PDA

Zobacz pełną wersję : Premii świątecznych nie można użyć w świątecznej przygodzie

m_ic_ha_l
08.01.2015, 11:55
Mimo tego co pisze w opisie zakończenia pierwszej fazy eventu
"Co z premiami do Przygód z premiami, które mam Menu gwiazdy?
Premii wciąż będzie można użyć do rozegrania przygody."
premii mimo, że są w gwieździe nie mogę użyć w przygodzie.
Co z moim premium ? Znowu się marnuje.

Muss
08.01.2015, 12:03
każda "jednostka" ma inne wymagania co do premii może ty tkwi problem :)

m_ic_ha_l
08.01.2015, 12:08
No co Ty nie powiesz ? Nie wpadłbym.

Sprawa wygląda tak, że na wyspie w gwieździe premie są, natomiast jak wejdę do przygody to nie ma żadnej. Więc to nie problem z tym, że są niewłaściwe. Po prostu nie pokazuje żadnej.

Muss
08.01.2015, 12:36
no to trudno nie pierwszy i nie ostatni raz jak dali ciała...

GreenLands
08.01.2015, 12:44
słyszałem o tym, to kolejny bug po bugu...

Drwal81
08.01.2015, 12:53
Co żeście znowu spier... BB-etki? Grałem w wiele gier on-line i nigdzie nie było tylu błędów i kompromitacji co tutaj? Może czas na zmiany z nowym rokiem? Wywalić na zbity pysk tych co za to odpowiadają.

Freha
08.01.2015, 12:56
dobrze,że piszecie o tym błędzie , właśnie miałam odpalić dziś 2 pozostałe przygody....

Milady84
08.01.2015, 14:25
W 1chwili myslałam, że tak miało być ale to wskazuje, że znowu spartolili:-)
"Co z premiami do Przygód z premiami, które mam Menu gwiazdy?
Premii wciąż będzie można użyć do rozegrania przygody.
Zwrot surowców można uzyskać poprzez użycie premii na Domu władyki.

kinia19910
08.01.2015, 14:43
Co spartolili? Nie mogliście ich użyć, bo trwało wyłączanie eventu.
Przygody należało zrobić do wczoraj ( przed nocną konserwą).

Odkrywcy też mieli nie przynieść prezentów a przynieśli :) [wrócili przed resetem serverów]

Wszystko macie tutaj opisane : http://forum.thesettlersonline.pl/threads/36982-%C5%9Awi%C4%99ta-2014?p=168901&viewfull=1#post168901

Freha
08.01.2015, 14:49
dokładnie tak samo to zrozumiałam Milady84

funia2012
08.01.2015, 21:01
Co spartolili? Nie mogliście ich użyć, bo trwało wyłączanie eventu.
Przygody należało zrobić do wczoraj ( przed nocną konserwą).

Odkrywcy też mieli nie przynieść prezentów a przynieśli :) [wrócili przed resetem serverów]

Wszystko macie tutaj opisane : http://forum.thesettlersonline.pl/threads/36982-%C5%9Awi%C4%99ta-2014?p=168901&viewfull=1#post168901

no i tak się składa, że pisze wyraźnie:
Co z premiami do Przygód z premiami, które mam Menu gwiazdy?
Premii wciąż będzie można użyć do rozegrania przygody.
Zwrot surowców można uzyskać poprzez użycie premii na Domu władyki.

czyli premie na przygodach powinny jeszcze działać. Przygodę mam odpalona i nie wiem, czy czekać aż to naprawia czy ja anulować. Natomiast wiem jedno, kolejny raz czuję się zrobiona w balona.

set2g
08.01.2015, 21:38
dlatego lepiej nie czekac na ostatni dzwonek do robienia przygód / zadan eventowych bo często BB pisze jedno a gra działa i tak inaczej

Emp_Wilczek
09.01.2015, 10:24
Niestety, chyba masz rację. Na wyspie widzę premie, które zostały mi z piłkarskich mistrzostw a nie widzę tych świątecznych i jeszcze pisanki po wyspie się walają. Niestety przygoda kończy mi się za 10 dni więc do Wielkanocy nie dotrzyma żebym mógł je zebrać.

MWhiteman
11.01.2015, 12:47
jak widac poczekaja az wszyscy anuluja sobie przygody albo minie czas na ich wykonanie a potem naprawia niby blad naprwde mam ochote juz poinformowac biuro ochrony konsumenta o tym jak sie tu traktuje klienta

Cloovn
11.01.2015, 13:00
jak widac poczekaja az wszyscy anuluja sobie przygody albo minie czas na ich wykonanie a potem naprawia niby blad naprwde mam ochote juz poinformowac biuro ochrony konsumenta o tym jak sie tu traktuje klienta

no no a biuro ochrony konsumenta wysle pismo do Niemiec i oni narobia w gacie tym bardzie że :

15. ODPOWIEDZIALNOŚĆ, GWARANCJA I ODSZKODOWANIE

OGRANICZENIE i WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI

UŻYTKOWNIK WYRAŹNIE PRZYZNAJE, ŻE KORZYSTA Z USŁUG I GIER NA WŁASNE RYZYKO.

USŁUGI SĄ ŚWIADCZONE "W TAKIM STANIE W JAKIM SĄ". UBISOFT NIE GWARANTUJE ANI NIE CZYNI ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ DOTYCZĄCYCH SKUTKÓW KORZYSTANIA Z USŁUG W ZAKRESIE ZGODNOŚCI, DOKŁADNOŚCI, KOMPLETNOŚĆ, WIARYGODNOŚĆ, BEZPIECZEŃSTWO, ITD. , W GRANICACH DOZWOLONYCH PRZEZ PRAWO UBISOFT ODMAWIA UDZIELENIA JAKICHKOLWIEK GWARANCJI DOTYCZĄCYCH WARTOŚCI RYNKOWEJ USŁUG I GIER, ZAGWARANTOWANIA ZADOWOLENIA UŻYTKOWNIKA LUB PRZYDATNOŚCI USŁUG DO OKREŚLONEGO CELU. DODATKOWO, UBISOFT NIE GWARANTUJE, ŻE USŁUGI I GRY, W TYM SERWERY I OPROGRAMOWANIA KONIECZNE DO ICH FUNKCJONOWANIA, BĘDZIE WOLNE OD PRZERW LUB BŁĘDÓW, WIRUSÓW LUB INNYCH SZKODLIWYCH ELEMENTÓW

itd...mozna przeczytac w warunkach korzystania z tej gry którą zaakceptowałeś zakładajac konto...normalnie zzemdleja jak sie poskarżysz :)

Sciernisko
11.01.2015, 15:07

Czasu na skończenie świątecznych przygód było wiele przed konserwą. W komunikacie było napisane, że wraz z konserwą przygody zostaną anulowane. Z waszych wypocin wynika, że komuś nie zakończyło i to jest błąd.
Jak napisano w komunikacie, nic nie zginie. A nawet możesz sobie to oddać (Zwrot surowców można uzyskać poprzez użycie premii na Domu władyki.) - podobno, bo tego nie sprawdzę, bo przed konserwą wszystko wyczyściłem.
Jak ktoś sobie nie zwróci, to bedzie mógł to wykorzystać w kolejne święta. Wszystko jasno napisane.

BB_Teromort
12.01.2015, 12:53
Gwoli ścisłości, według Pamiętnika developera to zadania zostaną anulowane, nie przygody. Natomiast problem z użyciem premii w tych ostatnich został już zgłoszony do naprawy. Jak tylko dostępne będą dodatkowe informacje na ten temat, zostaną opublikowane.

Jakubboss
15.01.2015, 11:33
A konkretnie kiedy to nastąpi? Specjalnie premium wiele osób włączyło żeby zrobić te przygody , w tym ja, a nie widać żeby coś się działo...

Dla mnie za szybko zostały te premie zmienione na zasoby, gdyby zrobiono to jutro kiedy 2 faza się skończy to nie byłoby problemu...

Tornados
15.01.2015, 13:16
Przeciez BB ich na zasoby nie zamienilo..
Sam musiales je na wladyke wrzucic

Kminiacy
15.01.2015, 18:53
i znowu dostali gracze po rogach, poniewaz nie było info to lidzie 14 pooddawali premie do władygi a po południu się dowiedzieli ze 15 wrócą premie i 2 raz czuje sie zrobieni moim zdaniem całkiem słusznie