Zobacz pełną wersję : Gra Okno komunikatów
Rafcio1968
25.01.2015, 11:55
Witam. Mam taką propozycję, aby okno z komunikatami (tymi o dodaniu do magazynu, otrzymaniu wiadomości itd.), przenieść do prawego górnego rogu. Obecne położenie zasłania informacje o populacji i nieraz szlag trafia, gdy się chce szybko sprawdzić np. ilość wojska, a tam w tym czasie pojawiają się komunikaty o otrzymanych wiadomościach.
Chilout05
25.01.2015, 12:53
Big true Lad, ale dodaj proszę ankietę inaczej temat do wyrugowania.
Pozdro
Zmień monitor na rozdzielczość fullHD:)
A komunikaty wystarczy lekko obniżyć i zasłaniać nie będą. (Oczywiście mowa o BB, my nie możemy obniżyć:))
Fakt, że COŚ by warto było z tym zrobić.
Rafcio1968
25.01.2015, 19:17
Dziękuję za rady:) Co do FullHD, to niestety nie chodzi mi o to, że okno komunikatów zasłania mi widok ikonek, ale o to, że nie można otworzyć okna "Ludność" i tu zmiana monitora raczej nie pomoże:) Ale jak słusznie kolega zauważył, obniżenie okienka wystarczy. A co do ankiety, to po prostu mi się nie chce. Mam też nadzieję, że skoro jest taki wątek na forum, to ktoś z BB czasem tu zagląda, a zmiana jednego parametru nie powinna być chyba wielkim problemem. Pozdrawiam.
kinia19910
25.01.2015, 19:36
Temat wałkowany wielokrotnie. Bez odzewu.
Co do ankiety - nie zrobisz, nie będzie wątku.
( Choć to i tak pewnie dubel :P)
Rafcio1968
25.01.2015, 21:21
Skoro wałkowany wielokrotnie i bez odzewu, to zostawiam to jak jest i niech sobie usuwają. Szkoda na to czasu:)
Dziękuję za rady:) Co do FullHD, to niestety nie chodzi mi o to, że okno komunikatów zasłania mi widok ikonek, ale o to, że nie można otworzyć okna "Ludność" i tu zmiana monitora raczej nie pomoże:) (...)
Pomoże, okna komunikatów mieszczą się między panelem z awatarem a ikonką ludności którą spokojnie można uruchomić.
Rafcio1968
27.01.2015, 08:56
Pomaga zwiększenie rozdzielczości. Co prawda z trudem wtedy czytam czat, ale przecież, idąc za waszym tokiem myślenia, zawsze mogę kupić większy monitor :). No cóż, ślepi w Settlersów nie grają :)
Pomaga zwiększenie rozdzielczości. Co prawda z trudem wtedy czytam czat, ale przecież, idąc za waszym tokiem myślenia, zawsze mogę kupić większy monitor :). No cóż, ślepi w Settlersów nie grają :)
Jest jeszcze program który sie nazywa "lupa" i jest wbudowany w winzgroze, pomaga tez zakup nowych okularów lub czytanie przez lornetke...sposobow jest mnóstwo, trzeba tylko chciec :)
Rafcio1968
27.01.2015, 10:16
Dziękuję za rady, ale przypominam, że ta część forum dotyczy ewentualnych poprawek lub usprawnień w grze i tego dotyczył mój post. Jeśli będę potrzebował porad odnośnie mojego komputera, systemu operacyjnego, lub mojego wzroku, zwrócę się o to do specjalistów. Pozdrawiam.