Zobacz pełną wersję : Ekspedycje - Wykryte Bugi
Tornados
05.05.2015, 14:07
Pewnie najwczesniej naprawia przy konserwie :) O ile wogole naprawia;p
Jak to z błędami bywa, dość sprawnie go wsadzili, ale nie tak prędko wyeliminują. Ja też póki co odpuszczam kolonie bo błąd z brakiem ochrony 12h plus błąd ze znikającymi budynkami obronnymi dyskwalifikują je całkowicie. Choć są i tacy, którzy widzą plusy - łatwiej teraz zrobić osiągnięcia z odbijaniem kolonii innym graczom :)
DulceIglesias
07.05.2015, 10:24
BB nabrało wody w usta więc niczego się nie dowiemy oficjalnie. Zostaje sprawdzanie co się komu na ekspedycjach przytrafiło.
Błąd z odbijaniem przed upływem 12h chyba naprawili. Zgaduję, bo mam kolonie, których mi nie odbito i nie atakowano w okresie ochronnym.
Zadania "Szef" nie zalicza - tu bez zmian.
Zadanie "Mistrz podboju" - nie zalicza. Wczoraj i dzisiaj odbiłem kolonię - poziom 3, olbrzymia bogata. Za pierwszym razem strata wojska - 1146 jednostek; za drugim 1644. Nie zaliczyło żadnej. Czas na podbój - 4h. Może się mylę, ale powinno być chyba 5h.
W trakcie podbijania pierwszej olbrzymiej, bogatej - po wejściu na mapę pokazywało mi jakieś martwe czaszki, chyba ze 200. Dziwne, bo jeszcze nawet marszałek ze zwiadem nie dotarł. Dzisiaj nie pokazywało. Straty i tak poniżej 1800. Zadanie wisi niezaliczone. BB milczy, 2 wiadomości do nich wysłane i odpowiedzi z automatu.
Dobra wiadomość - obrona była w obydwu koloniach. Przypadek, ślepy traf czy coś naprawili tutaj?
Jakieś oficjalne info na temat stanu prac (myślenia) by się przydało.
Dobra wiadomość - obrona była w obydwu koloniach. Przypadek, ślepy traf czy coś naprawili tutaj?
Być może byłeś pierwszy który zaatakował te kolonie. Tak przynajmniej wynika z wcześniejszych postów (robbstark91 i montanes).
DulceIglesias
07.05.2015, 11:20
Tak, tego nie wykluczam. Najgorsze jest to, że nic nie wiemy i zgadujemy.
Potwierdzam zdobyłem kolonie postawiłem obronę. Ktoś zaatakował i obrona stała to przegrał. Na następny dzień ktoś zaatakował i zdobył z minimalnymi stratami bo obrony już nie było.
Kolonie nie maja już czasowej ochrony - kolejny bug czy świadoma decyzja, o której nikogo nie informowano?
scr.hu/1ek6/8u326
misiasia
10.05.2015, 18:16
bug, znany od dość dawna, na testowym też kolonie nie były chronione przez pierwsze 12h
MOD_Victoria2
10.05.2015, 18:50
Spokojnie, zaraz wpadnie MOD_Victoria i posprząta (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37090-%29?p=180531&viewfull=1#post180531):)
Posprzątane.
Wszystkie tematy dotyczące błędów w ekspedycjach (koloniach) zostały połączone.
pozdrawiam :)
Mod Victoria
Iver1982
11.05.2015, 13:09
Pięknie, cudnie, wspaniale.... Porządek na forum najważniejszy! A kiedy jakieś informacje co robicie w kwestii usunięcia bugów??!!
Rosadamascena
11.05.2015, 13:18
Pięknie, cudnie, wspaniale.... Porządek na forum najważniejszy! A kiedy jakieś informacje co robicie w kwestii usunięcia bugów??!!
na ten temat to muszą się wypowiedzieć ludzie z prefixem BB_ :) MOD_ nic raczej nie wie ;)
misiasia
11.05.2015, 23:01
Iver1982 mod to zwykły gracz, jak ty czy ja. nawet gdyby się okazał dobrym programistą, to i tak w kwestii bugów nic nie zrobi, bo nie jest pracownikiem bb, nikt go do kodu nie dopuści.
a co do naprawiania i poprawiania, zobacz mówisz i masz ;) (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/39151-Zmiany-w-grze-21.05.2015)
2 pytania ode mnie:
- Czy któryś z reprezentantów polskich graczy, najlepiej ten z prefixem BB, mógły dowiedzieć się, kiedy podbijanie obozowisk bossów na wyspach ekspedycyjnych będzie zaliczało osiągnięcie "Szef"?
- Dlaczego część wysp kolonizacyjnych po nieudanym podbiciu przez innego gracza wygasa i nie znika z menu "Kolonie", zajmując miejsce?
akerman1
01.06.2015, 15:33
trorox juz o to pytalem kilka razy i dostalem odpowiedz od BB ze info o bugu z zadaniem "Szef" zostalo przekazane i ze trzeba czekac az naprawia... A co do drugiego probemu to nigdy sie nie spotkalem wiec nie wiem :). Mam nadzieje ze te osiagniecia naprawia w najblizszej konserwie. To osiagniecie juz nie dziala z 3 miesiace ...
jozioblabla
05.06.2015, 12:43
Witam. Odbilem wyspe kolonizacyjna, zwykla, 3 poziomu od innego gracza. Stracilem mniej niz 1100 zolnierzy, dokladnie 1090. Nie zaliczylo osiagniec z odbiciem kolonii. Moze zlych zolnierzy potracilem?
Jurek12345
05.06.2015, 13:00
Witam. Odbilem wyspe kolonizacyjna, zwykla, 3 poziomu od innego gracza. Stracilem mniej niz 1100 zolnierzy, dokladnie 1090. Nie zaliczylo osiagniec z odbiciem kolonii. Moze zlych zolnierzy potracilem?
Nie ma znaczenia jakich żołnierzy straciłeś. Jeśli relog nie pomógł, to pisz do suportu, bo te zadanie powinno zaliczać (ja mam w każdym razie zaliczone)
hej, zauwazył ktoś że coś się dzieje dziwnego z pozycjami kolonii, zbiłam kolonie do pozycji 2 , nic nie atakowałam od tego czasu i przy wyszukiwaniach znów wskoczyły mi kolonie z 3, jedyne co być może miało wpływ na podwyższenie to to iż inni gracze wchodzą na moje kolonie jednak nie atakując niczego, w związku z czym jedynie wpada mi info w wiadomościach iż agresor nie podbił kolonii
Lord_Crain
05.06.2015, 19:40
Zalicza tylko kolonie 1lvl do osiągów.
hej, zauwazył ktoś że coś się dzieje dziwnego z pozycjami kolonii, zbiłam kolonie do pozycji 2 , nic nie atakowałam od tego czasu i przy wyszukiwaniach znów wskoczyły mi kolonie z 3, jedyne co być może miało wpływ na podwyższenie to to iż inni gracze wchodzą na moje kolonie jednak nie atakując niczego, w związku z czym jedynie wpada mi info w wiadomościach iż agresor nie podbił kolonii
Dokładnie w taki sposób sie zbija poziom, bądź podnosi, Tobie rzekomo powinno zaskoczyc punkt osiągów do obrony ogolnej i danego poziomu.
Tornados
05.06.2015, 19:52
Zalicza tylko kolonie 1lvl do osiągów.
Mnie zaliczylo tylko mala 1lvlu a sredniej i duzej juz nie
DulceIglesias
11.06.2015, 04:58
Ja też dwukrotnie odbiłem graczowi olbrzymie kolonie 3 lvl, wojska straciłem dużo poniżej 1800. Nie zaliczyło mi do zadania ani razu. Napisałem do supportu (ponad miesiąc temu), odpisali i poprosili o screeny. Przesłałem kilka. Odpisali, że pracują nad poprawką i tyle.
