Zobacz pełną wersję : Samowolka generałów!
O ile wiem to ja mam decydować co gienek zrobi a widzę, że mam dezerterów na wyspie...
Oto lista co generałowie robią po konserwie:
1. Rozkładał się mma 17 razy do 60% i od nowa. Za 18 się udało.
2. Po przeniesieniu generała na miejsce nagle zawrócił na stare.
3. w czasie bitwy zmienił cel... na obóz oddalony... pół mapy. (byk)
4. sam ustala sobie skład wojska.
5. Traci jednostki, których nie wysłałem na przygodę (raz stracił 14 ochotników mimo że nie mam tego woja!!)
6. Wetek wyprzedził gienka w drodze do obozu.
7. po zakończonym ataku tawerniak poszedł raz jeszcze się bić na ten sam obóz (ale już go nie ma!!)
8. dlaczego generał się sam telepotuje?
Chyba że jest coś o czym nie wiem :D
Witam.
Podpisuję się pod zapytaniem co z tymi generałami.
Oto co mój "geniusz" wymyślił:
1. Podczas przenoszenia obozu nagle zaatakował cel (gienek zaczął się przenosić i nagle, ledwie spadły mu %, zaatakował niedaleki cel). Całkiem fajnie że tak się rwie, tylko szkoda że ten obóz był mi do niczego nie potrzebny.
2. Pozbawia mnie jednostek, których nie miałam prawa stracić.
3. Już pomijam tańczenie przy obozach...
Byłoby mi niezmiernie miło gdyby jednak się poprawił :)
U mnie podobnie generałowie odstawiają niektóre kabarety przedstawione przez was. Mam nadzieję, że to jak najszybciej poprawią :)
Krasnolubek
01.12.2014, 23:30
A u mnie moi panowie gienki nie tylko tracą wojo, ale padają jak muchy a obozy zostają ... wprawdzie żadnego w nich wojska nie ma ale piękne budowle są
i tak zastanawiam się czym je zniszczyć... pershingów jeszcze na Settlersach nie mamy, napalm też odpada...
więc może nasz łaskawca BB poinformuje swoich pognębionych poddanych jak jak pozbyć się niezniszczalnych budynków !!!!!
witam unie nadal problem z skaczącymi gienkami i zmniejszającymi cele ,4 razy atakującymi ten sam obóz
Kłusownik1
04.12.2014, 16:23
u mnie wchodzą dwa do obozu pisze że atakuje atak 3 x dłuższy niż powinien i nagle okazuje się że że Gienki są gotowe do ataku w miejscu startu ( zrezygnowały z ataku i wróciły piorunem skąd je puszczałem) ale puszczony blok też atakował. tylko że on nie wrócił :(
Przenoszone gienki niby się posatawią, to ładuje wojsko puszczam lecz po 1-2 min okazuje się że znowu się buduje i tak kilka razy.
wyświetlanie w nieskończoność że atak wyruszył, atakuje też u mnie jest, jak również niby zmienia cek a go nie zmienia.
Na chwilę obecną ta "Gra" to tragedia , szkoda czasu
Technicy i suport i Producent powinni sami teraz w to grać a grę wyłączyć
Totalne DNO
Na dodatek te zamulanie
kinia19910
05.12.2014, 06:37
A u mnie moi panowie gienki nie tylko tracą wojo, ale padają jak muchy a obozy zostają ... wprawdzie żadnego w nich wojska nie ma ale piękne budowle są
i tak zastanawiam się czym je zniszczyć... pershingów jeszcze na Settlersach nie mamy, napalm też odpada...
więc może nasz łaskawca BB poinformuje swoich pognębionych poddanych jak jak pozbyć się niezniszczalnych budynków !!!!!
jesli zostają puste obozy wyslij gienka z 1 rekrutem :) Miałam to już nie raz - i to nie po żadnej solidnej konserwie :D
GarnekPierogów
05.12.2014, 13:08
Zauważyłem, że ostatnio trzeba każdy atak śledzić, bo czasem (losowo) zdarza się, że któryś przyspieszy/zwolni i potem bloki i inne kombinacje nie wychodzą tak, jak powinny. Problem z tempem mają zarówno MMA, major jak i weteran.
u mnie było inaczej, jak śledziłem bloki, to zmieniali atakowane obozy czy prędkość. Za to jak tylko pościłem blok i wychodziłem z przygody, to wszystkie bloki wyszły. Jedyny problem, że po wejściu na przygodę generałowie szli drugi raz atakować, mimo iż obozów już nie było.
