Zobacz pełną wersję : Gra konie
Hubertus77
19.10.2014, 14:16
wg mnie Konie w grze są praktycznie nie używane do niczego oprócz wojska
sądzę, że dobrym pomysłem byłoby wykorzystanie koni np. przy budowie pola pszenicy, studni - są to miejsca gdzie koń był naturalnie wykorzystywany jako siła pociągowa przez wieki, wiec jego wykorzystanie w ten sposób w grze byłoby oczywiste
Mundek_May
19.10.2014, 14:41
Tjaaa. A zapomniałeś o kopalniach. Przydałoby się jeszcze kilka takich kuników, co by targały urobek niczym Morcinkowy Łysek.
Człowieku, nie wiesz co piszesz chyba, albo robisz takie przygody gdzie nie tracisz konnych . Dla przypomnienia Ci , żeby zrobic 1k konnych potrzeba 40k koni i Ty jeszcze proponujesz co by do innych produkcji były potrzebne....
EX_Zakrecony
20.10.2014, 15:33
Hubertus77: Konie są traktowane jako broń, tak samo jak miecze czy armaty. Żadna z broni w grze nie jest wykorzystywana do innych celów niż szkolenie wojska. Dodatkowo w produkcji koni wykorzystuje się zboże i wodę więc nie mogłyby zostać wykorzystane do ich budowy gdyż znajdują się wcześniej w łańcuchu produkcyjnym.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Hubertus77
20.10.2014, 22:54
mogły by być używane do rozbudowy - no i w kopalniach - fakt nie robię przygód z wielką ilością konii - a jeśli już to trace ich nie wiele
Tornados
20.10.2014, 23:09
Hubertus77: Konie są traktowane jako broń, tak samo jak miecze czy armaty. Żadna z broni w grze nie jest wykorzystywana do innych celów niż szkolenie wojska.
Sprzeciw - miecze braz i zwykle luki mozna wykorzystac w magazynie prowiantu (pomijam oplacalnosc) :D
Cardellino
22.10.2014, 16:35
Hubertus77: Konie są traktowane jako broń, tak samo jak miecze czy armaty. Żadna z broni w grze nie jest wykorzystywana do innych celów niż szkolenie wojska. Dodatkowo w produkcji koni wykorzystuje się zboże i wodę więc nie mogłyby zostać wykorzystane do ich budowy gdyż znajdują się wcześniej w łańcuchu produkcyjnym.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Co ma piernik do wiatraka? Co z tego że jest w łancuchu produkcyjnym? uważam pomysł za rewelacyjny
Co ma piernik do wiatraka? Co z tego że jest w łancuchu produkcyjnym? uważam pomysł za rewelacyjny
Rewelacyjnie byłaby zablokowana możliwość budowy pola i studni bo żeby je postawić należałoby najpierw wyprodukować konie, do produkcji których potrzeba wody i zboża. Teraz prześledź wypowiedź Zakręconego jeszcze raz, tym razem uruchamiając logiczne myślenie
hihihiena
24.10.2014, 11:09
wg mnie Konie w grze są praktycznie nie używane do niczego oprócz wojska
sądzę, że dobrym pomysłem byłoby wykorzystanie koni np. przy budowie pola pszenicy, studni - są to miejsca gdzie koń był naturalnie wykorzystywany jako siła pociągowa przez wieki, wiec jego wykorzystanie w ten sposób w grze byłoby oczywiste
Jak masz za dużo koni to je: sprzedaj, oddaj, wrzuć do gwiazdy, zatrzymaj produkcję w stajni... ewentualnie machnij sobie MB zwykłym gienkiem. ^^
Szymon2727
02.11.2014, 18:24
O rany, a czemu tych koni nie wykorzystać do transportu ? Dobre i te 25% :p
Hubertus ulepsz kopalnie miedzi na 5 lvl. - to się mija z celem. To samo tutaj, budowa pola i studni jest śmiesznie krótka więc nie wiem na co tam konie, ja bym nie dał ani jednego konika na taką budowę, bo już i tak sporo tej paszy zjadł :D
Jak masz nadmiar koni to sprzedaj za dynie - oczywiście pisząc nadmiar mam na myśli minimum 1k koni, chyba że masz ich malutko to one doskonale kryją piechotę.
A granit powinien byc dodatkowy wykorzystywany w młynach, no przecież czymś trzeba rozcierać ziarno