Zobacz pełną wersję : Pozyskiwanie generała "ocalałego"
Agniesia1604
12.03.2015, 08:29
Witam,
po dzisiejszej aktualizacji zauważyłam dziwny błąd w postaci "Pozyskiwania Generałów" stosowanych generałów do blokowania.
Zastosowałam blok i to nie jeden i błąd się powtarza.
Stosując blok generał który ma za zadanie blokować zostaje po skończonej bitwie POZYSKIWANY 4godz z wojskiem (nie padł- nawet nie mógł bo zbyt silny skład).
Nie było nic na ten temat w aktualizacji.
mam to samo...w Banitach na trzech blokujących generałów W G1 (wg poznanczyka) dwóch po bloku odpoczywa 4 godz. mimo że w składzie widnieją jednostki a nie można ich ruszyć.
Agniesia1604
12.03.2015, 09:31
na testowym kiedys tez tak mieli, ale czy to blad czy celowe działanie?
Poza tym nie u kazdego i nie za kazdym razem to wystepuje wiec cos jest nie tak.
ShadowOne
12.03.2015, 09:52
piszcie do supportu najlepiej od razu jeśli jakieś błędy się powtarzaja, niech wiedza, że takie coś występuje
adrianPolska
12.03.2015, 10:40
http://gyazo.com/0c5adde5046e625b1a470ccceade7d29Witam ja teraz dopiero miałem tak że blok na G-2 na DMK mi wyszedł i gienek wrócił i leży 4 h a woja nie mogę z nigo cofnąć tylko jest zablokowane
http://gyazo.com/0c5adde5046e625b1a470ccceade7d29
http://gyazo.com/0c5adde5046e625b1a470ccceade7d29
tu jest wiekszy zrzut
Agniesia1604
12.03.2015, 11:17
tak Adrian o tym wlasnie mówimy. Pisałam do supportu. Wiadomo to potrwa kilka dni ale widać że u większości problem występuje;)
Kouta_Aoi
12.03.2015, 12:07
http://imgur.com/e9j60f6
Daję screena lepszej jakości. To samo przydarzyło mi się chwilę temu po udanym bloku na Banitach.
KingGrek
12.03.2015, 12:14
Nooosz nie wytrzymam zawsze coś [ciach] za te 50 kleju niech ich chuda koza [ciach] wrrrr
http://i57.tinypic.com/e696hz.jpg
MMASport
12.03.2015, 12:39
mam to samo blok się udał, generał zwykły blokujący nie padł, ale po powrocie jak niespodzianka - pozyskiwanie generała - http://scr.hu/2z5b/9syzy i drugi - http://scr.hu/2z5b/cmobi
no to ładnie się postarali :(((
Ja blok w dzielnym robiłam i na szczęście wszystko poszło ok, czyli nie jest to "celowe" działanie BB, tylko błąd który raz się pojawia a innym razem nie.
maniemar
12.03.2015, 13:37
u mnie wszystko ok :)
Fleotria
12.03.2015, 13:38
Na czarnych pierwszy blok dwoma wolnymi, jeden uspiony jeden aktywny. Sa osoby w gildi ktore wogole nie doswiadczyly problemow z gra :)
Braaaawo CR blok wyszedl gienki spia z zablokowanym wojem. ZNOWU W ZYCIU WAM NIE WYSZŁO jezeli uwazacie ze to bawi graczy to jestescie w bledzie, z kazda konserwa cos nie tak, czy kupilscie swoje dyplomy na bazarze? Ja to bym juz dawno zmienil prace na waszym miejscu bo to az wstyd...
mandigal
12.03.2015, 13:59
U mnie to samo w ataku z zaskoczenia. Blok wyszedł, ale jeden z gienków blokujących śpi i trzyma przez 4h wojo potrzebne do następnego bloku. Wprost genialnie. Zapowiada się ciekawy event wielkanocny ...
Pokłony naszemu panu BB ze potrafi spieprzyć każdą konserwę :)
no i świetnie premium [ciach], gienki niby nie padły a trzeba czekać 4h, wojsko uziemione również. BRAWO BRAWO oby tak dalej.
YAHIKO_FX
12.03.2015, 14:31
Jeszcze w niektórych gildiach nie pojawiły się wcale nowe zadania gildii. A nowe dzienne wdrożyli za super nagrody xD. Na szczęście można je kasować.
Mam ten sam problem - w krawcu. Dwóch generałów jest pozyskiwanych, przy okazji blokuja mi ponad 250 elitarnych zolnierzy...
Misiorww
12.03.2015, 14:51
u mnie w byku wszystko ok. u znajomych w zdrajcach i banitach gienki "padły"
robertopl
12.03.2015, 16:55
w czarnych 3 gienki z wojem śpią 4h :)
Czarni Rycerze: genek śpi razem z swoimi konnymi.... nie moge skończyć, a zaprosiłem znajomych ------------wiadomo KONSERWA!
Fleotria
12.03.2015, 18:23
Ciekawa jestem czy doczekamy się jakiegoś oficjalnego komunikatu co dalej, czy to teraz norma czy coś z tym zrobia....
Misiorww
12.03.2015, 19:26
Ciekawa jestem czy doczekamy się jakiegoś oficjalnego komunikatu co dalej, czy to teraz norma czy coś z tym zrobia....
oficjalne info: analizują...
wariat12233
12.03.2015, 19:42
analiza analizą a premka leci
Kyuzo_pl
13.03.2015, 07:26
Moi mili. Jest to celowy zabieg marketingowy w celu zwiększenia sprzedaży "pakietów medycznych" w grze, które przypadkiem także zostały wprowadzone do oferty sprzedaży podczas ostatniej aktualizacji. Przypadek? Raczej nie... Pytanie tylko czy twórcy tego pomysłu się z niego wycofają czy nie. To będzie zależało od odzewu całej społeczności settlers online. Jeśli nie wyrazicie swojego sprzeciwy w formularzu kontaktowym, to niekorzystne zmiany pozostaną.
Ta gra zaczyna się robić coraz bardziej komercyjna. Settles Online - chcesz grać szybko i wydajnie - musisz kupić klejnoty, i to dużo, bo inaczej będziesz czekać po 4h przy próbie blokowania generałami na mapach przygody. Nie wyobrażam sobie tej gry bez bloków. Czas w tej grze odgrywa najważniejszą rolę. Jeśli tak to pozostanie to ja rezygnuje z tej gry oraz z zakupu jakichkolwiek klejnotów.
Pozdrawiam graczy i mam nadzieje, że się to wyjaśni, bo jest wiele innych gier, którym można poświęcić swój cenny czas...
Jestem bardzo zwiedziony polityką marketingową firmy...
A gdzie te pakiety medyczne ? bo nie widze w ofercie ?. Teraz powinni w gratisi kazdemu przesłąc co najmniej po jednym pakiecie :/
ok , pakiecik znalazlam ;P
Ten sam problem u mnie. W Banitach na dwóch blokach gienki stwierdziły,że sobie odpoczną i woja nie oddadzą :)
Niestety i mnie dopadł ten błąd.
Może ktoś znalazł jakiś sposób na skrócenie czasu oczekiwania czy coś? ;p
Edit: dwóch generałów już odpoczywa, obaj blokowali obóz z szansą 60-70% na zwycięstwo, więc może padają tylko po blokach w których przegraliby... Zatem można spróbować pozamieniać wszystkie bloki na wygrywające i może to uchroni przed zablokowaniem generałów z wojskiem...
ursus_arctos
13.03.2015, 12:55
Problem jak wielu tutaj.
Jednak poruszając dyskusję, podczas wprowadzanie PVP przeczytałem gdzieś że bloki w tradycyjnych przygodach są właściwie wykorzystywaniem luki w grze. Żeby się tylko nie okazało że jest to celowe działanie, taki sposób na załatanie tej że luki.
YAHIKO_FX
13.03.2015, 14:30
Jeśli to co ursus piszesz jest prawdą, to nie widzę chętnych by grać w ten event. Przesadna zmiana reguł gry przed tak ważnym wydarzeniem tym razem nie była by do przełknięcia.
Chilout05
13.03.2015, 14:32
Koniec epoki bloków, w sumie szkoda, dawało się zaoszczędzić trochę wojska.
No nie wiem, czy to zamierzone
(...)Analizowane są liczne raporty naszej Społeczności, dotyczące różnych aspektów gry. Między innymi:
Generałowie
Raporty o Generałach, którzy są w trakcie Pozyskiwania, mimo iż nie przegrali walki.
(...)
Angel7212
13.03.2015, 19:30
'usypiaja' sie genki na blokach, jezeli w atakowanym obozie byly jednostki 1szego ataku
STRZELCE
13.03.2015, 19:46
u mnie problem ten pojawił sie wczoraj na przygodzie Z zaskoczenia a przed chwilą w Czarnych Rycerzach. Pozyskuje gienków mimo iz nie ubici i pełem skład woja w nich :(
U mnie w pierwszym bloku w byku jeden padł drugi nie a mma wiadomo wygrała starcie. O CO CHODZI??? Gienek śpi a i kisi w sobie wojo...
Koniec epoki bloków, w sumie szkoda, dawało się zaoszczędzić trochę wojska.
Wcale nie koniec :) Po prostu trzeba będzie brać troszkę więcej woja i kilku gienków więcej i po sprawie. Polak zawsze znajdzie obejście :P
Kasjamarina
14.03.2015, 21:16
Angel7212:
'usypiaja' sie genki na blokach, jezeli w atakowanym obozie byly jednostki 1szego ataku
raczej nie, na wikingach gienki mi się pospały po ataku na jednostki z last strike
problem tez w tym że ja mam uruchomione premium, narobione surowców i ludków i teraz stracę premię i nic z tego nie będę miał, tak że jestem bardzo szczęśliwy że 3 tygodnie przygotowań poszły w piach
mixer6666
14.03.2015, 23:28
Dzis mam ten sam problem w Ataku z zaskoczenia.
też miałem ten problem w DMK, weterana mi uspało
grzecho85
15.03.2015, 16:50
ale lipa z tymi generalami, wojsko jest raportu nie ma i 4 h w plecy... elegancko poprawiona gra:)
YAHIKO_FX
15.03.2015, 17:15
Cierpliwości naprawią to we wtorek.
starszy2008
15.03.2015, 18:00
jedno naprawią dwa zepsują to cala wizytówka bb-krew chce zalać-dadzą rekonpęsate w wysokości 10szt kamienia i wszyscy będą szczęśliwi:)k.... ..ć
YAHIKO_FX
15.03.2015, 18:58
Myślę że będziesz zadowolony, jak zobaczysz co przygotują na oficjalną wersję eventu.
Angel7212
15.03.2015, 19:03
Cierpliwości naprawią to we wtorek.
a który wtorek?
czerwonylis
16.03.2015, 10:56
Ten Sam Błąd Mam
Generał Wykonał Blok Po Czym Padł Z Całą Armią
To Jest Blok Na 4H !
Bankaixyz
16.03.2015, 16:45
mam to samo robiłem czarnych rycerzy i przy 3 bloku ta sytuacja zaistniała Blok udany a generał pozyskiwany (dobrze że jednostki nie stracone) Później robiłem mini przygodę mroczni kapłani i to samo (było to w piątek 13-go) ale dziś robię proch ze znajomymi i dalej jest to samo
A teraz poszło u mnie bez zarzutu :) Wypadek przy pracy :D
Bankaixyz
16.03.2015, 20:54
kiedy robię proch po 2 blokach pozyskiwał, później było normalnie a na ostatnim znowu pozyskuje :-(
YAHIKO_FX
16.03.2015, 21:56
Bo jeszcze nie naprawili tego jutro będą próbować. http://ubi.li/sjza6#3
I jak tu zbierać pisanki z przygód kiedy trzeba godzinami czekać aż się gienki wezmą do kupy WRRRR
Rosadamascena
17.03.2015, 13:55
z tego co zaobserwowałam to pozyskują zazwyczaj tam, gdzie w obozie był przeciwnik z pierwszym atakiem (może już ktoś pisał, nie pamiętam dokładnie całego wątku :))
Czyli taki Wiktor Podstępny odpada, tam w większość obozów ma psy w składzie, jakoś to wymęczę.
To nie do końca tak, bo to "zamrażanie" zależy od kaprysu, raz ma miejsce, a raz nie. Gdy robię byczka to na tym samym bloku raz zamraża, a raz nie.
Wszystko pieknie i ładnie ale moze ktos w koncu z supportu napisze kiedy to naprawia?!
Czyli taki Wiktor Podstępny odpada, tam w większość obozów ma psy w składzie, jakoś to wymęczę.
Tylko że to nie jest kwestia "wymęczę", ominę, poczekam. Bo ja mam ten jeden dzień, kiedy mogę robić przygody do bólu, włączam premium i... zrobię 2 przygody, bo mi gienków zamraża. Zamiast zrobić jedną przygodę wieczorem po pracy, zrobię jedną w dwa albo i trzy wieczory.
Kto nam da rekompensatę za te pisanki, których nie zdobyliśmy przez to? I za nie do końca wykorzystane premium? Przecież to są straty niemożliwe do wyliczenia.
Jeśli kiedyś myślałam o doładowywaniu konta klejnotami, to już dawno się przestałam zastanawiać. Po co, skoro co rusz wywala jakieś błędy uniemożliwiające normalne granie. Dopiero niedawno, po wielu tygodniach!, naprawili gienków łażących jak sobie chcą, a teraz to. I to akurat na wydarzenie.
Event w ogóle nie powinien był ruszyć....
czy ktos to wkoncu czyta byla aktualizacja a problem pozostaje na Zakazanych robie 5 atakow na dwa dni!!!!! Drugi blok i znowu to samo
Piekna87
17.03.2015, 21:36
U mnie też w Wiktorze gienki są zamrożone :(
robiłem kilka razy zdrajców i za każdym razem usypiał się z wojem ten sam gienek... do czasu :)
otóż
ostatnio przed wejściem do obozu kliknąłem na jego obóz otworzyło się okno ze statusem atak gdy gienek wlazł status zmienił się na oczekiwanie na rozkaz a ja mogłem wojo wyzerować i po wyjściu z obozu nie był uśpiony
manewr powtórzyłem w kolejnej przygodzie i też zadziałał
więc wypróbujcie go
jeśli nie wiecie który gienek będzie uśpiony to otwierajcie obozy tuż przed wejściem do niego gienka...
może pomogłem...
bug wystepuje gdy w blokowanym obozie sa jednostki pierwszego ataku jak konie czy psy
Błąd nie ma wiele wspólnego z jednostka z pierwszym atakiem. Robiłem Wiktora, pierwsze 2 bloki i oba gienki w szpitalu, w obu obozach były psy. Bloki 3- 5 wszysko oki, w jednym z obozów były psy. Bloki 6 i 7 i oba gienki znowu w szpitalu, tylko w jednym obozie były psy.
To samo na Na końskim... 2 obozy blokowane, w obu jednostki z pierwszym atakiem i tylko jeden gienek w szpitalu. Kolejny blok był dobry, a w obozie były dranie z pierwszym atakiem. O 40 pisanek z Na końskim.. nawet miło.
ziemekpr0
18.03.2015, 11:54
Ja robilem już kilka razy banitow na przykladzie pierwszego bloku z udzialem 4 generalow: za pierwszym razem 2 i 3 mieli pozyskiwanie, wczoraj tylko 3, a teraz wszyscy 3 blokujacy. To jest śmiech na sali bo zapakowałem więcej wojska na wypadek tego buga a zablokowalo mi teraz nawet wiecej generalow niz ostatnio. Odpalilem premium, banitow i teraz musze czekac 4h bo cała konnica zablokowana. Najlepszy event ever!
MonstrumR
18.03.2015, 14:13
oh jak by byla mozliwosc szybkiego pozyskania gienka za rubiny + support oddajacy te rubiny przez bugi...
robiłem kilka razy zdrajców i za każdym razem usypiał się z wojem ten sam gienek... do czasu :)
otóż
ostatnio przed wejściem do obozu kliknąłem na jego obóz otworzyło się okno ze statusem atak gdy gienek wlazł status zmienił się na oczekiwanie na rozkaz a ja mogłem wojo wyzerować i po wyjściu z obozu nie był uśpiony
manewr powtórzyłem w kolejnej przygodzie i też zadziałał
więc wypróbujcie go
jeśli nie wiecie który gienek będzie uśpiony to otwierajcie obozy tuż przed wejściem do niego gienka...
może pomogłem...
Drugie podejście na Na końskim ... trzymam się twoich rad, jak na razie się sprawdzają, ale jeszcze potrzebuję trochę więcej prób.
Ale że jak, status zmieniał się w momencie wejścia generała na wrogi obóz? Ja takich rzeczy nie widziałem.
Edit: Zrobiłem 2x wiedźmę i było oki, ale coś nie wyszło na wyspie piratów, gienek trafił do szpitala
Sprawdzalam ta metode na Banitach. niestety nie dziala.
MonstrumR
19.03.2015, 17:21
dzisiaj przez caly dzien nie mialem juz z tym problemu - czyzby naprawili?
YAHIKO_FX
19.03.2015, 20:21
Tak :)
Po konserwacji bloki naprawili, dziwne że u ciebie nadal "pozyskuje".
Nie naprawili. Problem nadal występuje.
Własnie w Banitach uspało mi 3 gienki oczywiscie po poprawnym bolku.
Pozdrowienia dla BB.
Od konserwy zrobiłem 2x banitów i jest OK, chociaż na początku wyskakiwały jeszcze komunikaty "Twój generał został ranny"... Na szczęście były nieprawdziwe, ale co się nadenerwowałem to moje :)