PDA

Zobacz pełną wersję : takie pytanko technicze

StachuSiekiera
23.04.2015, 08:37
gra istnieje kilka lat już, a dziś jest jakiś restart serwerów trwający 12 godzin, w związku z tym mam pytanie, czy to dalej jakaś wersja beta, czy ubisoft tyra kaskę z [wycięte*] tytułu?
w innych grach online to jest niedopuszczalne, żeby była jakaś przerwa trwająca dłużej niż godzina, a tutaj nie dość, że jakieś problemy z logowaniem, to jeszcze przerwy dwunasto-godzinne.
jeśli szanujecie ludzi a nie kaskę, proszę o odpowiedź

Tornados
23.04.2015, 08:46
Po pierwsze: 10 godzinna a nie 12 godzinna (chyba ze sie przeciagnie)
Po drugie: najpewniej gra bedzie dostepna od 10-11
Po trzecie: w innych grach masz przewaznie konserwacje w SRODKU dnia a nie w nocy czy z rana gdzie wiekszosc jest w pracy/szkole
Po czwarte: w innych grach tez konserwy trwaja dluzej niz godzina jak wgrywaja jakas duza nowosc

Shadow_mk
23.04.2015, 10:05
hmm konserwa zaczela sie prawdopodobnie o 2 w nocy a skonczyla ... no ja sie zalogowalem o 6 rano czyli trwala pewnie mniej niz 4 h tak dlugi czas podali pewnie dlatego ze na innych serwerach (w innych krajach) byly problemy z wgraniem tej wersji i byla konserwa kilkukrotnie przedluzana

StachuSiekiera
23.04.2015, 10:08
po 1: tu siE zgodzę
po 2: najpewniej?
po 3: no raczej nie prawda, zagraj sobie w farmerame, albo żonce poleć, tam nie ma żadnych konserw xd
po 4: jak już wgrywają cokolwiek, to raz na miesiąc i trwa to godzinkę, a nie dziesięć..

edit: nie reklamuje w zaden sposob jakiejs gry, po prostu ... porownanie

a i dopiszę, że mają co tydzień nowe wydarzenia z nowymi itemkami, które wymagają nowych grafik, nowej techniki itd
więc, da się?
da, tylko ubi wmawia wam że nie.......

zwolk
23.04.2015, 11:15
Gra istnieje już kilka lat i regularnie co tydzień są przerwy konserwacyjne. Każdy kto gra dłużej po prostu przyjmuje to do wiadomości i tyle, a narzekania do tej pory były w zasadzie tylko wtedy gdy konserwacja przedłużała się w nieskończoność. Poza tym przerwy techniczne są w takich godzinach, kiedy przeciętni gracze śpią. Problemy mogą mieć nałogowcy (bo przez konserwację tyle czasu jest zmarnowane) i ci którzy mieszkają w innych strefach czasowych ale decydując się na grę musieli się liczyć z tym, że serwery mają noc w innych godzinach. Gram w jedną grę która jest na serwerach chińskich gdzie jest przesunięcie +6h i tam dzień zaczyna się jak ja przymierzam się do spania i jakoś nie narzekam.

Jak komuś nie pasują przerwy techniczne w TSO to niech idzie sadzić warzywka bez konserw.

StachuSiekiera
23.04.2015, 11:21
sorki zwolk, ze sie tak wyraze, ale wyprali ci muska, ta gra moze byc bez przerw...
pomysl

Tornados
23.04.2015, 11:50
Straszne sa te przerwy to fakt :)
Az jedna noc w tygodniu normalnie zalamac sie mozna

zwolk
23.04.2015, 12:03
Ja wiem, to przez PEGI7 - dzieci potrzebują przynajmniej jedną noc w tygodniu się przespać :)

Rosadamascena
23.04.2015, 13:36
sorki zwolk, ze sie tak wyraze, ale wyprali ci muska, ta gra moze byc bez przerw...
pomysl

Czytałam niedawno dyskusję o konserwach na TSO (nie pamiętam tylko czy to był nowy wątek czy odkopany stary). W każdym razie konserwacje są potrzebne, ta gra jest bardziej zaawansowana jak wirtualny ogródek warzywny. I nie bardzo można zrobić te przerwy rzadziej jak raz na tydzień. Były próby robienia co 14 dni ale robiły się koszmarne lagi.

Jak dla mnie jedna noc w środku tygodnia jest idealną opcją konserwacji. O 2:00 przeciętny normalny człowiek śpi. A rano i tak niewiele osób gra bo siedzą w pracy/szkole lub śpią (jeśli mają okazję).

I lepiej, że ludzie z BB zostawią sobie np dodatkowe 4h marginesu do południa niż mieliby robić konserwę konserwy o 16:30 i konserwę konserwy konserwy o 19:15

Polkjmn
24.04.2015, 15:58
Po pierwsze: 10 godzinna a nie 12 godzinna (chyba ze sie przeciagnie)
Po drugie: najpewniej gra bedzie dostepna od 10-11
Po trzecie: w innych grach masz przewaznie konserwacje w SRODKU dnia a nie w nocy czy z rana gdzie wiekszosc jest w pracy/szkole
Po czwarte: w innych grach tez konserwy trwaja dluzej niz godzina jak wgrywaja jakas duza nowosc

Po piąte: Konserwy są zapowiadane i są o stałych porach.
Po szóste: Jak Ci źle to zmień grę :D

misiasia
25.04.2015, 07:43
Kolejny skazany na 10 lat ciężkich robót na tso?

Myślę, ze powinieneś dać sobie na luz i zdać sprawę, że to tylko gra. Konserwy były i będą, bo muszą być. No i co z tego, ze ta miała być dłuższa?
Jeżeli czujesz ogromny dyskomfort z powodu wyłączenia gry, miotasz się, czujesz się zagubiony, zestresowany, zdenerwowany, a wręcz rozgniewany, bo przygoda odpalona, bo kopka się zawali, bo premka się zaraz skończy, czy tam jeszcze inny bzdurny powód... to są to symptomy uzależnienia, wyłącz grę i idź na spacer.