Zobaczymy co będzie dzisiaj.
To nie wszystko , dzisiaj około 40 razy mój major był gotów na rozkaz takiego spamu nigdy nie widziałem w systemie , Gienki się cofają , wszystko zmienia cel najlepszą metodą jest wysłanie ataku ustawienie bloku i bum niech leci i powrocic na swoja wyspe i miec nadzieje ze nic nie dupnie na przygodzie...
Milady84
06.12.2014, 00:27
U mnie po ostatnich naprawach balety gienków nie tylko nie zniknęły ale wręcz się nasiliły.
Generałowie chodzą gdzie chcą i jak chcą. Powrót PO wygranej walce ze standardowym potrójnym blokiem w Banitach:
http://s2.ifotos.pl/img/Beztytuuj_whwnqrh.jpg
2 wraca, 2 gdzieś sobie idzie. Szczególnie nasila się to, jeśli w trakcie wraca się na wyspę macierzystą i ponownie do przygody.
Fleotria
07.12.2014, 12:29
Wczoraj na banitach, akurat ten blok poszedl idealnie ale ten g2...jakas masakra, nie dosc ze major mi skakal od obozu do obozu, ktore juz byly niby zablokowane, to na dokladke kiedy niby juz zlkwidowal oboz przywodcy i zaczol wracac, nagle pojawily sie obozy z powrotem i pasekiem postepu ataku. Nie da sie teraz robic spokojnie przygody... czy o to chodzilo w tych zmianach.. bo to nie jest to ze bloki nie wychodza tylko ze obozy wroga pojawiaja sie i znikaja, generalowie wykonuja co innego niż im sie poleci..itd... gratulacje
husajn2011
07.12.2014, 14:08
Witam.
Na początku chciałbym załodze BB, a w szczególności programistom-piekarzom, murarzom, budowlańcom, wujkom, ciocią, siostrą i bracią, tworzącym owy zespół, pogratulować "dobrze wykonanej roboty".
Gram ponad 3 lata, prawie od początku, ale takiej pompy, dla takiego syfu jeszcze nie było. To, co zaprezentowaliście w ostatnim tygodniu, przerosło moje "najbardziej erotyczne" oczekiwania. No żeby gra się tak pier******??? WTF???? Jesteście fachowcami, czy to jakaś familiada??? Kto tam pracuje i kto klepnął ostatnią aktualizację??? Kto to testował??? Robicie sobie z graczy jaja??? Bierzecie dobre pieniądze? To może, do diabła, weźmiecie się w garść i zaczniecie używać głów do czegoś innego niż jedzenie i picie kawy!!??? Oficjalnie, powinniście wszystkim, którzy pakują kasiorę, w tą grę, zwrócić pieniądze. Bo takiego gówna, bym za darmo nie chciał. I nie był to świadomy wybór, tylko płacę do przodu. Więc wcisnęliście Nam, kota w worku.
AMATORKA PEŁNĄ GĘBĄ.
Żeby tak spieprzyć taki tytuł??? Bo to nie pierwsze problemy w tej grze. Wiecznie coś, wiecznie coś nie tak. Czekam z niecierpliwościa na kolejny event świąteczny. Dajcie mi się zaskoczyć....zapłacę....
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Chilout05
07.12.2014, 14:11
Wczoraj z koleżanką w Wiktorze Podstępnym doświadczaliśmy prawdziwych cudów. Generał koleżanki (weteran) atakował obóz 8 razy - takie komunikaty ja otrzymywałem, u koleżanki atakował tylko raz, niestety na inny obóz niż koleżanka puściła generała, co ciekawe ja widziałem że atakuje nie to co powinien, koleżanka nie, porażkę jej wetka również oglądałem 8 razy:( coś jest nie tak nadal z wyświetlaniem animacji i ich synchronizacją, zdecydowanie należy to naprawić.
Kłusownik1
07.12.2014, 17:17
Loty w sprytnym nie dochodzą do adresata i giną. 8 dni Nadawca lota ma zablokowany lot i nie może nic zrobić. Suport milczy.
Ja straciłem też lota bo nie dotarł do mnie a czas naglił by kończyć i skończyli beze mnie.
Gienek zmienia cel bez informacji o zmianie, chcąc go zawrócić bo coś wygląda podejrzanie to się okazuje że już jest pusty i po ataku a na przygodzie jeszcze idzie do obozu.
Gra niestety stała się nędznym odpadem dawnej dobrej gry, wątpię aby sobie z tym poradzili gdyż zapewne nie mają czasu ponieważ pracują nad kolejnymi udoskonaleniami w postaci "Nowości" - czytać nowych błędów
Przestaję już robić przygody- nie ma sensu, na event będę się logował i powoli chyba żegnał z tym Setlersowym błędem
Jak wcześniej pisałem szkoda czasu, a przecież jest wiele innych fajnych gier.
potocanka
07.12.2014, 18:29
Dziś robiłam 4 razy CR. Za każdym razem wystąpił błąd następującego rodzaju:
Generał atakuje obóz (widać walkę) więc puszczam następnego na następny obóz. Niestety nagle okazuje się, że ten co walczył to siedzi w macierzystym obozie i nawet z niego nie wyszedł. Co w efekcie powoduje porażkę drugiegi generała itd...
Łącznie w czterech przygodach przegrałam tak 6 razy.
Proponuję Państwu z supportu usprawnienie wyciągania od ludzi broni poprzez:
wyzerowanie stanu mieczy wszelakich w Naszych magazynach. Nie ma co się męczyć wzajemnie.
Dziękuję za uwagę i czekam na nagrodę za usprawnienie Waszej pracy.
LordOrtega
08.12.2014, 18:52
nie da sie grac przez to wszystko, najgorsze ze BB milczy, trzeba sie zastanowić czy nie skończyć z TSO
Tornados
08.12.2014, 19:42
nie da sie grac przez to wszystko, najgorsze ze BB milczy, trzeba sie zastanowić czy nie skończyć z TSO
Grozisz czy obiecujesz...?
Srednio co 2 osoba juz kilka razy "konczyla gre"
Milady84
08.12.2014, 23:08
Wiecie ci jest najlepsze? To:
Dostępna będzie specjalna oferta. Więcej informacji pojawi się po rozpoczęciu eventu.
Kilka błędów powodujących tymczasowe zablokowanie strefy zostało naprawionych.
Generałowie czasami blokowali się podczas budowy Garnizonu na wyspie gracza.
Generałowie blokowali się na wyspie gracza? W poprzedniej aktualizacji odkrywcy nie znajdowali przygód tylko na krótkich poszukiwaniach:-)
Zgłaszacie te blędy i zgłaszacie, a oni nawet nie wiedzą jak one wyglądają:-)
Widać, że ktoś tu nie czytał zgłoszeń ani mailem ani na forum....
Kłusownik1
09.12.2014, 11:56
Grozisz czy obiecujesz...?
Srednio co 2 osoba juz kilka razy "konczyla gre"
i niestety z tego co piszesz co drugi już nie gra. U mnie ze 20 osób z 50LV są nieaktywni od dłuższego czasu.
Z 6-ciu znajomych z którymi zacząłem tu grać został jeden i jeszcze ja
Wiecie ci jest najlepsze? To:
.......
Widać, że ktoś tu nie czytał zgłoszeń ani mailem ani na forum....
to się zgadza bo wysyłane do suportu creny nie są nawet oglądane
GreenLands
09.12.2014, 13:37
Generałowie chodzą gdzie chcą i jak chcą. Powrót PO wygranej walce ze standardowym potrójnym blokiem w Banitach:
2 wraca, 2 gdzieś sobie idzie. Szczególnie nasila się to, jeśli w trakcie wraca się na wyspę macierzystą i ponownie do przygody.
to wina podglądu "namiotów", puki tego nie wywala/naprawia, tak będzie cały czas ..
fazerwml
09.12.2014, 22:43
dokladasz inne wojo a atakuje inne wojo to juz komedia genki wykastrowac uspokoic bo kto za straty zwroci majersa dacie czy premke 1 dzien w buty se wsadzic moze z gory lepiej problem zobaczycie
Dzisiaj na synach krawcach atakując obóz 17, najpierw wysłałem majora na obóz 18, został przechwycony przez obóz 17, po wygranej walce dałem odwrót. Major zawrócił ale po jakimś czasie postanowił znowu zaatakować i już odwrotu drugi raz nie mogłem wcisnąć. Straciłem przez to 139 puszkarzy. Następnie puszczając pierwsza falę 200Ł na obóz 18, generał z tawerny zaatakował, przegrał walkę, po czym będąc w połowie drogi do garnizonu znowu postanowił przeprowadzić atak mimo iż prędzej przegrał walkę..... także wesoło nie ma co
widze samowola na calego:P mamy demokracje..haha
Zapowiadaja jakies tam poprawki ale o tym ze gienki robia co chca w przygodach to juz nikt nie mowi. Pewnie tak juz zostanie.
