PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zniesienie cenzury na czacie gildii

Iphoris
18.12.2014, 18:26
Nie ma się co rozpisywać.
Bardziej przeszkadza niż pomaga.
Z jednej strony - w gildiach w zasadzie nie występują takie problemy jak spam czy bluzgi (a jak się raz na jakiś czas zdarzy, to łatwo sobie z nimi poradzić).
Z drugiej - częściej jest potrzeba podesłania np. linka i wtedy trzeba mocować się z cenzorem. Bez sensu.

zwolk
18.12.2014, 18:40
W czym przeszkadza? Jeśli w twoich wypowiedziach jest więcej gwiazdek niż liter to nie z cenzurą jest problem. Poza tym PEGI7 nie pozwoli na zniesienie czy choćby ograniczenie filtra. A linki - no cóż - trochę to głupie że niby linka nie wkleisz ale jak się postarasz i usuniesz początek to się da i wtedy wg. filtra to już nie jest link :) A wklej to samo na czacie ogólnym to zaraz ban :)

W sumie mnie wkurza tylko jedno - ocenzurowanie liczby osiemdziesiąt osiem. Jak Niemcy mają z tym problem to niech sobie to filtrują. U nas to liczba jak każda inna. Ciekawe czy trzy szóstki są gwiazdkowane :)

EX_Zakrecony
19.12.2014, 17:08
Iphoris: Serwer czatu jest tylko jeden i ustawienia są globalne więc ciężko by było zdjąć blokady z wybranego kanału.

zwolk: Liczba "88" to nie tylko Niemiecki problem, również na naszych serwerach pojawiało się zamieszanie z tego powodu. Właśnie dlatego również u nas zostało wprowadzone to ograniczenie.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

TomIII
19.12.2014, 19:36
zwolk: Liczba "88" to nie tylko Niemiecki problem, również na naszych serwerach pojawiało się zamieszanie z tego powodu. Właśnie dlatego również u nas zostało wprowadzone to ograniczenie.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Ok, a dlaczego tak jest?

pozdrawiam, TomIII

zwolk
22.12.2014, 12:42
Wklep sobie liczbę 88 w google i poszukaj informacji w kontekście ósmej litery alfabetu. Jak dla mnie taka cenzura to tylko zachęta do szukania informacji na ten temat, co pośrednio służy ich rozpowszechnianiu. Jak ktoś będzie chciał coś się w tym temacie dowiedzieć to zrobi to obojętnie czy będą gwiazdki czy nie. A jak zobaczy gwiazdki to zacznie się zastanawiać i zadawać pytania, jak TomIII. W warunkach gry jest to o tyle uciążliwe, że jest część graczy z rocznika 1988 którzy w nickach mają rok urodzenia. I choć mamy na czatach ułatwienie w postaci innego koloru czcionki gdy w treści wpiszemy nick gracza, nie da się wpisać ich nicków bez wygwiazdkowania.

kinia19910
22.12.2014, 13:04
Cenzuruje nie tylko liczbę 88, ale też słowo "zakochuje", "abstrachuje" i wiele innych :)
Były już narzekania nt. niesłusznych banów... :)

GarnekPierogów
23.12.2014, 17:44
Cenzura mnie nie obchodzi, ale cooldown pięciosekundowy irytuje każdego dnia...

kinia19910
23.12.2014, 18:10
Cenzura mnie nie obchodzi, ale cooldown pięciosekundowy irytuje każdego dnia...

No ale to ma akurat zapobiegać spamowaniu/floodowaniu

Polkjmn
23.12.2014, 19:00
Wulgaryzmy powinny zostać cenzurowane, ale 88 dlaczego? Gdyby nie ta cenzura to nie miałbym pojęcia o co chodzi.

Milady84
23.12.2014, 22:51
A cyfra 18 też jest cenzurowana? Bo to gangi w Stanach sobie na twarzach tatuują... Swoją drogą nie wiedziałam o tej cenzurze. Najlepiej cały wszystkie cyfry i cały alfabet zablokować, bo zawsze się coś dopasuję:-)

kinia19910
24.12.2014, 10:26
ech.. nie rozumiecie.. 88 cenzuruje bo to taki symbol "Heil Hitler"

Milady84
24.12.2014, 22:16
ech.. nie rozumiecie.. 88 cenzuruje bo to taki symbol "Heil Hitler"

Ty nie rozumiesz 18 to symbol Adolf Hitler. Swoją drogą gracze urodzeni w 88 mają prawo czuć się dyskryminowani....:-)

Lord_Crain
25.12.2014, 00:26
Swoją drogą gracze urodzeni w 88 mają prawo czuć się dyskryminowani....:-)

Dokładnie, jestem z tego roku i jakiś czas temu poczułem się inaczej w tej grze. Dobrze że nie było cenzury przy rejestracji, bo bym nie wszedł xD