Zobacz pełną wersję : Uwaga! Czarni Rycerze
zenkat54
22.10.2014, 13:52
Przy ataku z blokowaniem na obóz 13 i 14 weteran skręca na nieujęty obóz (pod obozem 13). Sytuacja powtórzona dwukrotnie. Nie mam pojęcia czy to błąd, bo weteran maszeruje na obóz 14 a okazuje się że ubija nieokreślony w ataku obóz.
Podaj przynajmniej poradnik z którego korzystasz. U mnie ostatnia forteca ma numer 9 przy pełnej wersji i numer 5 przy szybkim dropie, tak że numerki 13 i 14 to jakaś abstrakcja :)
Sprawdź dokładnie ustawienie garnizonów i którym obozom włącza się strefa przechwytywania. Wydaje mi się że gdyby był jakiś błąd to więcej osób by to zgłaszało. To jest przecież teraz najczęściej robiona przygoda.
Wiem o czym zenkat54 pisze, chodzi mu o blok na fortece ( ta na górze ) . W przeszłości kilka razy zdarzyła mi się taka sytuacja, iż gienek blokujący poszedł na obóz poniżej, efekt był taki że puszki, elitarni, konie do piachu . Prawdopodobnie to lagi, bo w 99,99% blok wychodzi bez problemu .
Jurek12345
23.10.2014, 06:19
Potwierdzam, raz miałem taka sytuację. Prawdopodobnie wina lagów.
Tomek66_2
23.10.2014, 06:28
mam to samo.
Blok na przedostatni oboz jest realizowany, general idzie na Wieze, i jak jest kawałeczek za blokowanym obozem, to cofa sie do 3-go od konca (przygody) obozu.
Zauwazylem, ze zaczelo tak sie dziac, jak konczacym generalem byl MMA. W przypadku Majora lub Weterana nie bylo problemu, ale wiadomo - straty troche wieksze.
Stosowalem skład:
Blok:
E. (obóz): (50WŁ + 100EŻ) [54EŻ 140K] ZWYKŁY GENERAŁ
9. (mroczna forteca): (50EŻ + 50Ku + 25P + 1 Wielka Berta) [85R+135Pu] [ (85R)] GENERAŁ MMA lub133R + 117Pu WETERAN(lub Major)
wujekptys
23.10.2014, 17:30
Jak ja za uwarzyłem to przy ewentach(robienie standardowych misji jest OK)bagi,czy lagi są na prządku dziennym w misjach,niektórych akcji po przekierowaniu nie można nawet wycofać co dla mnie jest nie dopuszczalne
Grr
gosiak15
23.10.2014, 18:17
Ja miałam podobną sytuację.Generał skręcił pod blokujący obóz zamiast uderzyć w fortecę
sivy-devil
23.10.2014, 18:28
nie sądzę by tu akurat generał miał jakiekolwiek znaczenie,ja robię CR szybki drop MMA i nie miałem kłopotu póki co,raczej to przez lagi.
karola19861011
23.10.2014, 22:58
miałam też ten problem ale kiedy wysyłałam atak na wcześniejszy obóz i parę chwil po tym na fortece, póki nie pokona się obozu przed forteca blok nie wchodzi, musi gienek skończyć walkę dopiero puszcza się blok
riko1331
24.10.2014, 10:35
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/35077-Czarni-Rycerze-Major-270-szybki-drop?highlight=czarni
popatrzcie na ten poradnik to bedziecie wiedziec dlaczego :) Pozdrawiam
heroPenio
24.10.2014, 11:38
powodem są lagi, najpierw robimy atak potem zapraszamy do przygody
NieMaNicka
24.10.2014, 12:58
powodem są lagi, najpierw robimy atak potem zapraszamy do przygody
wiekszych bzdur nie czytałem;) Rozwalac obóz w przejściu przed atakiem na fortece i nic nie bedzie "ściągać" :P
zenkat54
25.10.2014, 23:48
Lagi zaczęły się niedawno. Przechodziłem ten drop już kilkanaście razy z powodzeniem. Chodzi o ostatni atak z blokiem. Weteran wchodzi do fortecy, atakuje jednak obóz na lewo od obozu nr 13. I jak widzisz NieMaNicka, nie jestem pierwszy:-). A poradnik zawsze ten sam: http://www.settlersonlinewiki.eu/przygoda/czarni-rycerze/. Wielkie dzięki M0rdechaj za stworzenie takiego pomocnego poradnika.
rapalek11
26.10.2014, 00:19
miałam też ten problem ale kiedy wysyłałam atak na wcześniejszy obóz i parę chwil po tym na fortece, póki nie pokona się obozu przed forteca blok nie wchodzi, musi gienek skończyć walkę dopiero puszcza się blok
zgadzam się
Tornados
26.10.2014, 06:11
Lagi zaczęły się niedawno. Przechodziłem ten drop już kilkanaście razy z powodzeniem. Chodzi o ostatni atak z blokiem. Weteran wchodzi do fortecy, atakuje jednak obóz na lewo od obozu nr 13. I jak widzisz NieMaNicka, nie jestem pierwszy:-). A poradnik zawsze ten sam: http://www.settlersonlinewiki.eu/przygoda/czarni-rycerze/. Wielkie dzięki M0rdechaj za stworzenie takiego pomocnego poradnika.
Ja tym ustawieniem robie non stop czarnych i wszystko ladnie zawsze wchodzi :)
heroPenio
27.10.2014, 12:31
wiekszych bzdur nie czytałem;) Rozwalac obóz w przejściu przed atakiem na fortece i nic nie bedzie "ściągać" :P
moja jest tylko racja i to święta racja. bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza:D
od kilku dni codziennie robię tę przygodę, niezmiennie zaczynam od ataku na obóz nr 1 - na G1 , skład to 100 Łucznik, 100 Żołnierz, wysyłam mistrza a z nim 49 Ochotnik, 71 Konny, 100 Puszkarz, straty to ochotnicy i to nie zawsze wszyscy, dzisiaj w tym ataku poza ochotnikami straciłam 38 konnych, ponieważ to nie był blok tylko pojedynczy atak to nie ja spaprałam ... i proszę nie opowiadać że nie ma lagów.
Pojedyncze ataki też można spaprać :) W twoim przypadku wystarczy zamiast ochotników zapakować z rozpędu rekrutów i idzie w piach 23 do 43 konnych (nie licząc rekrutów którzy też w całości giną), czyli twoje straty mieściłyby się w widełkach.
Miałem 3 wpadki w bloku 300 puszek poszło.Problem jest wtedy gdy zostawiamy fortece na środku i atakujemy w prawo w czasie bloku generał wchodzi do fortecy ale atak zaczyna w obozie przed blokiem i spokojnie wraca do fortecy.Nie są to żadne lagi ale błąd techniczny.Robie według poradnika poznańczyka dla generała majora.Pozdrawiam
GreenLands
28.10.2014, 21:15
nie są to ani LAGI, ani błąd techniczny,
powodem ściągania gienka jest obóz pod mroczną, jak nie zostanie wcześniej zdjęty generał musi iść lekko górą,
jak już go nie ma idzie dalej prosto i później na mroczną,
ot cała filozofia ;)
To ciekawe czemu walkę zaczyna w mrocznej fortecy a ląduje w obozie obok :)
GreenLands
29.10.2014, 10:36
jak prowadzisz atak, to sam zobacz "x" na mroczną, przechwytuje obóz drugi z lewej, natomiast "x" niżej przed mroczną już nie
Tornados
31.10.2014, 16:24
A u mnie sie takie czary podzialy ze majora na bezludna wyspe przenioslo :D
http://i.imgur.com/mKy5G22.jpg
karola19861011
01.11.2014, 21:51
jakim ty go napitkiem napoiłeś? :D
Tornados
01.11.2014, 21:59
Moj umysl tez tego nie moze pojac ;p
W kazdym razie na tej wysepce byla znajdzka :) Jak kliknalem znajdzke i chcialem przeniesc majora to mogl sie ruszyc tylko na ta wysepke hahaha