Chwilowo odpuściłem ekspedycje, bo jak widać pracują i myślą, ale nie naprawili. Szkoda wojska na takie zabawy.
O zadaniu "Szef" nawet nie wspomnę. Ani razu nie zaliczyło mi pokonania jakiegokolwiek bossa.
A ja taki problem mam
http://i57.tinypic.com/9zucrt.jpg
oczywiście wojo do piachu
Margherita
26.06.2015, 12:34
Tak, ja też to miałam - i to nie raz. Problem znany nam, nie wiem czy supportowi :)
skiper10
26.06.2015, 12:36
A ja wybiłem wszystko na wyspie poza bosem, którego nie da się zaatakować. Mieczyki nie są podświetlone. Straciłem premium, straciłem dużo wojska licząc, że jak ubiję wszystkie inne obozy to zaatakuję bosa.
Margherita
26.06.2015, 14:22
Po pierwszym dniu ekspedycji mogę stwierdzić, że obrona chyba działa tak, jak działała ostatnio. Czyli na chwilę. Pierwsza osoba, która wejdzie na wyspę, widzi obronę. Wczoraj wieczorem miałam raport z nieudanego podbicia mojej kolonii. Obrona była. Dzisiaj dostałam raport, że ktoś mi odbił. Klikam obozy na mapce - to nie jest moja obrona, moja zniknęła. Nie ma żadnego obozu, który postawiłam. I po co była prośba o przetestowanie najpierw poprawek? Bo ewidentnie nie działają.
Ja już pomijam te bugi z brakiem podglądu walki, niemożliwością sterowania wojskiem - to wczoraj już wyszło.
I przy okazji - zadanie Mistrz Podboju nadal nie działa, niczego nie zalicza.
skiper10
26.06.2015, 16:28
A skąd wy macie te zadania?
Wczoraj podbiłem sobie kolonię i od razu po zajęciu było 13 odpartych ataków.
Dziś znowu naliczyło odparty atak w czasie ochronnym.
Margherita
26.06.2015, 17:22
A skąd wy macie te zadania?
Osiągnięcia - Kolonie (PvP)
Tam masz zadania ale niestety zalicza wedle uznania.
Mr_SOLAR
27.06.2015, 10:37
Wklejam tutaj dla przestrogi.
Witam dziś rano wszedłem do gry było wszystko normalnie, po czym wszedłem w raporty z przejęcia koloni przez Kogoś, po otwarciu owych raportów pojawił sie komunikat obszar serwera uszkodzony prosimy spróbować ponownie, wywala od razu na główną stronę. teraz każda próba logowania kończy się tym samym w momęcie wejścia na wyspe pojawia sie komunikat i wywala na główna stronę, nie pisac o ciasteczkach, czyszczone, próby odbywały sie na kilku komputerach.
Wniosek sie nasuwa jeden, BB znowu coś sknociło z koloniami a szkoda bo chciałem w ogólno światowym wskoczyć z 4 na 1 miejsce za podbicie małej wyspy.
dokladnie to samo, czas 15 minut
jozioblabla
02.07.2015, 13:47
Dziś miałem w walce na obozie bossa to samo co agebu. Efekt - nieudany atak, zmarnowani dwaj blokujący i 3 marszalek w wyniku przegranej walki. No i oczywiście konieczność ubijania dodatkowych obozow w strefie bossa mapy z powodu braku blokujących. Dzieki wielkie za ten bug.
Zamiast wymyslac kolejne, nic nie wnoszace filmiki zwane szumnie "backstage" moze ktos wreszcie ogarnalby burdel, ktory jest na ekspedycjach :confused:
1) klasyka gatunku:
http://i.imgur.com/o6g5oQh.jpg
2) boss w strefie ladowania (co ciekawe wojska jakos sie pomiescily, ale nie mozna bylo przestawiac obozow w tej strefie do momentu jego skasowania)
http://i.imgur.com/qhHYcS9.jpg
Dodatkowo zdarzyło mi się parę razy że obóz w którym trwała walka dalej przechwytywał pozostałych generałów.
A czasem nawet przechwytują te które nie powinny przechwytywać (nie wchodzisz na ich czerwoną strefę)
misiasia
07.07.2015, 17:17
ja dzisiaj miałam taką niefajną niespodziankę ;/
całe szczęście udało się odwołać na czas
Badaliscie sie czasem pod kątem masochizmu ?
Patrząc na ilość błędów to całe to pseudopvp powinno byc zbojkotowane do czasu wprowadzenia poprawek ...
Tornados
07.07.2015, 18:40
Badaliscie sie czasem pod kątem masochizmu ?
Patrząc na ilość błędów to całe to pseudopvp powinno byc zbojkotowane do czasu wprowadzenia poprawek ...
Ja tam mam bardzo malo bledow :)
Ot zdazaja sie jakies twierdze strzelcow nie do zaatakowania
Albo jakis obozik czasem nie sciaga wogole generalow
A juz najlepsze jak marsio skacze jak glupi od obozu do obozu nie atakujac zadnego :D
jozioblabla
09.07.2015, 10:47
Jak pisaliście, że jest z tym bugiem? Robi się jak wypadnie, czy wtedy jak się ma np. 5 kolonii zajętych, a szóstą podbija? Właśnie dziś miałem taką sytuację. Nie miałem wpływu na walkę w jednym z obszarów. Ja wybierałem jeden rodzaj wojska, a to przeskakiwało po chwilowym zawieszeniu mapy. Niepotrzebna strata marszałka atakującego bossa, strata dodatkowych 26 jednostek na obozie bossa. Strata blokującego ze 100 konnicy ciężkiej, który miał przeżyć. Bezsensowa strata drugiego blokującego, strata dwóch pakietów medycznych. Generalnie strata 160 dodatkowych jednostek. Anulowałem ekspedycje. Szlag mnie już trafia normalnie. To już 3 albo 4 raz.
P.S. Zastanawiam się nad tym Niemcem co ma efektywnosc 8.35. Przy ubitych przez niego 2406 jednostach wroga daje to strate jego jednostek 294. I wygląda na to, że podbil ok. 2/3 jednostek wroga. Zastanawiam się na jaki łatwy układ obozów trafił. Ja własnie komuś wyczyściłem całą mapę - 3835, tracąc swoich 566, to daje efektywność 6,78. To cholernie daleko do 8,35, mimo że ubiłem tylko jeden oboz wroga w calosci, a tak kazdy boss z blokiem :)
Boskicom
09.07.2015, 16:56
P.S. Zastanawiam się nad tym Niemcem co ma efektywnosc 8.35. Przy ubitych przez niego 2406 jednostach wroga daje to strate jego jednostek 294. I wygląda na to, że podbil ok. 2/3 jednostek wroga. Zastanawiam się na jaki łatwy układ obozów trafił. Ja własnie komuś wyczyściłem całą mapę - 3835, tracąc swoich 566, to daje efektywność 6,78. To cholernie daleko do 8,35, mimo że ubiłem tylko jeden oboz wroga w calosci, a tak kazdy boss z blokiem :)
Mim zdaniem taki wynik jest tylko możliwy na niektórych mapach i osoba stawiająca obronę musi ustawić ja w odpowiedni sposób.
głupota... jak atakuje i przegram dostaję punkty --jak ktos atakuję mnie i przegram punktów nie dostaje mimo ze broniac sie ubijam mu wiele jednostek powinni to zmienic
Dlatego właśnie żeby wyeliminować z rankingu takie przypadki (zauważcie że praktycznie całe TOP10 światowe zrobiło jedną fartowną kolonię), próg wejścia do rankingu nie powinien być na poziomie 1000 zabitych jednostek wroga ale gdzieś w okolicach 30000. Odpowiednią propozycję w odpowiednim dziale złożyłem już jakiś czas temu.
Najlepszy w rankingu bez wątpienia jest [Ty3]Бауэр - utrzymać taki poziom przy prawie 60000 pokonanych jednostek to jest naprawdę wyczyn (albo niebywałe szczęście do układów :))
jozioblabla
13.07.2015, 12:23
Dlatego właśnie żeby wyeliminować z rankingu takie przypadki (zauważcie że praktycznie całe TOP10 światowe zrobiło jedną fartowną kolonię), próg wejścia do rankingu nie powinien być na poziomie 1000 zabitych jednostek wroga ale gdzieś w okolicach 30000. Odpowiednią propozycję w odpowiednim dziale złożyłem już jakiś czas temu.
Najlepszy w rankingu bez wątpienia jest [Ty3]Бауэр - utrzymać taki poziom przy prawie 60000 pokonanych jednostek to jest naprawdę wyczyn (albo niebywałe szczęście do układów :))
No ja mam teraz efektywność 4,35 przy ubiciu 54166 jednostek wroga. Ostatnią wyspe udało mi się machnąc z efektywnością 7,49. Dawało by mi to 3 miejsce. To jest dobry pomysł ale zmniejszyłbym wamaganą ilość na 20 tysięcy wrogich jednostek lub nawet na 15k. Ten gość z Rosji faktycznie jest bardzo dobry. U nas w zasadzie tylko Mikroclimat z bardzo dużą ilością pokonanych jednostek. Reszta jest w sumie bez sensu. Efektywność na jednej czy dwóch mapach :)
U nas w zasadzie tylko Mikroclimat z bardzo dużą ilością pokonanych jednostek. Reszta jest w sumie bez sensu. Efektywność na jednej czy dwóch mapach :)
W moim przypadku akurat na trzech, ale to szczegół - ja aktualnie świadomie anuluję kolonie po wyczyszczeniu mapy tylko po to żeby nie popsuć rankingu a dostać expa - to jest patologia :) Jak spadam na drugi poziom to zajmuję kolonię. Kiedy jestem znowu na poziomie 3 - a kolonia "nieefektywana" - expię i anuluję... chyba nie o to chodziło... próg wejścia do rankingu zwiększyć należy dramatycznie i w ten sposób odzieli się chłopców od mężczyzn.
misiasia
14.07.2015, 11:04
u nas na serwie, też większość osób podbija dla expa i zamku, 3 poziom dla samego rankingu, który jest kasowany po miesiącu jest bez sensu.
z dwóch bezużytecznych rzeczy wolę zamek. przynajmniej daje +10% do szpanu :cool:
BB_Teromort
14.07.2015, 11:44
z dwóch bezużytecznych rzeczy wolę zamek. przynajmniej daje +10% do szpanu :cool:
I o to chodzi :)
Chyba mam mały problem:)
A mianowicie,zacząłem podbijać wczoraj małą kolonie na 3 poziomie,wszystko niby grało do czasu wyjścia z niej i wejścia ponownie,zobaczyłem to:http://scr.hu/0vxr/noyv5,przy czym kazda anulacja kończyła sie resetem i relogiem.Postanowiłem poczekać do wygaśniecia.Niby wszystko gra,ale brak raporu utraconych jednostek,jak by było mało brak 4 marszałków i kwatermistrza ekspedycji w gwieżdzie.Napisałem do suportu oczywiscie,ale problem okazuje się większy.Dzis nadal brak wojska które zostało tam na ekspedycji,brak marszłałków a ukazuje się to:http://scr.hu/0vxr/4eg7z,po czym zaraz znika,czyli jest odpalona ekspedycja gdzieś w tle na tym uszkodzonym obszarze.Przygody zrobić nie moge zadnej,premium leci:http://scr.hu/0vxr/0ipi3,nie wspomne o innych błędach na koloniach.Ku przestrodze dla innych,ja robie urlop od koloni do odwołania,myśle że suport da rade....
rapalek11
16.07.2015, 23:09
http://screenshootereu.blob.core.windows.net/engine4files/mqrbzybnvtrauwxdsxvmsarphpumkjqupjkyhxxqmxzvdswdca eqxrfzyqkjrmtijijagntupxpbnupllcphgpqzltshyggcfncu
strefa bez przywódcy?
jagodziak
17.07.2015, 05:44
od dawna jest ta mapa z błedem teraz to najlepsza mapa na czas można przenieśc wojo o dwa sektory..pozdrawiam
Tornados
17.07.2015, 11:45
Czy to nie powinno dawac 109 sztuk rudy tytanu i wiekszej ilosci granitu? ^^
http://i.imgur.com/7T6i6cG.jpg
Royalvee
18.07.2015, 20:26
Chyba mam mały problem:)
A mianowicie,zacząłem podbijać wczoraj małą kolonie na 3 poziomie,wszystko niby grało do czasu wyjścia z niej i wejścia ponownie,zobaczyłem to:http://scr.hu/0vxr/noyv5,przy czym kazda anulacja kończyła sie resetem i relogiem.Postanowiłem poczekać do wygaśniecia.Niby wszystko gra,ale brak raporu utraconych jednostek,jak by było mało brak 4 marszałków i kwatermistrza ekspedycji w gwieżdzie.Napisałem do suportu oczywiscie,ale problem okazuje się większy.Dzis nadal brak wojska które zostało tam na ekspedycji,brak marszłałków a ukazuje się to:http://scr.hu/0vxr/4eg7z,po czym zaraz znika,czyli jest odpalona ekspedycja gdzieś w tle na tym uszkodzonym obszarze.Przygody zrobić nie moge zadnej,premium leci:http://scr.hu/0vxr/0ipi3,nie wspomne o innych błędach na koloniach.Ku przestrodze dla innych,ja robie urlop od koloni do odwołania,myśle że suport da rade....
Dokładnie to samo mnie dziś spotkało, znikło 4 gienków , kwatermistrze, i 1,3k woja, jak i brak możliwości odpalenia jakiejkolwiek przygody...
Hugo256_
18.07.2015, 21:06
Czy to nie powinno dawac 109 sztuk rudy tytanu i wiekszej ilosci granitu? ^^
http://i.imgur.com/7T6i6cG.jpg
Nie, nie powinno. W którymś momencie w czasie pracy kolonii ktoś Ci je zaatakował ( ale nie zdobył) a podczas ataku na kolonie nie wytwarzają one surowców. Właśnie z tego tytułu masz mnie surowców bo odjęło Ci proporcjonalnie do czasu nie pracowania kolonii. Kolonia nie zdobyta i wszystko wróciło do normy ale surowców masz mniej.
Pozdrawiam
Tornados
18.07.2015, 21:17
Nie, nie powinno. W którymś momencie w czasie pracy kolonii ktoś Ci je zaatakował ( ale nie zdobył) a podczas ataku na kolonie nie wytwarzają one surowców. Właśnie z tego tytułu masz mnie surowców bo odjęło Ci proporcjonalnie do czasu nie pracowania kolonii. Kolonia nie zdobyta i wszystko wróciło do normy ale surowców masz mniej.
Pozdrawiam
Chodzilo o cos innego co zauwazylem dopiero pare godzin pozniej
One wygasly i temu bylo tak malo:D
Hugo256_
18.07.2015, 21:27
Na zrzucie nie było widać że są wygaśnięte :P Wszystkie pracowały. Co prawda dwóm nie dużo zostało do końca ale wciąż wytwarzały :)
znikające oddziały na przywódcach strefy podczas najazdu wskaźnikiem ataku takich obozów nie da się zaatakować. ktoś miał coś podobnego ?
Dokładnie to samo mnie dziś spotkało, znikło 4 gienków , kwatermistrze, i 1,3k woja, jak i brak możliwości odpalenia jakiejkolwiek przygody...
Jak tam sie sprawy mają u Ciebie?
U mnie po tygodniu pisania do supportu nic nie ruszyło...
Royalvee
21.07.2015, 19:23
Na następny dzień wszystko było na wyspie, sam byłem zdziwiony.
Na następny dzień wszystko było na wyspie, sam byłem zdziwiony.
miałeś farta,dla mnie szykują specjalną poprawkę,już 8 dni jestem zablokowany;)pozdrawiam support i oby jak najszybciej mnie odblokowali:D
Royalvee
23.07.2015, 16:52
Wygasła komuś kolonia, która była atakowana? U mnie tak się stało, teraz mam wygasłą kolonie z wykrzyknikiem i na razie nie da się jej usunąć..
Tornados
23.07.2015, 16:55
Bo mozna stracic wygasla kolonie :)
nic raczej nie wygasło,bo kolonia tydzień żyje,a ja już 8 dni mam kolonie w tle,wojo i brak możliwości odpalenia czegokolwiek :P
Royalvee
23.07.2015, 17:06
nic raczej nie wygasło,bo kolonia tydzień żyje,a ja już 8 dni mam kolonie w tle,wojo i brak możliwości odpalenia czegokolwiek :P
qieer, to nowy mój przypadek, bez związku z ostatnim ...")
qieer, to nowy mój przypadek, bez związku z ostatnim ...")
więc chyba indywidualne poprawki nic nie dadzą,posypało się coś więcej,,,,zajefanie
rapalek11
23.07.2015, 18:44
.
Parę dni temu w ciągu jednego dnia zrobiłem 6 olbrzymich kolonii i zauważyłem dziwną prawidłowość - przy pierwszej kolonii po kilkunastu poszukiwaniach udało mi się znaleźć granit, po jej zajęciu, przy kilkudziesięciu kolejnych poszukiwaniach - żadnego granitu, nawet na wyspach nie zajętych przez gracza... Ok, można powiedzieć: Pech! Może się tak zdarzyć, jak w przypadku wysyłania odkrywców. Nie mam do BB o to żalu. W taki razie przy kolejnych poszukiwaniach brałem, jak leci i na koniec dnia, miałem w menu kolonii zajętych 6 slotów, wydobywających odpowiednio:
1. Granit - 243 szt./6h
2. Ruda żelaza - 606 szt./6h
3. Ruda żelaza - 606 szt./6h
4. Ruda złota - 303 szt./6h
5. Ruda złota - 303 szt./6h
6. Marmur - 827 szt./6h
Wszystkie te surowce są wyszczególnione w "Zyskach z następnej kolonii", a po 6h mogę zebrać 788 marmuru i 1212 rudy żelaza, bo limit surowców to 2000...
BB_niebieski, czy możesz zgłosić to do poprawki?
Tornados
27.07.2015, 19:47
http://i.imgur.com/HfXMfCU.jpg
Ktos mi wytlumaczy ten fenomen?
Na starcie koloni jeszcze sciagaly a teraz juz nie
Suchyman
27.07.2015, 21:45
A może tam po prostu nikt nie podpiął woja?
Tornados
27.07.2015, 21:49
Bylo wojsko
Teraz to wogole zaden oboz obrony przeciwnika nie sciaga mi marszalkow..
Masakra jakas
"W tym obszarze wystąpił błąd - prosimy spróbować ponownie"...
Wczoraj przy każdej z 6 olbrzymich ekspedycji były lagi i przez to sporo wojska poszło do piachu...
Dzisiaj nie można wejść na ekspedycję przed ostatnią strefą, bo wyskakuje powyższy komunikat. Żeby uczucie irytacji wzmocnić, nie można nawet anulować ekspedycji, bo od razu wyrzuca do strony głównej....
Regres do wersji beta?
Chołojec
30.07.2015, 10:30
@trorox Mam właśnie to samo... :/
Na ekspedycji w dużej kolonii. Prawie koniec ekspedycji i wywaliło mnie z gry. Po kilku ponownych próbach wyskakuje mi bład " Obszar serwera uszkodzony. W tym obszarze wystapil bład" I teraz nie mogę skonczyc ekspedycji. Nawet nie moge anulowac I co znowu mam stracic obecne 1 miejsce w rankingu duża kolonia (średni czas)? Też to jest z mojej winy? Też może nie usuniete ciasteczka? I jak tu się nie irytowac? Odpalone stracone premium, kolejna strata 1 m-ca w rankingu tym razem na pl, zablokowany slot.
Dokładnie... ranking to kolejna rzecz. Ok, w moim przypadku może nie jest to takie istotne, ale i tak jak wszystko wróći do normy, znajdę się poza pierwszą dziesiątką. W Twoim przypadku z zaszczytnego pierwszego miejsca spadasz na czwarte ze średnim czasem 53:36... Pierwsze miejsce stracone bezpowrotnie.
Agnieszka_N
30.07.2015, 11:22
... I co znowu mam stracic obecne 1 miejsce w rankingu duża kolonia (średni czas)? ...
Zastanawia mnie sens tego rankingu, tak wiele osób rzuca się na rankingi tracąc przy tym wiele woja aby mieć lepszy czas. Ja tam wole spokojnie pokombinować i zbierać PD bo to coś mi daje w przeciwieństwie do rankingu. Może jak uzyskam 30 poziom to pobawię się w rankingi, ale póki co czy będę w pierwszej 10-tce czy w pierwszej 100-tce nie ma to znaczenia bo nic za to nie mam - to jest według mnie główna wada rankingu.
Chołojec
30.07.2015, 11:42
Agnieszka_N Zanim wprowadzono rankingi, mało kto robił te ekspedycje. Zamysłem BB było to aby po prowadzeniu rankingów, więcej osób robiło ekspedycje. No i po części to się udało. Wiele osób to zmotywowało, aby robiąc te ekspedycje mogło się wykazac przed innymi. Tylko, że przez istniejące bugi, wiele osób, które zaczęło robic te ekspedycje, już nie chce ich robic lub robią je tylko dla samego ekspa. Jeśli ktoś robi te ekspedycje, tylko dla tego zameczku na środku jeziorka lub dla ...czarnego marszałka, który ma ledwie o 20 miejsc więcej niż zwykły marszałek. To informuje że ilośc zmarnowanych surowców na wojsko, to są koszta dziesiątek, setek milionów surowców (żelaza, stali, węgla itd) I patrzac na ekspedycje w taki sposób, to się w żaden sposób nie kalkuluje pod względem poświęconych surowców i czy poświeconego czasu(rok czasu i więcej), aby zrobic te kilka tys dużych kolonii na premium, by miec czarnego marszałka (mającego ledwie 120 pojemności). :) A ranking tu jest akurat takim motywatorem, że niezależnie czy wbijesz ten 30 lvl, czy zdobędziesz tego czarnego marszałka, czy nie (no bo nic innego na 30 lvlu więcej nie zyskasz, nie ma takich profitów, jak chocby wbijajac standardowy 50 lvl) to i tak jest możliwośc wykazania się na bieżaco i rywalizowania w rankingach z innymi graczami. Bez tego ekspedycje, to jest tylko przysłowiowe zasypywanie studni bez dna. Bezsens.
I ja rozumiem, że sa tacy jak Ty, którzy robią se te ekspedycje, aby tylko se robic, dla tych 3746000 pd. Ale z mojej perspektywy to jest dopiero bezsens.
Masz rację, Agnieszko - ja po pierwszym tygodniu przestałem skupiać się na czasie, bo faktycznie ważniejsze jest dla mnie wyczyszczenie całej mapy i dodatkowe PD niż kilka zaoszczędzonych minut, zwłaszcza, że tylko raz w tygodniu odpalam premium i robię hurtem 6-8 olbrzymich kolonii.
A co do rankingu, to jest on bardziej odzwierciedleniem szczęśliwego układu jednostek na mapie niż umiejętności gracza... no może poza efektywnością, ale ta część rankingu ma sens tylko w przypadku najmniejszych map - w przypadku olbrzymich, przy tej samej ilości dostępnych pakietów medycznych, i ten ranking jest - najdelikatniej rzecz ujmując - jest źle przemyślany.
Margherita
30.07.2015, 15:57
http://i.imgur.com/HfXMfCU.jpg
Tego ci nie wytłumaczę. Ale skoro narzekałeś, że ci nie ściąga to chyba BB wyszło naprzeciw twojej prośbie.
Robię drugą olbrzymią dzisiaj - normalnie zrobiłabym tym wojskiem ze 4 olbrzymie. Ściąga wszystko, nawet to co nie jest pokazane, że ściąga. Ich numerki przy obozach kiedy sprawdzamy trasę - można już sobie pominąć. Mało tego, 1 wysłany generał na jeden obóz oznaczony jako numer 1 - ten co jest na trasie - jest ściągany 2,3,4 razy z trasy. Nigdy tak nie było - 1 generał ściągnięty idzie na wyznaczony obóz. Teraz idzie na kilka ale nie wiesz, na który tak naprawdę. I nie wiesz czy po ściągnięciu da się odwołać, czy nie; pójdzie dalej walczyć czy wróci.
Nic nie rozumiem ale chyba by się przydała jakaś reakcja BB i szybka poprawka.
A taką sytuację jak przedstawiasz (tylko za mało mapy widać żeby potwierdzić) to miałam. Był błąd na mapie - w tym sektorze nie było przywódcy. Skoro nie było to okazało się, że tak naprawdę żaden obóz nie ściągał marszałka. Boss znalazł się w sektorze na lewo. Chyba błąd.
Agnieszka_N
31.07.2015, 00:32
Agnieszka_N Zanim wprowadzono rankingi, mało kto robił te ekspedycje ... Jeśli ktoś robi te ekspedycje, tylko dla tego zameczku na środku jeziorka lub dla ...czarnego marszałka, który ma ledwie o 20 miejsc więcej niż zwykły marszałek ... A ranking tu jest akurat takim motywatorem, że niezależnie czy wbijesz ten 30 lvl, czy zdobędziesz tego czarnego marszałka ... to i tak jest możliwośc wykazania się na bieżaco i rywalizowania w rankingach z innymi graczami. Bez tego ekspedycje, to jest tylko przysłowiowe zasypywanie studni bez dna. Bezsens. I ja rozumiem, że sa tacy jak Ty, którzy robią se te ekspedycje, aby tylko se robic, dla tych 3746000 pd. Ale z mojej perspektywy to jest dopiero bezsens.
Każdy ma swoje priorytety i nie nazywam ich bezsensami. Wcześniejsza mała popularność ekspedycji nie wynikała z braku rankingu, ale z dużych kosztów broni. Już po zmianie kosztów broni ekspedycje nieznacznie ruszyły, ale zapowiedzi nowości swoje zrobiły i wielu graczy zaczęło trenować aby być gotowymi na zmiany.
Nie robię kolonii specjalnie dla zamka bo w zasadzie nic nie daje, a liczyłam że da chociaż trochę populacji (ale że jest to już niech będzie). Bardziej mi zależy na premiach stałych do wydobycia z koloni oraz punktów waleczności, bo dzięki nim można lepiej kolonie dozbroić. Najbardziej mi zależy jednak na Czarnym Marszałku bo on pozwoli na małych, zwykłych i niektórych dużych na oszczędność jednej apteczki (nie ma już konieczności wykonywania ataku w dwóch falach), a czasem 1 apteczka więcej to spore oszczędności w wojsku (też jak duże oszczędności to wynika z układu kolonii). Rankingi nie są bezsensowne ale wybrakowane w mojej ocenie. Skupianie się dla nich nie jest obecnie moim priorytetem. Pobędę przez miesiąc na liście a potem zostanę zapomniana, a stałe premie i CM zostanie ze mną na zawsze.
Liczę jednak że BB wprowadzi pewne zmiany w kwestii zamku oraz rankingów gdzie za bycie w pierwszej 10 będzie można uzyskać jakieś profity np. w postaci broni czy premii do PVP.
jozioblabla
31.07.2015, 13:50
Wlasnie mi sciagnelo marszalka na oboz, ktory strefe przechwytu mial daleko od sciezki przejscia. Sciagnelo. Jak chcialem cofnac to nie reagowalo, po czym jak chcialem wyjsc i anulowac ekspedycje bo sie...zdenerwowalem...wywalilo "obszar serwera uszkodzony". Nie idzie nic zrobic teraz, anulowac, wejsc, odeslac wojsko, nic. Widzę, że inni już mieli podobnie i to już sporo czasu temu. Jak widać nadal sie to zdarza. Nawet nie chce mi się zglaszac tego do supportu.
robbstark91
01.08.2015, 09:01
Nie miało być tak, że bug z niemożnością zaatkowania bossa w olbrzymich koloniach miał być naprawiony? Uruchomiłem trzy olbrzymie kolonie (lvl1 i lvl2) i po chwili znika skład wojska na głównym bossie - co skutecznie uniemożliwia podbicie koloni :)
jagodziak
01.08.2015, 20:00
Nie miało być tak, że bug z niemożnością zaatkowania bossa w olbrzymich koloniach miał być naprawiony? Uruchomiłem trzy olbrzymie kolonie (lvl1 i lvl2) i po chwili znika skład wojska na głównym bossie - co skutecznie uniemożliwia podbicie koloni :)
pisali tylko że naprawią bug z obozami na wodzie ten pewnie zajmie im kolejne pół roku pozdrawiam
Czy ktoś orientuję się, dlaczego "Liczba odpartych ataków" w szczegółach kolonii nie jest równoznaczna z ilością udanych obron kolonii?
Suneater
07.08.2015, 06:45
Gdzie pisze liczba udanych obron w szczegolach kolonii ?
napisze tak
cos jest nie halo w pvp
są błędy do zniesienia ale i nie ranking jakaś lipa do potęgi liczycie cwaniaków którzy na skróty jada kolonie żałosne tak samo z czasem skąd biorą takie czasy próbowałem najłatwiejsza kolonie wojo przygotowane i parę minut w plecy gram w to 4 lata i po woli zaczynam wątpić co wy robicie wiem ze interesuje was zysk z zamieni ale nie tedy droga a co do obron tez macie burdel w ogólnym mam sporo a jak policzę z 3 poziomów nie pasuje
jagodziak
09.08.2015, 00:18
napisze tak
cos jest nie halo w pvp
są błędy do zniesienia ale i nie ranking jakaś lipa do potęgi liczycie cwaniaków którzy na skróty jada kolonie żałosne tak samo z czasem skąd biorą takie czasy próbowałem najłatwiejsza kolonie wojo przygotowane i parę minut w plecy gram w to 4 lata i po woli zaczynam wątpić co wy robicie wiem ze interesuje was zysk z zamieni ale nie tedy droga a co do obron tez macie burdel w ogólnym mam sporo a jak policzę z 3 poziomów nie pasuje
widac że 4 lata to mało jak dla ciebie żebyś ogarnoł kolonie na czas proponuje powrót do przygód z poradnikiem koniecznie pozdrawiam
jozioblabla
10.08.2015, 19:05
widac że 4 lata to mało jak dla ciebie żebyś ogarnoł kolonie na czas proponuje powrót do przygód z poradnikiem koniecznie pozdrawiam
Co do kolonii to się właśnie zastanawaiam jak trafic na kolonie, na której zrobiłbym efektywność 10? Póki co udało mi się na pojedynczych osiągnąć coś ok. 8,8, a przeciętnie to jest pomiędzy 6,6- 7,5. Mogę anulować jak cos nie pójdzie, ale już dwa razy zleciałem na drugi poziom kolonii. Po początkowych kiepskich efektywnościach właśnie obrałem taką drogę i wbiłem pod koniec pierwszej dziesiątki krajowego rankingu...no ale znowu musze podbijać kolonie drugiego poziomu. Tak więc zastanawiam się jak gracz z Rosji trafił na taką kolonię? Jakiej bym nie trafił to na strefę głównego Bossa zawsze potrzebuje od 100 jednostek, a jak trzeba ubić coś bo braknie do bloku to nawet 155. A gdy jest to oboz postawiony przez gracza to już ponad 170. Kolonie z bossem u lewej góry czy u lewego dołu to często większe straty, jakbym nie kombinował. Tak więc nie wiem na której mapie można ubić 3200 jednostek tracąc tylko jakieś 320. Ja jeszcze nie trafiłem, a już osiagnałem taką wprawę, że robię bloki 1 do 9 jednostek ciężkich i nawet na potrójnym bloku.
a moze zanim szanowne BB wprowadzi zaplanowane nowosci to ogarnie bajzel, ktory obecnie panuje?
niby klasyka gatunku, ale jest to juz strasznie [autocenzura]
1) powalczyl o ranking
http://i.imgur.com/O6l5rdz.png
2) postawil obrone
http://i.imgur.com/FuqyZhC.png
3) zaatakowal
http://i.imgur.com/YAdSdG5.png
Jak wprowadza wyższe poziomy to kolonie już praktycznie wymrą, bo trzymanie jednostek normalnych, ekspedycyjnych i tych nowych będzie trudne ze względu na populację.
Agnieszka_N
15.08.2015, 12:38
Jak wprowadza wyższe poziomy to kolonie już praktycznie wymrą, bo trzymanie jednostek normalnych, ekspedycyjnych i tych nowych będzie trudne ze względu na populację.
Dlatego powinni wprowadzić to aby zamek na wodzie miał możliwość zwiększania populacji w zależności od jego poziomu - wtedy byłby sens o to walczyć, a tak walczenie o ozdobę mija się z celem. Poza tym przy takiej rewolucji trybu podstawowego powinni tez wprowadzić trochę zmian w pvp, bo ludzie w to grali dla zabicia nudy.
3) zaatakowal
http://i.imgur.com/YAdSdG5.png
Takie coś
https://youtu.be/rW5YaYeA2jo (https://youtu.be/rW5YaYeA2jo) to jest już norma. 3 ekspedycje na 5 znalezionych nie ma możliwości zaatakowania dowódcy mapy przez trzeba ją anulować. Problem dotyczy tylko nowo znalezionych ekspedycji bo zajętych kolonii z lvl2 na naszym serwerze jest jak na lekarstwo przez co awans na lvl3 jest mocno utrudniony.
jagodziak
16.08.2015, 23:36
silu 700 dla twojej informacji awans lvl losowania koloni otrzymasz również po zajmowaniu wolnych koloni pozdrawiam
silu 700 dla twojej informacji awans lvl losowania koloni otrzymasz również po zajmowaniu wolnych koloni pozdrawiam
O tym właśnie piszę, zajętych brak, a wolne z przewagą znalezienia takiej z niemożliwością zaatakowania dowódcy mapy, którą musisz i tak anulować.
Naprawicie kiedys te obozy, ktorych nie mozna zaatakowac czy nie?
http://i.imgur.com/jM99x91.png
moze nowa pani Komjuniti sie wypowie, bo poki co to tylko zaglada na Zlota Gore, napisze "dzien dobry" i ucieka nie odpowiadajac na jakiekolwiek pytania... jesli to ma byc nowa jakosc kontaktu z graczami wedlug BB, to gratuluje dobrego samopoczucia...
rapalek11
05.09.2015, 10:23
http://screenshootereu.blob.core.windows.net/engine4files/cqjgagacmkvfoopszepqahzbpvsahchrohcxyrbsrcgwimpzbw ucqftabonazyvvwndqqxqgmnkdzmmqtwfelbxnfokxsdxwfstr
dwie kolonie i przygoda
Miesiąc temu podczas robienia kolonii przy bloku strefy oddziaływania nadal były i przechwyciły innego marszałka.
Po jakimś czasie wywaliło że obszar koloni został uszkodzony.
Następnie przy próbie usunięcia/zamknięcia koloni wywalało z serwera przez co ileś h nic nie mogłem zrobić zanim nie wygaśnie.
Mimo że wygasła problem nadal widniał , i nie mogłem odpalić jakiejkolwiek przygody.
Dzięki temu bugowi miałem zablokowane cały dzień , dopiero na drugi dzień wszystko wróciło do normy...
jozioblabla
07.09.2015, 14:33
Ja dzis miałem taką sytuacje. Dwa obozy bandytów i jeden postawiony przez gracza. Patrze marszałkami wg jakiej kolejności gra oznacza obozy do ataku. Pokazało, że pierwszy będzie obóz z twardzielami, drugi z konnymi, trzeci zostanie zaatakowany ten z piechotą od gracza. Jak było. Puściłem łuczników na twardzieli - marszałek zaczął walczyć, puściłem drugiego marszałka z piechotą na konnych - marszałek zaczął walczyć. No i trzeciego marszałka z łucznikami puściłem na obóz gracza tak by drugi zaczął walczyć zanim ten trzeci dojdzie w strefe oddziaływania. No i ok. Idzie sobie ten trzeci, tamci dwaj walczą, skosaowali już po 20 sztuk wroga, a tu nagle pierwszy marszałek zrobił przeskok do obozu z konnymi, ten drugi zrobił się drugą falą, a trzeci marszałek zaatakował obóz z twardzielami. Efekt był taki, że zamiast stracić 44 łuczników na twardzielach, 36 piechoty na konnych i 42 łuczników na piechotę gracza to poszło do piachu 100 łuczników, 2 sztuki piechoty. Czyli straciłem nadprogramowo 100 łuczników oszczędzając 34 piechoty, no i marszałka którego już nie mogłem uleczyć. Zgłosiłem to do supportu, ale w nerwach niewłaściwie opisałem całe zajście. Właściwe jest to co tutaj nabazgrałem. Wnerwiają już mnie takie sytuacje.
Agnieszka_N
02.10.2015, 17:09
I na koniec osiągnięć mamy kolejnego Buga. Dostajemy info że pula zasobów się zwiększa o 1250. Na 20 poziomie mieliśmy zapewnienia o +250, a na 25 o +500. Matematycznie wychodzi 4000 a statystycznie otrzymujemy 3125 ... Bug czy Norma? Pomijam kwestie że przy obsadzeniu 6 slotów koloniami o większym wydobyciu np. rudy żelaza to straty mamy jak w banku.
http://static.pokazywarka.pl/i/5941157/785998/pvo-the-end-01.jpg
Zaraz po tym mamy piękny zamek ekspedycyjny, piękna ozdoba nic nie dająca i nie wiadomo po co jest ... bo jak ją postawimy obok koszyczka wielkanocnego to blask zamku blednie. Czy jest się o co bić? Nie ma o co, więc mało kto robi kolonie. Gdyby tak zamek w finalnej wersji dał kilka tysięcy populacji dodatkowo, to wątpię żeby było tak że granitowa kolonia wydobywała surowce dopóty jej czas nie minie.
http://static.pokazywarka.pl/i/5941157/333309/pvo-the-end.jpg
Witam, co prawda dyskusja nosi wygląda na wygaszoną, ale...
Po wgraniu XXL chciałem podbić kolonie, no niby jasne.
Pokonaj Bosa mapy.
Ale krna gdzie ten Bos ????
http://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=2596&stc=1&d=1444424554
Arthhhur
12.10.2015, 11:16
Obecnie mam taką samą sytacje. Nie ma bossa na mapie.
Kolonia nalezy do gracza.
Zeby bylo smieszniej to moge tam przeniesc Marszałka / Dostawce ekspedycji :)
http://screenshooter.net/102441702/rapwkob
Lord_Crain
12.10.2015, 14:05
Biłem taką samą kolonię z myślą że zrobię niezłą rekordówke, ale przed ostatnim atakiem na Bossa wyskoczył uszkodzony obszar.
Suchyman
13.10.2015, 12:07
To jest jakaś masakra co się dzieje z ekspedycjami. Przekażcie żeby to naprawili bo nie da się robić ekspedycji.
Nie dość że się traci surkę na szukanie ekspedycji których się nie da podbić (nie pokazują się bossowie), to na dodatek jednostki przeskakują w między czasie bitew/bitwy.
Łudzę się że oddacie choć trochę surki za wtopione jednostki i wyplutą surkę na poszukiwania wysp ekspedycjnych..
Witam. Do tej pory nie natrafiałem na bugi ( chyba z 60 ekspedycji robilem) a tu nagle mam ekspedycje na której w ogole nie ma dowódcy mapy.
Rosadamascena
19.10.2015, 19:02
Witam. Do tej pory nie natrafiałem na bugi ( chyba z 60 ekspedycji robilem) a tu nagle mam ekspedycje na której w ogole nie ma dowódcy mapy.
Problem znany, od niedawna się tak robi
duquette
20.10.2015, 14:16
robi sie czy nie, dosc meczace jest pisanie do supportu zeby oddali 150 monet i kielbase za wysylanie grubasow na popsute kolonie, pewnie dlatego malo kto to robi (ja place, anuluje, placze ;) i nic z tym nie robie...), ale gdyby kazdy wzial sobie do serca ze kazda taka sytuacja z bugiem angazuje realnego pracownika w supporcie oraz napisal ze chce swoja kielbase (i monety) wydane na bubel odzyskac, to moze bardziej oplacalo by sie bb zatrudnic programiste do zrobienia tego jak nalezy zamiast placic ludzikom w supporcie???
Tornados
20.10.2015, 14:17
Skoro wiedza ze jest bug to niech sla na male :D 1/3 ceny tak nie zaboli xD
duquette
20.10.2015, 16:26
na malych jest tak samo :P
Royalvee
26.11.2015, 21:59
Weszła wersja koloni ze zliczaniem pd za obozy po ubiciu bosa, działa, ale bugi dalej wszystkie które były, dalej odechciewa się kolonii...
Z jednostkami elitarnymi są same problemy, dziś nie mogłem zmienić z strażników na piechote podczas walki. Pierwsze z obozu wystione były psy ale zaraz potem była konnica wię musiałem zmienić, ale się nie dało.
Gdy wróciłem na wyspę i ponownie weszłem na ekspedycję okazało się że walka się nie odbyła, HA! A marszałek który walczył stoi w zupełnie innym miejscu i jest jeszcze ranny po porzednim bloku.
Milady84
12.03.2016, 17:14
Z jednostkami elitarnymi są same problemy, dziś nie mogłem zmienić z strażników na piechote podczas walki. Pierwsze z obozu wystione były psy ale zaraz potem była konnica wię musiałem zmienić, ale się nie dało.
Gdy wróciłem na wyspę i ponownie weszłem na ekspedycję okazało się że walka się nie odbyła, HA! A marszałek który walczył stoi w zupełnie innym miejscu i jest jeszcze ranny po porzednim bloku.
To dlatego, ze elitarne kasują psy dużo szybciej niż pozostałe jednostki. Musisz zmienić od razu jak rozpoczną walkę i jest ok, nawet na wolnym kompie z wolnym netem dawałam rade, kwestia szybszej zmiany.
Melon_man
22.03.2016, 11:31
Mi też się tak zdarza, że robię kolejne bloki i obozy na ekspedycji, okazuje się ze gra się wcześniej zawiesiła i gram tylko na swoim kompie po relogu jesteś 2 sektory wcześniej a wojsko nieżywe. Ja już zacząłem to rozpoznawać jak w momencie ataku na przywódce nie mogę zmienić woja to znaczy ze jestem utopiony w stratach i mam przechlapane, wiadomo że został utracony kontakt z serwerem i po relogu gienki są już niezywe a gra jest na etapie kilku ruchów wcześniej. Nie zgłaszam tego już do supportu bo to bezcelowe. pozdro
leniuszek1
22.03.2016, 11:38
He ja zgłaszałem 3x taki problem a odpowiedź , no cóż jak zwykle zero racji screeny porobilem posłałem wraz z zegarem ile czasu trwa zaniecha nic niestety nie zrobione w temacie przyjęli zgłoszenie i Tyle. A wiadomo cos ile bedzie trwala ta no aktualizacja niezapowiedziana
Milady84
22.03.2016, 11:39
Mi też się tak zdarza, że robię kolejne bloki i obozy na ekspedycji, okazuje się ze gra się wcześniej zawiesiła i gram tylko na swoim kompie po relogu jesteś 2 sektory wcześniej a wojsko nieżywe. Ja już zacząłem to rozpoznawać jak w momencie ataku na przywódce nie mogę zmienić woja to znaczy ze jestem utopiony w stratach i mam przechlapane, wiadomo że został utracony kontakt z serwerem i po relogu gienki są już niezywe a gra jest na etapie kilku ruchów wcześniej. Nie zgłaszam tego już do supportu bo to bezcelowe. pozdro
Dobrze chociaż, że to widzisz po niemożności zmiany woja:) Ja ostatnio 2 razy miałam tak, ze skasowałam normalnie biały zamek ale zakończenie nie wyskoczyło. lot na główna wyspe i spowrotem- zamek stoi, wojo i gienki padły. Najlepsze z tego jest to, ze te gienki które poszły na obozy poprzedzające biały nawet bez zmian nie miały możliwości przegrać i nie mogły kierunku zmienić, a jednak zdechły na czymś. Dobrze, ze nie gram juz na PD, bo dawno 30lvl mam to pakietów i woja dość i podbijałam zamki drugi raz. A sprawę osłodziło 3x pod rząd 300 pisanek w dropie i 2x 120. Ale jednak idzie się wnerwić, bo przed naprawą błędów w koloniach tego błędu nie miałam...
Melon_man
22.03.2016, 12:11
@ Milady84, ja jeszcze zdobywam PD, a miałaś tak, że na olbrzymich na rudzie tytanu, nie da się posłać ataku na końcowy zamek?, kilka razy próbowałem ta mapę i zawsze to samo, aż spadłem z poz 3 na poz 2. obozów i marnuje odkrywców i wolny czas. Nie da się wysłać ataku bo jak najeżdża się myszką z ustawionym wojem na zamek przeciwnika wyświetla się tylko na chwileczkę wojsko w zamku znika, po prostu mignie i znika, nie da się puścić ataku i trzeba anulować ekspedycje. sygnalizowałem modowi błędy i wysłałem do supportu, jedynie co dostałem to opr od MOD'a na czacie za wklejenie linka z mapą zbugowanej mapy, oni czasem działają jak boty a nie ludzie. trudno taka karma.
Milady84
22.03.2016, 12:18
@ Milady84, ja jeszcze zdobywam PD, a miałaś tak, że na olbrzymich na rudzie tytanu, nie da się posłać ataku na końcowy zamek?, kilka razy próbowałem ta mapę i zawsze to samo, aż spadłem z poz 3 na poz 2. obozów i marnuje odkrywców i wolny czas. Nie da się wysłać ataku bo jak najeżdża się myszką z ustawionym wojem na zamek przeciwnika wyświetla się tylko na chwileczkę wojsko w zamku znika, po prostu mignie i znika, nie da się puścić ataku i trzeba anulować ekspedycje. sygnalizowałem modowi błędy i wysłałem do supportu, jedynie co dostałem to opr od MOD'a na czacie za wklejenie linka z mapą zbugowanej mapy, oni czasem działają jak boty a nie ludzie. trudno taka karma.
Oj miałam, z rudą złota też taka była. Mieli to podobno naprawić, nie wiem czy im się udało ale na pewno przy okazji dodali te błąd co przed chwilą opisałam.
szkarłatnyrubin
19.04.2016, 18:35
Nie da się ukończyć ekspedycji.
Atak na jednostki wroga powoduje że gra zastyga w miejscu i nie widać jednostek walczących,
przez co nie da się ich zmienić podczas walki i wszystkie wojska przegrywają.
Mam pytanie, czy może być tak, że nie ma kolonii do podbicia?
Miałam taką sytuację:
Wysłałam po ekspedycję i wyskoczyło mi okno z koloniami - żadna mi się nie podobała, więc zamknęłam okno, poczekałam aż zregeneruje mi się szczęśliwy odkrywca i posłałam go ponownie, ale tym razem okno nie wyskoczyło - brak wyboru kolonii - a on znów odpoczywa 1h?
Czy ktoś tak może miał?
misiasia
05.05.2016, 11:43
z raz, czy dwa mi się przydarzyło, ze okno z koloniami do wyboru mi się nie pojawiło, a mimo to odkrywcę "zżarło"
No to ja mam dzisiaj pecha, bo już trzeci raz dzisiaj mi się to przydarza... od rana nie mogę kolonii żadnej wybrać bo okna nie ma :(
misiasia
05.05.2016, 21:50
sprawdź na samym dole księgi zadań, czy coś ci tam nie wisi.
a potem relog, ciastka, screeny i supp.
Milady84
05.05.2016, 22:43
sprawdź na samym dole księgi zadań, czy coś ci tam nie wisi.
a potem relog, ciastka, screeny i supp.
Ona chyba nie o tym pisała misiasiu. Monik ja tak miałam jak net zamulał. Raz pamiętam okno otwarło się dopiero po kilku minutach (czasem wcale). Jak klikniesz coś w międzyczasie na wyspie to pozamiatane, pozostaje relog i szukanie następnym odkrywcą. Po zmianie połączenia z wifi na połączenie po kablu problem zniknął.
misiasia
06.05.2016, 08:31
ale czasami zdarza się, że jakaś kolonka się otworzyła, okno śledzenia nie zaznaczone, a kolejna zamiast pokazać komunikat, że nie można, po prostu sie nie pojawia.
nawet jeżeli to nie to, to w suppie na bank będą pytać o takie rzeczy, więc lepiej napisać, ze się wykonało wszystkie kroki. zawsze to o jeden mail szybciej do znalezienia rozwiązania ;)
Nie, nie, to taki problem jak opisała Milady84. To wszystko generalnie chodzi jakby chciało a nie mogło :( Łącze mam dobre, z niczym innym problemu nie mam - internet śmiga a tutaj zawsze coś ;/
Dzisiaj napisałam do supportu bo znowu to samo...
A drugim nie dało rady posłać, ciasteczka wyczyszczone, relogów z 5 i nic :(
misiasia
06.05.2016, 14:36
banał, ale może spróbuj jeszcze z innej przeglądarki?
to już tak na zasadzie tonący brzytwy się trzyma, bo jak to problem techniczny u ciebie, to tylko supp może pomóc :(
Miesiączka
29.05.2016, 12:41
ogólnie fajne te kolonie ale lagi na nich są porażające, wyczyszczone ciastka, cała historia etc i przed samym bossem coś takiego: http://scr.hu/1fak/roi1s
a później na bossie to samo i marzenie o podbiciu kolonii poszły do kosza =/
Tornados
29.05.2016, 13:46
ogólnie fajne te kolonie ale lagi na nich są porażające, wyczyszczone ciastka, cała historia etc i przed samym bossem coś takiego: http://scr.hu/1fak/roi1s
Takie bledy zauwazylem tylko na 3 lvlowych koloniach
Na 1 lvlowych smiga az milo :)
Milady84
29.05.2016, 18:01
Na 3 zdarza się, na 1 i 2 nie miałam takiego problemu. Ale co żeś tam wyrabiał, że nie podbiłeś? Na największych podstawowa zasada - najkrótszą drogą do zamku i ewentualnie potem czyszczenie na PD. Wtedy nie ma bata, żeby przy 2 takich lagach nie podbić. Jak dostaniesz czarnego to już nawet przy tym błędzie skasuje obóz:)
jaki wynik będzie jeśli na 20 psów puścimy 7 jednostek szturmowych ?
jeśli sądzicie że będzie 0-0 (wszyscy martwi) to się mylicie będzie 20 psów ...
BB nawet taki prosty algorytm można popsuć
Przegląd wojsk (myszka nad ludkiem w pasku) na ekspedycji pokazuje ilość wszystkich wojsk, z wyjątkiem tych, o które nam najbardziej chodzi.
Z grubsza domyślam się jaką ilość rekrutów, puszkarzy albo konnych mam na ekspedycji, dajcie w to miejsce info o jednostkach ekspedycyjnych.
Agniesia1604
31.07.2016, 14:31
jak wyżej pisze Iphoris. Nie wiem czy to jakiś błąd czy jak ale odkrywcy nie wykrywają ekspedycji z granitem chodzi o poziom 3. Wysłałam juz z 40 razy odkrywcę po dłuższej przerwie około miesiąca i nic... będę próbowała dalej.
Ekspedycja kończy się przed wynikającym z zegara końcem ekspedycji.
To nie pierwszy raz - finałowa walka, 6-7 minut do końca i komunikat o końcu czasu na przygodę.
Ponad tysiąc jednostek w piach i na darmo, a przecież powinienem to wygrać, bo było jeszcze 7 minut do końca według zegarka.
Ktoś może potwierdzić czy to problem mój czy globalny?
Problem z moim zegarem wykluczam - czas rozpoczęcia jest taki jak powinien.
Nie mam pojęcia gdzie ginie te 7 minut, ale niech ktoś je znajdzie.
Po podboju kolonii gdy tworze linie obronną mam problem z usunięciem już postawionych obozów by dokonać ich zmiany.
Dźwięk usunięcia jest odtwarzany ale obóz nie znika.
Gdy wyszedłem z kolonii na wyspę macierzystą i po dłuższej chwili powróciłem do niej, obozy nadal były, poza tym pojawił się dymek informujący że "Otrzymałeś nowe zadanie" spróbowałem usunąć je kolejny raz, operacja się udała lecz po chwili powróciły.
Gdy próbuje znowu je usunąć dźwięk jest odtwarzany lecz obóz znów nie znika.
Używam Opery w wersji 42.0.2393.517, czyszczenie danych przeglądania nic nie daje, pokusiłem się nawet o usunięcie profilu ale bez zmian.
Aktualizacja:
Sprawdzone także na Operze 12.18 i Waterfox 51.0.1 (użyty FlashPlayer 24.0.0.194) ale bez zmian.
Ktoś ma podobne problemy?
Achamian2
08.02.2017, 10:14
Kolonie nie mają zupełnie szczęścia w tej grze - pojawił się nowy problem w nieoczekiwanym miejscu.
Jedno z zadań na Statku to podbicie 2 kolonii i zebranie 1k granitu. Wczoraj rano podbiłem 2 kolonie i czekałem na zebranie granitu - wieczorem zaliczenie 1 z nich zniknęło. Podbiłem kolejną - pasek na zielono, a dziś rano znów zaliczona tylko 1.
A może trochę odwagi i ktoś zdecyduje się na zlikwidowanie takich ślepych uliczek jak to niby pvp.
Robotniczek
08.02.2017, 21:09
A czy problem na MAC OS z safari też będzie się pojawiał ??
Ponoć to najlepsza platforma do internetu. Sam szukam sposobu aby powrócić i sprzątać wasze kolonie ale zniechęca mnie mass lagi w tym PVP.