Zobacz pełną wersję : Gra Ewolucja, czy nuda?
Mamy w grze przygody, scenariusze, ekspedycje i coś tam jeszcze. BB powinno to wszystko rozwijać, a jednocześnie wprowadzać kolejne etapy ewolucji technologicznej. Myślę, że potrzebna jest nowa broń. Powinny pokazać się nowe przygody z nowszymi przeciwnikami powoli, technologie. Fantastycznie mogły by do tego nadać się scenariusze, czy ekspedycje. Każdy wie, że podróże i wagabunda kształci. Myślę, że czas na eksperymenty z machinami latającymi, albo choć wykorzystaniem do tego dziwnych stworów jak smoki, czy coś takiego i stworzenie armii powietrznej, jednostek morskich. Dać piechurom i reszcie wojska pistolety do rąk. Po tym okresie ewolucja znów w coś innego.
Ma ktoś coś do powiedzenia w temacie?
akerman1
15.07.2015, 13:21
Moim zdaniem to BB powinno poprawic wszystkie bugi jakie istnieja a jest ich troche, poprawic doslownie wszystko co jest zle. Dopiero po tym etapie powinny byc wprowadzane nowe rzeczy jakie by one nie byly. Te ekspedycje tez tylko robie zeby dobic 30 lvl i pozniej podziekuje za tak droga zabawe (szczegolnie na wyspach 3 poziomu).
Moim zdaniem to BB powinno poprawic wszystkie bugi jakie istnieja a jest ich troche, poprawic doslownie wszystko co jest zle. Dopiero po tym etapie powinny byc wprowadzane nowe rzeczy jakie by one nie byly. (szczegolnie na wyspach 3 poziomu).
Również tak uważam, ale mają takich programistów, dlatego jest to nierealne. Tak, czy owak ewolucja powinna powoli postępować.
lares121
15.07.2015, 14:02
Rozwój, przygody, ekspedycje popieram:)
misiasia
15.07.2015, 17:24
widział ktoś moją łapkę na muchy?
tojanik ale dyskusje, to w dziale dyskusji, tutaj gotowe pomysły, a jak już jest gotowy, to może pytanie w ankiecie związane z tym konkretnym pomysłem, odpowiedzi tez by się przydały adekwatne...
YAHIKO_FX
15.07.2015, 17:43
Moim zdaniem to BB powinno poprawic wszystkie bugi jakie istnieja a jest ich troche
Właśnie. Jestem przeciwny wprowadzenia zmian wybiegająch zbyt daleko poza pewien okres historyczny, to nie Empire Earth z elementami fantasty/mitologi.
Urozmaicać trzeba z głową i stopniowo, by nie wylać dziecko z kąpielą, jak w przypadku pseudo PvP.
broda102
15.07.2015, 18:19
Ruda :P
Mamy w grze przygody, scenariusze, ekspedycje i coś tam jeszcze. BB powinno to wszystko rozwijać, a jednocześnie wprowadzać kolejne etapy ewolucji technologicznej. Myślę, że potrzebna jest nowa broń. Powinny pokazać się nowe przygody z nowszymi przeciwnikami powoli, technologie. Fantastycznie mogły by do tego nadać się scenariusze, czy ekspedycje. Każdy wie, że podróże i wagabunda kształci. Myślę, że czas na eksperymenty z machinami latającymi, albo choć wykorzystaniem do tego dziwnych stworów jak smoki, czy coś takiego i stworzenie armii powietrznej, jednostek morskich. Dać piechurom i reszcie wojska pistolety do rąk. Po tym okresie ewolucja znów w coś innego.
Dokladnie jak gdzies powyzej YAHIKO_FX stwierdzil. Pomyliles gry przyjacielu. Jestem na nie. Najpierw niech uporaja sie z wprowadzeniem systemu badan dla wyspy i generalow, ktore to bylo obiecane wieki temu. Nowe bronie? Po co? Juz bardziej bylbym za 2-3 nowymi nacjami, gdzie kazda mialaby inne jednostki, a sama nacja jakis tam specjalny bonus.
widział ktoś moją łapkę na muchy?
tojanik ale dyskusje, to w dziale dyskusji, tutaj gotowe pomysły, a jak już jest gotowy, to może pytanie w ankiecie związane z tym konkretnym pomysłem, odpowiedzi tez by się przydały adekwatne...
niedoczytałaś Robaczku. To jest gotowy pomysł. Teraz niech ludzie z BB wykażą sie fantazją, bo jak na razie, to tylko grefików mają rewelacyjnych i matematyków. Co do innych wypowiedzi, to Settlersi jakoś się rozwinęli. Może by pociągnąć sprawe na przód, a nie gnieść się w wiekach ciemnych? Drepcenie w miejscu, to jakby sie na PiS głosowało. A nawet w stecz. Jak tam chcecie.
YAHIKO_FX
16.07.2015, 01:12
Albo też na PO, PSL i SLD. Po co cofać się w rozwoju wraz z nimi?
misiasia
16.07.2015, 07:59
niedoczytałaś Robaczku. To jest gotowy pomysł. Teraz niech ludzie z BB wykażą sie fantazją, bo jak na razie, to tylko grefików mają rewelacyjnych i matematyków. Co do innych wypowiedzi, to Settlersi jakoś się rozwinęli. Może by pociągnąć sprawe na przód, a nie gnieść się w wiekach ciemnych? Drepcenie w miejscu, to jakby sie na PiS głosowało. A nawet w stecz. Jak tam chcecie.
Ależ doczytałam Kwiatuszku i jeżeli każesz komuś ruszać wyobraźnią, to to nie jest dopracowany pomysł, tylko marzenie typy tych w niedzielę po południu.
"Bo ja bym chciał, ale nie wiem w sumie co, ani jak, ale chodzi mi coś po głowie, wy to sobie złapcie i zróbcie. Daję wam pomysł na pomysł, a teraz wy pokażcie co potraficie" ;)
Z tymi darmozjadami też się chyba zagalopowałeś. Na forum już jest jeden "chlebodawca" możecie sobie potrząsnąć dłońmi, na pewno się dogadacie ze swoimi "wykrzyknikami".
Jak bardzo cię uwierają wieki ciemne w settach i bardzo masz ochotę na ewlolucję i rewolucję, to graj sobie w Civilization, a settom daj spokój, bo chińczyk to nie warcaby ;)
tojanik, wyobraźnię widzę masz w zakresie pomysłów, ale ankiety robisz takie, że nie ma jak zagłosować choćby pomysł był najlepszy.
zwlok. Ankieta jest wyłącznie dla zainteresowanych i w temacie. Nie przewiduję żadnych innych opcji do odpowiedzi jak powyższe. Misia. Co tam piszesz? Jesteś fajną jeśli chodzi o poradniki, ale cofasz się w rozwiju. Straszna konserwatystka. Nic nie zmieniać. bo można zepsuć.
misiasia
17.07.2015, 13:01
tojanik a to (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22662) czytałeś? Gorąco polecam, w twoim przypadku zwłaszcza punkt 2, 3 i 8
Nie robisz tematu i ankiety dla siebie, tylko dla wszystkich użytkowników forum, a jak jednak dla siebie, to proponuję w offtopie.
Tematem wątku jest "ewolucja, czy nuda?", a w treści postu jakieś s-f z cartoon network. A ankieta tyczy się czego, tematu, czy treści postu? Bo jej tytuł też mi nic nie mówi.
Cofam się w rozwoju powiadasz? Uuuuu, chyba komuś żyłka skacze, bo poziomik leci ^^
zwlok. Ankieta jest wyłącznie dla zainteresowanych i w temacie. Nie przewiduję żadnych innych opcji do odpowiedzi jak powyższe. Misia. Co tam piszesz? Jesteś fajną jeśli chodzi o poradniki, ale cofasz się w rozwiju. Straszna konserwatystka. Nic nie zmieniać. bo można zepsuć.
tonijak, ja Twojego nicka nie przekręcałem...A teraz zestaw sobie pytanie z ankiety z możliwymi odpowiedziami.
Pyt: No i co? - Odp: Tak. - Ma sens? Nie bardzo.
Pyt: No i co? - Odp: Nie. - Ma sens? Też nie bardzo.
Pyt: No i co? - Odp: Rezygnuję z gry, bo nuda. - Ma sens? Troszkę ma, ale nie zagłosuję bo nie rezygnuję z gry.
Czyli, jak pisałem powyżej - nie ma jak zagłosować.
Uranos_old
15.02.2016, 21:49
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 20.07.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos