PDA

Zobacz pełną wersję : Gra 3 pomysły

Darq85
05.01.2015, 21:06
1. Niech Kościana Katedra czy jak ją tam zwą zacznie wypadać z Mrocznego Bractwa. Wtedy z każdej epickiej przygody by coś fajnego wypadało: Czarni rycerze - Mroczna forteca
Ryczący Byk - Wieża wiedźmy
Zakazane eksperymenty - Anielska brama
Mroczne bractwo - Kościana Katedra

2. Niech dodadzą nowego generała - takiego jak ci z tawerny ale żeby pomieścił 220 lub 250 jednostek. W paru przygodach do bloku właśnie tyle potrzeba by dostać dodatkowo 2-3 rundy. Weteranem tego nie zrobimy bo walczy krócej a zwykły z tawerny przegra za szybko.

3. Niech latem zorganizują event na którym za surowiec eventowy będzie można kupić broń typu armaty czy miecze damasceńskie. Piszę to nie dlatego, że w ostatnim miesiącu straciłem 120 puszek a nie posiadam odpowiednich budynków do produkcji takiej broni, ale z myślą o graczach którzy zaczęli później grać i w odpowiednim czasie nie byli w stanie zgromadzić zapasów. To ich zniechęci do dalszej gry gdyż elitarna broń z dnia na dzień drożeje a własna produkcja jest nieopłacalna. Pamiętajmy, że oni bez elitarnych żołnierzy i puszkarzy ponoszą znacznie większe straty więc i nagromadzenie granitu potrzebnego do wzniesienia budynków jest trudniejsze.

Piotru70
05.01.2015, 22:05
"Bloki" nie są projektem gry tak wiec i generała specjalnie pod to nie zaprojektują.

rapalek11
05.01.2015, 22:18
Mroczne bractwo-leci -Wieża wiedźmy

Milady84
06.01.2015, 00:37
Mroczne bractwo-leci -Wieża wiedźmy

Popieram wolę wieżę, kościana to tylko ozdóbka, wieża ma większą wartość użytkową. Co do generała to niezaszkodzi ale wołałabym kolejnego mistrza, ja niestety przegapilam tego ewentowego.
O ewencie to sama nie wiem co myśleć. Ale raczej mi w niczym nie zaszkodzi, więc moze sobie być:-)

ewaklos2
06.01.2015, 00:42
wszystko

Porit
06.01.2015, 00:48
"Bloki" nie są projektem gry tak wiec i generała specjalnie pod to nie zaprojektują.

Bloki są projektem gry.
Przynajmniej w koloniach.

Cloovn
06.01.2015, 04:32
nie ma opcji "żaden"

wiec głosowanie tendencyjne... z góry zakładasz ze masz co najmniej jeden fajny pomysł, a nie masz

jagodziak
06.01.2015, 04:56
nie ma opcji "żaden"

wiec głosowanie tendencyjne... z góry zakładasz ze masz co najmniej jeden fajny pomysł, a nie masz

popieram nie widzę żadnego fajnego pomysłu

Muss
06.01.2015, 14:00
Popieram wolę wieżę, kościana to tylko ozdóbka
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/cv/9x/73/6n7u2y.jpg
ozdóbka powiadasz ;)

a gdzie opacja w ankiecie nie popieram żadnego??

Piotru70
06.01.2015, 15:33
Bloki są projektem gry.
Przynajmniej w koloniach.

W koloniach może... ale Xarr kiedyś pisał że bloki i poradniki nie są projektem gry tak więc się nie kłóć.

Tornados
06.01.2015, 16:23
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/cv/9x/73/6n7u2y.jpg
ozdóbka powiadasz ;)

Wieza zajmuje mniej miejsca i tyle w temacie

browar69
06.01.2015, 16:48
1. Wystarczy że wieża wiedźmy wpada w byku zbyt często i znacznie straciła na wartości.
2. Bez sensu, wielu graczy wydało realną kasę by mieć takiego generała, już realniejszym pomysłem byłoby dodaje 7go, 8go wolnego generała w dużej cenie np. 50k i 100k monet, ale też wątpię, że twórcy na to pójdą.
3. Po to właśnie wycofali te bronie, żeby budynki nie zajmowały bezużytecznie patentów.
4. Nie oddaje głosu bo nie ma opcji żaden.

Piotru70
06.01.2015, 16:50
2. Bez sensu, wielu graczy wydało realną kasę by mieć takiego generała, już realniejszym pomysłem byłoby dodaje 7go, 8go wolnego generała w dużej cenie np. 50k i 100k monet, ale też wątpię, że twórcy na to pójdą.
Bez sensu... przecież po to wprowadzono apteczki aby ich leczyć a nie werbować kolejnych.

Muss
06.01.2015, 16:53
Wieza zajmuje mniej miejsca i tyle w temacie

http://screenshu.com/static/uploads/temporary/b5/l4/5j/1yz1np.jpg
wieża, forteca i wspaniała to też są "ozdóbki"
zajmują dużo miejsca w stosunku do tego ile dają "popa"

Muss
06.01.2015, 16:59
Bez sensu... przecież po to wprowadzono apteczki aby ich leczyć a nie werbować kolejnych.

Pakiet medyczny w nieograniczonych ilościach zepsuł by rozgrywkę ludzie atakowali by MSW w kółko bez straty wojska...

zwolk
06.01.2015, 17:55
Po pierwsze, 3 pomysły w jednym wątku to o 2 za dużo. Po drugie, ankieta nie pozwala wyrazić negatywnej opinii o żadnym pomyśle. Po trzecie, pomysł pierwszy i drugi skrytykowane powyżej, a co do trzeciego to nie wiem czemu tak chcesz ułatwiać nowym graczom. Starym nikt nie ułatwiał a teraz premie x3, x4. Poza tym taki event pozwoli przede wszystkim tym z zapasami broni na zrobienie jeszcze większych zapasów a nowi dalej będą ledwo ciągnąć. No i jak sam piszesz, elitarna broń drożeje, czyli powoli zbliżamy się do momentu gdy produkcja własna zacznie się opłacać :)

Porit
06.01.2015, 18:21
W koloniach może... ale Xarr kiedyś pisał że bloki i poradniki nie są projektem gry tak więc się nie kłóć.

Nie kłócę się.
W samouczku jest blok do wykonania.
Nawet są jednostki do blokowania wrogich obozów.

Misiorww
06.01.2015, 18:36
żaden

zwolk
06.01.2015, 18:51
Nie kłócę się.
W samouczku jest blok do wykonania.
Nawet są jednostki do blokowania wrogich obozów.
Tak, ale wszystko tyczy się kolonii gdzie jest oficjalne wsparcie dla bloków, a generał z pomysłu 2 miałby służyć w przygodach, gdzie wsparcia dla bloków nie ma i w dalszym ciągu robimy je na własne ryzyko.