Zobacz pełną wersję : Gra Wielka Kopalnia Węgla
HektorvI
29.10.2014, 14:32
Siemka tak myślałem,żeby zamiast 4 manufaktur które zajmą kolejne 4 miejsca dać wielka Kopalnie węgla zajmowała by ona 3 miejsca w górach w s7,byłby to wielka jama cos z wieku 18:} w niej znajdował by się magazyn,i zamiast ludzików wyjezdzała by jakiś prymitywny parowóz. Uwarzam,że było by to dobre rozwiązanie.Produkcja 250 na 30 minut. Same korzyści ładnie wyglada,zajmuje miejsce które było by niewykorzystane do budowy normalnych budynków,nie niszczyło by się cos na wzór niewyczerpanej kopalni miedzi.
Rosadamascena
29.10.2014, 15:15
wg mnie węgiel i tak wszystkim wychodzi uszami. są chyba pilniejsze problemy, np długo wyczekiwane burzenie skał.
i ciężko to sobie wyobrazić, jakiś wstępny projekt/szkic fajnie by było wrzucić. na obrazku lepiej byłoby widać jak Ty to widzisz. a co do parowozu - nie wiem na ile wpisuje się on w stylistykę gry :)
HektorvI
29.10.2014, 15:43
Generalnie wieki,i czasy gry są i tak mocno pomieszane,więc z tym chyba nie ma super problemu,co do stylistyki hmmm ciężko będzie to wrzucić,więc grafikę zostawiam grafikowi:} Węgiel fakt faktem wychodzi bokami,i rzeczywiście są ważniejsze problemy jak węgiel,choćby związany z produkcją wojska. Natomiast wprowadzenie kolejnych manufaktur nic nie zmieni,a takiej kopalni owszem,nie będzie trzeba budować co 2 dni kopalni,i tak lepsze to niż manufaktury które każdy kupi i postawi zajmi to kolejne 4 miejsca,natomiast na skałach nie można budować nic oprócz kopalni,więc uważam to za lepsze wyjście niż kolejne manufaktury. Oczywiście to moje skromne zdanie.
Węgiel przestanie uszami wychodzić gdy zniknie broń z dropów.
Teraz większość graczy nie ma albo ma nieaktywne łańcuchy produkcyjne związane z produkcją lepszej broni.
A to się zmieni.
HektorvI
29.10.2014, 17:38
Czyli mój pomysł jednak nie jest najgłupszy?
Czyli mój pomysł jednak nie jest najgłupszy?
Pomysł nie jest zły jako taki, bo każda budowla która zaoszczędzi miejsca na wyspie jest pożądana, tylko jedno ale.....przedstaw to jakoś po ludzku, do tego trochę po polsku, bo coś mnie razi w Twoim poście . Ogólnie jestem na tak :)
HektorvI
29.10.2014, 18:31
Z polaka zawsze byłem nędzny :} za dużo myśli chce przelać w jednym słowie
Tornados
29.10.2014, 18:37
Z polaka zawsze byłem nędzny :} za dużo myśli chce przelać w jednym słowie
To podziel je na kilka :D
HektorvI
29.10.2014, 18:50
Nie no ale taka kopalnia wielka by się przydała dużo węgla a tak to manufaktury dużo miejsca zajmą.
Nie no ale taka kopalnia wielka by się przydała dużo węgla a tak to manufaktury dużo miejsca zajmą.
Już napisałeś w pierwszym poście o co Ci chodzi, więc nie powielaj...przeznacz swoją wenę twórczą na poprawną i zrozumiałą edycje tegoż posta :)
HektorvI
29.10.2014, 19:59
No ale cóż jest nie poprawnego?
No ale cóż jest nie poprawnego?
Ratunku, pomocy bo teraz ja nie mam weny co napisać :)
Mundek_May
29.10.2014, 20:58
Ratunku, pomocy bo teraz ja nie mam weny co napisać :)Daj chłopakowi spokój. Może jego klasa nie przerabiała jeszcze zasad poprawnej pisowni ?
HektorvI
29.10.2014, 21:28
Daj chłopakowi spokój. Może jego klasa nie przerabiała jeszcze zasad poprawnej pisowni ?
Faktycznie,tylko pytanie w czym problem co jest niezrozumiałe w moim poście?:}
Rosadamascena
29.10.2014, 22:18
Hektor, krótsze zdania choćby bo tak to po paru przecinkach, przeskokach człowiek się gubi o czym była mowa na początku :)
Uranos_old
11.02.2016, 22:14
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 29.10.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos