Zobacz pełną wersję : Gra Głosowanie na Pomysły i sugestie
Czlowiek_Lasu
22.05.2015, 19:20
Witam,
zainspirowany ostatnim głosowaniem na przedmioty na Targowisku Gildyjnym, proponuję by admini robili podobne głosowanie na poprawki w grze.
Może być raz na pół roku.
Ostatnio weszło co prawda kilka miłych ulepszeń, ale i tak mam wrażenie, że firma w znacznym stopniu mija się z tym na czym graczom najbardziej zależy.
Przykładowo, ja bym chciał najbardziej kolejkę w introligatorze i grupowanie rzeczy w menu gwiazdy.
misiasia
23.05.2015, 13:17
Tso, to nie tylko polska wersja językowa ;) jesteśmy tylko małym odłamkiem tej "rodziny".
Odkąd w końcu wystartowali z Heroes (nie wiem, czy poprawnie to ze sobą pozwiązuję, ale jakoś tak mi się to razem łączy), praca nas tso znowu nabrała tempa. Okres stagnacji mam nadzieję, że mamy już za sobą i BB utrzyma tempo prezentowania nam nowości. Co prawdą są to głównie poprawki kosmetyczne, a nie kamienie milowe dla gry, ale w jakiś tam sposób ułatwiają grę, więc bardzo się na nie cieszę.
Głosuję na NIE, bo dla mnie twoja propozycja, to dublowanie masła maślanego.
Z tego co wcześniej pisał Xaar, a obecnie Terromort, wszystkie propozycje, które się pojawiają w tym dziale są czytane i jeżeli wzbudzają spore zainteresowanie, to są przekazywane wyżej. A co się dzieje wyżej, to my już wpływu nie mamy. Pewnie tak jak przy każdym innym projekcie developerka dyskutuje sobie, co jest możliwe do wprowadzenia i coś tam nad tym dziubią. Po co jeszcze zawracanie gitary i ankiety w czym ma być gmerane w pierwszej kolejności, skoro i tak oni będą wybierać projekty, a nie ty? W ankiecie pojawiły by się propozycje, które najszybciej możliwe do spełnienia i niekoniecznie musza się pokrywać z tym, czego ty chcesz ;)
Chcesz żeby coś tam miało większy priorytet, to zachęć większa liczbę osób do odwiedzania danego tematu, głosowania w nim i dyskutowania. Im większe nasze zainteresowanie, tym większe ich.
YAHIKO_FX
23.05.2015, 20:51
Zbyt ogólne pytanie, zbyt mało możliwych odpowiedzi, trudno jednoznacznie stwierdzić za jakim z wymienionych pomysłów się głosuje, czy za "by admini robili podobne głosowanie na poprawki", czy "kolejkę w introligatorze", czy "grupowanie rzeczy w menu gwiazdy".
Jestem tylko za kolejką w introligatorze.
Piszę prawdopodobnie mój ostatni pomysł...( z czego pewno niektórzy się już cieszą :) )
Proponuję dogadać się z BB, że raz w miesiącu oni będą wybierać 10 według nich najlepszych pomysłów na forum, po czym wystawią głosowanie na głównej stronie i my gracze wybierzemy ten jeden, który oni będą musieli włączyć do gry.
Pozdrawiam
kinia19910
29.02.2016, 00:57
Nie wydaje mi się by wyrazili na to zgodę :)
Co do szczegółów, to się z nimi dogadamy, w końcu zależy im na graczach prawda?
Proponuję zebrać dużą liczbę głosów i z tym wystartować do nich.
Misiorww
29.02.2016, 01:00
1. nagroda od bb w postaci 1kk klejnotów
2. -||-
3. -||-
4. -||-
5. -||-
6. -||-
7. -||-
8. -||-
9. -||-
10. -||-
ciekawe, które byśmy wybrali?
Może byś przeczytał dokładnie? Oni sami wybierają 10 pomysłów.. więc jeżeli myślisz, że ten by wybrali to spoko
A ludzie na forum jak mają tak trollować to na pewno nie zgodzą się na to
Kto da pomysł 1kk klejnotów za free..
1. nagroda od bb w postaci 1kk klejnotów
2. -||-
3. -||-
4. -||-
5. -||-
6. -||-
7. -||-
8. -||-
9. -||-
10. -||-
ciekawe, które byśmy wybrali?
ja bym wybrał 2 bardzo obiecujący jest
Misiorww
29.02.2016, 01:10
Może byś przeczytał dokładnie? Oni sami wybierają 10 pomysłów.. więc jeżeli myślisz, że ten by wybrali to spoko
10 najlepszych pomysłów z forum. ludzie się umówią i będą tylko pomysły z dodaniem do konta darmowych klejnotów.
Shadow_mk
29.02.2016, 06:10
Piszę prawdopodobnie mój ostatni pomysł...( z czego pewno niektórzy się już cieszą :) )
Proponuję dogadać się z BB, że raz w miesiącu oni będą wybierać 10 według nich najlepszych pomysłów na forum, po czym wystawią głosowanie na głównej stronie i my gracze wybierzemy ten jeden, który oni będą musieli włączyć do gry.
Pozdrawiam
glosowanie nie wplywa w zadnym stopniu na fakt wprowadzenia lub nie danej rzeczy w grze jak napisal suport pomysly niektore sa przekazywane do realizacji i gora decyduje czy wprowadza to i nie ma znaczenia czy pomysl mial 90 % poparcia czy 90 % sprzeciwu
BB_Penelopa
29.02.2016, 11:53
Witam!
Zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Rosadamascena
29.02.2016, 12:34
Vespirr a posiedź może trochę dłużej na forum, spróbuj ogarnąć mechanikę gry? Polskie 7 serwerów to zaledwie ułamek całości. Gdyby chcieć wprowadzać te twoje pomysły powstałby koszmarny zamęt. U nas konkurs, w Niemczech konkurs, w Rosji konkurs, w Brazylii, Urugwaju, pozostałych krajach (których jest całkiem sporo) i na serwerze międzynarodowym również... Tu osobno głosują, tam osobno... W efekcie mamy od groma różnych pomysłów z różnych krajów CO MIESIĄC. Do tego pomysły te mogą się gryźć ze sobą. Jak chcesz to wszystko pogodzić? Na propozycję by w każdej wersji językowej wrzucali jedynie pomysł z tej wersji to powiem ci, że idea byłaby idiotyczna. Stopniowo wersje coraz bardziej by się od siebie różniły, gdy coś się posypie, trudniej będzie zlokalizować usterkę i znaleźć sposób naprawienia jej. Poza tym serwer testowy straciłby rację bytu.
to z każdego kraju 1 pomysł i potem głosowanie. Wszystko się da
Rosadamascena
29.02.2016, 20:01
to z każdego kraju 1 pomysł i potem głosowanie. Wszystko się da
A różnice językowe? Jeśli obecnie BB mają problem z przetłumaczeniem prostej notatki na Stronę Główną z angielskiego na polski to kto zrobi tłumaczenia? Rusz głową, google translate to za mało a zatrudnienie tłumaczy kosztuje. Zwłaszcza, że jest 23 wersje językowe (ok, UK i USA pójdzie do jednego wora, można tam jeszcze wsadzić międzynarodowy, może jeszcze jakieś kraje pogrupować, jednak dalej zostaje tłumaczenie przynajmniej na kilkanaście języków). Przetłumacz to każda-wersja-na-pozostałe i wyjdzie od groma tekstu. Kto to wszystko wykona? Bo jak dla mnie argument "można tylko na angielski i wrzucać po angielsku" jest baaaardzo kulawy. Wielu ludzi nie zna angielskiego w dość dobrym stopniu, zwłaszcza, że gra teoretycznie jest dozwolona od lat 7 więc tacy malcy z podstawówki też mają prawo głosu, a żeby głosować muszą cokolwiek rozumieć. Poza tym pomysł dobry wg BB/Ubi nie jest równy pomysłowi dobremu wg graczy.
Rosa zawsze tak komplikujesz sobie życie?
Pozdrawiam serdecznie
To ja proponuje, zamknąć może forum, bo z tym wszystkim jest tyyyyle pracy, że BB nie ogarnie.. ograniczmy się do tego co jest i po sprawie. Usuńcie wgl. wszystkie pomysły, bo to bez sensu. Wszystko kosztuje, w BB nie ma tłumaczy, ani specjalistów, oni nic nie umieją, nic nie wprowadzają.. wgl. jest beznadziejnie i nudno... ohh Boże Bożenko.. z takim podejściem to jak nie wiem, jak cokolwiek można w życiu osiągnąć.. lepiej zamknąć się w pokoju i nie wychodzić z domu, przecież to tyle energii kosztuje żeby wyjść na dwór, a ile pieniędzy?!! Muszę kupić sobie buty.. ubranie.. może samochód .. matko jedyna.