Juz nie mowie o blokach ale nawet jak sie wysle gienka samego do ataku to cesto w polowie drogi mignie i okazuje sie ze wojo sie nie zaladowalo i znowu puszkarze i elita ***.....
Misiorww
16.12.2014, 23:38
od trzech dni przy każdym zrobionym rb (9szt) przy ostatnim bloku major zostaje przechwycony, ale za chwile już walczy tam gdzie powinien
DoUrdenPL
17.12.2014, 11:34
Dokladnie mam to samo z rb, przy bloku g2 general zostaje przechwycony przez blok D ale, po chwili dym pojawia sie przy wiezy, pozniej podczas powrotow generalowie ida jak nacpani, cofaja sie do miejsca bloku, pojawiaja sie niby gotowi do walki a tak naprawde sa jeszcze w 3/4 drogi itd
Fleotria
17.12.2014, 14:09
U mnie byki akurat wychodza bez zarzutu, nawet lepiej bo czasami sypal mi sie pierwszy blok, teraz wychodzi, ale z banitami mam problem.. po skonczonej walce nagle pbozy pojawily sie ponownie .. z paskami postepu.. :) major tez poszedl sobie do zupelnie innego obozu niz miał, a akurat z ta przygoda nigdy wczesniej nie mialam klopotu..
tissayah
18.12.2014, 17:31
Co jest k..., z tymi przygodami i generałami?!?!?!
Przecież dzisiaj konserwacja była!!!
Robiłem Byka, wszystko fajnie chodziło, bloki nawet na czas przejścia wchodziły bez zarzutu ... do czasu aż postawiłem zaprosić ludków na dropa. Wszystko się posypało, żaden blok nie wszedł, nawet te co miałem już sprawdzone i obcykane, wojo całe padło, musiałem pisać do gościa by swoich wojaków dosłał, bo ja już nie miałem nic.
Teraz robię Czarnych i boję się co to będzie jak ludków zaproszę. A jest, 2 razy generał atakował nim rozklepał obóz, a potem kiedy już wracał telepnęło go parę flag dalej i zmienił kierunek, szedł znowu na ten obóz co go wcześniej rozklepał.
Właśnie na CR wtopiłem całe G1. Przechwycił mnie obóz po lewej, który zawsze sie spokojnie omijało.
MortalWombat988
18.12.2014, 19:01
Ja miałem 2 razy problem z gienkami (na wieeeeelu banitów, zdrajców i byków), w obu przypadkach odwalało im gdy wróciłem na swoją wyspę w czasie bloku/ataku. Raz nawet z ciekawości olałem to, nie zrobiłem odwrotu i ponownie wróciłem na wyspę. Po dłuższej chwili, po ponownym wejściu na przygodę, okazało się atak odbył się prawidłowo. Opuszczacie mapę przygody po puszczeniu ataków?
Ja to najczęściej siedzę na mapie przygody, czasem tylko wracam na wyspę, i póki gram solo to jest oki
konserwa była i dupa bo jak było zrypane tak jest nadal i ciekawe poco robią matoły konserwy skoro i tak ciągle coś nie gra
maryjann-
19.12.2014, 04:01
Witam, robie zdradzonego i puszczem atak na obóz a ten idiota jeszcze po ubiciu obozu atakuje następny a nie było nawet tego widać że idzie na inny bo bym go wycofał.
Nie no kurde, wysyłam gienka na atak, widzę jak wychodzi z obozu i sobie drepta, ale to fatamorgana była bo się okazało że poszedł zupełnie inny gienek do tego zmienił cel, ale w raporcie już tego nie było.
Luc321123
19.12.2014, 15:39
Do stycznia ma nie być żadnej przerwy konserwacyjnej czyli dupa i kamieni kupa :(
Jeśli BB to czytają, to wymuszona przerwa techniczna musi być. Ludzie, toż to się nie da robić przygód, bo wychodzą cuda... Ja dziękuję za taką grę.
jozioblabla
22.12.2014, 12:23
Dokładnie. Już straciłem rachube ile elitarnych i puszkarzy poszlo mi w krawcach i byku do piachu. I to nawet nie na blokach tylko pojedynczych atakach z użyciem słownie: jednego generała. Przełączanie mapy powoduje m.in. to co napisał autor wątku. Generał po jednej walce czy przestawianiu garnizonu szybciej się przemieszcza. Ale tylko po stronie przeglądarki. Np. dziś pusciłem atak w G1 na pierwszy oboz w byku wg poznanczyka. 47R 182EŻ i 41Pu. Dostałem raport. Wszedłem na przygode, patrze major wrócił, przypisałem mu wojsko na kolejny obóz i pusciłem atak. Po 3-4 minutach dostałem raport a wg niego wysłałem takie wojsko jakie zostało po pierwszym ataku, mimo, że gra pokazywała co innego. I tak sobie trace co jakiś czas po 20-40 puszkarzy i elitarnych lub więcej na pojedynczych atakach.
Trochę to przerażające, co czytam, bo nie było mnie prawie 2 miesiące i chciałoby się jakąś przygodę zrobić bez takich ekscesów. Czy faktycznie możecie potwierdzić,że przelogowanie się przed atakiem/blokiem jest skuteczne, żeby po stronie przeglądarki pokazywało poprawny stan?
Robię często byka ostatnio jest problem z blokiem ale co się okazuje tylko wtedy jak wychodzisz z przygody na wyspę,nigdy nie wracaj z powrotem na przygodę bo ostatni generał mam majora przyśpiesza na planszy i dogania poprzednika można to łatwo bez strat sprawdzić na pierwszym bloku za każdym wejściem na przygodę generał jest coraz bliżej poprzednika.
jarekpolak1
28.12.2014, 16:39
u mnie generał potrafi z 15 razy bic ten sam oboz..." Twoj generał atakuje " 15 sekund dymku wokół obozu i znow " Twój generał atakuje " .....musze pilnowac przy zakupie dropow czy faktycznie ubił...bo kupie drop a tu okaze sie ze gienek 15 razy atakuje a za 16 dopiero ubije :D
Również widzę u siebie część z opisywanych tu problemów:
- generał rozbija namiot 2 razy - gdy już prawie jest gotowy orientuje się że rozbił na lewą stronę i stawia od początku
- generał atakuje obóz 2 razy, drugi raz atakuje od razu po pierwszej rozwałce, lub wraca do swojego obozu i ponownie drepta rozwalić obóz, którego już nie ma
- generał przy przenoszeniu zwija obóz, stawia nowy, a potem nagle teleportuje się z całym namiotem na stare miejsce i trzeba go przenosić raz jeszcze
- znajomy zaproszony na dropa wysyła atak, który wygląda normalnie i generał wraca. Okazuje się jednak, że nie rozwalił żadnej jednostki. Atak musi wysłać ponownie, generał który niby przegrał walkę dalej ma wojsko i może ponownie atakować
Milady84
29.12.2014, 22:27
Oprócz powyżej opisanych przypadków mnie kiedyś na byku duch strzelał assasynem. Myślałam, że to dropowicz i o mało nie zakończyłam, a to nikt z nas:-)
oczy_wiście
30.12.2014, 05:06
Mija miesiąc od założenia wątku, a z BB nikt nawet tutaj nie beknął.
podpisuję się pod tematem
-dziś z tego względu straciłem 112 kuszników i 10 konnych, wczoraj 59 konnych - po powrocie z bitwy zmieniłem składy i puszczałem na kolejny obóz po czym w raporcie widziałem że walczył skład który wrócił z poprzedniego obozu.
- wielokrotnie ustawiałem skład bloków (robiłem wyłącznie Z zaskoczenia a tam się ciągle robi bloki) po czym chwilę po zatwierdzeniu wojska się zmieniały lub znikały
- podczas przenosin generał ten zlikwidował swój obóz zaczął iść w nowe miejsce po czym jakby nigdy nic obóz nagle pojawiał się w starym miejscu a gienek nie kwapił się do przeprowadzki.
O podwójnych atakach czy kilkuminutowych atakach w lootach nie ma co się rozpisywać.
Amatorszczyzna. dziwię się tym którzy kupują jeszcze klejnoty za kasę. Jak gra ma tak wyglądać to lepiej żeby upadła
Luc321123
30.12.2014, 12:37
W innym temacie jakiś melepeta napisał, że jak będą mieli w planach to poprawić to napiszą ;)
Drogie BB.
To, co dzieje się z generałami nie jest w żaden sposób zabawne w grze, która z założenia powinna być rozrywką. Na atakach, w których generałowie lubią podczas walki zmieniać skład z wysłanego na ten, z którym wrócili z poprzedniej walki, straciłem już w zasadzie całe zapasy armat i większość zapasów mieczy damasceńskich, idące w tysiące. Inne formacje zbrojne pomijam, bo to się szybko produkuje. Moje gratulacje, dzisiaj, po tym jak w 3 pierwszych atakach na BMK straciłem 102 EŻ i 98 puszkarzy skutecznie zniechęciliście mnie do robienia jakichkolwiek przygód. Dokończę BMK i swoją aktywność ograniczę do odklikiwania kalendarza adwentowego. Potem nie zajrzę do Settlerów dopóki nie naprawicie generałów. Chyba, że zajmie Wam to więcej niż miesiąc, wtedy pewnie zdąży przyciągnąć mnie konkurencja, której jest sporo. Po tych cyrkach szczerze żałuję każdej wydanej na Wasz produkt złotówki i mam nadzieję, że graczy jak ja będzie więcej, gdyż nic tak nie motywuje producenta do poprawy jakości produktu jak uderzenie po kieszeni.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozwijaniu produktu jeśli nawet tak istotnych i niszczących grę błędów nie potraficie szybko naprawić.
Milady84
30.12.2014, 17:00
Drogie BB.
To, co dzieje się z generałami nie jest w żaden sposób zabawne w grze, która z założenia powinna być rozrywką. Na atakach, w których generałowie lubią podczas walki zmieniać skład z wysłanego na ten, z którym wrócili z poprzedniej walki, straciłem już w zasadzie całe zapasy armat i większość zapasów mieczy damasceńskich, idące w tysiące. Inne formacje zbrojne pomijam, bo to się szybko produkuje. Moje gratulacje, dzisiaj, po tym jak w 3 pierwszych atakach na BMK straciłem 102 EŻ i 98 puszkarzy skutecznie zniechęciliście mnie do robienia jakichkolwiek przygód. Dokończę BMK i swoją aktywność ograniczę do odklikiwania kalendarza adwentowego. Potem nie zajrzę do Settlerów dopóki nie naprawicie generałów. Chyba, że zajmie Wam to więcej niż miesiąc, wtedy pewnie zdąży przyciągnąć mnie konkurencja, której jest sporo. Po tych cyrkach szczerze żałuję każdej wydanej na Wasz produkt złotówki i mam nadzieję, że graczy jak ja będzie więcej, gdyż nic tak nie motywuje producenta do poprawy jakości produktu jak uderzenie po kieszeni.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozwijaniu produktu jeśli nawet tak istotnych i niszczących grę błędów nie potraficie szybko naprawić.
Popieram druga promocja kleju olana:-) A ja dotąd zawsze na premium kupowałam ale no cóż jelenie wyginęły... A na nowych graczy raczej nie mają co liczyć, co widać po serwerach. Mimo, że tyle czasu ich nie otwierają to nawet nie muszą nieaktywnych kont usuwać.
oczy_wiście
30.12.2014, 21:52
W innym temacie jakiś melepeta napisał, że jak będą mieli w planach to poprawić to napiszą ;)
Pewnie MOD_Zakręcony.
oczy_wiście
30.12.2014, 22:01
Drogie BB.
Popieram druga promocja kleju olana:-) A ja dotąd zawsze na premium kupowałam ale no cóż jelenie wyginęły... A na nowych graczy raczej nie mają co liczyć, co widać po serwerach. Mimo, że tyle czasu ich nie otwierają to nawet nie muszą nieaktywnych kont usuwać.
Hehehe... A jednak szykuje się, że MOD_PYSZAŁEK_Zakręcony straci zajęcie, bo ludzie odchodzą. I dobrze... :)
Ps. Gram na serwerze międzynarodowym i różnica między polskimi a tamtymi serwerami jest olbrzymia. Na serwerach com stale są moderatorzy, którzy nie zajmują się wyłącznie banowaniem lub cenzurą, można z supportem porozumieć się w oka mgnieniu, a nie jak tutaj "czekaj babko latka", no i sam ichni "BB_Termofor" też nie jest mityczny, w przeciwieństwie do tego polskiego :D
Milady84
30.12.2014, 22:14
Na naszym serwerze bezinteresownie to chyba tylko Cyferka stara się pomóc. W końcu jeden fajny mod na Dolince. Reszta nie powiem czasem coś doradzi jak się ich poprosi ale na czacie pomocy oprócz Cyferki to ich nie widzę.... A pamiętam gry gdzie to moderatorzy udzielali nowym pomocy w grze:-) Ale żeby oddać sprawiedliwość to i tak jest lepiej niż na początku serwera. Wtedy dostałam bana za pomoc w pomocy i drugiego za napisanie za co był pierwszy:-) Ci są rozsadniejsi:-) Problemem chyba nie jest ich brak tylko to, że albo nie ma żadnego albo na czacie się żółci, bo są wszyscy na raz.
Dziwne jest to, że support nie przestrzega żadnych konkretnych terminów udzielania odpowiedzi. Baaaa czasem podobno wcale się jej nie dostaje, takiego czegoś to w żadnej grze nie widziałam....
Tornados
30.12.2014, 22:31
Ale mod tylko pilnuje czatu :)
Nie ma obowiazku pomagac (robi to z dobrej woli)
I jest to wolontariat wiec ich malo obchodzi ze nie kupujecie klejkow
Niestety reszta problemów też już u mnie występuje:
- brak ataku - gdy wysyłam wysyłam atak, to generał zaczyna ponownie rozwijać namiot, lub mapa przygody miga, jakby nagle się odświeżyła, a generał ma zresetowane wojsko
- atak ze starym składem po poprzednim ataku - za to szczególnie dziękuję BB - ręce opadają, że coś takiego występuje
Wydaje mi się, że problemy zaczynają występować w momencie, gdy zaprasza się znajomych. Najgorsza jazda jest gdy kilku graczy atakuje jednocześnie, animacja zapętla się wtedy kilka razy, ataki są ponawiane po kilka razy u wszystkich graczy, bloki padają, generałowie wariują.
Luc321123
03.01.2015, 15:31
3 stycznia budzimy się panowie z tej śmiesznej firmy, w której pracują patałachy :) :)
To jakiś żart. Generałowie atakują inne obozy niż te wskazane. Akurat jestem na dzieciach sawanny, i straciłem mnóstwo wojska przez takie numery. Robię symulację, trasa marszu ok, symulacja nie pokazuje że zaatakuje inny obóz....a to ZONK!!! Co to ma być?
Chilout05
03.01.2015, 17:57
Ten błąd to największy skandal.
Przygody to dla graczy najważniejszy element rozgrywki.
Muszą działać sprawnie, nawet kosztem wyłączenia trybu ekspedycji do momentu naprawienia przygód.
Jako gracze i klienci jednocześnie prosimy uprzejmie o naprawę obecnej sytuacji, zgodnie z powyższym.
CM prośba o przekazanie wyżej, kto się ze mna zgadza prośba o podpisanie się niżej :)
oczy_wiście
05.01.2015, 19:37
Ale mod tylko pilnuje czatu :)
Nie ma obowiazku pomagac (robi to z dobrej woli)
I jest to wolontariat wiec ich malo obchodzi ze nie kupujecie klejkow
na naszych serwerach MODele są świętymi krowami, a na takim serwerze COM jest już zwykłym człowiekiem Moderator i chętnie pomaga, mimo że też nie dostaje za to gratyfikacji finansowej.
Luc321123
13.01.2015, 15:57
Co jest kurna panowie?? Ile będziemy czekać?
muzyk001
13.01.2015, 18:23
wstawiaj jakies chore nowosci a chrzania calkiem gre, to juz nie pierwszy raz sie odechciewa grac. U mnie gienki po odwrocie i tak wracaja martwi. Po obserwacji wiem ze niszcza oboz, nawet nie dochodza do nastepnego bo zaczynaja robic odwrot,a gdy dojezdzaja do obozu pokazuje sie ze twoj general jest martwy. Co jakas nowosc tym gorzej i nikt sie nie wezmie za to. Niektorzy przez takie *******y traca czas premium
norbi709
13.01.2015, 21:48
u mnie tak było cały czas, na koniec wikingowie się zawiesili
oczy_wiście
15.01.2015, 03:50
wstawiaj jakies chore nowosci a chrzania calkiem gre, to juz nie pierwszy raz sie odechciewa grac. U mnie gienki po odwrocie i tak wracaja martwi. Po obserwacji wiem ze niszcza oboz, nawet nie dochodza do nastepnego bo zaczynaja robic odwrot,a gdy dojezdzaja do obozu pokazuje sie ze twoj general jest martwy. Co jakas nowosc tym gorzej i nikt sie nie wezmie za to. Niektorzy przez takie *******y traca czas premium
może kup sobie jakąś fujarkę i skup się na GRZE na niej, a jeszcze lepiej zrobisz, jak wrócisz do szkoły i nauczysz się pisać
Niestety "oczy_wiście" odpowiedź oddaje bardzo ładnie co się dzieje na przygodach....
No źle się dzieje, nie wiem jak u Ciebie Althair, ale u mnie jest w miarę dobrze, dopiero po zaproszeniu ludków na dropa wszystko się knoci. Gienki rozpoczynają atak po 5 razy, albo jak miałem niedawno na mrocznym, po przydzieleniu woja rozbijają obóz od nowa. W tym ostatnim przypadku okazało się, że gienka telepnęło w czasie i przestrzeni, ja widziałem rozbity obóz, ale na serwie jeszcze spacerował na nową pozycję, więc woja przydzielić się nie dało. Wszystkie bloki robię przed zaproszeniem, a po zaproszeniu do blokowania się nie dotykam, nawet jeśli jest to teoretycznie możliwe.
ja poszedłem krok dalej, nie robie przygód
oczy_wiście
20.01.2015, 17:36
...Problemy techniczne na mapie z przygodą (np. samowolka generałów) już nie występują...
Głupie pieprzenie. Wystarczy wejść w byle przygodę i już okazuje się, że gienki śmigają, gdzie ich fantazja poniesie.
YAHIKO_FX
20.01.2015, 17:46
zmiany te dopiero po 29 stycznia będą i samowolka tylko tam gdzie się zaprasza znajomego występują
Swoją drogą w końcu zachowali się jak ludzie i dali porządnego change loga. Chcąc nie chcąc trzeba ich pochwalić. Tak trzymać, a my czekamy na naprawę błędu/ów.
Luc321123
22.01.2015, 12:47
To, że bloki wychodzą przed zaproszeniem znajomych to bajka.
Przez ta samowolke generalow to juz mi sie odecgciewa setlersow :(
Milady84
24.01.2015, 00:08
zmiany te dopiero po 29 stycznia będą i samowolka tylko tam gdzie się zaprasza znajomego występują
A skąd taka teoria, bo mnie przed zaproszeniem też takie balety się zdarzają...? Fakt, ze po zaproszeniu występują one o wiele częściej, szczególnie na krawcach, ale nie ma w tym reguły.
A czy jest jakias oficjala wiadomosc kiedy to zostanie naprawione? bo trwa to juz dosc dlugo,za dlugo
Polecam (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37356-Zmiany-w-grze-29.01.2015?p=174338#post174338) punkt pierwszy zmian.
Czy dotrzymają obietnicy to już druga sprawa:)
Luc321123
25.01.2015, 17:45
Trzymam za słowo :) aczkolwiek długo to trwało zanim zdecydowali się coś naprawić
Mistamus
28.01.2015, 01:35
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37356-Zmiany-w-grze-29.01.2015?p=174525&viewfull=1#post174525
oczy_wiście
01.02.2015, 03:09
mamy 1 lutego, a burdel jak był, tak jest dalej
edit: właśnie doczytałem, że zmiany nie są wprowadzone 29 stycznia a dopiero 5 lutego. czego można spodziewać się 5 lutego?
jak dla mnie coś jest lepiej ale do rewelacji daleko... Gienek nadal się buduje po 20 razy :D
łups ..mój błąd :) jednak na razie wsio działa
YAHIKO_FX
08.02.2015, 17:14
Jednak nie do końca problem został rozwiązany. W przygodach nadal potrafi generał przeskakiwać z obozu na obóz. Bloki nie zawsze się udają, gra się potrafi zaciąć i odnowić zakres oddziaływania blokowanego obozu.