Zobacz pełną wersję : Czy Administracja wypowie się w sprawie ogromnych problemów z grą?
kamakama12
28.11.2014, 18:51
Czy to naprawicie czy mam dać sobie spokój z grą? Właśnie 3 raz robię relog bo mam ciemny ekran po wyburzeniu wyeksploatowanych kopalni :(
Nie mam super komputera i do wczoraj jakoś to chodziło ale to co się dzieje teraz to jakieś nieporozumienie :(
Bardzo proszę o odpowiedź czy zostanie to naprawione czy nie.
Chilout05
28.11.2014, 19:14
Wątpię żeby ktokolwiek zajął oficjalne stanowisko w tej sprawie.
Oznaczało by to, ze coś przy wdrożeniu nowej wersji gry poszło nie tak, na to nie ma co liczyć.
Pewnie wszystkim, którym gra laguje, w tym i mi, zostanie przesłany mail, że mamy dwa tygodnie na dostosowanie się do nowych realiów a potem dostaniemy bany.
To najbardziej racjonalny sposób rozwiązania problemów z grą :)
Pozdrawiam czilałt
Misiorww
28.11.2014, 19:47
u mnie działa bez zarzutów na 2 kompach
Ale czego się spodziewasz, dali darmowe przestawianie budynków i ludzie robią reorganizacje, nikt nie będzie kupował na taka okazję dodatkowych serwerów. Radzę też czyszczenie ciastek jeżeli jeszcze tego nie robiłeś po konserwie, ja czyściłam i u mnie żadne błędy nie wyskakują.
W dupie mam przenoszenie budynków za free i pewnie dostanę bana za to co piszę. Bo spieprzyli grę. I chyba nie bardzo się tym przejmują.
Arkady_1
28.11.2014, 21:26
Ach te aktualizacje! Zawsze jakaś niespodzianka. Miałem węgiel na małym minusie, a teraz mam minus 7576/12h...
kamakama12
28.11.2014, 21:46
Wątpię żeby ktokolwiek zajął oficjalne stanowisko w tej sprawie.
Oznaczało by to, ze coś przy wdrożeniu nowej wersji gry poszło nie tak, na to nie ma co liczyć.
Pewnie wszystkim, którym gra laguje, w tym i mi, zostanie przesłany mail, że mamy dwa tygodnie na dostosowanie się do nowych realiów a potem dostaniemy bany.
To najbardziej racjonalny sposób rozwiązania problemów z grą :)
Pozdrawiam czilałt
Jak mam dostosować się do nowych realiów? Przecież nie kupię nowego komputera :-/ Szkoda, że tak to im wyszło.
Ach te aktualizacje! Zawsze jakaś niespodzianka. Miałem węgiel na małym minusie, a teraz mam minus 7576/12h...
Jeny ludzie informacje ze strony głównej. Przecież pisali że jest promocja i przez 2 tygodnie broń produkuje si 2x szybciej. Niedługo sytuacja powróci do dawnego stanu.
Chilout05
29.11.2014, 01:03
Właśnie Misiorww piszę, że jemu działa sprawnie na dwóch kompach to znaczy, że wszystkim działa:)
A nam, którym laguje tylko się wydaje, że laguje bo przecież działa pozatym za darmo jest przenoszenie budynków i już za dwa tygodnie wszystko wróci do normy, fajnie fajnie. Trochę tylko temat co niektórzy pomylili, bo to nie miejsce na pisanie, że działa albo argumentowanie dlaczego niedziała normalnie gra. To pytanie do BB co się dzieje oficjalnie, czy w ogóle ktoś nad tym pracuje i jeśli tak to kiedy będa tego efekty :)
Wujkom i ciociom dobra rada dziękujemy :)
kamakama12
29.11.2014, 10:22
Nadal czekamy na informację czy tak jak jest już będzie zawsze czy spróbują naprawić :)
Poszukiwacz03
29.11.2014, 10:43
Najbardziej denerwujące jest to że zawiesza się czas...... konczy sie produkcja, włacza sie kolejna i zachwilę zno wraca do pierwszej ....... to samo dzieje sie na ekspedycjach...... marszałek atakuje a po chwili pokazuje ze jest dopiero w połowie drogi do obozu wroga.......
NieMaNicka
29.11.2014, 11:12
Nic nie zrobią. Gra sprawuje sie poprawnie tyle ze wymagania względem sprzetu wzrosły 2Gb ramu i procek klasy i-5 :)
BB ewidentnie chce czesc graczy zmusic do zmiany sprzetu;)
Daniel44
29.11.2014, 11:45
Paru graczy znudzi się i tym samym samo się naprawi :)
Chilout05
29.11.2014, 19:51
Problem w tym, że wzrosły wymagania sprzętowe, lagi i ogólne zamulenie objawia się poprzez brak synchronizacji w czasie ponizej 50ms (dostrzegalnym dla oka ludziego) animacji i enginu wywoływanych linijek skryptu, stąd generałowie, którzy ścigają się na przygodach, niekończące oczekiwanie na pojawienie się animacji pozwalającej na wysłanie odkrywcy zbudowanie lub up kopalni i inne.
Pytanie czy takie zsynchronizowanie jest możliwe po stronie gry (serwerów, wywołań) czy nie. W przypadku, w którym nie da się zoptymalizować działania gry, idą Święta dobry sprzęt do grania można kupić poniżej 3 000 złotych. Może będzie jakaś wspólna promocja, w której kupujesz nowy komputer bo BB popsuło TSO i dostajesz extra 1000 klejków :)
Ciszaaaa cały czas CM daj znać czy coś się dzieje!
jeden wielki LAG - czy to ze walka na Dzielnym trwa dopoki sie nie zrestartuje gry to tez wina komputera mojego? darmowe przenoszenie to tez WIELKI NIEWYPAL. Jak chce przeniesc 20 buynkow to musze czekac 20 min! moje 20 min jest duzo wiecej warte niz pare bezwartosciowych monet i marmuru, ale oczywiscie opcji zeby sboie platnie przenosic 20 budynkow w minute BB nie zostawilo i w praktyce zablokowali mi ta mozliwosc na 2 tygodnie.
Olewctwo i bylejakosc ze strony BB jest straszliwe, a decydenci to jakies ...... (wstwcie sobie sami odpowiednie okreslenie)!!
kamakama12
29.11.2014, 22:39
Odważyliście się iść na przygodę?! Brawo.
Nie wymagamy od administracji wie;e. Chcemy jedynie jasnej i rzeczowej odpowiedzi czy taka zlagowana gra pozostanie na wieki wieków.
galczak1964
30.11.2014, 01:38
Faktycznie coś musiało się zmienić w wymaganiach sprzętowych bo wszystko wolno sie ładuje np żeby podnieść kopalnie rudy żelaza muszę poczekać 10-15sekund dopiero mi sie wyswietla ze mogę to zrobić za150 narzędzi to jest chore. Poczekam jeszcze chwile jeśli się nic nie zmieni to zrezygnuje z gry. Przecież to można nerwicy się nabawić jak to wszystko działa, jest bardzo duze opóźnienie we wszystkim.W gildzie maja podobnie.
pablos73
30.11.2014, 06:01
gowno prawda, mam naprawde niezly sprzet, i tez mi laguje... wiec nie tedy droga...
GreenLands
30.11.2014, 10:12
bzdura z tymi wymaganiami kompa, mamy kolejny "wyciek", już tak kiedyś było
Ci co tak o tym piszą nie zacytują skąd takie informacje, z fusów ?
Arkady_1
30.11.2014, 10:38
Jeny ludzie informacje ze strony głównej. Przecież pisali że jest promocja i przez 2 tygodnie broń produkuje si 2x szybciej. Niedługo sytuacja powróci do dawnego stanu.
Cóż. Nie u mnie, a na pewno nie na wierzchu:
2014-11-28 Nowy zwiastun: Kolonie PvP - nic
2014-11-26 PvP Samouczek Video - nic
2014-11-14 Pamiętnik developera: Kolonie i PvP - nic
2014-11-11 Twórczość: Pani Żniwiarz - również nic
Zatem nie na stronie głównej, tylko jeżeli już to głębiej.
Owszem, przy uruchamianiu gry pojawia się komunikat - "niektóre budynki są wydajniejsze". I to tyle ze strony twórców.
Dzięki Twojej odpowiedzi widzę, że faktycznie czas produkcji jest skrócony co absolutnie zaburzyło gospodarkę węglem i drewnem.
Jak bym był tego świadom, to bym nie opróżnił magazynów z węgla na produkcję nowej broni dla kolonii... Bo jakoś przyspieszenia produkcji węgla i drewna twórcy nie przewidzieli.
To się nazywa niedźwiedzia przysługa... ale przynajmniej już wiem jak doszło do moich braków w węglu.
Dziękuję za informację i pozdrawiam.
Cóż. Nie u mnie, a na pewno nie na wierzchu:
Nie wiem czy rozmawiam z dzieckiem czy z dorosłym. Przecież nie będą na stronie głównej pisali w szczegółach, natomiast w wiadomości na stronie głównej było podane że szczegóły znajdują się na forum i odnośnik to odpowiedniego posta, jeżeli nie klikasz i nie sprawdzasz to licz się że aktualizacja będzie dla Ciebie niespodzianką, ale wtedy nie jęcz.
Arkady_1
30.11.2014, 17:54
Nie wiem czy rozmawiam z dzieckiem czy z dorosłym. Przecież nie będą na stronie głównej pisali w szczegółach, natomiast w wiadomości na stronie głównej było podane że szczegóły znajdują się na forum i odnośnik to odpowiedniego posta, jeżeli nie klikasz i nie sprawdzasz to licz się że aktualizacja będzie dla Ciebie niespodzianką, ale wtedy nie jęcz.
No właśnie. Czyli z każdą kolejną aktualizacją powinienem brnąć przez instrukcję obsługi gry w celu sprawdzenia co tam znowu wymyślili. To żeby się graczom nie nudziło.
Szkoda ciągnąć tematu.
Pozdrawiam i miłej gry życzę.