Zobacz pełną wersję : Gra Przebudowa menu Gwiazdy
sirLeony
16.01.2015, 13:19
Hello
Przydałoby się przebudować menu gwiazdy.
Brakuje mi możliwości sortowania bonusów z Magazynu Prowiantu w grupy. Czyli np.: mam 1000 desek po 1250.
2319
2321
Aktualnie mam chyba tysiąc itemow w menu gwiazdy i wyszukiwanie jest koszmarem, dlatego przydałaby sie możliwość SZUKANIA jak w Markecie.
Ile muszę sie naskrolowac żeby znaleźć ten jeden item po 20 osadnikow w srod tysiaca wegla, drewna i mlotkow...
2320
cóż do trzymania surowców teoretycznie jest magazyn a nie gwiazda :) oczywiscie pisze teoretycznie bo sam w gwiezdzie czasami trzymam ale i czesto sprzedaje ( czyszczenie magazynow robie ) wiec gwiazde mozna odciazyc. Gwiazda nie została wymyslona po to by trzymac w niej surowce a co do ludnosci to jak nie ma ich minimum 400 to po prostu kasuje .
Wątpie wiec czy Twój postulat zostanie rrozpatrzony ( watpie czy wogóle zostanie przeczytany ) ale jesli juz to dodaj ankiete
Tornados
16.01.2015, 14:46
Surowce owszem mozna sprzedac ale co z premiami i przygodami ktore sie trzyma na lepsze okazje?
Albo ozdobami ktorych sie nie chce kasowac? :D
Możliwość wyszukiwania jak najbardziej. Koniecznie dodaj ankietę.
Takie paczuszki desek to możesz sobie przy pomocy znajomego sam pogrupować :) Ogranicza cię tu jedynie pojemność magazynu. Pakujesz z gwiazdy w magazyn do pełna i zrzucasz z powrotem do gwiazdy w postaci jednej dużej paczki.
Co innego w przypadku premii czy przygód. Tu przydałoby się jakies systemowe grupowanie, ale ten temat był już nieraz poruszany, jakoś bez odzewu...
Cloovn, nie rozumiem podejścia kasowania małych paczek osadników. Czyste marnotrawstwo. Nie lepiej je po prostu dodać do władyki?
browar69
16.01.2015, 16:19
Osobiście wolałbym dodanie grupowania wszystkiego bo o ile same surowce bez problemu można pogrupować jak wspomniał kolega zwolk, to już premii, budynków czy przygód się nie da i weź tu siedź przewijaj gwiazdę parę minut. To samo dotyczy kantoru handlowego. Powinna być możliwość wystawienia oferty np. 2 lodowe za 7 stawów, trzy torby śniegu za dwóch wikingów itp. itd...
sirLeony
16.01.2015, 16:50
Ankiete dodalem.
Moj magazyn ma ponad 440 000 jednostek a bedzie wiecej.
2322
Moje menu gwiazdy zawiera setki ITEMOW ... wyszukiwanie by sie przydalo.
W menu gwiazdy uważam za niezbedne grupowanie premii i przygód! Czy to takie trudne przerobic je tak by wszystkie przygody np Banici były pod jedna ikonka z licznikiem ile ich mam.....
Cloovn, nie rozumiem podejścia kasowania małych paczek osadników. Czyste marnotrawstwo. Nie lepiej je po prostu dodać do władyki?
spiesze z wyjasnieniem. W zyciu po pewnym czasie zaczalem stosowac zasade "2+" oznacza ona tyle ze jesli nie wykorzystuje czegos przez dwa lata znaczy nie potrzebuje i albo wyrzucam albo wystawiam na moim regionalnym portalu i daje komus potrzebujacemu ( zdaza sie cho c rzadko ze sprzedajae )
w grze mam podobnie. jesli mam kupe ludkow po 20 czy 100 sztuk to po prostu ich usuwam ( obecnie nie robie przygod ) i tak mam kupe populacji narobionej wiec nie wykorzystuje jej a te ludki z lootow po prostu mi zasmiecaja gwiazde wiec je wypierr... :)
Takie paczuszki desek to możesz sobie przy pomocy znajomego sam pogrupować :) Ogranicza cię tu jedynie pojemność magazynu. Pakujesz z gwiazdy w magazyn do pełna i zrzucasz z powrotem do gwiazdy w postaci jednej dużej paczki.
I dostajesz baniaka od BB za hmm... nie pamiętam jak to było ale coś to wspólnego z multikontami miało :)
Tornados
17.01.2015, 13:40
I dostajesz baniaka od BB za hmm... nie pamiętam jak to było ale coś to wspólnego z multikontami miało :)
Wrzucanie do gwiazdy ma maly zwiazek z multikontami.... Chyba ze to logika BB :D
Milady84
17.01.2015, 16:28
Osobiście wolałbym dodanie grupowania wszystkiego bo o ile same surowce bez problemu można pogrupować jak wspomniał kolega zwolk, to już premii, budynków czy przygód się nie da i weź tu siedź przewijaj gwiazdę parę minut. To samo dotyczy kantoru handlowego. Powinna być możliwość wystawienia oferty np. 2 lodowe za 7 stawów, trzy torby śniegu za dwóch wikingów itp. itd...
Jest juz kilka podobnych pomysłów głównie o grupowanie. Problemem nie jest napisanie nowej ankiety tylko brak chęci Ubi do zrobienia czegoś w tej kwestii:)
Coś ci się chyba popiórkało...może chodzi ci o słynną aferę multimagazynową? Na zrzucaniu do gwiazdy żadna ze stron nie czerpie zysków. Profitem jest jedynie pusty magazyn u jednego z graczy gdy towar ląduje w gwieździe.