Zobacz pełną wersję : Brak maila z kodem promocyjnym
El_Gario
09.07.2015, 20:13
Witam.
Dziś rozsyłane były maile z kodem promocyjnym na 500 klejnotów i kilkoma dodatkami. Wiele osób, które rejestrowały się przez facebooka nie dostało maila z kodem. Czy kody wysyłane są partiami o różnych porach, czy to jakiś błąd?
Tornados
09.07.2015, 20:57
Ja rowniez nie dostalem maila z kodem (jak zadnego poprzedniego maila)
A troche szkoda 500 klejek :(
Milady84
09.07.2015, 21:32
A co z logującymi się przez facebooka?
Witam.Również brak maila z kodem.
Ja dostałem ale był w spamie.
catherina_de_fou
09.07.2015, 22:48
Loguje się przez FB, brak maila. W spamie nic nie ma.
pchela1980
10.07.2015, 01:49
Ja rowniez loguje sie fb. Maila nie dostalam. Spam sprawdzony rowniez. Jakies sugestie?
Nadal nie ma żadnego maila. Czy wiadomo coś w tej sprawie?
Rosadamascena
10.07.2015, 08:31
Ja akurat dostałam kod. Ale też ciekawi mnie, wg jakich kryteriów kody te były przyznawane. Z opisu wynika, że kod miałby wiązać się z jakąś przerwą w grze, opuszczonym eventem. Fakt, miałam w ostatnim roku parę kilkudniowych przerw, może to wystrczyło. Jednak znam też osoby, które są w grze kilka razy dziennie, codziennie (i dostały kod) oraz takie, które miały przerwy, czasem dłuższe niż moje (a kodu nie otrzymały). Więc jak to właściwie jest? BB_Teromort, może się wypowiesz?
Jagiel86
10.07.2015, 08:37
Też brak maila z kodem.
slavoyek72
10.07.2015, 08:39
Ja loguje sie codziennie i maila dostalem. Nie loguje sie przez FB wiec moze to jest to kryterium wysylania maili. Osoby ktore loguja sie przez FB moze powinni sprawdzic posty na settlerowskim profilu FB. Ja tego nie zrobie bo nie mam konta na FB.
El_Gario
10.07.2015, 08:46
Czy sie rejestrowali przez FB czy przez maila, nie powinno robić różnicy. A gracz to gracz nie ważne jak sie zarejestrował i każdy powinien dostać maila. Też loguje sie codziennie a nie dostałem go.
Kod przyszedł na adres który podałem do rejestracji chociaż dawno zmieniłem i używam innego do logowania.
El_Gario
10.07.2015, 08:53
Wiele osób ciągle używa tego same maila od rejestracji, a mimo to kod nie przyszedl.
DE4D_M4N1122
10.07.2015, 10:20
Też brak maila z kodem.
Oj tam, nie marudzic. Zgadujcie co sie stalo z kodem
Choćby dla samego zgadywania.
:rolleyes:
Czyli mogę wysnuć wniosek że osoby które rejestrowały się przez maila są uprzywilejowane? Gramy razem z mężem on przez maila ja przez fb i mąż dostał kod, mimo tej samej aktywności. Więc nie rozumiem na jakiej zasadzie były one przyznawane bo ze względu na ilość dni na pewno nie.
Oj tam, nie marudzic. Zgadujcie co sie stalo z kodem
:rolleyes:
zgaduję.... że nie mają zaznaczonej opcji otrzymywania newslettera ;)
@doradz,
zgaduje... ze nie masz racji, bo ja mam zaznaczona opcje i nic nie dostalem ;)
Kurcze....to niech inni zgadną :P
Brak maila mimo że nic nie zmieniałem a loguję się przez uplay a nie fb :)
Kod przyszedł na adres który podałem do rejestracji chociaż dawno zmieniłem i używam innego do logowania.
U mnie to samo. Dobrze, że pamiętałem hasło ;)
El_Gario
10.07.2015, 14:11
Niedawny newsletter
Drodzy Gracze!
Mamy Szczęśliwego odkrywcę, umiejętność Szczęśliwy kilof, a teraz trafił nam się szczęściarz listonosz!
Niedawno rozesłano newsletter zawierający kod. Wiadomość powinna była trafić do graczy, którzy od dawna nie odwiedzali swojej wyspy. Opuszczeni osadnicy wysłali więc wiadomości, by zachęcić swych Władyków do powrotu i wzięcia wyspy we władanie.
Jednak psotny listonosz miał inny pomysł: Dlaczego nie wysłać wiadomości do tylu Władyków, ilu się da? Jak pomyślał, tak zrobił, ale nie przewidział, że skończy mu się papier, przez co nie każdy otrzymał wiadomość. Listonosz otrzymał reprymendę i przeprosił za swe zachowanie.
Zachęcamy wszystkich, którzy otrzymali wspominaną wiadomość, do dzielenia się upominkami ze znajomymi, by dotarły do jak największej liczby osób!
Życzymy udanego weekendu!
Wasz zespół “The Settlers Online”
Tyle w temacie. Śmieszna polityka firmy. Pewnie znowu coś poszło nie tak jak być powinno i próbują sie bronić w inny sposób.
Tornados
10.07.2015, 14:13
Ehhhh tez mi sie wydaje ze mialem zmienianego maila ale niestety nie pamietam jaki byl wczesniej
Zachęcamy wszystkich, którzy otrzymali wspominaną wiadomość, do dzielenia się upominkami ze znajomymi, by dotarły do jak największej liczby osób!
To kod nie jest unikatowy?
To kod nie jest unikatowy?
Jest unikatowy. Wg mnie z tej wiadomości wynika, że ci co dostali kod mają się podzielić upominkami, a nie kodem :D
pchela1980
10.07.2015, 14:36
czyli BB teraz znow nabierze wody w usta, kodow juz nie dosla, bo po co (ludzie nie kupia klejow na zetony) a modowie znow beda strzelac banami na czatach, bo BB ma zawsze racje :/ smutne troche takie zazynanie legendy i fajnej gry
też nie dostałam i gdyby napisali "sorry mamy problem..." to bym się nie wkurzyła ale tekst z listonoszem- porażka
starydziadek44
10.07.2015, 17:14
Rowniez kodu nie dostalem ale zglosilem do supportu i dostalem troche lepsza odpowiedz. Sa problemy z wysylaniem, przepraszamy
pchela1980
10.07.2015, 18:22
w tymze samym mailu odsylaja do watku na forum, gdzie nagle milosiernie nam zamilkly pan Moderator kaze sie dzielic. po prostu zenada. na moje pytanie, czy beda rowni i rowniejsi, czy moze dosla brakujace (lub anuluja nadmiarowe) kody pani z supportu zamikla rowniez. najlepiej udawac, ze problemu nie ma.
El_Gario
10.07.2015, 18:31
Narobili bigosu i teraz powinni wyjść z tego z twarzą, a nie po prostu olali część graczy.
ha ha ha ha śmieszne.... skoro powinni dostać wszyscy to dlaczego tak nie jest? Dyskryminacja... kurde piszę do supportu po moje 500 kleju :)
YAHIKO_FX
10.07.2015, 19:07
Teraz powinni dać ogólno dostępny kod (np. na facebooku) dla tych co nie wprowadzali kodu, bo nie otrzymali go. Zamiast teraz takie cyrki odstawiać, chyba że to miało na celu zwiększenie zainteresowania aktywnoscią na forum i supporcie.
broda102
10.07.2015, 19:24
Nie no wcale mnie nie zdenerwowali ...
ha ha ha ha ta bajeczka z listonoszem jest wprost oszałamiająca.... u mnie jak listonosz zawinił to prawie do więzienia poszedł... a tu takie cyrki... brawo.. :)
Jagiel86
10.07.2015, 20:52
ja też nadal cisza na poczcie.
Shadow_mk
10.07.2015, 21:44
jak nadal cisza to nie liczcie ze dostaniecie
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/39470-Niedawny-newsletter?p=184257#post184257
a po napisaniu do suportu odsylaja tez do tej wypowiedzi na forum wiec kicha nie ma sprawiedliwosci w tej grze
tez nie dostalem kodu ....
Ja tam maila dostalem, mimo ze gram caly czas. Przykro mi ze tylko wybrancy (jak ja) dostali taki prezent. BB dalo ciala na calej linii. I do tego ten bezczelny post wspomniany chociazby przez Shadow_mk powyzej. Szczesliwy listonosz to on nie jest, raczej oferma losu. Powinni sie uderzyc w piers i doslac reszcie kody z takimi samymi nagrodami. Trzymam kciuki ze jednak dostaniecie maila z kodem (bynajmniej nie na 100szt drewna i 50 kartek papieru)...
Nie ma co marudzić; ktoś dostał ktoś nie dostał - takie życie; przecież to Polska :)
Przepraszam jak mają się podzielić? Prześlą mi klejnoty? BB w ... leci...
YAHIKO_FX
11.07.2015, 00:12
Rozdać albo dać te premie na budynki znajomego.
Wiadomość powinna była trafić do graczy, którzy od dawna nie odwiedzali swojej wyspy.
Jednak psotny listonosz miał inny pomysł: wysłać wiadomości do tylu Władyków, ilu się da, ale skończył mu się papier.
Listonosz(ubi.bb) otrzymał reprymendę i przeprosił za swe zachowanie.
Problem rozwiazany: listonosz ukarany za rozdawnictwo, tym co grali codziennie.
browar69
11.07.2015, 08:18
Przepraszam jak mają się podzielić? Prześlą mi klejnoty? BB w ... leci...
Królicze łapki i nadgodziny szkoleniowe mają możliwość handlu więc większość fantów można bez problemu przesłać.
Gdyby kod miał trafić do wszystkich to daliby jeden globalny, a dostały tylko osoby spełniające ściśle określone kryteria więc płacz tu nic nie da bo tak miało być.
TedMruczek
11.07.2015, 08:36
Mam konta na PL serwerze, EN serwerze i RU serwerze (wszystko to jest zgodne z regulaminem)
Loguje sie przez to samo konto mailowe
Na zadnym z tych kont NIE dostalem maila z kodem promocyjnym
1. Czy ten mail byl rozsylany TYLKO na PL serwerze?
2. Jakie sa szanse by jeszcze go dostac ?
================
Sprawdzilem dokladnie przed chwila jeszcze raz poczte i znalazl sie JEDEN mail - z angielskiej wersji gry.
Niestety - na PL i RU tez kod nie dziala
browar69
11.07.2015, 09:04
1. Nie.
2. Nie ma.
Shadow_mk
11.07.2015, 09:36
Królicze łapki i nadgodziny szkoleniowe mają możliwość handlu więc większość fantów można bez problemu przesłać.
Gdyby kod miał trafić do wszystkich to daliby jeden globalny, a dostały tylko osoby spełniające ściśle określone kryteria więc płacz tu nic nie da bo tak miało być.
przeciez BB jasno napisalo ze dostali losowi gracze bez zadnego kryterium wiec nie wciaskaj ze "dostały tylko osoby spełniające ściśle określone kryteria " sciema to my a nie nam
ps2 a lkapki i nadgodziny to se mozna wsadzic w ... chodzi o klejnoty ktorymi sie nie da podzielic nawet kupujac prezenty komus bo klejnoty sie zbiera aby kupic cos czego nie mozna zdobyc na handlu/wadze typu patenty gienki kopalnie klejnotow a nie cos czego jest w opor na handlu i jest dostepne za monety
nie ma sprawiedliwosci w tej grze
amen :D
CUKOLAND
11.07.2015, 10:36
dostałem wczoraj odpowiedż od suportu iż wystapił błąd z rozsyłaniem tych email i dlatego nie dostali wszyscy
Adamynas
11.07.2015, 11:21
Jak już gdzieś wcześniej RedJul wspomniał losowość to losowość, czy grając w lotto też tak płaczecie jak nie traficie 6tki?
ps. sprzedam tanio paczkę chusteczek i maść na hemcie :D
Shadow_mk
11.07.2015, 11:44
Jak już gdzieś wcześniej RedJul wspomniał losowość to losowość, czy grając w lotto też tak płaczecie jak nie traficie 6tki?
jek newsletter porównujesz do lotka to brawo za poczucie humoru
czyli jak jest rozsylany do wszystkich to wszyscy trafiaja 6 najs a teraz trafila tylko polowa polakow 6 buhahahaha
Adamynas
11.07.2015, 12:04
jek newsletter porównujesz do lotka to brawo za poczucie humoru
czyli jak jest rozsylany do wszystkich to wszyscy trafiaja 6 najs a teraz trafila tylko polowa polakow 6 buhahahaha
Nic nie porównuje, czytam ze zrozumieniem tam jest takie trudne słowo: losowość, jak nie wiesz o co lotto zapytaj wikipedie
Shadow_mk
11.07.2015, 12:13
Nic nie porównuje, czytam ze zrozumieniem tam jest takie trudne słowo: losowość, jak nie wiesz o co lotto zapytaj wikipedie
hmm
czy grając w lotto też tak płaczecie jak nie traficie 6tki?
taak nic nie porownujesz ... pisz ze zrozumieniem albo/i czytaj co napisales ;)
Może w końcu kiedyś i na mnie trafi... jeszcze nie dostałem na maila nic oprócz odpowiedzi z supportu heh...
Tu nie chodzi o to co Red napisal (aczkolwiek mial/ma racje). Tu chodzi o to ze BB nawalilo. Maila z kodem na klejnoty i inne duperelki mialy dostac osoby ktore od dluzszego czasu nie logowaly sie do gry. Mialo to ich zachecic do powrotu. BB spartolilo sprawe i z nieznanego nikomu powodu, maile poszly do losowych graczy (nawet tych co graja codziennie, jak ja). Nie wiem po co wspominasz o lotto.
Standardowo BB nabierze wode w usta, przeczekaja burzliwy okres az afera w miare ucichnie i pod koniec wydarzenia rzuca promocje na niebieskie.
Jagiel86
11.07.2015, 14:09
A myślałem zasilić ich konto o kilka zł bo zbieranie na kopke klejek jest trochę żmudne, ale jeżeli oni tak traktują graczy to przykro mi.
El_Gario
11.07.2015, 14:26
Z mojej kieszeni również nic nie dostaną przez zaistniałą sytuacje. W żadnej grze w która grałem nie miały miejsca takie wpadki i amatorszczyzna.
Adamynas
11.07.2015, 21:55
Ale ale to że bug buga pogania wie tu niemal każdy... nie zwalnia to nas, graczy od rozumowania czytanego tekstu, losowość to losowość a lotto to jakby nie było los i każde wasze argumenty można o kant dupy sobie otłuc, doopy moda dodajmy :D
pozdro dla dwulicowego zółtka co mi czat zabrał.... kto ma wiedzieć to wie :)\\
aha pln wydajcie lepiej na pajacka a nie na tych nierobów
Ta losowość nie byłą zamierzona, mieli jakąś tam koncepcję a wyszło jak wyszło.
Czyli jak zwykle byle jak.
No to niech to teraz naprawią :) Każdy może wybaczyć błąd o ile zostanie naprawiony :)
pchela1980
13.07.2015, 12:37
tyle, ze oni uwazaja, ze juz naprawili. wiadomoscia o koniecznosci dzielenia sie. Modowie na czacie strasza banami i bredza o naszej chciwosci. A modowie na forum rzucaja obrazkami nowych budynkow, zamiast chociaz wytlumaczyc swoja firme, przeprosic lub faktycznie podac informacje o naprawie bledu. Podobne milczenie jest na fb. Nie wiem dlaczego mam dziwne przeczucie, ze pod koniec wydarzenia BB zrobi promocje na klejnoty "kupcie sobie to, czego wam nie doslalismy".
Milady84
13.07.2015, 14:45
tyle, ze oni uwazaja, ze juz naprawili. wiadomoscia o koniecznosci dzielenia sie. Modowie na czacie strasza banami i bredza o naszej chciwosci. A modowie na forum rzucaja obrazkami nowych budynkow, zamiast chociaz wytlumaczyc swoja firme, przeprosic lub faktycznie podac informacje o naprawie bledu. Podobne milczenie jest na fb. Nie wiem dlaczego mam dziwne przeczucie, ze pod koniec wydarzenia BB zrobi promocje na klejnoty "kupcie sobie to, czego wam nie doslalismy".
Buahaha zrobi zrobi ale nie przez błąd tylko dlatego, ze zawsze pod koniec wydarzenia dają, żeby Ci co nie uzbierali w desperacji jeszcze kupili.
browar69
13.07.2015, 15:35
BB nie ma w obowiązku robienia graczom promocji na klejnoty i jeśli takową zrobią jest to po prostu życzliwy gest z ich strony, więc nie będzie niczym dziwnym jeśli w dbałości o dobre imię marki zrobią taki ukłon w stronę swoich klientów.