Zobacz pełną wersję : Dzień jak co dzień.
StiuardPL
20.01.2015, 22:12
Znów zaczynam dzień o świcie,
z settlersami od Blue Byte (czyt. po Polsku)
Jak się dzisiaj zaloguję,
jakąś armię naszykuję.
Z logowania mam bonusik,
na dzień dobry się nim skuszę.
Znów powitam swych kolegów,
roześle odkrywców i geologów.
Przegląd surowców i gospodarki,
spada swobodnie na moje barki.
Liczę armię- bardzo mało,
dosztukować, by się przydało.
Będą nici dziś z przygody,
kupię sobie trochę wody.
Rzucę premię po znajomych,
odwzajemnią, tacy są już Oni.
TRZY GODZINY muszę czekać?
chatę wysprzątam, nie ma co zwlekać.
I tak leci moje życie,
z settlersami od Blue Byte.
Ciężki dramat mój kolego,
wiersze Twe są do niczego.
Uracz nas poezją ciętą
a nie taką z d...y wziętą ;)
Dzień jak co dzień..
wierszokleci sypia rymem nam jak dzieci
Rym co nawet rymem nie jest,
ciężki jak 100-letni kredens
głupszy niż "LOKOMOTYWA",
po której to olej spływa
Drogi graczu co miast pióro
w dłoni dzierżyć, Ty klawiaturą
która znaków ma bez liku
robisz sobie "kliku, kliku"
i będąc w jej posiadaniu
mniemasz żeś dobry w pisaniu
Drogi Stiuard, prawda taka
żeś grafoman i kloaka...
istna leci z tekstu Twego
Powiem krótko "Nici z tego"
nie dostaniesz grama kleju,
nie dostaniesz też pochwały,
za robienie takie chały.
Moja rada będzie taka:
kup klejnoty, zostaw wakat,
przerwij studia czy co robisz..
Na pisaniu nie zarobisz,
nawet grosza złamanego.
Smutna prawda, pa KOLEGO
:)
StiuardPL
21.01.2015, 13:58
Taka konwencja, koncepcja i zamierzenie autora.
Cloovn,
szkoda, ze nie grasz na naszym serwerze, bo bym Ci ufundowal nagrode specjalna ;)
Cloovn,
szkoda, ze nie grasz na naszym serwerze, bo bym Ci ufundowal nagrode specjalna ;)
Niech Cię to nie powstrzymuje ! podam meila na pw i chętnie łykne chocby tylko 20 k leju :)))
EX_Cyferka
22.01.2015, 15:15
Cloovn a ode mnie chciałbyś nagrodę specjalną w postaci baniczka-permiczka za udostępnianie mailiczka? ;)
(też sobie zarymuję, a co ;) )
Cloovn a ode mnie chciałbyś nagrodę specjalną w postaci baniczka-permiczka za udostępnianie mailiczka? ;)
(też sobie zarymuję, a co ;) )
nie udostepnilem co prawda jest jednak jedno "ale"
Gdzie jest napisane ze nie moge udostepniac swojego e-maila ? wybacz Modzie ale nie bardzo moge to znalesc... POMOZESZ ? :)
czekam na odpowiedz :)
EX_Cyferka
22.01.2015, 21:41
no i sobie wyrymowałam zadanie domowe :P czy to kara za rymy częstochowskie? :D
Cloovn w Zasadach Gry (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14981-Zasady-Gry) punkt 3 jest wzmianka o nieudostępnianiu swoich danych dostępowych do konta w grze :)
Cloovn w Zasadach Gry (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14981-Zasady-Gry) punkt 3 jest wzmianka o nieudostępnianiu swoich danych dostępowych do konta w grze :)
tak jest taka wzmianka a brzmi ona "Przypominamy, że dzielenie oraz opiekowanie się kontami innych graczy jest niedozwolone. Przekazywanie swoich danych dostępowych (login i hasło) innym osobom jest również zabronione."
Czyli mowa tu o tym aby nie przekazywac danych dostepowych, w nawiasie jest nawet podane co jest danymi dostepowymi jest to "login i hasło" a nie adres e-mail :)
powiem wiecej na stronie logowania do TSO mam nawet meile do znajomych na które wysłałem zaproszenia i owi gracze zalozyli konta na TSO , widac na nich ich e-maile :)
czy w takim razie TSO podaje mi ich dane dostepowe ( badz tez przypomina mi namolnie ) ?
Niestety Cyferko nie masz racji mój adres e-mail moge podawac gdzie chce i komu chce dopiero w komplecie z HASŁEM tworzy on cos co sie nazywa "danymi dostepowymi" a pojedynczo jest to tylko adres na jakims portalu. Zreszta słonko tak na zdrowy rozsadek....czy naprawde uwazasz nie BB ma władze nad tym komu mam wysyłac swoje DANE KONTAKTOWE ?
Podsumowujac. Widze ze fajnie pomagasz na "pomocy" i to miłe aleteraz przesadziłaś troszke :)
pozdr
EX_Cyferka
23.01.2015, 09:13
Drogi Cloovnie,
co do loginu i hasła, to już zgłosiłam prośbę o aktualizację, bo od x czasu nie używamy loginów. Maile przypomina/podpowiada ci przeglądarka, nie gra.
A tak na poważniej, to spokojnie :) w moim poście nie było nic poza tandetnymi rymami z bibuły, które ty najwyraźniej wziąłeś do siebie i zdecydowanie zbyt serio.
Ja w Twoim poście z mailem nie wyczytałam niczego, poza dobrym poczuciem humoru, z którego poniekąd jesteś znany, a z mojego punktu widzenia z czym przesadziłam, to hmm... najwyraźniej przyłączeniem się do rymowanej zabawy na offtopic :)
Z resztą słońce, tak na zdrowy rozsądek, naprawdę uważasz, że dawałabym ci jakiekolwiek, poważne ostrzeżenia nie dość, jako podstawę biorąc żart, to jeszcze w dodatku rymując?
Nie tak mod banowy, jak go malują :)
Ech a ja gupi nie poznałem sie na żarcie, pewnie przez to że wygladasz mi na "Smerfetke" , winnas byc "Gargamelem" a jestes "Zgrywusem " :))
ps
nie otworze od Ciebie zadnego załącznika bo mi w twarz wybuchnie :))
EX_Cyferka
23.01.2015, 13:05
:D