Dajcie żyć ludzie...
Miłego wieczoru
Duszysko40
29.02.2016, 20:36
To ja proponuje, zamknąć może forum, bo z tym wszystkim jest tyyyyle pracy, że BB nie ogarnie.. ograniczmy się do tego co jest i po sprawie. Usuńcie wgl. wszystkie pomysły, bo to bez sensu. Wszystko kosztuje, w BB nie ma tłumaczy, ani specjalistów, oni nic nie umieją, nic nie wprowadzają.. wgl. jest beznadziejnie i nudno... ohh Boże Bożenko.. z takim podejściem to jak nie wiem, jak cokolwiek można w życiu osiągnąć.. lepiej zamknąć się w pokoju i nie wychodzić z domu, przecież to tyle energii kosztuje żeby wyjść na dwór, a ile pieniędzy?!! Muszę kupić sobie buty.. ubranie.. może samochód .. matko jedyna.
Dajcie żyć ludzie...
Miłego wieczoru
Nie popadaj zaraz w histerie wiekszosc ludzi stara ci sie pewne rzeczy wytlumaczyc ale ty jestes niereformowalny...to raz
Dwa nie wiem moze dlugo nie grales ja nie gram duzo dluzej od ciebie ale pamietam ze dosc dlugo ni bylo zadnych zmian i tez to powinienes pamietac..
Przez ostatnie 1,5 roku-2 lata wprowadzono mase zmian ..doslownie mase..
wiec bozie bozienko niestety ale kula w plot..
Z tym brakiem zmian, nie chodzi mi o to, że BB nic nie robi... wręcz przeciwnie! Ja tylko napisałem, wasze odczucia... to wy twierdzicie, że BB nic nie robi.. i nic nie potrafi, więc sorry memory, ale źle się zrozumieliśmy.
Cokolwiek nie napisze to albo było, albo się tego nie da, bo BB nie ogranie.. serio??
Rosadamascena
29.02.2016, 22:43
Po prostu spróbuj myśleć realnie, to raz. Pomysł jaki zaprezentowałeś wcale nie jest taki prosty w realizacji. Dwa to polityki firmy i jej zysków nie przeskoczysz, brutalna rzeczywistość korporacji. Wprowadzają zmiany, ale tylko te, które im się podobają. Więc mała szansa, że gracze są w stanie cokolwiek wymusić, ewentualnie to BB wymusi na nas wybranie najmniejszego zła z kilku opcji. Każdy z nas jest tylko elementem, ziarnkiem piasku na całej plaży. Więc firma może wyjść z założenia, że "Wprowadzamy coś lub nie, najwyżej paru graczy obrazi się i odejdzie. Ale na miejsce 3 sfochowanych przyjdzie 5 nowych bo zamieściliśmy reklamy w sieci.". I tego nie przeskoczysz. Idealnym przykładem był niedawno wątek, w którym jakieś 80% graczy było przeciwne, a mimo to podpasował naszej CM i przekazała dalej.
Duszysko40
29.02.2016, 22:46
Z tym brakiem zmian, nie chodzi mi o to, że BB nic nie robi... wręcz przeciwnie! Ja tylko napisałem, wasze odczucia... to wy twierdzicie, że BB nic nie robi.. i nic nie potrafi, więc sorry memory, ale źle się zrozumieliśmy.
Cokolwiek nie napisze to albo było, albo się tego nie da, bo BB nie ogranie.. serio??
Ja nic takiego nie twierdze mam co robic jeszcze dlugo ojj dlugo, dlatego wrocilem bo mnie kilkanascie miechow nie bylo (sciagnely mnie nowe przygody , archipelag i 75lvl), a to nie jest zlosliwosc z kogokolwiek strony chlopie tylko prośba zanim zrobisz kolejna ankiete czy rzucisz jakims pomyslem wez porostu przejzyj archiwum...i jak bylo nie odgrzewaj kotletow..bo sie dawno popsuly stad u ludzi niesmak..bo nieswieze są niektore rzeczy ktore to poddajesz pod glosowania i tyle..
Misiorww
01.03.2016, 00:59
duszysko jeżeli wyzwaniem nazywasz wbicie 75lvl gdzie od 62lvl wbijasz same cyferki i klepiesz przygody (czyt. żadnych zysków/budynków z tego nie ma) to ja podziękuje
Duszysko40
01.03.2016, 01:20
duszysko jeżeli wyzwaniem nazywasz wbicie 75lvl gdzie od 62lvl wbijasz same cyferki i klepiesz przygody (czyt. żadnych zysków/budynków z tego nie ma) to ja podziękuje
Nigdzie nie napisalem ze to jakies wyzwanie..to raz dwa ja np zupelnie zrezygnowalem z tych wszystkich pand ,wesel i monet (zaluje ze tym handlowac nie mozna mam ze 60szt tego badziewia jak na razie)...i sobie byczki klepie..bajkowe czekam az wbije lvl ktory mi umozliwi alibabke zaczac podszczypywac..:P
Podbijam sobie zupelnie na spokojnie archipelag ..sam sobie wojo przeliczajac ("zdradnik" z wiki do archipelagu to masakra jakas jest)..
Wymieniam sobie gospodarstwa na ulepszone,młyny wodne..buduje nowe budynki elitarne kombinuje granit..w miedzy czasie postaram sobie na ekspedycjach maxa wbic..słowem Misiorww mam masę zabawy..masę..naprawdę..
Gra mi sie zawsze podobala ale po roku czy wiecej bujania sie na 50lvlu zrobieniu nie wiem ale kilku tys bykow ,bajkowych,czarnych itpodobnych, poszedlem w cholere ..bo nie bylo co robic..i zaden event juz mnie nie krecil..ani niiic, a teraz ? Teraz mam kilka ladnych miesiecy niezlej zabawy..ende:)
Nigdzie nie napisalem ze to jakies wyzwanie..to raz dwa ja np zupelnie zrezygnowalem z tych wszystkich pand ,wesel i monet (zaluje ze tym handlowac nie mozna mam ze 60szt tego badziewia jak na razie)...i sobie byczki klepie..bajkowe czekam az wbije lvl ktory mi umozliwi alibabke zaczac podszczypywac..:P
to brzmi troche jak jedzenie zupy widelcem, bo po co sobie zycie ulatwiac jak mozna utrudniac.
ale co kto lubi ..
Misiorww
01.03.2016, 11:45
duszysko napisałeś, że wróciłeś dla 75lvl, więc dla ciebie to pewnie wyzwanie.
a skoro nie używasz mini zadań to twoje wyzwanie potrwa parenaście latek :)
Duszysko40
01.03.2016, 14:49
duszysko napisałeś, że wróciłeś dla 75lvl, więc dla ciebie to pewnie wyzwanie.
a skoro nie używasz mini zadań to twoje wyzwanie potrwa parenaście latek :)
Sadź co sądzisz i jest ok..ja ci opisalem mniej wiecej na czym dla mnie polega fun w tej grze teraz..:) Parenascie nie parenascie gram miesiac moze jakies 40dni..i 4 lvle wbilem(tak wiem ile potrzeba expa na kazdy poziom wyzej xd)..moze okolo 60-65lvlu zmienie zdanie co do mini nie wiem..czas pokaze jak na razie nie robie..tego..:)
Poprzednio jak zaczolem okolo 2,5miesiaca wbilem..50lvl..teraz mam jakos odwrotnie z lvlami niigdzie mi sie nie spieszy:)Pozdro.
to brzmi troche jak jedzenie zupy widelcem, bo po co sobie zycie ulatwiac jak mozna utrudniac.
ale co kto lubi ..
Dokladnie dla mnie to zero "sportu" hahaha
MOD_Dobrawa wpadła, zrobiła porządki z pomysłami, efekt jest taki, że wszystkie najświeższe pomysły, które były na pierwszej stronie zostały zastąpione jakże ważnymi dla nas informacjami o przeniesieniu wątku do archiwum.
Podobnie dzieje się niejednokrotnie z pomysłami, które mają potencjał na szeroką akceptację, ale zostają spychane na drugą, piątą stronę przez inne, czasem dużo mniej interesujące pomysły, a koniec końców lądują w archiwum, bo MOD_wstawnick wpadnie na chwilę i wszystko z automatu wyczyści.
Myślę, że pożyteczną robotą ze strony modów i ludzi z BB w nicku byłoby, żeby raz na jakiś czas zbierali do kupy najbardziej nośne pomysły ze swoich serwerów (w końcu wiele z nich powtarza się w różnych krajach) i wzorem targowiska gildii zamieszczali ankietę z możliwością międzynarodowego głosowania na te pomysły.
Proponuje to robic na polskiej wersji - zanim sie przekaze dalej. Ale ogolnie, jestem jak najbardziej ZA glosowaniem odn prorytetow wsrod pomyslow!
W ogole nie wiem kto wpadl na pomysl wykopywania tematow ktorymi nikt sie nie interesuje.
Jak leza na 10tej stronie forum to niech tam zostana, miejsca na serwerze zajmuja tyle samo ile zajma po ich wykopaniu na pierwsza.
kuzyn_cosiek
04.09.2016, 17:32
Przede wszystkim przy zamykaniu starych tematów nie powinny być dopisywane nowe posty informujące o zamknięciu, jest to raczej łatwe do zauważenia, że temat jest zamknięty...
Dobrawa_old
04.09.2016, 21:15
Dzień dobry,
MOD_Dobrawa wpadła, zrobiła porządki z pomysłami, efekt jest taki, że wszystkie najświeższe pomysły, które były na pierwszej stronie zostały zastąpione jakże ważnymi dla nas informacjami o przeniesieniu wątku do archiwum.
Pomysły, które zostały zamknięte i przeniesione do archiwum z braku zainteresowania/nieuzbierania wystarczającego poparcia znikną z działu "Pomysłów i Sugestii" po trzech dniach. Są 3 dni karencji są na wszelki wypadek, gdyby ktoś chciał przywołać wątek (procedura ogólnoforumowa).
Podobnie dzieje się niejednokrotnie z pomysłami, które mają potencjał na szeroką akceptację, ale zostają spychane na drugą, piątą stronę przez inne, czasem dużo mniej interesujące pomysły, a koniec końców lądują w archiwum, bo MOD_wstawnick wpadnie na chwilę i wszystko z automatu wyczyści.
Wątki układają się chronologicznie według aktywności w nich, stąd dość często stosowane przez graczy "podbijam", żeby temat przeniósł się na wyższą pozycję. Aby właśnie takie "pomysły z potencjałem" nie znikały w czeluściach forum, powstało Zestawienie pomysłów i sugestii (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41541-Zestawienie-pomys%C5%82%C3%B3w-i-sugestii), gdzie znaleźć można wszystkie aktualne propozycje zasugerowane przez graczy.
Tematy zamykane są według konkretnego klucza, nie ma w tym przypadkowości.
Jeżeli chodzi o kryteria przekazywania propozycji, to nie tak dawno BB_Penelopa napisała na forum, że potrzeba 40 głosów popierających pomysł, żeby go przekazać do developerów.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
Jeżeli chodzi o kryteria przekazywania propozycji, to nie tak dawno BB_Penelopa napisała na forum, że potrzeba 40 głosów popierających pomysł, żeby go przekazać do developerów.
Mysle, ze tu nie chodzilo o sama idee przekazywania pomyslu, tylko predzej o zrobienie glosowania wsrod (polskich) graczy, ktore pomysly chcemy, by przekazano dalej jako najwazniejsze. To tak, by developerzy mogli sie skupic na tym, co najwazniejsze dla graczy : )
Mysle, ze tu nie chodzilo o sama idee przekazywania pomyslu, tylko predzej o zrobienie glosowania wsrod (polskich) graczy, ktore pomysly chcemy, by przekazano dalej jako najwazniejsze. To tak, by developerzy mogli sie skupic na tym, co najwazniejsze dla graczy : )
nie tylko wśród polskich graczy ale wśród wszystkich
kinia19910
06.09.2016, 19:48
W ogole nie wiem kto wpadl na pomysl wykopywania tematow ktorymi nikt sie nie interesuje.
Jak leza na 10tej stronie forum to niech tam zostana, miejsca na serwerze zajmuja tyle samo ile zajma po ich wykopaniu na pierwsza.
Jeśli są przeniesione, to powinny zniknąć.. po jakimś tam czasie i wylądować w archiwum.
P(...) ogolnie, jestem jak najbardziej ZA glosowaniem odn prorytetow wsrod pomyslow!
Nie przejdzie...
BB_Penelopa
12.01.2017, 17:39
Witam!
Wszystkie propozycje, które się pojawiają w tym dziale, są czytane i jeżeli wzbudzają spore zainteresowanie, to są przekazywane wyżej. To czy dana propozycja jest przekazana, zależne jest od ilości głosów. Nie ma od tego wyjątku.
Post zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa