Zobacz pełną wersję : Zakończenie - Faza I: aktywne zadania i podzadania będzie można jeszcze ukończyć
Shadow_mk
07.04.2015, 11:57
Zakończenie - Faza I: aktywne zadania i podzadania będzie można jeszcze ukończyć - co poszło nie tak :> ?
i w ramach rekompensaty proponuje każdemu przyznać 320 pisanek czyli pełną nagroda z łańcucha xD
ps pytanie do administracji - do przekazania dalej - bo suport i tak nie odpisze ;)
EX_Zakrecony
07.04.2015, 12:24
Z zebranych wstępnie informacji wynika, że problem nie dotyczy wszystkich graczy (prawdopodobnie poznikały tylko te łańcuchy zadań które się powtórzyły). Problem zgłoszony wyżej, jednak na chwilę obecną nie ma żadnych konkretnych informacji. Jeśli technicy przekażą oficjalne informacje to gracze zostaną o tym poinformowani.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
BB_Teromort
07.04.2015, 12:26
W tym przypadku Support odpisałby to samo, co my tutaj na forum: Sytuacja jest obecnie analizowana. Jak tylko pojawią się nowe informacje w tej sprawie, zostaną opublikowane.
Ja załapałem się na nowy ciąg który po 10.00 zniknął.
Ale z tego co gracze pisali na handlu to "stare" ciągi nie zniknęły.
Czyli aktywni gracze (czyli ci co na bieżąco robili ciągi) dostali bonusa od BB.
Oczywiście podniesie się larum "gdybym wiedział, że tak będzie to bym stary ciąg wcześniej zrobił" ale na jakiekolwiek rekompensaty bym nie liczył:)
Jeśli ten piąty łańcuch pokazał się błędnie BB powinni teraz zabrać pisanki tym którzy zdążyli go zrobić i wysłać wiadomość, że nie można korzystać z ich błędów i każdy kto do dnia takiego a takiego nie zwróci im nadmiarowych pisanek dostanie bana :)
Poczytałem sobie pamiętnik i zmieniłem zdanie :)
Eventowy łańcuch zadań:
Jeden wielkanocny łańcuch zadań (z 5 podzadaniami) dostępny co 5 dni będzie zawierał nagrody w postaci Pisanek w paski.
Nie jest napisane, że będą tylko 4 łańcuchy.
Czyli skoro wyskoczył zgodnie z tym:
Zadania wielkanocne zostaną wyłączone, aktywne zadania i podzadania będzie można jeszcze ukończyć, ale nowe zadania tygodniowe już się nie pojawią.
zadania nie powinny zostać usunięte.
jozioblabla
07.04.2015, 14:18
Nie ma nic błędnego. Było napisane co 5 dni. Pierwszy łańcuch wpadł 17. Potem czekało się 6 dni na kolejny zamiast 5. Potem była konserwa i miały pojawiać się częściej czyli co 5 dni i tak się pojawiały. Mamy 21 dni eventu z pisankami. 17 pierwszy łańcuch, 23 był drugi, potem 28, 2 kwietnia i 7 kwietnia. Wszystko się zgadza. Jakby było prawidłowo od samego początku to łańcuchy powinny być 17, 22, 27 marca, 1 i 6 kwietnia. Należy jeszcze zapytać czy w grze 5 dni liczone jest od pojawienia się łańcucha czy od jego wykonania i czy jest to pełne 5 razy 24 godziny czy może w przybliżeniu 5 dni +/- kilka godzin.
Shadow_mk
07.04.2015, 14:30
Nie ma nic błędnego. Było napisane co 5 dni. Pierwszy łańcuch wpadł 17. Potem czekało się 6 dni na kolejny zamiast 5. Potem była konserwa i miały pojawiać się częściej czyli co 5 dni i tak się pojawiały. Mamy 21 dni eventu z pisankami. 17 pierwszy łańcuch, 23 był drugi, potem 28, 2 kwietnia i 7 kwietnia. Wszystko się zgadza. Jakby było prawidłowo od samego początku to łańcuchy powinny być 17, 22, 27 marca, 1 i 6 kwietnia. Należy jeszcze zapytać czy w grze 5 dni liczone jest od pojawienia się łańcucha czy od jego wykonania i czy jest to pełne 5 razy 24 godziny czy może w przybliżeniu 5 dni +/- kilka godzin.
5 dni liczy sie od rozpoczecia i z grubsza nie ma znaczenia ile go robisz czy 4 dni i wyrobisz sie przed pojawieniem nowego czy robisz 7 dni a kolejny pojawia ci sie po 5 i laduje w oczekujacych fakt faktem 21 dni 1 fazy sugeruje 5 ciagow a nie 4 jak przyjela za pewnik administracja wiec nie jest bledem pojawienie sie tego nowego ciagu ... ale bledem bylo usuniecie go
jozioblabla
07.04.2015, 14:37
Czyli tym co znikło rekompensata, a Ci co zdążyli to uniknęli denerwowania się :) A nie jak tu niektórzy piszą "bug using" i ban.
Usunięto tylko osobom, które zalogowały się dzisiaj przed 10:00 i nie zdążyły zrobić zadań. Ci, którzy zalogowali się później, nadal je mają. Mało tego, ponoć nawet wpadają im pisanki z dropów :D
witek1967
07.04.2015, 14:43
byłem w trakcie ostatniego podzadania i lipa, do ukonczenia w/w zostało koło 3h a wszystko znikło, i zapewne BB powie ci co zdążyli dostali jajka za pełne zadanie a ci co nie zdążyli to mieli pecha
Co was tak dziwi???
nie było chyba jeszcze "wydarzenia" w którym wszytko działało jak trzeba od początku do samego końca ;)
a ja wam mówię że to przez tą zmianę czasu ;)
Kolejny kamyk do tego samego ogródka.
Odkrywcy nie znajdą już Pisanek w paski:
Poszukiwania, które rozpoczęto przed I fazą zakończenia wciąż będą miały szansę zakończyć się znalezieniem Pisanek w paski
Nie znajdują, na kilkunastu ani jednej pisanki.
Czym to wytłumaczą?
Czym to wytłumaczą?
już ci piszę jak :D
"Potrzebna była poważna zmiana w celu ulepszenia"
Motto TSO ;))
Moi dziś przynieśli coś ponad 100szt. kwestia karmy i tyle :)
witek1967
07.04.2015, 18:01
własnie wróciło 5 grubasów wysłanych kilkanaście godzin temu, zaden nic nie przyniósł. myśle o pisankach, a zadania jak przepadły, może w tym miesiącu coś wrzucą
Angel7212
07.04.2015, 18:03
Zakończenie - Faza I: aktywne zadania i podzadania będzie można jeszcze ukończyć - co poszło nie tak :> ? ;)
a co miała pójść nie tak?
w ramach fair play, ci co byli zalogowani ok. 10-tej to nie maja zadań, ci co się teraz loguja to mają ;)
John_Maj
07.04.2015, 18:18
Ja zadania mam ale co z tego jeśli jedno z nich jest ,,Znajdź 50 pisanek podczas bardzo długich poszukiwań" Jak to zrobić jeśli odkrywcy już nie przynoszą pisanek.
Wieslawa42
07.04.2015, 19:18
mam to samo , byłam rano ok 7 zadania miałam , weszłam o 18 zadań nie mam :(
Ja zadania mam ale co z tego jeśli jedno z nich jest ,,Znajdź 50 pisanek podczas bardzo długich poszukiwań" Jak to zrobić jeśli odkrywcy już nie przynoszą pisanek.
Każde zadanie można zakończyć klejnotami.
romsheff
07.04.2015, 20:06
Czym to wytłumaczą?
Mnie przynieśli - w podobnych ilościach jak wcześniej.
BrodaczWąsaty
07.04.2015, 20:53
potwierdzam fakt zniknięcia zadania czekam na rozsadne wyjaśnienia ponieważ inni ktorzy zalogowali się po 10 mają zadanie eventowe , a przeciez i grubasy nic nie przynosza
U mnie przerwało zadanie polegające na zebraniu 50 pisanek przez odkrywców, a dziś jak się po południu zalogowałem to mam znowu zadanie z kopalnią węgla, które wydawało mi się że było na początku. To jakieś jaja wielkanocne są czy co?
Misiorww
07.04.2015, 23:35
Czym to wytłumaczą?
mi przynieśli
Shadow_mk
08.04.2015, 06:50
hmm przez caly ewent jak wracali to przynosili mniej wiecej ale nigdy nie bylo zeby zaden nic nie przyniosl - wyslani wczoraj rano przed 10 czyli w 1 fazie 21 odkrywcow w tym 3 szczesliwych przyniosło 0 pisanek słownie zero wiec raczej jest cos nie tak
hmm przez caly ewent jak wracali to przynosili mniej wiecej ale nigdy nie bylo zeby zaden nic nie przyniosl - wyslani wczoraj rano przed 10 czyli w 1 fazie 21 odkrywcow w tym 3 szczesliwych przyniosło 0 pisanek słownie zero wiec raczej jest cos nie tak
Potwierdzam to samo, 21 odkrywców wysłanych wczoraj o 8:50 nie przyniosło ani jednej pisanki.
zaba5666
08.04.2015, 07:23
Ja również wysłałem przed zakończeniem pierwszej fazy grubasów i żaden z 13 szybki i 2 szczęśliwych nie przyniósł ani jednej pisanki co jest raczej niespotykane. Oczywiście znowu napisali jedno, a wyszło co innego. Akurat chciałem jeszcze dozbierać na mistrza obrony i resztę dokupić ale wszyło jak zawsze.
LordCrucader
08.04.2015, 08:04
Zbugowane TSO - Ci którzy nie byli zalogowani wczoraj o 10 rano dostali dodatkowy łańcuch zadań i są do przodu o 320 jaj .
Milady84
08.04.2015, 12:03
Ja również wysłałem przed zakończeniem pierwszej fazy grubasów i żaden z 13 szybki i 2 szczęśliwych nie przyniósł ani jednej pisanki co jest raczej niespotykane. Oczywiście znowu napisali jedno, a wyszło co innego. Akurat chciałem jeszcze dozbierać na mistrza obrony i resztę dokupić ale wszyło jak zawsze.
Nie rozumiem co Was tak dziwi. Pierwszy Wasz ewent czy co? Tego typu błędy w informacjach to norma. Jajek w przygodach rozpoczętych wcześniej i w tym i w poprzednim ewencie miało nie być, a były. Pisanek u odkrywców wysłanych przed ewentem miało nie być, a były. To, ze teraz u tych powracających mały być, a nie ma tylko wyzerowuje sprawę. Podobne historie są zawsze ze znajdkami, bo pokazują się o jedno poszukiwanie później niż rozpoczyna ewent, i i są w pierwszych poszukiwaniach po rozpoczęciu drugiej fazy.
Moi dziś przynieśli coś ponad 100szt. kwestia karmy i tyle :)
Mnie przynieśli - w podobnych ilościach jak wcześniej.
mi przynieśli
10 wysłanych wieczorem przed zakończeniem I fazy. Zielony wrócił przed 10:00 i przyniósł pisanki. Reszta wróciła po południu, żaden nie przyniósł ani sztuki choć wcześniej nosili 100-200 szt dziennie. Czyli to nie kwestia karmy, tylko tego kiedy wrócili z poszukiwań, co zresztą potwierdza więcej graczy.
Pisanek u odkrywców wysłanych przed ewentem miało nie być, a były. To, ze teraz u tych powracających mały być, a nie ma tylko wyzerowuje sprawę.
To również potwierdza, że drop u odkrywców jest "losowany" w momencie powrotu. Przecież to nie działa tak, że przez cały czas poszukiwań oni coś tam zbierają a na końcu jest wyświetlana suma tego co znaleźli. Jak wrócili gdy event był już aktywny, to przynieśli. Gdy wrócili po wyłączeniu eventu to nie przynieśli. Proste i logiczne.
10 wysłanych wieczorem przed zakończeniem I fazy. Zielony wrócił przed 10:00 i przyniósł pisanki. Reszta wróciła po południu, żaden nie przyniósł ani sztuki choć wcześniej nosili 100-200 szt dziennie. Czyli to nie kwestia karmy, tylko tego kiedy wrócili z poszukiwań, co zresztą potwierdza więcej graczy.
To również potwierdza, że drop u odkrywców jest "losowany" w momencie powrotu. Przecież to nie działa tak, że przez cały czas poszukiwań oni coś tam zbierają a na końcu jest wyświetlana suma tego co znaleźli. Jak wrócili gdy event był już aktywny, to przynieśli. Gdy wrócili po wyłączeniu eventu to nie przynieśli. Proste i logiczne.
Nie w przypadku BB.
Z wypowiedzi graczy wynika, że problemy mieli ci, którzy zalogowali się przed 10:00.
Pomijając zniknięcie łańcucha to odkrywcy przestali nosić pisanki.
I to by się zgadzało bo moi wysłani dzień wcześniej odkrywcy po 10:00 nie przynieśli ani jednej pisanki a innym przynieśli.
witek1967
08.04.2015, 15:05
o 17-tej może bedzie dobrze, ale to się zobaczy
znowu konserwa w ciagu dnia jak kazdy siedzi brawo BB :/
Shadow_mk
08.04.2015, 15:48
znowu konserwa w ciagu dnia jak kazdy siedzi brawo BB :/
nic to pozniej bedzie jeszcze jedna wieczorem xD
ShadowOne
08.04.2015, 16:38
Mi też brutalnie przerwało cały łańcuch zadań. A swoja droga jaki przygłup wymyślił aby rzucić zadanie w nocy kiedy na drugi dzień miało być wyłaczenie o 10:00 (choć z opisu w pamiętniku dewelopera wynika, że można ukonczyć rozpoczęte) i nie dać możliwości graczom ukończyć tego łańcucha zadań ze względu, że niektóre zadania wymagaja czasu np.: wytwórz 50 koszy cioci Irmy albo Twoi odkrywcy musza przynieść xx pisanek. Sorry ale w 2 godziny nie da się tego zrobić. A tweraz ogłosili że dostaniemy ochłap: 160 pisanek. Wkurza mnie już takie podejście.
Zawsze jakies czasochłonne zadanie można było cyknąć za klejnoty (nie pamiętam kosztu), ale jakby dzięki temu udało sie zaliczyć cały łańcuch to na bank by sie było na plusie
Shadow_mk
08.04.2015, 17:14
Zawsze jakies czasochłonne zadanie można było cyknąć za klejnoty (nie pamiętam kosztu), ale jakby dzięki temu udało sie zaliczyć cały łańcuch to na bank by sie było na plusie
jedno podzadanie 150klejek