PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Premie do kasowania. wyburzania kopalni kamienia i marmuru

Acoma
23.07.2015, 08:10
Czy byłby ktoś, aby dodano nowe premie do wyburzania jeszcze nie do końca wyczerpanych kopalni kamienia i marmuru w specjalnym magazynie prowiantu?

Koszt takowego bym określił na:
1. Wyburzanie kopalni kamienia (250 ziół i 250 strach na wróble)
2. Wyburzanie kopalni marmuru (350 ziół, 350 strach na wróble i 300 beczek)

YAHIKO_FX
23.07.2015, 08:29
Bardziej byłbym za możliwością wyburzenia wszystkich gór oprócz tych ze złożami, i obniżeniem ceny.

Misiorww
23.07.2015, 08:44
Nie.
Do czego miałoby to służyć? Kamień i marmur tani jak barszcz (nie sosnowskiego ;)) nawet jak braknie można dokupić. A jak nie to w gildii zawsze ktoś podrzuci z 10k

zwolk
23.07.2015, 12:36
Chyba się koledze Acoma trafiło ostatnio zadanie z wyszukaniem złoża, a wszystkie miał świeżo znalezione :) Jak dla mnie to potencjalnie jedyny powód wprowadzania takich premii. Czy warto? Moim zdaniem nie warto.

Rademenesik
23.07.2015, 12:58
Bez sensu ,po prostu głupi wątek :) Pozdrawiam

Lipek
23.07.2015, 17:31
Czy byłby ktoś, aby dodano nowe premie do wyburzania jeszcze nie do końca wyczerpanych kopalni kamienia i marmuru w specjalnym magazynie prowiantu?

Koszt takowego bym określił na:
1. Wyburzanie kopalni kamienia (250 ziół i 250 strach na wróble)
2. Wyburzanie kopalni marmuru (350 ziół, 350 strach na wróble i 300 beczek)
Nie rozumiem. "Czy bylby ktos, aby dodano..." - ze co? O so hosi...? Kolejne nie rozumiem po co? Po co mialbym wyburzac zloza prawie na wykonczeniu???

Innymi slowy, jedyna konkretna odpowiedzia jest za zmieszczona powyzej przez Rademensika. NIE.

Czlowiek_Lasu
23.07.2015, 17:59
Ja natomiast widzę sens takich premii.
Założycielowi wątku może chodzić o sytuację, w której opuszczamy grę na dłużej a złoże się kończy.
Wtedy korzystnie byłoby skasować kończące się złoże i wysłać geologa by znalazł na tym miejscu nowe, pełne.

Były już takie propozycje, ale kasowania złoża w inny sposób.
Propozycja ze specjalną premią mi się podoba. Zastrzeżenia mam do kosztów wytworzenia, ale to już szczegóły.

YAHIKO_FX
23.07.2015, 19:12
Kamieniarzy i marmur nie potrzeba zatrzymywać, jak się zapadnie złoże mozna usunąć.
Co do pozostałych, zawsze możemy wyburzyć taką kopalnie odzyskując co nieco, i od razu wysłać geologa.

Rosadamascena
26.07.2015, 20:39
Założycielowi wątku może chodzić o sytuację, w której opuszczamy grę na dłużej a złoże się kończy.
Wtedy korzystnie byłoby skasować kończące się złoże i wysłać geologa by znalazł na tym miejscu nowe, pełne.

Były już takie propozycje, ale kasowania złoża w inny sposób.
Propozycja ze specjalną premią mi się podoba. Zastrzeżenia mam do kosztów wytworzenia, ale to już szczegóły.

z dropów lecą teraz czasem dosypki, zwłaszcza do marmuru. więc jak idziesz na dłuższy urlop to po prostu wrzucasz w złoże i już... nie ma co bawić się w jakieś premie....

Czlowiek_Lasu
27.07.2015, 00:54
z dropów lecą teraz czasem dosypki, zwłaszcza do marmuru. więc jak idziesz na dłuższy urlop to po prostu wrzucasz w złoże i już... nie ma co bawić się w jakieś premie....

Zauważ, że sama dosypka też jest pewnego rodzaju premią.
Z tych przygód, które robię wpadają głównie dosypki do złóż żelaza lub dowolnych.
Pewnie są przygody, z których wypadają dosypki do marmuru, ale ja takich nie robię. Robię na okrągło DMK, RB, CR.
Dosypki do dowolnego złoża są zbyt cenne by robić z nich marmur.
Więc popieram wprowadzenie premii do wyburzania złoża marmuru.

sparkz
27.07.2015, 08:31

Przyzwoicie upgradowany budynek wyczerpuje zloze w czasie krotszym niz 1 dzien. Jesli ktos wyjezdza na dluzej to jednokrotne wyslanie geologa niczego nie rozwiazuje.

Druga sprawa to to ze kamien i marmur sa surowcami budowlanymi a nie produkcyjnymi, wzwiazku z czym nic sie nie traci jesli np kamieniarz nie bedzie pracowal przez cala noc bo mu sie zloze skonczylo. Na zadna produkcje to nie wplynie.

Lipek
27.07.2015, 11:46
Z tych przygód, które robię wpadają głównie dosypki do złóż żelaza lub dowolnych.
Pewnie są przygody, z których wypadają dosypki do marmuru, ale ja takich nie robię.

Czyli rozwiazanie jest banalnie proste - zacznij robic te przygody z ktorych leca dosypki marmuru. Voila! Genius!:rolleyes:

RedJul
27.07.2015, 15:08
Nie bo nie. Podoba mi się takie podejście.
Jest 22.00, zaraz kończę grę na ten dzień. Z wyliczeń mi wynika że za godzinę wyczerpią mi się złoża marmuru a żal mi dosypywać bo ciułam na dłuższy wyjazd.
I w takiej sytuacji możliwość wyburzenia byłaby szalenie przydatna.
Więc taki tekst
Bez sensu ,po prostu głupi wątek :) Pozdrawiam i podobne świadczy o zrozumieniu problemu i znajomości gry:)
Czasami lepiej siedzieć cicho niż pisać byle co.

YAHIKO_FX
27.07.2015, 16:36
Jeszcze można w specjalnym magazynie prowiantu z beczek tworzyć do kamienia, i z ziół i strachów do marmuru.

Uranos_old
15.02.2016, 21:59
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 27.07.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos