PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Wybór z łupu / dropa co ma trafić do gwiazdy a co do magazynów.

YAHIKO_FX
07.12.2014, 08:30
Czy chciałbyś / chciałabyś mieć wybór z osobna dowolnego towaru z łupu / dropa z przygody we wiadomości, co ma trafić do menu gwiazdy a co do magazynów / domu władyki?
Czy lepsze byłoby rozwiązanie by automatycznie klikając na "domek": osadnicy i doładowania do złóż trafiały i tak do menu gwiazdy, w taki sam sposób jak jest to obecnie z wygranymi premiami, budowlami?

Piwonia
07.12.2014, 11:36
Zaznaczanie każdego elementu dropu, aby trafił do magazynu byłoby powtórką dodawania dropu do gwiazdy. Za to stanowczo osadnicy powinni być traktowani jak dosypki i zawsze lądować w gwieździe.

Szymon2727
07.12.2014, 11:54
Nie da się automatycznie dodawać złoże, bo przecież które ? Te przy domu władyki ? Czy może te dalej ?

YAHIKO_FX
07.12.2014, 18:52
Piwonia napisała "Zaznaczanie każdego elementu dropu, aby trafił do magazynu byłoby powtórką dodawania dropu do gwiazdy."

Niezupełnie z gwiazdy mozolnie przerzuca się na dom władyki, a z wiadomości gdyby widniał pod każdym przycisk domku automatycznie skraca procedure, a to co się od razu nie kliknęło by na przycisk domku pod każdym z elementów dropu trafiało by do gwiazdy, na zasadzie potwierdzenia (przycisk lądowania towarów do gwiazdy byłby jeden na to co nie wybraliśmy by od razu trafiło do magazynów).

Iphoris
11.12.2014, 11:13
Brak odpowiedzi właściwej:
Odpowiedź 4:
Surowce zawsze prosto do magazynu, reszta do *.

Mundek_May
23.12.2014, 13:14
Prawie w każdym dropie wpadają osadnicy.
Wrzuciłem kilka razy cały drop w magazyn i liczba osadników doszła do górnego limitu.
Wygodniej byłoby, gdyby osadnicy po zatwierdzeniu dropu wpadali jednak do gwiazdy.

RedJul
23.12.2014, 14:41
Nie trzeba nic kombinować, wystarczy gdy osadników potraktujemy jak dosypkę czyli automatycznie lądują w gwieździe.

Mundek_May
23.12.2014, 23:55
RedJul, czy tez mnie coś umknęło, albo rozkojarzony jestem?
Przy potwierdzeniu dropu mamy wybór - gwiazda, lub magazyn.
Pojedynczych pozycji nie można nietety zmieniać. Pozostaje nam tylko ładować komplet do gwiazdy, bądź do magazynu.
Pakując wszystko w gwiazdę, osadnicy lądują tam ,gdzie ich chce mieć, lecz resztę już trzeba do magazynu ręcznie przerzucać.
Pakując drop w magazyn, osadnicy również idą do magazynu, co nie jest u mnie mile widziane. Chyba, ze masz jakiś inny trick w zanadrzu ?

RedJul
24.12.2014, 14:31
W przypadku (na przykład) dosypki żelaza w dropie, nie jest ważne co klikniesz i tak dosypka ląduje w gwieździe.
I tak samo powinno być z ludzikami. I to jest jedyna zmiana potrzebna, kombinowanie jest zbędne.

Mundek_May
24.12.2014, 14:34
No to chyba o to samo nam chodzi. ;)
Już myślałem, że jakaś sztuczka już istnieje na wrzucenie ludzików do gwiazdki, przy wrzucaniu dropu do magazynu. ;)

browar69
26.12.2014, 08:16
Moim zdaniem osadników powinni całkiem usunąć z dropów obecnie chleb jest 4x tańszy od marmuru, a nie tak dawno był od niego droższy. Robiąc niektóre przygody otrzymujemy więcej osadników niż zużyjemy to jakiś absurd bo jak ktoś do tego ma kilka szkółek wiejskich to co ma z nimi zrobić wsadzić sobie w ... gwiazdę? Populacja ciągle na full, a szkółki ciągle stoją i nie mogą produkować nad limit. Najbardziej w tym wszystkim poszkodowani są posiadacze premium bo im jeszcze bardziej się populacja zapycha zróbcie coś z tym!!! A osadnikami nie da się handlować i co mają tak leżakować w gwieździe do usr... no właśnie, aż może, może, MOŻE kiedyś zginą? Mam zamiast ulubionej przygody robić jakąś trudniejszą tylko po to aby pozbyć się osadników? Absurd.

Milady84
26.12.2014, 13:18
Hehe a jak miesiąc temu pisałem, że tak będzie z chlebem to mnie za krzyczeli, że nie mam racji. Nie produkuję chleba to dla mnie to dobrze, nie dawno ciężko było skupić chlebek po 40, teraz ściągam z rynku po 20-25:-) Ale tym co zainwestowali w 6lvl i nowe silosy do łańcucha chlebowego to serdecznie wspöłczuję....
Swoją drogą miecze z brązu tanieją czy mi się wydaje?

Piwonia
26.12.2014, 13:31
Z osadnikami to stanowczo przesadzili, całkowite usunięcie byłoby chyba zbyt drastycznym posunięciem, ale znaczna redukcja byłaby rozsądna, bo obecnie szkółki stały się zbyteczne, a dodawanie dropu wprost do magazynu mimo że znakomite to często nie można go wykorzystać właśnie przez osadników.

Miecze faktycznie coś ostatnio staniały.

Uranos_old
11.02.2016, 23:23
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 26.12.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos