PDA

Zobacz pełną wersję : Nadwyżka osadników

Margomin
18.12.2014, 10:56
Po przerwie technicznej zrobiło mi się ok.9400 osadników a limit mam na 8780. Mogę budować ale budynki stoja puste.Zrobiłem przygodę liczac że coś się zmieni.Zjechało z nadwyżki co straciłem ,budynki nadal puste.Wychodzi na to że jeszcze trzy przygody i będzie ok ?
GG przez was mam przestój.Czekam na rozwiazanie problemu i oczywiście rekompensatę przestoju,

nekio
18.12.2014, 11:49
ja też mam ten sam problem

Setlerum
18.12.2014, 12:24
Potwierdzam, mam ten sam problem, wybudowanie nowego budynku nie rozwiazalo sytuacji.... wszystko stoi :( i jeszcze jedna sprawa, nie macie wrazenia, ze w momencie kiedy okno/zakladka przegladarki z gra nie jest aktywne to gra sie "zamraza" albo czasy budowania budynkow ulegly radykalnemu wydluzeniu.... :(

doctor_junior
18.12.2014, 12:30
U mnie 2,5k nadwyżki luda i wtopiłem na przygodzie elitę i koniki. Odbudować nie mogę bo mam nadwyżkę, ubić nadwyżkę też nie mam jak bo brak elity i koników na kolejną przygodę. I co BB na to? Rozumiem, że mam zrobić przygodę samymi rekrutami żeby ich wybić (2,5k rekrutów do ubicia)? Ale kto mi odda rudę miedzi/miecze? Czekam na jakąś odpowiedź szanowne BB.

browar69
18.12.2014, 12:31
Prawdopodobnie w trakcie błędnego wyświetlania liczby populacji zwerbowaliście większą ilość żołnierzy niż dodaliście osadników z gwiazdy. W przypadku przekroczenia limitu wystarczy zrobić przygodę tracąc większą ilość ludności niż wspomniana różnica i wszystko wraca do normy.

Setlerum
18.12.2014, 12:46
Ok, ale jak doctor_junior wspomnial... wybic wojakow to nie problem, ale kto zwroci za "koszty" ;)

browar69
18.12.2014, 13:02
Czytałeś regulamin na który się zgodziłeś? BB ma prawo odebrać wszystko co zostało pozyskane z wykorzystaniem bugu bez konieczności zwrotu surowców poniesionych za jego wykorzystanie.

doctor_junior
18.12.2014, 13:13
W przypadku gdyby mi dali surki więcej niż powinni np. z kopalni to nie ma problemu, niech zabierają. Ale tutaj nie dali mi więcej wojska, sam je zrobił zużywając swoje surowce. Nie moim obowiązkiem jest liczyć, czy przypadkiem nie przekroczyłem limitu popa, bo mogli po raz tysięczny coś spierd... Przyjmując dropy osadnicy wpadali i z nich tworzyłem wojo więc nic od "gry" nie dostałem. A teraz jestem w dupie bo nie mogę doklepać ubitego woja do przygód. Może czas, żeby to oni ponosili konsekwencję swoich niekompetentnych pracowników, a nie cały czas to my mamy sobie z tym jakoś radzić.

Setlerum
18.12.2014, 13:18
...tak, i tak samo jak 99% uzytkownikow podczas rejestracji "zobowiązalem się do dostarczania prawdziwych, dokładnych, aktualnych i kompletnych danych osobowych" .. dla Twojej informacji... te dodatkowe srodki pozyskalem nieswiadomie, a wystepowanie bugow w grze to juz dzialka BB..... tak sie sklada ze na tym konkretnym bugu to raczej nie zyskalem....

nieweim
18.12.2014, 13:19
1) jak nie macie konnych i elitarnych to polecam czarnych rycerzy ( niestety bez bloków) tam różnica miedzy z konnymi lub bez nich to jakieś 100-150 jednostek
2) zyskałeś ale tego nie rozumiesz miałeś dostęp do większej liczby populacji niż twój limit a więc mogłeś sobie zrobić te 2500 jednostek więcej jak byś chciał z tego nie skorzystać to byś trzymał ludki poniżej limitu
3) jak by wam zredukowali np armie to byście byli zadowoleni mam rozumieć ? moim zdaniem to i tak małe konsekwencje tego błędu

doctor_junior
18.12.2014, 13:25
jak nie macie konnych i elitarnych to polecam czarnych rycerzy ( niestety bez bloków) tam różnica miedzy z konnymi lub bez nich to jakieś 100-150 jednostek

I znowu to my musimy kombinować i sobie jakoś radzić przez niekompetencję BB. Może ja nie chcę robić CR wolałbym zrobić coś innego, ale przez to, że BB coś zawaliło nie mogę. Czemu my mamy odpowiadać za błędy BB? Na prawdę mnie to już solidnie wk... a nie po to gram, żeby tracić nerwy, więc jestem bliski pożegnania się z tą grą, a raczej serwerem testowym bo konserwa tu goni konserwę, a i tak nigdy nie jest dobrze.

Kba_
18.12.2014, 14:07
Mam taki sam problem, 12.3k ludzikow na 9.4k mozliwych. Gospodarka stoi, na przygody nie ma czasu dzisiaj. Z reszta, generalowie dalej sie rozkladaja po 15 razy i atakuja te same oboze po kilka razy. Z kazda konserwa przybywaja nowe problemy, a starych nie naprawiaja.

SUPER!

set2g
18.12.2014, 14:15
doctor_junior grasz już dość długo i jeszcze nie zauważyłeś że BB robi co chce i kiedy chce ? i to raczej sie nie zmieni
tak więc albo sie z tym pogódź i graj albo sobie daru te gre,bo takie akcje były,są i będą

doctor_junior
18.12.2014, 16:15
doctor_junior grasz już dość długo i jeszcze nie zauważyłeś że BB robi co chce i kiedy chce ? i to raczej sie nie zmieni
tak więc albo sie z tym pogódź i graj albo sobie daru te gre,bo takie akcje były,są i będą

Nie zwykłem się godzić kiedy ktoś mnie robi w ch... I nie lubię takiego podejścia - "bo się nie da". Trzeba właśnie o tym pisać i to za każdym razem. Wiem, że BB śledzi forum więc niech wiedzą jak ludzie są bardzo wk... na ich niekompetencję.
Niestety w chwili słabości popełniłem ten błąd i kupiłem trochę klejnotów, więc czekam tylko aż wydam wszystkie i zegnam się z tą grą. A póki co nie dam im satysfakcji z tego że mnie wydoili z kasy i mają w dupie. Gdyby mieli do czynienia z inną firmą a nie bandą anonimowych graczy to przy takim postępowaniu dawno by już zakończyli działalność z kara umowną.

Matiz_G
18.12.2014, 18:07
Ja mam po konserwie 17.000 na 13.000 pupolacji, a przed mialem 12/13... masakra