Zobacz pełną wersję : Gra Nowe osiągnięcia
sir-dario
14.06.2015, 23:05
Mam propozycję wprowadzenia nowych osiągnięć, biorąc pod uwagę jakie mamy obecnie w scenariuszach i koloniach typu ukończ 500 czy 1000 scenariuszy, zbierz 1000000 zasobów, czy odbij 3x100 koloni z rąk innych graczy, które zajmą „trochę czasu” ze względu na ilość przynoszonych scenariuszy przez odkrywców, czy długi czas produkcji broni przez zbrojownię.
Z tych powodów pewnie dalej będziemy robić przygody i żeby była alternatywa dla tych co mają już sporo osiągnięć zaliczonych można wprowadzić nowe typu :
Ukończ 100, następnie 500 przygód z zasobami
Ukończ 100, następnie 500 przygód z doświadczeniem
Ukończ 100, następnie 500 przygód epickich
Ukończ 100, następnie 500 przygód kooperacyjnych
Ukończ 100, następnie 500 przygód mini
Ukończ 50, następnie 100 przygód bajkowych
Zdobądź z przygód 10 przygód (kze, powrót, najazd, mm)
Zdobądź z przygód 10 budynków mieszkalnych (wieża, forteca, lodowa, chata pirata)
Oraz trochę innych kategorii:
Miej w posiadaniu 50-100 budowli na 6lvl
Posiadaj 5-10-15-20 generałów
Posiadaj populację 5000-10000-15000
Posiadaj pojemność magazynów 250000-500000-750000
Wyprodukuj broń mistrzowską 5000 – 20000- 50000
Posiadaj w pełni wyszkolonych odkrywców 3-5
Posiadaj w pełni wyszkolonych geologów 3-5
Oczywiście każda ilość to odpowiednia ilość punktów, ( może i klejnotów ;) ) które są do ustalenia pewnie przez BB jeśli pomył przejdzie.
Sa to propozycje zebrane w ciągu jednego dnia, jeśli będą inne pomysły, proszę wpisywać, Myślę że ilości są adekwatne dla wszystkich co już jakiś czas grają, a dla tych co dopiero zaczynają, to będą dostępne po odpowiednim stażu:cool:
YAHIKO_FX
15.06.2015, 00:04
Dobry pomysł.
SeptimusFlu
15.06.2015, 00:17
Ukończ każdą przygodę bajkową przynajmniej raz
Osiągniecia za przygody Krwawa Maryna, Arktyczna Eksplozja, Wyspa Więzienna, Uśpiony Wulkan
Niech Twoi generałowie spędzą 1000h w podróży
Odkryj wszystkie złoża kamienia, miedzi, żelaza, węgla na swojej wyspie
Ukończ 5,100,250,500 zadań gildiowych i dziennych
Niech odkrywcy przyniosą 1000 rudy złota, rudy tytanu, saletry, fasolek, monet gildii
Stwórz 150,200 budynków
Posiadaj 10k, 50k, 100k wszystkich rodzajów żywności
Ukończ 1000 przygód
Miej na służbie przynajmniej 1000 jednostek wojskowych
Takie rozwinięcie tych co już są. I przenieście ten temat
Popieram, bezuzytecznych pktow za 'osiagniecia' nigdy za wiele.
Jak najbardziej, katalog osiągnięć powinien zostać rozszerzony.
Tornados
15.06.2015, 11:40
No wlasnie powinien byc;/
Przeciez jak wprowadzali to na start wiekszosc miala ponad 7k punktow
Niech tylko nie wprowadzają osiągnięć które trudno będzie osiągnąć ponownie czy na wyższym lvlu (mam na myśli chociażby szkolenie odkrywców i geologów, gdzie nie zalicza tych sprzed wprowadzenia systemu osiągnięć, czy jak w przypadku scenariuszy, gdzie 50lvl-owcy są waleni po d..., bo słabszym graczom liczą się punkty doświadczenia, a pięćdziesiątkom gwiezdne monety).
yyy,co to za odpowiedzi? wnioskuje, że błąd w ankiecie i miało być:
-czy jesteś za?
-czy jesteś przeciw?
-czy jest Ci obojętne?
czemu aktualnie 2 pierwsze są jako pytania?
yyy,co to za odpowiedzi? wnioskuje, że błąd w ankiecie i miało być:
-czy jesteś za?
-czy jesteś przeciw?
-czy jest Ci obojętne?
czemu aktualnie 2 pierwsze są jako pytania?
Skrót myślowy. ale uważam, że zrozumiały :D a jeśli nie pasuje Ci ankieta to nie rób tu spamu :)
Pomysł popieram :)
Margherita
18.06.2015, 13:13
Jestem za :)
Proponuję jeszcze:
- nie posiadaj na wyspie ani jednej studni
- nie posiadaj na wyspie ani jednego pola zboża (poza tymi specjalnymi)
- nie posiadaj na wyspie ani jednej zwykłej kopalni miedzi
- nie posiadaj na wyspie ani jednego budynku na : kolejno 1/2/3/4 lvl
- zrób 1000/2000/3000 itd. krawców (ale wstecz niech liczy)
i dodatkowe nagrody specjalne za:
- wykonaj poprawnie zadanie "Mistrz Podboju" i nie zalicz
- ubij przynajmniej 1 bossa w ekspedycji i nie zalicz
- i jeszcze to zadanie z chatkami łowców i levelem - zapomniałam bo wyrzucam - czyli miej tak i nie zalicz zadania
- niech twoi odkrywcy nie znajdą przynajmniej jednego scenariusza raz w tygodniu
Proponuję jeszcze:
- i jeszcze to zadanie z chatkami łowców i levelem - zapomniałam bo wyrzucam - czyli miej tak i nie zalicz zadania
- niech twoi odkrywcy nie znajdą przynajmniej jednego scenariusza raz w tygodniu
Swietne :) jestem za :D
SeptimusFlu
18.06.2015, 18:50
Może jeszcze:
Znajdź 1000/10000 itd. granitu podczas przygód
-.- saletry podczas przygód
-.- rudy tytanu podczas przygód
-.- drewna egzotycznego podczas przygód
Wydaj 1000/10000 mapek w sklepie
Rosadamascena
18.06.2015, 19:26
Proponuję jeszcze:
do nagród specjalnych proponuję jeszcze:
- wtop 10k elitarnych żołnierzy na bloku z powodu lagów po konserwie
- wtop 5k puszkarzy na bloku z powodu lagów po konserwie
- nie oszalej szukając skrzyń w Arktycznej eksplozji
- niech Twoi generałowie pozyskują 500 razy pomimo wygranej walki
- wytrzymaj 10 dni ze śniegiem rzuconym na tawernę przez znajomego ;)
fenixpiotr
21.06.2015, 13:31
ekstremalne te osiągniecia - więc powinny być jakieś ekstremalne nagrody....
głosowałe za tak chociaż dodawałbym kilka mniejszych jak zbierz pierwsze 100szt drzewa czy kamienia
albo rozpocznij swoją pierwszą przygodę - i pozostań zadowolony z gry... albo coś bardziej skomplikowanego - naucz się że uczciwy handel pozwala na dużo większe zarobki i przynosi stałe dochody, a wstawiania oferty w skalach typu 1000 monet za 1 sztuk surowca z wydarzenia bedzie karane - za to 100pkt osiągnięć
:)
browar69
23.06.2015, 07:10
Powinni dodać sporo osiągnięć bo 50tkom brak celów w grze, a gdyby ruszyli muzgownicami i dali np osiągnięcie:
ukończ 10x najazd wikingów nagroda 500 klejnotów i 10k granitu
ukończ 100x wikingów nagroda 50k egzo i 10k saletry
czy też dodać za klejnoty KZE i PDA po 195 sztuka i z nimi zrobić osiągnięcia by zrobić po 100x i też jakaś fajna nagroda dla motywacji np. anielska czy lodowa ;)
czy coś podobnego, przykładów można sypać garściami, a ludzie by też trochę klejków wydali na zrobienie tych przygód więc... ;)
Robienie osiągnięć które wymagają wydania klejnotów to chyba najgłupszy pomysł jaki można wymyślić.
Powinni dodać sporo osiągnięć bo 50tkom brak celów w grze, a gdyby ruszyli muzgownicami i dali np osiągnięcie:
ukończ 10x najazd wikingów nagroda 500 klejnotów i 10k granitu
ukończ 100x wikingów nagroda 50k egzo i 10k saletry
czy też dodać za klejnoty KZE i PDA po 195 sztuka i z nimi zrobić osiągnięcia by zrobić po 100x i też jakaś fajna nagroda dla motywacji np. anielska czy lodowa ;)
czy coś podobnego, przykładów można sypać garściami, a ludzie by też trochę klejków wydali na zrobienie tych przygód więc... ;)
nie wiem czy ja jestem zbytnim optymista, czy moze Ty masz bardzo niskie mniemanie o inteligencji graczy, ale nie wydaje mi sie rozsadne zakladanie, ze wszyscy sie rzuca do wydawania dziesiatek tysiecy klejnotow zeby zdobyc pare bezwartosciowych puntow za "osiagniecia" :p
a pojedyncza lodowa to nie jest nagroda :p anielska tym bardziej bo nic nie daje poza zajmowaniem miejsca ..
Adamynas
23.06.2015, 09:08
Sparkz, pewnie mama mu da na klej wiec jemu wsio ryba albo co gorsza zajuma w miedzy czasie komórczaka tacie i po cichaczu sms cyknie żeby zdobyć kilka pikseli więcej :)
Rosadamascena
23.06.2015, 22:06
kze i pda są do urwania w dropach więc może jakoś by przeszło. do kupca faktycznie mogłyby wejść. i kto chce to łapie z handlu/cierpliwie czeka aż dropnie a napaleniec może kupić żeby wbić osiągnięcie w tydzień
Tornados
23.06.2015, 23:14
Chyba mamy inne informacje......
W tym miesiacu robilem zakazane prawie codziennie x3 dropy i nie mialem ANI JEDNYCH kze
sir-dario
24.06.2015, 00:09
Chyba mamy inne informacje......
W tym miesiacu robilem zakazane prawie codziennie x3 dropy i nie mialem ANI JEDNYCH kze
kze, jak powrót, albo wieża, średnio 1-1,5 na 100 dropów :-)) przynajmniej mi tak wieża wpada
Uranos_old
15.02.2016, 21:24
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 23.06.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos