Zobacz pełną wersję : Gra przedmioty kolekcjonerskie
andrys13
06.06.2015, 07:17
Witam.
Przedmioty kolekcjonerskie - rzeczy które należy znaleźć przy robieniu scenariuszy, ich poszukiwania pośród skał i drzew utrudnia ich mała widoczność, wiem że wtedy będzie łatwiej ale czy aby jest to dobre, pograć w kilka scenariuszy można dostać oczopląsów (o czerwonych oczach już nie wspomnę). :rolleyes:
Czy nie można zastosować takiego rozwiązania jak w AnnoOnline, gdzie przedmioty takie są podświetlane na niebiesko.
http://scr.hu/5007/1pmwh
Milady84
06.06.2015, 10:46
Takie rozwiązanie jest, nazywa się "blask wróżki" i podświetla na zielono.
Tornados
06.06.2015, 11:24
Ja po prostu oddalam mape najbardziej jak sie da i jezdze myszka na slepo;p
Bez problemu sie znajduje 9/10 a ten ostatni kolo jakiegos budynku podswietlanego sie kryje
Rosadamascena
06.06.2015, 12:13
Takie rozwiązanie jest, nazywa się "blask wróżki" i podświetla na zielono.
Tylko ten zielony jest ledwie widoczny :)
Mogłoby zostać tak jak jest tylko żeby zamienili kolorek tej strzałki/tarczy (co to właściwie jest? :confused:) na ciemnoniebieski. Taki jak na wyspie głównej gdy kolekcje podświetli nam znajomy. Zmiana, wydaje mi się, kosmetyczna, a jednak może wyjść na spory plus.
albo nie robić scenariuszy :)
fenixpiotr
14.06.2015, 19:32
zagłosowałem na tak - moim zdaniem wróżka powinna samo to zbierać za nas
albo niech wymyślą budynek któryby zbierał aktualnie pojawiające się surowce na mapie - i możnaby ustawić pryjorytet że akurat teraz najpierw lataj po zioła, albo sztandary. jak się jakiś pojawi to grubas leci żeby zebrac i 30min obróbki znaleziska, i następny,
jak pojawi się priorytet to przerywa pracę i leci po wybrany przez nas przedmiot kolekcjonerski
MOD_Victoria2
27.09.2015, 14:19
Tak jak pisze Milady84 wystarczy użyć premii "Blask wróżki" - jest ona dostępna za klejnoty u kupca i zdatna do handlu.
Od czasu do czasu wpada też z prezentów od BB.
Zamykam temat.
MOD_Victoria