Zobacz pełną wersję : Gra Magazyn prowiantu jako magazyn
fenixpiotr
28.06.2015, 21:55
Przydałby się bo zawsze oszczędzasz patent budowlany, no i dałoby się go przenosić co jest normanlie niezbędne
do tego są dwa takie magazyny w grze
kto jest za, i gdzie jest BB jak potrzebujesz.
edit:// czy ktoś mógłby poprawić literówkę w ankiecie
YAHIKO_FX
28.06.2015, 22:51
Pewnie za klejnoty by go dali (bez patentowy).
W starym magazynie to sie robi już tylko ludzi ewentualnie pakiety Ci ci robią kolonie, bo co innego lepiej jest robić w nowym. I przynajmniej u mnie stary zarósł kurzem już jakiś czas temu, w ogóle go nie używam. Więc kolejny raczej jest zbędny.
fenixpiotr
01.07.2015, 11:35
no tak ale właśnie chodzi o to że Magazyn Prowianty [ten co jest w grze] i SpecjalnyMagazyn Prowianty mógłby służyć za magazyn.
nie chodzi o nowy budynek ale o włączenie takiej opcji - podejrzewam że da się to zrobić w grze
coś mało osób się wypowiedziało
(...)
coś mało osób się wypowiedziało
Bo pomysł, hm kontrowersyjny.
A jak dla mnie zły.
Z którego magazynu prowiantu zrezygnować skoro z obu się korzysta?
Nawet sporadycznie ale w pewnym momencie jest on niezbędny.
Chodzi o dodatkowa powierzchnie magazynowa czy mozliwosc zajmowania sektora magazynem prowiantu ?
W obu przypadkach zabawa niewarta swieczki szczegolnie jesli sie wezmie pod uwage dodatkowe komplikowanie UI opcjami dostepu do ilosci surowcow itp i potencjalne bledy z tym zwiazane...
Rosadamascena
01.07.2015, 17:18
Jak dla mnie nie ma co kombinować. Jak masz za mało miejsca na surki to dokup sobie ulepszony magazyn i tak pożongluj budynkami żeby się zmieścił. Magazyny prowiantu to magazyny prowiantu. Nie ma co zmieniać ich funkcji bo czasem jednak korzysta się z obu. Na dodatek przecież nie każdy nowicjusz ma SMP, większość musi sobie jednak radzić tylko ze zwykłym. A ci co mają SMP i jeszcze wydali surowce lub klejnoty na receptury do niego raczej nie będą chcieli teraz zamieniać go na zwyczajny magazyn.
fenixpiotr
05.07.2015, 22:12
w sumie to was rozumiem ale pomysł opiewał tylko i wyłącznie na udzieleni możliwości stawiania budynków przy magazynie prowiantu i specjalnym magazynie prowiantu, aby mogli zanosić do niego surowce - myślałem że to będzie programowalne i dość proste...
natomiast nie myślałem o dodawaniu tam interfejsu zwykłego magazynu.
YAHIKO_FX
05.07.2015, 23:50
Aha.
W starym magazynie to sie robi już tylko ludzi ewentualnie pakiety Ci ci robią kolonie, bo co innego lepiej jest robić w nowym. I przynajmniej u mnie stary zarósł kurzem już jakiś czas temu, w ogóle go nie używam. Więc kolejny raczej jest zbędny.
Robienie scenariuszy przy użyciu obydwóch prowiantowni znacznie skraca czas ich ukończenia.
w sumie to was rozumiem ale pomysł opiewał tylko i wyłącznie na udzieleni możliwości stawiania budynków przy magazynie prowiantu i specjalnym magazynie prowiantu, aby mogli zanosić do niego surowce - myślałem że to będzie programowalne i dość proste...
natomiast nie myślałem o dodawaniu tam interfejsu zwykłego magazynu.
To raptem 2 budynki, więc bez szału. Lepiej je mieć gdzieś pod ręką w jednym miejscu niż rozrzucone po całej wyspie.
Uranos_old
15.02.2016, 21:29
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 06.07.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos