PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zmiana statusu wojsk na wyspie - nowy budynek lub dodatek do koszar/akademi

fenixpiotr
02.04.2015, 19:59
Chodzi o nowe możliwości jakie pojawiają się z PvP, koloniami itd

ja to widzę tak - tzn kiedyś nad tym myślałem - można atakować wyspy [kolonie] ale niszczymy tylko niektóre budynki - no ale na koloniach jednak nie budujemy nic poza wojskowymi budowlami więc pomysł odpadł
ale gdyby było coś w rodzaju premii do obrony lub do ataku - i w zależności od potrzeby zmieniamy sobie
pomysł jest po to aby nie można było z łatwością pokonać i zniszczyć całej wyspy kiedy np nie gramy przez jakiś czas - to po to aby móc być przygotowanym na starcia gildiaVSgildia lub ewentualne wielkie kampanie na koloniach- gdzie np po zniszczeniu wielkiego, złego boga starożytnych Banitów Kupasiusiu ;-) dostajemy wielką wyspę do podziału między walczących - i tak mielibysmy kolonię którą można eksploatować w kilka osób w jednym czasie - żeby coś takiego odbić potrzeba by kilku mocnych graczy więc dlatego to byłyby wojny gildii //edit [wyobraźmy sobie dwóch kwatermistrzów w trackie oczekiwania na wojsko, albo jak gracze będą walczyć o względy generałów teraz ja na bloka, ja,ja!! co swoją drogą jest genialnym pomysłem do zaangażowania słabych graczy w wielkie, zaawansowane produkcyjnie kampanie, ale do tego zapraszanie graczy musi działać non stop - jeden odchodzi i slot jest nadal wolny]

wyspa mogłaby znikać z możliwych ataków gdyby np produkcja była zatrzymana [czyli po 24h nieobecności gracza]
tak to widziałam ale jak okazało się że kolonie są tylko do walki pomysł upadł więc nie opisałem tego dokładniej - może jakieś sugestie do tego lub tematu a interface wiadomości,

Polkjmn
03.04.2015, 11:45
Postaraj się pisać krótszymi zdaniami. Jedno zdanie, które ma 7 linijek źle się czyta :) Nie wiadomo o co chodzi :)

misiasia
09.04.2015, 01:49
3 razy przeczytałam wątek... i jak było na początku, tak i na końcu nadal nie wiem, co autor miał na myśli

fenixpiotr
14.04.2015, 19:33
teraz najlepsza część pomysłu jaki już dość dawno temu obmyślałem - już nie pamiętam gdzie byłem i co robiłem ale pomysł mi został - a to znaczy że jest dobry

myślę że powinno dać się nowym graczom -i starym też- możliwość wyboru premii podstawowej - wojsko - ataki/obrona, handel - większa przestrzeń magazynowa/tańsze ceny - gildia - więcej członków/dwie gildie do prowadzenia albo możliwość szybszej zmiany gildii - inżynier - jeden slot kolejki budowania więcej...

docelowo chodzi o rozbudowanie możliwości w grze, i możliwość grania niejako profesją postacji - ja lepiej handluje więc w gildii powinienem być za surowce odpowiedzialny - ja mam szybsze wojsko więc jestem generałem, a ja mam dwie gildie na wyspie więc zakładam sojusze , ktoś inny np więcej slotów do zapraszania graczy na przygody/kampanie, itp...

co na to BB?!! 8-)
:o

misiasia
14.04.2015, 21:59
[...] co na to BB?!! 8-) :o

pewnie coś w stylu: "stary, obstaw pojarę, bo nie zakminię"

kinia19910
15.04.2015, 03:01
misiasia aż mi brakuje przycisku "Lubię to!" :D

zwolk
15.04.2015, 13:49
już nie pamiętam gdzie byłem i co robiłem ale pomysł mi został - a to znaczy że jest dobry
To równie dobrze może oznaczać natręctwa. Jak dołożymy do tego objawy dysleksji, mamy gotowy obraz kompletnie nieczytelnej wypowiedzi nadającej się do sprzątnięcia do Archiwum jako nie do rozpracowania na trzeźwo.

Polkjmn
15.04.2015, 18:59
Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi??? Albo mam iloraz inteligencji równy minus 50, albo ten post nadaje się do kosza..

albo i nie do kosza. Szkoda miejsca. Lepiej spalić :P

Lipek
16.04.2015, 02:55
Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi??? Albo mam iloraz inteligencji równy minus 50, albo ten post nadaje się do kosza..

Dokładnie mam tak samo jak Ty. Przeczytałem, nie zrozumiałem, nie chce mi się tej łamigłówki rozwiązywać. Poleciało NIE.

dickmini
16.04.2015, 05:44
ekspedycje mogly by byc tansze

Ranhea
16.04.2015, 08:48

Podejme wyzwanie ;)

Ogolnie, to fenix ma problem z "wizualna" kompozycja wypowiedzi ;)

Pozwole sobie przedstawic jego text w troche zmienionej formie:

Myślę że powinno dać się nowym graczom (i starym też) możliwość wyboru premii podstawowej ("Specjalizacji" - dopisek by Ranhea):
* wojsko - ataki/obrona
* handel - większa przestrzeń magazynowa/tańsze ceny
* gildia - więcej członków/dwie gildie do prowadzenia albo możliwość szybszej zmiany gildii
* inżynier - jeden slot kolejki budowania więcej...

Docelowo chodzi o rozbudowanie możliwości w grze, i możliwość grania niejako profesją postacji:
* ja lepiej handluje więc w gildii powinienem być za surowce odpowiedzialny
* ja mam szybsze wojsko więc jestem generałem
* ja mam dwie gildie na wyspie więc zakładam sojusze
* ja mam więcej slotów do zapraszania graczy na przygody/kampanie, itp...

Co nie zmienia faktu, ze moim zdaniem, tego typu specjalizacje nie sa potrzebne, tym bardziej, ze mieszaja sie w jego propozycji interesy indywidualnych graczy z interesami gildii, tzn niektore rzeczy sa nastawione tylko na interes gracza, a niektore daja korzysci i graczowi i gildii.

fenixpiotr
20.04.2015, 17:43
Dobra ok. Rozumiem
Poprostu cos mi sie pomieszalo i pomysl jest nie do przyjęcia.

Nie ma klopotu, może kiedy indziej wymyślę coś użyteczniejszego niż ten stek bzdur
Dziękuję za zainteresowanie.