PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Drobna korekta dropów

jaco_j
25.07.2015, 17:21
Odkąd weszły generałowie MSW konie i konnica stały się bezużyteczne. Wszystkie bronie z dropów zostały wycofane poza konmi. Momim zdaniem lepiej wycofać z dropów konie a zastapić je stalówkami, papierem, czcionkami i oprawami.

doradz
25.07.2015, 18:55
Jestem na nie, nie są bezużyteczne dla tych co robią kolonie.

GbrL
25.07.2015, 19:24
jetem na nie, bo bardziej irutuja mnie w dropach dopalki wegla i (w szczegolnosci) miesa...

Misiorww
25.07.2015, 20:58
nie, korekta powinna dotyczyc calego dropu

Aruzus
25.07.2015, 23:34
Jestem na nie, nie są bezużyteczne dla tych co robią kolonie.

Na koniach ze stajni (i dropów) galopujesz na kolonie? :D

doradz
26.07.2015, 01:30
Na koniach ze stajni (i dropów) galopujesz na kolonie? :D

Zgadza się

RAINBOWdragon
26.07.2015, 01:49
musisz zawsze patrzec pod katem nie tylko 50 lvli ale takze calosci graczy gdzie np nowi nie maja MSW i i m konie sa bardzo potrzebne dlatego tak to wyglada obecnie .Jesli masz MSW to zlikwiduj stajnie i tyle

YAHIKO_FX
26.07.2015, 03:03
To że jaco nie widzi zastosowania konnych nie oznacza że trzeba konnych likwidować z gry, nie każdy chce grać ze składami z wiki i innymi poradnikami. Konni są idealni do wykonywania pierwszych fal ataku na część obozów wroga, nawet jak masz już kilku MSW zawsze się trafi obóz gdzie mniejsze straty tylko w kilku falach można osiągnąć, a także bloków z konnymi. Co do dropów faktycznie można by zastąpić konnych np. premią na koszary skracającą czas wytrenowania kawalerii, wszak zaraz po rekrutach to właśnie konni giną. Propozycja z zastąpieniem konnych stalówkami itd. jest nie przemyślaną propozycją, i tak mamy nadprodukcje czcionek i stalówek, z papierem też nienajgorzej, w końcu na cos muszą służyć te budynki. Póki co konieczna jest kolejka w introligatorni, by móc wypychać księgami odkrywców i geologów w końcu, bo to idzie jak krew z nosa, a gdy jeszcze resetujemy to juz kompletna masakra, latami można tak tworzyć ksiegi i nadal nie będą wszyscy zaopatrzeni w nie.

broda102
26.07.2015, 15:47
A ja uważam, że z aktualnych dropów to mogą całkowicie pousuwać te wszystkie śmieci - wolałbym lepiej dostać same SC niż tą dopałkę mięcha i 100 napitku z łachy ;/

Aruzus
26.07.2015, 15:51
A ja uważam, że z aktualnych dropów to mogą całkowicie pousuwać te wszystkie śmieci - wolałbym lepiej dostać same SC niż tą dopałkę mięcha i 100 napitku z łachy ;/

Uważaj bo mogą chętnie wysłuchać akurat tej propozycji i napiszą, że usunęli wszystko z dropów w związku z licznymi prośbami graczy
a do graczy, którym przeszkadza ''nadmiar'' koni czy innego surowca w dropach - rozdajcie to w gildii albo na handlu, po kłopocie :D

YAHIKO_FX
26.07.2015, 16:11
@ Aruzus
Kiedyś podobnymi słowami to ująłem :). Co do propozycji zmiany dropów też już pisałem, wystarczy odszukać na forum.

broda102
26.07.2015, 16:21
Mieli tylko usunąć broń z dropów na początku - spoko - ale to co teraz wpada to przegięcie - nwm czy to jest jakaś taktyka, żeby "bogaci" się za bardzo nie wzbogacili i żeby się jakoś wyrównał poziom pomiędzy graczami - czy może to przez to że będzie Antheria ???? Ciężko mi domyślić się przyczyn ale wystarczy mi, że widzę skutki - coraz więcej znajomych odchodzi - chociaż z drugiej strony 2-3+ lat grania w kółko to niezależnie od tego co nam zaoferują pewnie i tak nic nie zmieni - jak w życiu - każde pokolenie ma swój czas i tu widocznie nasz już się kończy.

jaco_j
27.07.2015, 12:17
Ja w gwieździe mam 5 milionów koni, rozdawać powiadasz za to można dostać perma. Z dropów powinno wpadać coś co jest nieosiągalne z wyspy. Dodałbym dopałki do kop granitu czy dopałki do szkółki drzew egzotycznych. Obecnie 10000 wody schodzi lepiej niz 10000 koni za tą samą cenę więc coś tu jest nie tak?

sparkz
27.07.2015, 12:29
Ja w gwieździe mam 5 milionów koni, rozdawać powiadasz za to można dostać perma.

Jezeli duze liczby Cie uwieraja to mogles po prostu tyle nie produkowac.

Gwiazda w takich granicach jakie sa dla nas dostepne zapelnieniu nie ulega, wiec caly 'problem' jest sztuczny.

Stepusik
10.08.2015, 18:02
A może zamiast likwidować konie w łupach, lepiej zwiększyć szansę na otrzymanie przygody dodatkowej (Kolejne Zakazane Eksperymenty, Starzy Przyjaciele itp)?

Uranos_old
15.02.2016, 22:24
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 10.08.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos