aby geologow na poszukiwania marmuru wysylac. Nie i uj... Nie bedzie mi taki/a Gianni czy inny Suneater mowil jak i co mam grac!

Swoją argumentacją w stylu " Nie, bo nie" nie zrobisz nikomu na zlosc, a co najwyzej sobie.
Graj sobie jak chcesz, mi to zwisa.

P.S. Naprawdę liczycie na to, ze BB zwiększy złoża ?? Dajcie 1 dobry powód dla którego mieliby to zrobić, bo powód z brakiem czasu wątpie, ze do nich trafi.

Gianni
11.08.2015, 09:54

a ja bym chcial miec bmw i8 :))
jesli nie masz czasu na gre i na znajdowanie złóż - to Twoj problem;) - uzupełniaj sobie wówczas dopałkami do złoża
zloza sa ok - Wy wszystko byscie chcieli miec jak najlatwiej:)

Lipek
11.08.2015, 11:33
Jest masa sposobow na zdobycie marmuru, ktore zostaly przedstawione i nie wymaga to duzo czasu czy wielkiego wysilku. Niestety widzę, ze one nie trafiaja, bo przeciez łatwiej jak BB zwiekszy zloza i po problemie. Ludzie, to jak wyście sobie radzili rok temu czy jeszcze wcześniej, gdzie nie bylo dobitek, skilli geologow i marmur byl drozszy ??

Swoją argumentacją w stylu " Nie, bo nie" nie zrobisz nikomu na zlosc, a co najwyzej sobie.
Graj sobie jak chcesz, mi to zwisa.

P.S. Naprawdę liczycie na to, ze BB zwiększy złoża ?? Dajcie 1 dobry powód dla którego mieliby to zrobić, bo powód z brakiem czasu wątpie, ze do nich trafi.
Osobiscie watpie w to ze BB zwiekszy zloza jakiekolwiek, predzej dadza jakas premie nowa, albo dosypke za klejnoty. Niemniej zaglosowanie na TAK nie kosztuje mnie nic. A noz widelec...
Argumentacja jak sobie radzili dawniej jest glupia i bezsensu. Dawniej ludzie walili wszedzie z buta albo jezdzili dylizansami. Ty pewnie wozisz tylek autem. Olej auto i chodz wszedzie na nogach. Dlaczego masz miec latwiej niz ludzie kiedys...
Moja argumentacja "nie bo nie"... Nie rozumiem. Moja argumentacja jest podobna do pasqdkowej, nie jestem no lifem, mam poza TSO inne zycie i gdy pojawia sie opcja ulepszenia/ulatwienia gry z chcecia z niej skorzystam. Ty mi mowisz jak mam grac wlasnie, ze ma robic to, siamto i owamto. Wiem mowie jeszcze raz, wynocha z mojej pisaskownicy, nie bedziesz mi mowil jak i co mam grac w TSO.

a ja bym chcial miec bmw i8 :))
jesli nie masz czasu na gre i na znajdowanie złóż - to Twoj problem;) - uzupełniaj sobie wówczas dopałkami do złoża
zloza sa ok - Wy wszystko byscie chcieli miec jak najlatwiej:)
Jak chcesz BMW i8 to rusz tylek i idz do pracy. Ty bys pewnie chcial isc na latwizne i dostac za darmo. Brzmi znajomo, prawda?
Jak nie chcesz wiekszej ilosci surowca w zlozach to twoj problem.
I tak, jestem dziwny, chce aby bylo mi latwiej.

Poki co to wlasnie wy malkontenci stosujecie zasade "nie bo nie" oraz (potowrze to po raz kolejny) narzekanie dla samej zasady narzekania. Nie potraficie nic konstruktywnego wymyslec wiec lepiej pomarudzic troche. Zamiast tego ruszcie glowa i zalozcie nowy watek z jakims fajnym pomyslem. Obawiam sie jednak ze zaraz pojawi sie znowu glupi komentarz...

Suneater
11.08.2015, 12:41
Zamiast tego ruszcie glowa i zalozcie nowy watek z jakims fajnym pomyslem. Obawiam sie jednak ze zaraz pojawi sie znowu glupi komentarz...

Nam kazesz nie pisac co masz robic, a sam robisz tak samo. Zdecyduj się.

Daremna dyskusja, ale wynik ankiety poki co mowi sam za siebie.

Gianni
11.08.2015, 12:52
Osobiscie watpie w to ze BB zwiekszy zloza jakiekolwiek, predzej dadza jakas premie nowa, albo dosypke za klejnoty. Niemniej zaglosowanie na TAK nie kosztuje mnie nic. A noz widelec...
Argumentacja jak sobie radzili dawniej jest glupia i bezsensu. Dawniej ludzie walili wszedzie z buta albo jezdzili dylizansami. Ty pewnie wozisz tylek autem. Olej auto i chodz wszedzie na nogach. Dlaczego masz miec latwiej niz ludzie kiedys...
Moja argumentacja "nie bo nie"... Nie rozumiem. Moja argumentacja jest podobna do pasqdkowej, nie jestem no lifem, mam poza TSO inne zycie i gdy pojawia sie opcja ulepszenia/ulatwienia gry z chcecia z niej skorzystam. Ty mi mowisz jak mam grac wlasnie, ze ma robic to, siamto i owamto. Wiem mowie jeszcze raz, wynocha z mojej pisaskownicy, nie bedziesz mi mowil jak i co mam grac w TSO.

Jak chcesz BMW i8 to rusz tylek i idz do pracy. Ty bys pewnie chcial isc na latwizne i dostac za darmo. Brzmi znajomo, prawda?
Jak nie chcesz wiekszej ilosci surowca w zlozach to twoj problem.
I tak, jestem dziwny, chce aby bylo mi latwiej.

Poki co to wlasnie wy malkontenci stosujecie zasade "nie bo nie" oraz (potowrze to po raz kolejny) narzekanie dla samej zasady narzekania. Nie potraficie nic konstruktywnego wymyslec wiec lepiej pomarudzic troche. Zamiast tego ruszcie glowa i zalozcie nowy watek z jakims fajnym pomyslem. Obawiam sie jednak ze zaraz pojawi sie znowu glupi komentarz...

Gdzie tu jest narzekanie dla samej zasady? Jeśli ktoś nie chce to pisze, że nie chce i koniec. I wcale nikt nie musi tłumaczyć Wam dlaczego nie chce:)

Argumenty podałem - sa dopałki do złóż, mozna wyszukiwać, dokupywać.. cokolwiek:)

Jeśli tak bardzo nie masz czasu na settlersy... jeśli jest Ci tak trudno... jeśli nie umiesz sobie poradzić... jeśli ciagle Ci czegos brakuje i najchetniej chcialbys aby wszystko w tej grze bylo za free - kliknij wyloguj a nastepnie usuń konto i Twoj problem znika:)

a Wy i tak ...'TAK bo TAK' :) bo tak będzie ŁATWO.... LOL i ciagly placz ze za malo.. ze za trudno... beka:)

kończe dyskusje i oby BB tego nie wprowadziło... :)

Lipek
11.08.2015, 14:32
Nam kazesz nie pisac co masz robic, a sam robisz tak samo. Zdecyduj się.

Daremna dyskusja, ale wynik ankiety poki co mowi sam za siebie.
No wlasnie, daremna dyskusja z Toba. Widac nawet nie chcialo ci sie sprawdzic mojego profilu i czy dawalem gdzies jakies pomysly. Nic nie kaze wam robic. Dalem propozycje.

Gdzie tu jest narzekanie dla samej zasady? Jeśli ktoś nie chce to pisze, że nie chce i koniec. I wcale nikt nie musi tłumaczyć Wam dlaczego nie chce:)

Argumenty podałem - sa dopałki do złóż, mozna wyszukiwać, dokupywać.. cokolwiek:)

Jeśli tak bardzo nie masz czasu na settlersy... jeśli jest Ci tak trudno... jeśli nie umiesz sobie poradzić... jeśli ciagle Ci czegos brakuje i najchetniej chcialbys aby wszystko w tej grze bylo za free - kliknij wyloguj a nastepnie usuń konto i Twoj problem znika:)

a Wy i tak ...'TAK bo TAK' :) bo tak będzie ŁATWO.... LOL i ciagly placz ze za malo.. ze za trudno... beka:)

kończe dyskusje i oby BB tego nie wprowadziło... :)
No wlasnie narzekanie dla samej zasady to miedzy innymi "nie chce bo nie". Ja mam tyle czasu na TSO ile mam. Radze sobie calkiem niezle i nie potrzebuje niczego. Jestem samowystarczalny. Gdybys czytal/a ze zrozumieniem moje wczesniejsze wpisy nie bylo o czym rozmawiac.
Tez mysle ze BB tego nie wprowadzi. Wywrocilo by to gre do gory nogami.

Gianni
11.08.2015, 17:07
No wlasnie narzekanie dla samej zasady to miedzy innymi "nie chce bo nie". Ja mam tyle czasu na TSO ile mam. Radze sobie calkiem niezle i nie potrzebuje niczego. Jestem samowystarczalny. Gdybys czytal/a ze zrozumieniem moje wczesniejsze wpisy nie bylo o czym rozmawiac.
Tez mysle ze BB tego nie wprowadzi. Wywrocilo by to gre do gory nogami.

Ależ ja nie narzekam.. gdybym to robił to płakałbym jak reszta że złoża za małe:) jest mi dobrze tak jak jest:)

a słowa: "jeśli tak bardzo nie masz czasu na settlersy... jeśli jest Ci tak trudno... jeśli nie umiesz sobie poradzić... jeśli ciagle Ci czegos brakuje i najchetniej chcialbys aby wszystko w tej grze bylo za free - kliknij wyloguj a nastepnie usuń konto i Twoj problem znika" nie są kierowane do Ciebie personalnie :)

i nie jest tu mowione 'nie bo nie' - argumentacje już podałem dlaczego pomysł jest nietrafiony

Suneater
11.08.2015, 17:25
No wlasnie narzekanie dla samej zasady to miedzy innymi "nie chce bo nie".

Chłopie, nikt z nas nie pisal, zeby nie dawali wiekszego zloza "bo nie", tylko przedstawione byly argumenty. Przytocze je jeszcze raz:
- Postaw wiecej marmurarzy, wbij ich na lvl6, dawaj lepsze premie.
- Postaw wiecej kamieniarzy, wbij ich na lvl6, dawaj lepsze premie, przerabiaj na marmur w prowiancie.
- premia uczta cioci irmy trwa 24h, więc nie trzeba siedzieć 24h/dobę.a jak jesteś w gildii to napewno ktoś ci wrzuci i już masz 36h buffu.
- można wyszkolić geologa, żeby znajdował większe pokłady marmuru
- są doładowania do marmuru w prowiancie.
- Tylko popatrz na ceny marmuru i rudy żelaza - młody dużo szybciej podbuduje gospodarkę sprzedając rudę a kupując marmur (handel za monety lub wymienić bezpośrednio) niż idąc w produkcję marmuru. No i z żelazem skorzysta też później a marmur po upgrade produkcji na 3 lvl praktycznie nie jest potrzebny.
- Aha, nikt mi nie wmówi, że w kantorze trzeba siedzieć godzinami. Wystawienie ofki to max 5-7 minut jak już ktoś strasznie chce wyliczyć cenę co do najmniejszego okruszka, jak wycenia się na oko to aż jakieś 20-30 sekund na ofkę.
- A jak już ktoś wyżej pisał - wystarczy wejść do dobrej gildii i można utonąć w marmurze, deskach, chlebie itp.

Twoje argumenty to, ze nie masz czasu i chcesz, zeby bylo latwiej.
Gdy ludzie nie zgadzaja sie na te ulatwienia, to staja sie malkontentami....
Pogodz sie z tym, ze ludzie maja rozne zdania i nie zawsze musza sie zgadzać z Toba.

Gianni
11.08.2015, 17:30
Chłopie, nikt z nas nie pisal, zeby nie dawali wiekszego zloza "bo nie", tylko przedstawione byly argumenty. Przytocze je jeszcze raz:
- Postaw wiecej kamieniarzy, wbij ich na lvl6, dawaj lepsze premie, przerabiaj na marmur w prowiancie.
- premia uczta cioci irmy trwa 24h, więc nie trzeba siedzieć 24h/dobę.a jak jesteś w gildii to napewno ktoś ci wrzuci i już masz 36h buffu.
- Tylko popatrz na ceny marmuru i rudy żelaza - młody dużo szybciej podbuduje gospodarkę sprzedając rudę a kupując marmur (handel za monety lub wymienić bezpośrednio) niż idąc w produkcję marmuru. No i z żelazem skorzysta też później a marmur po upgrade produkcji na 3 lvl praktycznie nie jest potrzebny.
- Aha, nikt mi nie wmówi, że w kantorze trzeba siedzieć godzinami. Wystawienie ofki to max 5-7 minut jak już ktoś strasznie chce wyliczyć cenę co do najmniejszego okruszka, jak wycenia się na oko to aż jakieś 20-30 sekund na ofkę.
- A jak już ktoś wyżej pisał - wystarczy wejść do dobrej gildii i można utonąć w marmurze, deskach, chlebie itp.

Twoje argumenty to, ze nie masz czasu i chcesz, zeby bylo latwiej.
Gdy ludzie nie zgadzaja sie na te ulatwienia, to staja sie malkontentami....
Pogodz sie z tym, ze ludzie maja rozne zdania i nie zawsze musza sie zgadzać z Toba.

otóż to:)

pasqdek
11.08.2015, 22:11

Nic z powyzszych nie jest mi obce a zloze marmuru i tak trzeba znalezc trzy lub cztery razy razy dziennie

Bez komentarza

Aha, nikt mi nie wmówi, że w kantorze trzeba siedzieć godzinami. Wystawienie ofki to max 5-7 minut jak już ktoś strasznie chce wyliczyć cenę co do najmniejszego okruszka, jak wycenia się na oko to aż jakieś 20-30 sekund na ofkę.
Tu masz racje

Czy ja gdziekolwiek narzekalem na brak surowców w magazynie?

W sumie nie bardzo chce mi sie polemizowac z Wami. Nadal jestem za zwiekszeniem podstawowej ilosci marmuru w zlozu i jakos Wasze argumenty nie bardzo mnie przekonuja (jak widac powyzej)

Pozdrawiam

Lipek
11.08.2015, 23:17
Podzielam zdanie pasqdka w 100%. Tyle ode mnie. Koniec.

Gianni
11.08.2015, 23:50
(...) Koniec.

temat zostal chyba wyczerpany

Luxui
12.08.2015, 18:39
Większość ludzi którzy są na nie to "Starzy Wyjadacze" ,
Otwórzcie oczy bo to co niektórzy tu piszą jest tak zabawne że normalnie chyba z kabaretu się urwali.
Ktoś pisał że lepiej aby zwiększyli zasoby złoża żelaza - Powiem tak wystarczy parę byków zrobić i możesz mieć 3k dopalki do złoża żelaza , a dopałek do marmuru nie widziałem chyba że w jakiś mini przygodach których i tak mało kto zrobi.
Zwiększenie o minimalnie złoża marmuru nie tylko pomoże większości ludziom z wyższym lvl ale również nie obrzydzi tak szybko gry nowym graczom ,
Pomyślcie z kim będziecie dropy wymieniać , z kim będziecie handlować , co się stanie jak zapotrzebowanie na dane towary spadnie do takiego stopnia że nikt nic nie będzie kupować np "mieczy z brązu"
Ale do rzeczy Zwiększenie ilości w złożu nie tylko ułatwi nowym graczom życie ale pojawi się możliwość budowania kopalni żelaza na większą skalę właśnie tym nowym graczom
-Co to da?
-Zwiększenie ilości towaru w postaci rudy żel która po czasie stanieje ponieważ będzie więcej ludzi ją wystawiać
Więc pomyślcie nie tylko ułatwi to nowym graczom ale również pomoże wam kupić taniej właśnie tą rude żelaza

Uranos_old
15.02.2016, 22:30
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 12.08.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos