PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiany 2015.03.12 - Znane błędy

Pyziolek
12.03.2015, 11:23
1. Brak dostępnej informacji o składzie wieży wiedzmy po najechaniu/kliknięciu.

2. Blokujący generał po udanym bloku wraz z całym wojskiem pozyskuje, choć atak był skuteczny.

Chyba podejscie "jakos to będzie" skoro problem był znany od 15.02.2015 --- > http://forum.tsotesting.com/threads/21049-General-recovery-after-block (http://forum.tsotesting.com/threads/21049-General-recovery-after-block)
jest podejsciem przykrym dla nas jako - było nie było - klientow. Wiadomo było od miesiaca ze jest bład, ze poajwia sie problem, ze na pewno jak sie go wgra beda problemy na sewerach gry. Zostalismy elegancko mówiac - olani.

3. Zadanie dzienne "Ścieżka dla jeleni" zmienił sie opis wymaganego budynku na "Undefined Text"

Margherita
12.03.2015, 15:49
Dzisiejszych błędów w przygodach nie zdążyłam sprawdzić. Ale wczoraj wieczorem już coś namieszali, bo późnym popołudniem geolodzy i odkrywcy szli na poszukiwania już ze "starym", normalnym czasem, a nie z nowym. A miała promocja trwać do dzisiaj.
Ale za to jakimś cudem zaliczyło mi przygodę do gildyjnego. Do przygody nie weszłam, bo kolega wysłał mi zap kiedy mnie nie było/nie wiedziałam/nie zauważyłam więc skończył beze mnie. Kiedy się zalogowałam, znalazłam w skrzynce zaproszenie, przyjęłam, pojawił się po chwili komunikat, że obszar wygasł. Ale przygodę do gildyjnego mi zaliczyło. Dropa oczywiście nie dostałam. Całkiem miły bug.

YAHIKO_FX
12.03.2015, 16:14
no jak nie weszłaś do przygody i nic nie ubiłaś to nie jest bug że nie dostałaś dropa

Lumpola
12.03.2015, 17:28
chodzi o to, że jej przygodę do gild zaliczyło, a nie że dropa nie dostała - n tym polegał bug. Ale ja miałam taki przypadek już kiedyś, wojsko posłałam i nie zdążyłam ataku zrobić, też do gild zaliczyło.

ShadowOne
12.03.2015, 17:39
wychodzi na to że bug polega na tym, że wystarczy przyjać zaproszenie do przygody aby zaliczyło zadanie gildijne

Fleotria
12.03.2015, 18:40
Dzisiejszych błędów w przygodach nie zdążyłam sprawdzić. Ale wczoraj wieczorem już coś namieszali, bo późnym popołudniem geolodzy i odkrywcy szli na poszukiwania już ze "starym", normalnym czasem, a nie z nowym. A miała promocja trwać do dzisiaj.

Ale wczoraj za wczesniejsze zakonczenie rozeslano po 50 diamentow..
oczywiscie słowa wzmianki o tym nie ma, ale wystarczylo przeczytac wiadomość.

Kobaldo
12.03.2015, 18:46
O jaki budynek chodzi w zadaniu "Ścieżka dla jeleni" ?
"Undefined Text" jest mało informacyjne ;)

Lumpola
12.03.2015, 18:57
może o łowcę. Nam po dzisiejszej konserwie nie wczytało zadań gildyjnych i obiecanych scenariuszy też nie widzę, co o to zapytam na g1 nie dostaje odpowiedzi - czy inni też mają ten problem?

Krzysiek371
12.03.2015, 19:21
może o łowcę. Nam po dzisiejszej konserwie nie wczytało zadań gildyjnych i obiecanych scenariuszy też nie widzę, co o to zapytam na g1 nie dostaje odpowiedzi - czy inni też mają ten problem?
Bo scenariusze to przygody, a nie zadania, muszą ci odkrywcy najpierw przygodę znaleźć :)

Pyziolek
12.03.2015, 20:23
Promocja akurat wczoraj sie skonczyła, przyszła nawet wiadomosc z 50 klejnotami ze sie skonczyło.

Pyziolek
12.03.2015, 20:24
O jaki budynek chodzi w zadaniu "Ścieżka dla jeleni" ?
"Undefined Text" jest mało informacyjne ;)

oczywiscie jak zawsze - chatke łowcy jeleni - tak było i jest :D

Margherita
Wczoraj rozesłano 50 klejnotów za wcześniejsze zakończenie "promocji", która - jak czytałam - zamiast 100% na plus, dawała tylko podstawowe klejnoty. Nic dziwnego, że ludzie się wkurzyli skoro kupili i nie dostali. Oczywiście szybko skasowano wpis i słowa nie napisali w stylu "przepraszamy" itp.
A - dla tych co nie zrozumieli - bug polegał na tym, że przyjęłam zaproszenie do przygody, już nieaktywnej - ale skąd miałam wiedzieć. Weszłam, obszar był już zamknięty i tyle. A potem sprawdzam w zadaniu gildii, a mam zaliczoną przygodę. Nie było mnie, nic nie zaliczyłam, w żadnej nie byłam oprócz tej. Ale jednak jak otworzyłam już nieaktywne zaproszenie to o gildyjnego mi wskoczyło jako zaliczona i zamknięta przygoda.
Dropa się nie spodziewałam.
Jakby co, to informuję BB: nie macie prawa mi za to nic odbierać, czyścić mi wyspy i wyznaczać kary. Ja nic nie zrobiłam, niewinna jestem, samo się zadanie zaliczyło.
Jakbym mogła to cofnąć to oczywiście bym sobie anulowała, ale nie wiem jakim klawiszem :(((

Pyziolek

scenariusza jak przygody - trzeba sobie znalezc.

Hulito
12.03.2015, 21:50
Też mam kłopot z gra wywala teraz przeciążone serwery i nie mogę się zalogować niech rozbudują je a nie lecą w kulki mojej kasy już nie zobaczą :/

Lumpola
12.03.2015, 23:04
to że trzeba znaleźć to wiem, ale myślałam że będzie jakiś wpis w księdze zadań: jakieś znajdź, zrób, zdobądź. A tam nie ma śladu, z pustką po zadaniach gildyjnych to są tylko znajdki i dziennie, jakoś dziwnie.

Konefkowiec
12.03.2015, 23:22
Hej

A ma ktoś taki problem że po kliknięciu graj na stronie startowej nic się nie pojawia ?? Zaczyna się ładować i wyświetla tylko biały ekran... Ktoś ma coś takiego lub wie co to ??

Fleotria
13.03.2015, 20:16
Nie wiem czy to jest błąd, ale u mnie dzisiaj zaczeły sie problemy że w pewnym momencie tak jakby tło wychodzilo z pod grafiki, nie da sie wtedy przelaczac zakladek w gwiezdzie, jak przejade po dolnym pasku z awatarami znajomych, robi sie ciemnie tło..problem wystepuje od dziś.

browar69
13.03.2015, 21:12
Od dawna gra się przycina przy otwieraniu/przewijaniu gwiazdy, zwłaszcza jeśli ma się tam tysiące premii, przygód i reszty.

Tatulo
13.03.2015, 22:23
I w temacie pozyskiwania gienia po udanym bloku,
Mroczne bractwo, pierwszy blok, 4h w plecy...

http://imageshack.com/a/img537/5264/QSenHp.gif (https://imageshack.com/i/exQSenHpg)

Senlandia
14.03.2015, 20:26
z blokami faktycznie jest kicha,
dzis na pierwszym bloku w wyspie piratow oboz blokowany przejmowal generalow pomimo ze w obozie trwala walka - 3 razy wysylalem i 3 razy przejmowal, przy czym nie wyswietlala sie grafika walki, ale juz pasek postepu pod koniec walki pojawil sie.

Chilout05
15.03.2015, 00:34
Trzy błędy mamy obecnie, które wprowadzili twórcy do gry w ostatnim czasie.
Oczywiście pomijam kwestie błędów zaimplementowanych w przeszłości i tej dalekiej i tej niedalekiej (ekspedycje...)
1. Błedy w animacji złóż na wyspach domowych (S8 marmur dwa złoża, S2 lewe złoże rudy miedzi) błąd wprowadzony do gry wraz z wyburzaniem skał.
2. Wyłączenie możliwości robienia bloków (świeży błąd)
3. NAJBARDZIEJ IRYTUJĄCY - brak wyświetlania składu wojsk na przygopdach w budynkach typu Mroczna Forteca, Katedra, Wieża Wiedźmy (budowle bossów na przygodach).

BB Tero... to kwestie krytyczne, czy zgłosiłeś je już do centrali?

P.S. kiedy powrócą zadania gildii i kiedy wprowadzone zostaną rankingi?

YAHIKO_FX
15.03.2015, 00:46
Problemy są znane: http://ubi.li/sjza6#3. Czekamy na konserwację, pewnie nie wcześniej niż w poniedziałek i nie później niż we wtorek.