Zobacz pełną wersję : Żądany obszar nie może zostać uruchomiony
Od którejś aktualizacji wyskakuje mi ten wwww... strasznie irytujący komunikat, wystarczy, że zmienię kartę, zostawię bezczynnie na jakiś czas, i już muszę odświeżać i ładować tą cudowną grę, a ładuje się ona nie krótko, nie mogę grać z czymś takim, szlag mnie trafia jak stawiam 3 poletka zmieniam zakładkę, po 5minutach sobie przypominam i już, obszar nie może zostać uruchomiony :mad:
Porządnie się wylogować i porządnie wyczyścić cache przeglądarki + cache flash player i przestać korzystać z dziwnych dodatków w przeglądarkach.
Wyczyścić komputer ze śmieci typu hamachi lub podobnych i sprawdzić plik hosts, czy w nim nie ma niepożądanych wpisów. Zweryfikować ustawiewienia DNS protokołu sieciowego TCP/IP - powinien być DNS twojego dostawcy, lub GOOGLE DNS (można spróbować zamienić adresy serwerów DNS, bo czasami dostawcy internetowi mają dość kiepskie te serwery DNS). Nie wiem, czy gracze, którzy korzystają z GOOGLE DNS spotykają jakieś problemy z grą czy nie.
Witam, mam to samo - 30 minut poza grą i obszar nie może zostać uruchomiony. Heduan, ty sobie czyść ciasteczka, a my jednak prosimy o naprawienie problemu.
http://wrzucaj.net/images/2015/01/22/aktywacja.jpg
pozdrawiam
p
BB_Teromort
22.01.2015, 11:18
Problem jest znany. Poprawka związana z tymże zostanie wgrana podczas kolejnej przerwy technicznej, 29 stycznia (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37356).
Problem jest znany. Poprawka związana z tymże zostanie wgrana podczas kolejnej przerwy technicznej, 29 stycznia (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37356).
Problem znany ale nie rozwiązany. Dzisiejsze:
http://wrzucaj.net/images/2015/02/06/Bez_nazwy-1.jpg
pozdrawiam
Też tak miałem, nawet przed konserwą się zdarzyło, po konserwie wystąpiło 2 razy z rzędu. W tym czasie jeszcze w czasie wczytywania próbowałem sprawdzić ile pokemonów mam do zebrania (dwa razy w sumie w tym miejscu gra się wykrzaczyła, raz przed konserwą i raz po) oraz kiedy zostawiłem wczytującą się grę i zaglądałem na inne strony.
Moja porada na minimalizację ryzyka: pozwolić się grze spokojnie załadować bez zerkania gdzieś w internet. Wyjść na chwilkę po kawkę lub herbatkę.
Gdy gra już się rozkręciła nie miałem już problemów. Ciastek też nie ruszałem.
Jakby kto chciał wiedzieć to działam na przeglądarce Opera dev. 28, flasz 16 PPAPI
Milady84
06.02.2015, 14:49
Też tak miałem, nawet przed konserwą się zdarzyło, po konserwie wystąpiło 2 razy z rzędu. W tym czasie jeszcze w czasie wczytywania próbowałem sprawdzić ile pokemonów mam do zebrania (dwa razy w sumie w tym miejscu gra się wykrzaczyła, raz przed konserwą i raz po) oraz kiedy zostawiłem wczytującą się grę i zaglądałem na inne strony.
Moja porada na minimalizację ryzyka: pozwolić się grze spokojnie załadować bez zerkania gdzieś w internet. Wyjść na chwilkę po kawkę lub herbatkę.
Gdy gra już się rozkręciła nie miałem już problemów. Ciastek też nie ruszałem.
Jakby kto chciał wiedzieć to działam na przeglądarce Opera dev. 28, flasz 16 PPAPI
Dziwne. Ja nie miałam takich próblemów ani przed konserwacją ani po. A zawsze zostawiam logujacą się grę i w międzyczasie sprawdzam pocztę i inną gierkę. Nie wywala mnie też gdy odchodzę np na pół godzinki do godzinki, codziennie testowane kilka razy:-) Czasem zdarza się tak jak piszecie ale przy nie obecności powyżej godziny ale toteż nie zawsze, nieraz wieczorem mąż przez godzinę - dwie działa na innych kartach, a ja powrocie nadal jestem zalogowana....
Dziwne. Ja nie miałam takich próblemów ani przed konserwacją ani po.
Dlaczego dziwne ? BB_Teromort potwierdził, że problem jest im znany i mieli go naprawić. Ja potwierdziłem fakt rzucania słów na wiatr :D
Firefox:
Plik: NPSWF32_16_0_0_305.dll
Ścieżka: C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\NPSWF32_16_0_0_ 305.dll
Wersja: 16.0.0.305
Witam,
w związku z brakiem zainteresowania wątkiem /ostatni wpis 06.02.2015 r./
temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Lete